Bebek yarıştırmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunu akranlar yapıyor sınıflarda ve evet sorunla başa çıkma becerisini geliştirir belki; korunaklı ortamda tutmak zor bu açıdan. Ama yetişkinlerden bu tutumu sakınabiliriz sanki ya. Ben bir öğretmen ve teyze olarak dikkat edip anneni, babamı, eniştemi.. uyarırım hep bu konuda. Onlar da öğrendi bu yaşta tamm kıyaslamicaz kimseyle diyorlar 🙃 bence yetişkinler bu konuda duyarlı olabilirler ya, hassas kpnu kendimden biliyorum 🥲
Ben de iki çocuk annesi ve öğretmen olarak yetişkinlerle uğraşmak yerine kendi çocuklarıma kıyas ortamından ayrıldıktan sonra “herkes kendi hızında ilerler, hepimiz ayrı bireyleriz, herkes kendi açısından bakar olaya ama gerçekler çok fatklı olabilir” türü konuşmalar yapıyorum. 5 ve 10 yaşlarındalar. Çevreye müdahale etmek yerine çocuklarımın özgüvenini korumak daha mantıklı geliyor. Kendim de kişilik olarak öyleyim açıkçası.

Selam kızlar

Aynı ayda çok yakın arayla doğum yaptığımız bi arkadaşım var. Bebeklerin cinsiyetleri de aynı..

Gebelikte arkadaşın bebeğinin kilosu biraz azdı ama çok şükür sağlıklıydı. Ne zaman kocası eşimi, karısı beni arasa benim bebeğimin kilosunu soruyorlardı. Bu durum bizi biraz irrite etse de neyse dedik. Olabilir

Gel zaman git zaman bebekler doğup büyümeye başladı. Bebeler büyüdükçe yaptıkları yarış da farklılaşmaya başladı. İşte her buluştuğumuzda bebeklerine "hadi bakalım bunu de, hadi bakalım babaya şunu yap bunu yap" diyerek bebeklerinin marifetlerini göstermeye çalıştılar. Hadi bir sefer söyler iki sefer söyler ama yok. O hareketi yaptığını bize ispat edene kadar devam ediyor adam ve bunu neden yaptığı anlaşılıyor. Her buluşmamızda bu böyleydi. Özellikle bunu yapan baba.

En son bomba ise benim için şu oldu. Kızımın doğum günüydü. Bi şeyler hazırlamak için mutfağa geçtim. Ama sesler duyuluyor içerden. O an eşim de salonda değildi. Bebeğin babası benim bebeğime "hadi şunu yap, bunu yap. Aaaa yapamıyor musun, sana öğretmediler mi?" dedi. Benim tepem attı orda ama dua etsin çocuğum daha 1 yaşında olduğu için söylediğini anlamayacak kadar küçüktü.

Her neyse uzun yazdım. Ben bu yarışı fark etmeye başladıkça (edilmeyecek gibi değil) iyice huzursuz olmaya başladım. Eşim de aynı şekilde. Hani kadın instagrama her fotoğraf attığında bebeğinin yeni geliştirdiği bi yetisini, yeni aldıkları bi eşyayı, yeni aldığı bi elbisesini paylaşıyor resmen ve o hareketlerinden sonra direkt üstüme alınıyorum. Ben de onun gibi oluyorum. O gösteriyorsa ben de paylaşıyorum. Resmen yarışın içine çekildim. Silsem olmuyor. Sessize aldım ama yine de arada gözüm kayıyor. Ve buluşmak da istiyorlar. Bir kez bahane bulduk. Yine çağırırlarsa yine bulacağız sanırım.

Hayatımda ilk defa böyle bi durumdayım ve aşırı rahatsızım kızlar.
Ben sabredemezdim ya çocukları neden yarıştırıyorsun diye konuşurdum. Yine iyi seslenmemişin
Aklınca sizinkini beğenmiyor bak sen

Ben de iki çocuk annesi ve öğretmen olarak yetişkinlerle uğraşmak yerine kendi çocuklarıma kıyas ortamından ayrıldıktan sonra “herkes kendi hızında ilerler, hepimiz ayrı bireyleriz, herkes kendi açısından bakar olaya ama gerçekler çok fatklı olabilir” türü konuşmalar yapıyorum. 5 ve 10 yaşlarındalar. Çevreye müdahale etmek yerine çocuklarımın özgüvenini korumak daha mantıklı geliyor. Kendim de kişilik olarak öyleyim açıkçası.
Bu da mümkün elbette ama her çocukta işleyemeyebilir de. Zaten sınıf ortamında bu kıyası yapanlar genelde ev ortamında da maruz kalan çocuklar oluyor, öğrenmişler yani anne babadan ya da dede neneden işte. yetişkinleri bilinçlendirmek bana daha pratik bir çözüm olacakmış gibi geliyor.

