Bebek yarıştırmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amaaan böyle garip tipler var. Oyun klibinde var böyle bir tip. Herkes kafasını çeviriyor.
Hiç muhattap olmazdım ya da doğum gününde o lafı ettiği an ( kendi komplexlerinizle çocukları doldurmayalim, biz hiçbir şey ogretmiyoruz, hep siz ogretiyorsunuz, rahatladiysaniz hadi pasta kısmına geçelim ) derdim.

Selam kızlar

Aynı ayda, çok yakın arayla doğum yaptığımız bi arkadaşım var. Bebeklerin cinsiyetleri de aynı..

Gebelikte arkadaşımın bebeğinin kilosu biraz azdı ama çok şükür sağlıklıydı. Ne zaman kocası eşimi, karısı beni arasa benim bebeğimin kilosunu soruyorlardı. Bu durum bizi biraz irrite etse de neyse dedik. Olabilir

Gel zaman git zaman bebekler doğup büyümeye başladı. Bebeler büyüdükçe yaptıkları yarış da farklılaşmaya başladı. İşte her buluştuğumuzda bebeklerine "hadi bakalım bunu de, hadi bakalım babaya şunu yap bunu yap" diyerek bebeklerinin marifetlerini göstermeye çalıştılar. Hadi bir sefer söyler iki sefer söyler ama yok. O hareketi yaptığını bize ispat edene kadar devam ediyor adam ve bunu neden yaptığı anlaşılıyor. Her buluşmamızda bu böyleydi. Özellikle bunu yapan baba.

En son bomba ise benim için şu oldu. Kızımın doğum günüydü. Bi şeyler hazırlamak için mutfağa geçtim. Ama sesler duyuluyor içerden. O an eşim de salonda değildi. Bebeğin babası benim bebeğime "hadi şunu yap, bunu yap. Aaaa yapamıyor musun, sana öğretmediler mi?" dedi. Benim tepem attı orda ama dua etsin çocuğum daha 1 yaşında olduğu için söylediğini anlamayacak kadar küçüktü.

Her neyse uzun yazdım. Ben bu yarışı fark etmeye başladıkça (edilmeyecek gibi değil) iyice huzursuz olmaya başladım. Eşim de aynı şekilde. Hani kadın instagrama her fotoğraf attığında bebeğinin yeni geliştirdiği bi yetisini, yeni aldıkları bi eşyayı, yeni aldığı bi elbisesini paylaşıyor resmen ve o hareketlerinden sonra direkt üstüme alınıyorum. Ben de onun gibi oluyorum. O gösteriyorsa ben de paylaşıyorum. Resmen yarışın içine çekildim. Silsem olmuyor. Sessize aldım ama yine de arada gözüm kayıyor. Ve buluşmak da istiyorlar. Bir kez bahane bulduk. Yine çağırırlarsa yine bulacağız sanırım.

Hayatımda ilk defa böyle bi durumdayım ve aşırı rahatsızım kızlar.
Komşularınız ne itici ve kibirli insanlarmış, bebek yarıştırmak ne ya, her insanın her çocuğun yetenekleri farklıdır.

Yaşadığınız durumu çok iyi anlıyorum ve bu tür rekabetçi davranışların ne kadar rahatsız edici olabileceğini hissedebiliyorum. Bu tür durumlar gerçekten yorucu ve stresli olabilir. Seninle aynı zamanda anne olmuş bir arkadaşınla bu tür bir yarışa çekilmek, özellikle de sosyal medyanın etkisiyle daha da zorlayıcı hale gelebilir. Bu süreçte senin hissettiğin rahatsızlığı anlamak ve destek olmak istiyorum.

Her şeyden önce, senin harika bir anne olduğun ve kızının her bir anını en iyi şekilde geçirdiğini bilmeni isterim. Bebeğinle olan bağın ve ona olan sevgin, bu tür yarışların ötesinde en değerli olan şeydir. Çocuklar, doğal olarak kendi hızlarında gelişirler ve her biri benzersizdir. Kızının gelişiminde acele etmene gerek yok; onunla geçirdiğin her an, ona verdiğin sevgi ve destek en önemli olan şeydir.

Arkadaşının ve eşinin bu rekabetçi tavırları seni rahatsız ediyorsa, bu konuda eşinle açıkça konuşmak iyi bir adım olabilir. Onun desteğiyle birlikte bu durumu daha iyi yönetebilirsiniz. Buluşmalar sırasında hissettiğiniz huzursuzluğu ve rahatsızlığı paylaşarak, birlikte bu tür durumlara karşı nasıl tepki vereceğinizi planlayabilirsiniz. Belki de bu tür buluşmaları sınırlamak veya alternatif buluşma şekilleri düşünmek iyi olabilir.

