Bebek ziyareti

Yakınlık derecesine bağlı. Çok yakın olduklarımı 5-10 dakika hastanede görmek isterim. Sonraki haftalarda hediye götürmek için 1 ay geçsin diye bakarım.
Mevlüd yapacaksa o günü beklerim.

Benimki normal doğumdu ama en az 2 hafta rahat değildim dikişlerim yüzünden.
Uykusuzluğa adapte olmam zaman aldı vs.
Yani eve gidin ama bir kahve içecek kadar kalın derim..

10 dk kalmak için eve gitmeye gerek YÖK bence. Hastaneye gidin, bir ufak kutu börek götürün. makbule geçer gece yerler. Size de çikolata tutarlar büyük ihtimal. Hediye götürecekseniz de orada verin. Yakın arkadaşınız falansa hediye vermeyin, 3 ay sonra eve gidip o zaman verirsiniz

Ben iki dogum yaptim ailem kuzenlerim sagolsunlar hep yanimdaydilar doguma girisimden cikana kadar o yuzden kotu bir sey soylemek istemiyorum ama oyle cok rahatsiz oldum ki.
Dogumdan cikmisim yorgunum agrim sizim var gozumu acacak halim yok ama saatlerce yanimda kalip ses gurultu yaptilar.
Bana kalsa kimseyi yanimda istemezdim annem ve esimden baska.kimseye de gelmedi diye gonul koymazdim ama herkes ayni olmaz tabi.hastaneye pasta borek tarzi bir seyle gidip bes on dakika kalabilirsiniz.evine de biraz bebegi buyuttukten sonra gidebilirsiniz.

Arkadaşların martta bebeği oldu

Aradık konuştuk biraz toparlansın yaz gibi görüşürüz dediler

Sonra eşim markette karşılaşmış size geleceğiz ne Zaman uygun olursunuz demiş anne kim kim demiş eşim de benim adımı vermiş vs

Neyse ararız biz uygun Zaman'da vs demişler

Geçen sokakta karşılaştık işe de dönmüş ama davet yok

Altınları da hazırdı bu devirde

Adam bekarken bizim oğlanı görmeye gelmişti bir başka erkek arkadaşla hediyelerini getirmişlerdi

Düğünlerine gittik bebeklerine de gidelim dedik olmadı

Arkadaşlarım hastaneye gelmişti mesela

Kişiye göre değişiyor işte

Cok samimi oldugum Arkadasim 2 ay once dogum yapti beni ozellikle cagirdi yanimda gormek istiyorum seni diye. Dogum yaptiginda bende hastanedeydim ve odaya girer girmez beni gorunce cok mutlu oldu o agrili haliyle bide. Ve hemen gitmemede izin vermedi 1 kac saat durdum yaninda. Yani cok samimi arkadasinizsa hastaneye gidin eve biraz daha toparlaninca gidersiniz.

Eğer yakınınız ise hastaneye gidin, en sevdiğim ziyaret tipidir, değil ise bebek 4 5 aylık olana kadar evine gitmeyin.
Bana hem hastaneye hem eve geldiler ama dediğim gibi bebeğim 4 ayı geçtikten sonra geldiler.
Bir iki dengesiz çıktı, daha lohusa geceliğimden kurtulamamış, dikişli halimle ev ziyaretine gelen.
Resmen hem sövdüm hem işkence çektim.
Okuyan herkes bilsin lütfen, anneleri bir süre rahat bırakın.
Siz geleceksiniz diye temizlik hazırlık yorgunluk, zaten doğumla beraber başkalaşım geçirmiş tazecik bir anne, sürekli ağlayan, mikropla tanışmamış bir melek.
Yazık yani...

Valla benm kuzenim teyzem fln doğum yaptı çocuklar 1 yaşında sayılır ama henüz gtmedik :) birqz daha büyüsünler :)

Hastaneye gitcekseniz 10 dakika kalmanız yeterli çünkü gerçekten müsait olmuyor insan.Eve giderseniz de 40 çıkınca bence.Ama çok yakın arkadaşınızda öyle misafir gibi değilde arayıp yardıma ihtiyacı olup olmadığını sorabilirsiniz.Birde ne kadar yakın olursanız olun bebeği ellemeyin

Şahsen ikinci doğumunda sonra kimseyi misafir olarak hastanede istemedim. Ailem bile ziyaretleri cok kisa tuttu, bende bol bol uyudum bebegimle ilkinde devamli odada birileri odada vardi. Cok yorucuydu. Gelenlerle alakasi yok, ama haliyle insan toparlanmak istiyor. Bence en uygunu evde görmek ve önceden anneye sormak ne zaman uygun oldugunu.