Bu da mümkün elbette ama her çocukta işleyemeyebilir de. Zaten sınıf ortamında bu kıyası yapanlar genelde ev ortamında da maruz kalan çocuklar oluyor, öğrenmişler yani anne babadan ya da dede neneden işte. yetişkinleri bilinçlendirmek bana daha pratik bir çözüm olacakmış gibi geliyor.
Koca koca insanların bilinçleneceğine pek inancım yok bilemiyorum 😂 doğru değil deyip geçilebilir, iletişimi kesmenin mantığı yok bana göre.

Ay en sinir olduğum şey..midem bulanıyor böyle insanlardan..engelle gitsin arayı ac ne size nede çocuğunuza iyi gelmeyen insanlar ilerde daha büyük problemler yaratırlar..
Biz de bundan kaçtık artık çekilmez bir hâl aldı. Başka bebekli arkdaşlarımız da var ama asla böyle değiller. Buluştuğumuzda çocuktan başka bir konu konuşamıyoruz bile. Halbuki biraz kafa dağıtmak için görüşüyor insan

Ay annemin de arkadaş grubu var, herkesin de torunu var tabii. Bir tanesi bizim torun yıkanırken gözlerini kapatıyor, çok akıllı. Eee tabi annesi odtü mezunu, demiş. Bizimki tek gözünü kapatıyor çünkü amcamız odtü mezunu sadece 😂😂😂
Ayyyy offfff 😂😂😂

Ben sabredemezdim ya çocukları neden yarıştırıyorsun diye konuşurdum. Yine iyi seslenmemişin
Aklınca sizinkini beğenmiyor bak sen

Her konuda bunu yapıyorlar. Eşimle arkadaşımın eşi aynı işyerinde çalışıyorlar. Adam öyle bi algı yaratmış ki sürekli kendi bebeğine nasıl zor baktıklarını, bebeğinin her hareketini insanlara onları sıkana kadar anlatıyormuş. Eşim sevmez de çok konuşmayı. Bi gün bi etkinliğe gidilecekti işyeriyle. Eşim katıldı, diğeri katılmamış. "Eeee onların bebeği var ama ondan" demiş millet. Eşim "bizim de yok mu sanki" demiş 😂🙈 Millet aaa doğru diyosun demiş 🙈

Ay annemin de arkadaş grubu var, herkesin de torunu var tabii. Bir tanesi bizim torun yıkanırken gözlerini kapatıyor, çok akıllı. Eee tabi annesi odtü mezunu, demiş. Bizimki tek gözünü kapatıyor çünkü amcamız odtü mezunu sadece 😂😂😂
İnanır mısınız bizimki de cee eee yapınca gülüyor

Selam kızlar

Aynı ayda, çok yakın arayla doğum yaptığımız bi arkadaşım var. Bebeklerin cinsiyetleri de aynı..

Gebelikte arkadaşımın bebeğinin kilosu biraz azdı ama çok şükür sağlıklıydı. Ne zaman kocası eşimi, karısı beni arasa benim bebeğimin kilosunu soruyorlardı. Bu durum bizi biraz irrite etse de neyse dedik. Olabilir

Gel zaman git zaman bebekler doğup büyümeye başladı. Bebeler büyüdükçe yaptıkları yarış da farklılaşmaya başladı. İşte her buluştuğumuzda bebeklerine "hadi bakalım bunu de, hadi bakalım babaya şunu yap bunu yap" diyerek bebeklerinin marifetlerini göstermeye çalıştılar. Hadi bir sefer söyler iki sefer söyler ama yok. O hareketi yaptığını bize ispat edene kadar devam ediyor adam ve bunu neden yaptığı anlaşılıyor. Her buluşmamızda bu böyleydi. Özellikle bunu yapan baba.

En son bomba ise benim için şu oldu. Kızımın doğum günüydü. Bi şeyler hazırlamak için mutfağa geçtim. Ama sesler duyuluyor içerden. O an eşim de salonda değildi. Bebeğin babası benim bebeğime "hadi şunu yap, bunu yap. Aaaa yapamıyor musun, sana öğretmediler mi?" dedi. Benim tepem attı orda ama dua etsin çocuğum daha 1 yaşında olduğu için söylediğini anlamayacak kadar küçüktü.

Her neyse uzun yazdım. Ben bu yarışı fark etmeye başladıkça (edilmeyecek gibi değil) iyice huzursuz olmaya başladım. Eşim de aynı şekilde. Hani kadın instagrama her fotoğraf attığında bebeğinin yeni geliştirdiği bi yetisini, yeni aldıkları bi eşyayı, yeni aldığı bi elbisesini paylaşıyor resmen ve o hareketlerinden sonra direkt üstüme alınıyorum. Ben de onun gibi oluyorum. O gösteriyorsa ben de paylaşıyorum. Resmen yarışın içine çekildim. Silsem olmuyor. Sessize aldım ama yine de arada gözüm kayıyor. Ve buluşmak da istiyorlar. Bir kez bahane bulduk. Yine çağırırlarsa yine bulacağız sanırım.

Buluşmayın ne bu mecburiyet. Çocuğunuz anlama yaşı geldiğinde sürekli yarış atı gibi kıyaslanacak mi ? Ki siz de başlamışsıniz yapmaya. Annen değil baban değil görüşmeyi azalt bitti gitti .