Sosyal medyada ise kendinizi bu rekabetten korumak için bazı adımlar atabilirsiniz. Sessize alma gibi yöntemler faydalı olsa da, kendinizi bu yarışın içinde bulduğunuzda sosyal medyada daha az vakit geçirerek ve kendi ailenize odaklanarak bu durumdan uzaklaşabilirsiniz. Kendi yaşamınıza ve bebeğinizle olan anılarınıza odaklanmak, size daha fazla huzur ve mutluluk getirecektir.

Senin harika bir anne olduğunu ve kızının en iyi şekilde büyümesi için elinden gelenin en iyisini yaptığını unutma. Bu süreçte kendi hislerinize ve içgüdülerinize güvenin. Bebeğinizin gelişimini ve mutluluğunu ön planda tutarak, bu tür rekabetçi davranışlara kapılmadan huzurlu bir şekilde yolunuza devam edebilirsiniz.

o arkadas ailenin cocugu okul cagına gelince yıkılacakları belli 😂 bebekleri yarıstırmak nedir ya bu düsüncede sahip olan ebeveynler degisikler

Selam kızlar

Aynı ayda, çok yakın arayla doğum yaptığımız bi arkadaşım var. Bebeklerin cinsiyetleri de aynı..

Gebelikte arkadaşımın bebeğinin kilosu biraz azdı ama çok şükür sağlıklıydı. Ne zaman kocası eşimi, karısı beni arasa benim bebeğimin kilosunu soruyorlardı. Bu durum bizi biraz irrite etse de neyse dedik. Olabilir

Gel zaman git zaman bebekler doğup büyümeye başladı. Bebeler büyüdükçe yaptıkları yarış da farklılaşmaya başladı. İşte her buluştuğumuzda bebeklerine "hadi bakalım bunu de, hadi bakalım babaya şunu yap bunu yap" diyerek bebeklerinin marifetlerini göstermeye çalıştılar. Hadi bir sefer söyler iki sefer söyler ama yok. O hareketi yaptığını bize ispat edene kadar devam ediyor adam ve bunu neden yaptığı anlaşılıyor. Her buluşmamızda bu böyleydi. Özellikle bunu yapan baba.

En son bomba ise benim için şu oldu. Kızımın doğum günüydü. Bi şeyler hazırlamak için mutfağa geçtim. Ama sesler duyuluyor içerden. O an eşim de salonda değildi. Bebeğin babası benim bebeğime "hadi şunu yap, bunu yap. Aaaa yapamıyor musun, sana öğretmediler mi?" dedi. Benim tepem attı orda ama dua etsin çocuğum daha 1 yaşında olduğu için söylediğini anlamayacak kadar küçüktü.

Her neyse uzun yazdım. Ben bu yarışı fark etmeye başladıkça (edilmeyecek gibi değil) iyice huzursuz olmaya başladım. Eşim de aynı şekilde. Hani kadın instagrama her fotoğraf attığında bebeğinin yeni geliştirdiği bi yetisini, yeni aldıkları bi eşyayı, yeni aldığı bi elbisesini paylaşıyor resmen ve o hareketlerinden sonra direkt üstüme alınıyorum. Ben de onun gibi oluyorum. O gösteriyorsa ben de paylaşıyorum. Resmen yarışın içine çekildim. Silsem olmuyor. Sessize aldım ama yine de arada gözüm kayıyor. Ve buluşmak da istiyorlar. Bir kez bahane bulduk. Yine çağırırlarsa yine bulacağız sanırım.

Görüşme ve çocuğunu da uzak tut bu tiplerden. Gayet anlıyor çocuklar.

İşte iş oraya gidecek. Eşim "bi gün, bireysel farklılığın ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Sidik yarışında mıyız? diyeceğim orada bitecek" diyor. Ve eşimle iş arkadaşı oldukları için bebekleri daha 1 haftalıkken eşimin yanında diğer kişilere "benim bebek var ya çook zeki" diyormuş 🙈 Eşim de "bizimki de 4 bilinmeyenli denklem çözüyor" deyince daha da dememiş 🙈
Her insan biricik, her çocuk eşsiz. Takılmayın, hele de o yarışın içine hiç çekilmeyin, rahatsızlığınız devam ederse de görüşmeyi azaltın .

Selam kızlar

Ya normalde görüştüğümüz sevdiğiniz arkadaşlarınızsa bence takılmayın ama konuşabilirsiniz canim böyle yapıyorsun ama artık bu çocuklar anlamaya başlayacak yapma rahatsız oluyorum deyiver,ilk çocukları pek bı hevesliler bence ondan böyle,zaten sorununu konuşamayacagin insanlarda samimi falan değilsin demektir,ozman arkadaşlığını bitir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X