En hassas olduğum konudur bu benim cunku benim doğumum cok kalabalikti 2 ay gelen giden mahvolduk . Hastanede ameliyatlı olduğum icin ilk gun ağrılı ve zordu gelenler ne diye geldi neden geldi anlam verememiştim. Eve gelenler neden toparlanmalı beklememişti ona da anlam veremedim. Hastaneye gidip yeni dogum yapan kadını rahatsiz etme, bebege mikrop tasimanin alemi yok. Eve de ilk bir ay gitme gideceksen de elin dolu git ikramlık falan al. Ve yapilacak birsey varsa yardim et ev isi bebek hizmet gibi. Eğer bunlari yaparsan o arkadaşın seni asla unutmaz. Kv ve esim yuzunden eve sayısız insan geldi tek gülümseyerek hatırladığım bir kişi var. Eve gelip benim icin pasta yapmisti en sevdiğimi. Bütün gün ayaktaydı. Şuan görüşmüyoruz ama sevgiyle hatırladığım tek insandır.

En az 40ı cikana kadar gitmeyin. Ama cok yakinsaniz 10 gun sonra gidebilirsiniz. Ama sakın sütün yetiyor mu, mama ver, çok küçük bu doymuyor vs eskilerin kullandigi cümleleri kullanma. Anektodlar da verme. Lohusa kadinin derdi zaten kendine yetiyor bir de bu ahiret sualleriyle canını sıkmayin. Yeterince bu cümleleri duymuştur yaşli teyzelerden zaten.

40 indan sonra gidebilirsin.
zahmet vermek istemiyorsan bi de bi kek yapip goturebilirsin hem sütü için hemde çay içecekseniz.
Ben her çocuk görmeye gittiğimde öyle yapıyorum ...
Şahsen banada biri geldi mi öyle yapsın isterdim. Ama malesef ki günümüzde artık insanlar çocuk görmeyi çay saatine dönüştürmüş durumdalar. 1 gün önceden haber veriyorlar.

Ben onun yerinde olsam, hastahane ziyareti çok hoşuma giderdi.
Ben çok yattım hastanenede, en makbul olanı
Zahmet edip hasta halime gelenlerdi :)
Hemşire gelir uyarır zaten ziyaret bitsin anne yorulmasın diye. Ya da onlar hemşirelere önceden bilgi verirler, 5 dk sonra odayı boşaltın der
Evde böyle kovan olmayacak
40 gün sonra her şey yolunda mı gidecek
Daha zor olacak

Öyle düşünen de var gitmeyince bozulup trip atan da. İnsan gerçekten bilemiyor napıcağını ve ben en zahmetsiz şekilde halletmek istiyorum bunu

Doğrudur gideceğiniz kişiyi siz daha iyi tanırsınız, ben şahsen hastane ziyareti istemem daha şimdiden çok değişik bi psikolojideyim normalde bu derece ketum değilimdir :/

En son yakın bir tanıdığa gitmiştik.
Doğum yaptığı gün hastaneye gittik,40 gezmesine bize geleceklerdi,ayarlayıp gelemediler.
Bebek 3 aylık olunca geldiler,sonra müsait olduklarında çağırdılar biz gittik,5 aylıktı bebek galiba.
Biz çağrılmadan gitmiyoruz,biz gelecez diye insanları rahatsız etmek istemeyiz,onlar kendilerini iyi hissettiklerinde çağırırlar zaten. Aynen bu açıklamayı yapmıştık zaten hastanede de.

Bence kişiye sorun. Hastane kalablık oluyor, sürekli oda havalandırılamıyor. Çocuklar çabuk mikrop kapabiliyor. Evde de ağırlamak stres yaratıyor, ev ve anne müsait olmayabiliyor. İkisinede gidilse maksimum yarım saat oturulmalı bence. Tabi bunu ilk 1 ay için söylüyorum. Sonrasında zaten az çok toparlanmış oluyor anne ve bebek.

Çok yakınsa hastaneye gidiyorum ben. Eve gideceksem annede bebekte toparlanmadan gitmiyorum.

Eşimin arkadaşının bebeği oldu, samimiyiz, 1 ay sonra gittik ziyaretlerine. İstanbul'un bir ucu, hamile olmam ve onların da ısrarları sebebiyle 2 saat oturduk. Ama şartlar daha makul olsa yarım saat oturur kaçardık. Bebeğim doğunca geleceklerin öyle yapmasını isterim şahsen.

Ben hastaneye gidilmesi gerektigini dusunuyorum , eve ise 2 ay sonra falan gidilir bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…