Kız ODTÜ de refleks başka mi oluyor 😂

Her konuda bunu yapıyorlar. Eşimle arkadaşımın eşi aynı işyerinde çalışıyorlar. Adam öyle bi algı yaratmış ki sürekli kendi bebeğine nasıl zor baktıklarını, bebeğinin her hareketini insanlara onları sıkana kadar anlatıyormuş. Eşim sevmez de çok konuşmayı. Bi gün bi etkinliğe gidilecekti işyeriyle. Eşim katıldı, diğeri katılmamış. "Eeee onların bebeği var ama ondan" demiş millet. Eşim "bizim de yok mu sanki" demiş 😂🙈 Millet aaa doğru diyosun demiş 🙈
Bebek diye kafayı yemiş adam

Yok azaltmak değil sigara gibi birden bırakacağız 😂
En iyisini yaparsınız, aynı zamanda doğup aynı cinsiyette olsalar dahi her bebek farklı gelişir, aynı anne babadan doğma aynı cinsiyetteki kardeşlerin dahi hamilelikten tutun da gelişimine kadar her şeyi farklı oluyor.
Bizde bunun akraba modeli vardı, kızkardeşimle yaşıt kızlarını yarıştırıyorlardı, çocuklar küçükken fark etmiyorlar ama büyüdükçe çocuk için de sorun haline dönüyor, bizim akraba kızını kardeşimle aynı okula yazdırdı yetmedi aynı sınıfa aldırdı, okuma-yazmayı ne kadar öğrendiklerinden sınavlarda aldıkları notlara kadar kıyaslama yapılıyordu, kardeşim çok rahatsız oluyordu sıkıştırılıp not sorulmasından, önüne kitap getirilip oku bakayım denmesinden, sırf bu yüzden sınıf değiştirmek için yöneticilere ricaya gitmişti bizimkiler.

Son düzenleme:
Selam kızlar

Aynı ayda, çok yakın arayla doğum yaptığımız bi arkadaşım var. Bebeklerin cinsiyetleri de aynı..

Gebelikte arkadaşımın bebeğinin kilosu biraz azdı ama çok şükür sağlıklıydı. Ne zaman kocası eşimi, karısı beni arasa benim bebeğimin kilosunu soruyorlardı. Bu durum bizi biraz irrite etse de neyse dedik. Olabilir

size özel bir şey değil ki
ilk kez çocuğu olan hemen herkes böyle
ben ilk çocuğumun bi milyon tane fotosunu videosunu çekerdim bi de tüm yakınlara atardım
storymde sürekli kızımla ilgili bi şeyler olurdu falan😁
geçen kv kızı sürekli çekip atardın oğlanın bende hiç fotosu yok onu niye çekmiyorsun dedi
bende de yok ki😁
velhasıl yeni bebek sahibi insanlarda bi görmemişlik heyecanı oluyor üstünüze alınmayın

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun rahmetli zeki Alasya ile Metin akpınar'ın hasiple nasip filmi vardı o geldi aklıma o kadar çok severim ki arada canım sikıldığında açıp seyrederim dvd sini falan alın verin ya anlar mı ki bilmiyorum 🤭

Selam kızlar

Ay çok sinir bozucu.Mesafe koyun aranıza güzel enerjinizi çocuğunuza ayırın takmayın kafanıza

Çok zeki deyince aklıma bir şey deldi. Amcamın kızı 2 aylıkken meme reddine başlamış yengem de sağlık ocağına gidince oradaki doktora söylemiş emmiyor diye. Doktor ne dese beğenirsiniz? Bu çocuk çok zeki, IQ su çok yüksek,kendini biliyor o yüzden memeyi reddediyor.skdkd
Tabii doktor böyle bir şey dememiş kendileri uyduruyorlar.snsjej
Oğuz Kağan gibi anasından ilk sütü emdikten sonra konuşup et, çorba ve kımız mı istemiş jsksk

Oğuz Kağan gibi anasından ilk sütü emdikten sonra konuşup et, çorba ve kımız mı istemiş jsksk
Benim de aklıma Oğuz Kağan gelmişti 😂😂😂 hayır nerede görülmüş doktorun bu deli saçması şeyleri söylediği 😂 bari azıcık düzgün sallayın da inanmış gibi yapalım.jsjdjd

Yeni nesil ebeveynler bir değişik.
Yıllık izindeyiz, tatile çıktık, sözde kafa dinlemeye geldik.
Dün havuzda yeni yeni yürüyen bir çocuğun anasıyla halası adeta adını ezberlettiler hepimize.
X suyu tut, X havuzda kaymak ister misin?
X korkma, güvendesin vır vır vır dakikalarca.
Biri sussa diğeri başlıyor.
Hayatlarında hiç çocuk görmemişler sanki.
Sizin arkadaşlarınız da bu model sanırım.
Dünyayı bebelerinin etrafında dönüyor zannediyorlar, yazık…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X