Bebek yarıştırmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cocuklari okul cagina geldiginde istedikleri gibi basarili olamazsa naapacak bunlar bildigin yıkılirlar.Böyle insanlar mutsuzluga mahkum.Cocugunuzun azcik akli erdiginde kötü hissetmesine sebep olurlar.Taniyorum böyle insanlar cocuklarinin basarisiyla var olan insanlar
çok doğru. O haldeler maalesef ama farkında değiller.

Çok zeki deyince aklıma bir şey deldi. Amcamın kızı 2 aylıkken meme reddine başlamış yengem de sağlık ocağına gidince oradaki doktora söylemiş emmiyor diye. Doktor ne dese beğenirsiniz? Bu çocuk çok zeki, IQ su çok yüksek,kendini biliyor o yüzden memeyi reddediyor.skdkd
Tabii doktor böyle bir şey dememiş kendileri uyduruyorlar.snsjej
Offff 😂😂😂

Ay en sinir olduğum şey..midem bulanıyor böyle insanlardan..engelle gitsin arayı ac ne size nede çocuğunuza iyi gelmeyen insanlar ilerde daha büyük problemler yaratırlar..

Selam kızlar

Aynı ayda çok yakın arayla doğum yaptığımız bi arkadaşım var. Bebeklerin cinsiyetleri de aynı..

Gebelikte arkadaşın bebeğinin kilosu biraz azdı ama çok şükür sağlıklıydı. Ne zaman kocası eşimi, karısı beni arasa benim bebeğimin kilosunu soruyorlardı. Bu durum bizi biraz irrite etse de neyse dedik. Olabilir

Gel zaman git zaman bebekler doğup büyümeye başladı. Bebeler büyüdükçe yaptıkları yarış da farklılaşmaya başladı. İşte her buluştuğumuzda bebeklerine "hadi bakalım bunu de, hadi bakalım babaya şunu yap bunu yap" diyerek bebeklerinin marifetlerini göstermeye çalıştılar. Hadi bir sefer söyler iki sefer söyler ama yok. O hareketi yaptığını bize ispat edene kadar devam ediyor adam ve bunu neden yaptığı anlaşılıyor. Her buluşmamızda bu böyleydi. Özellikle bunu yapan baba.

En son bomba ise benim için şu oldu. Kızımın doğum günüydü. Bi şeyler hazırlamak için mutfağa geçtim. Ama sesler duyuluyor içerden. O an eşim de salonda değildi. Bebeğin babası benim bebeğime "hadi şunu yap, bunu yap. Aaaa yapamıyor musun, sana öğretmediler mi?" dedi. Benim tepem attı orda ama dua etsin çocuğum daha 1 yaşında olduğu için söylediğini anlamayacak kadar küçüktü.

Her neyse uzun yazdım. Ben bu yarışı fark etmeye başladıkça (edilmeyecek gibi değil) iyice huzursuz olmaya başladım. Eşim de aynı şekilde. Hani kadın instagrama her fotoğraf attığında bebeğinin yeni geliştirdiği bi yetisini, yeni aldıkları bi eşyayı, yeni aldığı bi elbisesini paylaşıyor resmen ve o hareketlerinden sonra direkt üstüme alınıyorum. Ben de onun gibi oluyorum. O gösteriyorsa ben de paylaşıyorum. Resmen yarışın içine çekildim. Silsem olmuyor. Sessize aldım ama yine de arada gözüm kayıyor. Ve buluşmak da istiyorlar. Bir kez bahane bulduk. Yine çağırırlarsa yine bulacağız sanırım.

Hayatımda ilk defa böyle bi durumdayım ve aşırı rahatsızım kızlar.

Yani bence açıkca söyle. Ergenmisiniz yahu. Çovuk yarıştırmak nedir🤣

Ya en iyisi bu da ne bileyim söyleyemiyor insan 🥺

Gerçekten birkere söyleseniz gerisi gelir.
En iyisi içinizi dökmek söylemek. Yüz yüze söyleyemiyorsanız ses atın yada mesaj yazın. Direk suçlayarak kırıcı değilde. davranışların bana böyle hissettirdi gerçekten böylemi gibisinden. Yada dostluğumuzdan memnunum, çocuklarımız ne güzel arkadaş gibi büyüyecekler ama bu kıyas beni rahatsiz ediyor gibi

Gerçekten birkere söyleseniz gerisi gelir.
En iyisi içinizi dökmek söylemek. Yüz yüze söyleyemiyorsanız ses atın yada mesaj yazın. Direk suçlayarak kırıcı değilde. davranışların bana böyle hissettirdi gerçekten böylemi gibisinden. Yada dostluğumuzdan memnunum, çocuklarımız ne güzel arkadaş gibi büyüyecekler ama bu kıyas beni rahatsiz ediyor gibi
Doğru aslında... Keşke yazabilsem çok iyi olurdu aslında. Bunu düşüneyim... Çünkü bir kez bahane bulduk eee yine çağırırlarsa yine bahane bulacağız. Aslında dimdirekt söylemek dediğiniz gibi çok mantıklı.

İnsanlar çok tuhaf birbirleriyle ne dertleri var hiç bilmiyorum. Bir de genelde yakın çevreden oluyor bu tür şeyler. Burada ben bir üyenin profilinde, arkadaşlarının yumurta yarıştırdığını bile okudum. Bebeği olmasını çok isteyen bir üyeydi ve üzülüyordu yanında bu şekilde konuşulmasından.

