Bebek yarıştırmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.060
10.854
Selam kızlar

Aynı ayda, çok yakın arayla doğum yaptığımız bi arkadaşım var. Bebeklerin cinsiyetleri de aynı..

Gebelikte arkadaşımın bebeğinin kilosu biraz azdı ama çok şükür sağlıklıydı. Ne zaman kocası eşimi, karısı beni arasa benim bebeğimin kilosunu soruyorlardı. Bu durum bizi biraz irrite etse de neyse dedik. Olabilir

Gel zaman git zaman bebekler doğup büyümeye başladı. Bebeler büyüdükçe yaptıkları yarış da farklılaşmaya başladı. İşte her buluştuğumuzda bebeklerine "hadi bakalım bunu de, hadi bakalım babaya şunu yap bunu yap" diyerek bebeklerinin marifetlerini göstermeye çalıştılar. Hadi bir sefer söyler iki sefer söyler ama yok. O hareketi yaptığını bize ispat edene kadar devam ediyor adam ve bunu neden yaptığı anlaşılıyor. Her buluşmamızda bu böyleydi. Özellikle bunu yapan baba.

En son bomba ise benim için şu oldu. Kızımın doğum günüydü. Bi şeyler hazırlamak için mutfağa geçtim. Ama sesler duyuluyor içerden. O an eşim de salonda değildi. Bebeğin babası benim bebeğime "hadi şunu yap, bunu yap. Aaaa yapamıyor musun, sana öğretmediler mi?" dedi. Benim tepem attı orda ama dua etsin çocuğum daha 1 yaşında olduğu için söylediğini anlamayacak kadar küçüktü.

Her neyse uzun yazdım. Ben bu yarışı fark etmeye başladıkça (edilmeyecek gibi değil) iyice huzursuz olmaya başladım. Eşim de aynı şekilde. Hani kadın instagrama her fotoğraf attığında bebeğinin yeni geliştirdiği bi yetisini, yeni aldıkları bi eşyayı, yeni aldığı bi elbisesini paylaşıyor resmen ve o hareketlerinden sonra direkt üstüme alınıyorum. Ben de onun gibi oluyorum. O gösteriyorsa ben de paylaşıyorum. Resmen yarışın içine çekildim. Silsem olmuyor. Sessize aldım ama yine de arada gözüm kayıyor. Ve buluşmak da istiyorlar. Bir kez bahane bulduk. Yine çağırırlarsa yine bulacağız sanırım.

Hayatımda ilk defa böyle bi durumdayım ve aşırı rahatsızım kızlar.

Son düzenleme:
Selam kızlar

Aynı ayda çok yakın arayla doğum yaptığımız bi arkadaşım var. Bebeklerin cinsiyetleri de aynı..

Gebelikte arkadaşın bebeğinin kilosu biraz azdı ama çok şükür sağlıklıydı. Ne zaman kocası eşimi, karısı beni arasa benim bebeğin kilosunu soruyorlardı. Bu durum bizi biraz irrite etse de neyse dedik. Olabilir

Gel zaman git zaman bebekler doğup büyümeye başladı. Bebeler büyüdükçe yaptıkları yarış da farklılaşmaya başladı. İşte her buluştuğumuzda bebeklerine "hadi bakalım bunu de, hadi bakalım babaya şunu yap bunu yap" diyerek bebeklerinin marifetlerini göstermeye çalıştılar. Hadi bir sefer söyler iki sefer söyler ama yok. O hareketi yaptığını bize ispat edene kadar devam ediyor adam ve bunu neden yaptığı anlaşılıyor. Her buluşmamızda bu böyleydi. Özellikle bunu yapan baba.

En son bomba ise benim için şu oldu. Kızımın doğum günüydü. Bi şeyler hazırlamak için mutfağa geçtim. Ama sesler duyuluyor içerden. O an eşim de salonda değildi. Bebeğin babası benim bebeğime "hadi şunu yap, bunu yap. Aaaa yapamıyor musun, sana öğretmediler mi?" dedi. Benim tepem attı orda ama dua etsin çocuğum daha 1 yaşında olduğu için söylediğini anlamayacak kadar küçüktü.

Her neyse uzun yazdım. Ben bu yarışı fark etmeye başladıkça (edilmeyecek gibi değil) iyice huzursuz olmaya başladım. Eşim de aynı şekilde. Hani kadın instagrama her fotoğraf attığında bebeğinin yeni geliştirdiği bi yetisini, yeni aldıkları bi eşyayı, yeni aldığı bi elbisesini paylaşıyor resmen ve o hareketlerinden sonra direkt üstüme alınıyorum. Ben de onun gibi oluyorum. O gösteriyorsa ben de paylaşıyorum. Resmen yarışın içine çekildim. Silsem olmuyor. Sessize aldım ama yine de arada gözüm kayıyor. Ve buluşmak da istiyorlar. Bir kez bahane bulduk. Yine çağırırlarsa yine bulacağız sanırım.