Doğru aslında... Keşke yazabilsem çok iyi olurdu aslında. Bunu düşüneyim... Çünkü bir kez bahane bulduk eee yine çağırırlarsa yine bahane bulacağız. Aslında dimdirekt söylemek dediğiniz gibi çok mantıklı.

Bencede bi düşünün. Kırmadan suçlamadan tatlı bi dille anlatmaya çalışın. Tepkiye göre ilerlersiniz.

Selam kızlar

Aynı ayda çok yakın arayla doğum yaptığımız bi arkadaşım var. Bebeklerin cinsiyetleri de aynı..

Gebelikte arkadaşın bebeğinin kilosu biraz azdı ama çok şükür sağlıklıydı. Ne zaman kocası eşimi, karısı beni arasa benim bebeğimin kilosunu soruyorlardı. Bu durum bizi biraz irrite etse de neyse dedik. Olabilir

Gel zaman git zaman bebekler doğup büyümeye başladı. Bebeler büyüdükçe yaptıkları yarış da farklılaşmaya başladı. İşte her buluştuğumuzda bebeklerine "hadi bakalım bunu de, hadi bakalım babaya şunu yap bunu yap" diyerek bebeklerinin marifetlerini göstermeye çalıştılar. Hadi bir sefer söyler iki sefer söyler ama yok. O hareketi yaptığını bize ispat edene kadar devam ediyor adam ve bunu neden yaptığı anlaşılıyor. Her buluşmamızda bu böyleydi. Özellikle bunu yapan baba.

En son bomba ise benim için şu oldu. Kızımın doğum günüydü. Bi şeyler hazırlamak için mutfağa geçtim. Ama sesler duyuluyor içerden. O an eşim de salonda değildi. Bebeğin babası benim bebeğime "hadi şunu yap, bunu yap. Aaaa yapamıyor musun, sana öğretmediler mi?" dedi. Benim tepem attı orda ama dua etsin çocuğum daha 1 yaşında olduğu için söylediğini anlamayacak kadar küçüktü.

Her neyse uzun yazdım. Ben bu yarışı fark etmeye başladıkça (edilmeyecek gibi değil) iyice huzursuz olmaya başladım. Eşim de aynı şekilde. Hani kadın instagrama her fotoğraf attığında bebeğinin yeni geliştirdiği bi yetisini, yeni aldıkları bi eşyayı, yeni aldığı bi elbisesini paylaşıyor resmen ve o hareketlerinden sonra direkt üstüme alınıyorum. Ben de onun gibi oluyorum. O gösteriyorsa ben de paylaşıyorum. Resmen yarışın içine çekildim. Silsem olmuyor. Sessize aldım ama yine de arada gözüm kayıyor. Ve buluşmak da istiyorlar. Bir kez bahane bulduk. Yine çağırırlarsa yine bulacağız sanırım.

Bu kadar sizi negatif etkileyen bir çiftle görüşmeyin.

Yok, babası odaya girince direkt babasına doğru bakıyormuş 😂🙈
Ay annemin de arkadaş grubu var, herkesin de torunu var tabii. Bir tanesi bizim torun yıkanırken gözlerini kapatıyor, çok akıllı. Eee tabi annesi odtü mezunu, demiş. Bizimki tek gözünü kapatıyor çünkü amcamız odtü mezunu sadece 😂😂😂

Bebekken anlamıyorlar ama yaşları ilerledikçe bunlar devam ettikçe yetersizlik hissi oluşabilir. O yüzden müdahale etmeniz lazım çünkü siz de demişsiniz bu yarışın içine çekiyorlar diye. Siz de onu karşılaştırmaya başlamayın yeterki.

İyi de bundan kaçamazsınız. Bir şekilde çocuğunuz büyüdüğünde topluma karıştığında siz bile kendi içinizde emin olun karşılaştırmanın tillahını yapacaksınız. Belli etmediğinizi sansanız da belli olacak… Boyu, kilosu, zekası, cesareti, özgüveni, dersleri, notları, sınavları, terbiyesi… herkes herkesle karşılaştıracak. Hangi biriyle keseceksiniz iletişimi.

Selam kızlar

Çok itici bir durum bence de. Sanırım bebeklerinin o dönemki kilo durumundan gelişegelmiş bir konu onlar için. Bilmem ki ben açıkça söyleme taraftarıyım sanki.. şu an bebekler allahtan anlamıyorlar ama çok az kaldı yani her denileni anlamaya başlayacaklar (şimdi bile anne babanın mimiklerinden anlıyorlar bir şeyler de), biraz dikkat etseniz bu konuya deseniz olmaz mı acaba, en azından anne anlar belki 🙄

İyi de bundan kaçamazsınız. Bir şekilde çocuğunuz büyüdüğünde topluma karıştığında siz bile kendi içinizde emin olun karşılaştırmanın tillahını yapacaksınız. Belli etmediğinizi sansanız da belli olacak… Boyu, kilosu, zekası, cesareti, özgüveni, dersleri, notları, sınavları, terbiyesi… herkes herkesle karşılaştıracak. Hangi biriyle keseceksiniz iletişimi.
Bunu akranlar yapıyor sınıflarda ve evet sorunla başa çıkma becerisini geliştirir belki; korunaklı ortamda tutmak zor bu açıdan. Ama yetişkinlerden bu tutumu sakınabiliriz sanki ya. Ben bir öğretmen ve teyze olarak dikkat edip anneni, babamı, eniştemi.. uyarırım hep bu konuda. Onlar da öğrendi bu yaşta tamm kıyaslamicaz kimseyle diyorlar 🙃 bence yetişkinler bu konuda duyarlı olabilirler ya, hassas kpnu kendimden biliyorum 🥲

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X