Hayatımda ilk defa böyle bi durumdayım ve aşırı rahatsızım kızlar.
Biz cocuk yetistiriyoruz, yaris ati degil deyin anlarlar

Biz cocuk yetistiriyoruz, yaris ati degil deyin anlarlar

İşte iş oraya gidecek. Eşim "bi gün, bireysel farklılığın ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Sidik yarışında mıyız? diyeceğim orada bitecek" diyor. Ve eşimle iş arkadaşı oldukları için bebekleri daha 1 haftalıkken eşimin yanında diğer kişilere "benim bebek var ya çook zeki" diyormuş 🙈 Eşim de "bizimki de 4 bilinmeyenli denklem çözüyor" deyince daha da dememiş 🙈

Son düzenleme:
Kuzenimin annesi çok yapardı bunu biz küçükken kızı benden uzun mu diye bakmak isterdi, ben de kısaydım o zamanlar. Sağlıklı bir durum değil bu tarz şeyler, neyse ki onlar bebek daha…

Kuzenimin annesi çok yapardı bunu biz küçükken kızı benden uzun mu diye bakmak isterdi, ben de kısaydım o zamanlar. Sağlıklı bir durum değil bu tarz şeyler, neyse ki onlar bebek daha…
Evet henüz anlamıyorlar ama görüşmeye devam edersek kızımın anlayacağı yaşlarda daha farklı şeyler de söyler bunlar. Ve beni aşırı sıkıyor bu yarış hissi

Enerjinizi emen sizi kotu hissettiren bu insanlarla arkadasligi kesin.Soguk davranin cagirdiklarinda gitmeyin davet etmeyin
Size bir şey diyeyim mi yazdıklarınızı düşünmek bile içimi ferahlatıyor. Bir daha görüşmeme düşüncesi üzerimden bir yük atıyor resmen. Artık görüşmeyeceğiz o kararı aldık bir süre önce şükür

Yok azaltmak değil sigara gibi birden bırakacağız 😂
Bıraksanız da olur akraba falan da değillermiş üstelik. Böyle karşılaştırma durumlarında takılmamak en mantıklısı cünkü hayatınız boyunca böyle insanlar cıkacak karsınıza insanların zihniyetlerini değiştiremiyoruz maalesef

Bıraksanız da olur akraba falan da değillermiş üstelik. Böyle karşılaştırma durumlarında takılmamak en mantıklısı cünkü hayatınız boyunca böyle insanlar cıkacak karsınıza insanların zihniyetlerini değiştiremiyoruz maalesef

Çok haklısınız. Illaki çıkacak ama biz bu arkadaşlarla bebeklerden önce tanıştığımız için bu yönlerini göremedik ve samimiyeti ilerlettik. Artık bu tür insanları hayatıma almam. Bu şekilde bir hareket gördüğüm anda da iletişimi keserim o zaman hiç koymaz

İlk bebeklerde olur böyle şeyler, dünya onların etrafında dönüyor sanıyorlar, eee sizde katılın yarışa n'olacak ki, bastırın üste çıkın🤣🤣
Yaaa işte ahhh içimde olsa da yapsam 🙈🙈 yapıyorum arada ama bu beni kötü hissettiriyor bu sefer... neyse artık yavaş yavaş kurtulacağız 😂

İşte iş oraya gidecek. Eşim "bi gün, bireysel farklılığın ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Sidik yarışında mıyız? diyeceğim orada bitecek" diyor. Ve eşimle iş arkadaşı oldukları için bebekleri daha 1 haftalıkken eşimin yanında diğer kişilere "benim bebek var ya çook zeki" diyormuş 🙈 Eşim de "bizimki de 4 bilinmeyenli denklem çözüyor" deyince daha da dememiş 🙈
Çok zeki deyince aklıma bir şey deldi. Amcamın kızı 2 aylıkken meme reddine başlamış yengem de sağlık ocağına gidince oradaki doktora söylemiş emmiyor diye. Doktor ne dese beğenirsiniz? Bu çocuk çok zeki, IQ su çok yüksek,kendini biliyor o yüzden memeyi reddediyor.skdkd
Tabii doktor böyle bir şey dememiş kendileri uyduruyorlar.snsjej

Cocuklari okul cagina geldiginde istedikleri gibi basarili olamazsa naapacak bunlar bildigin yıkılirlar.Böyle insanlar mutsuzluga mahkum.Cocugunuzun azcik akli erdiginde kötü hissetmesine sebep olurlar.Taniyorum böyle insanlar cocuklarinin basarisiyla var olan insanlar

Çok zeki deyince aklıma bir şey deldi. Amcamın kızı 2 aylıkken meme reddine başlamış yengem de sağlık ocağına gidince oradaki doktora söylemiş emmiyor diye. Doktor ne dese beğenirsiniz? Bu çocuk çok zeki, IQ su çok yüksek,kendini biliyor o yüzden memeyi reddediyor.skdkd
Tabii doktor böyle bir şey dememiş kendileri uyduruyorlar.snsjej
IQsu çok yüksek bebek, o yüzden süt değil kebap mı istiyormuş 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X