Ah Keşke bir de okuduğunuzu doğru anlasaydınız.Hayatimda bu kadar kasma cümleleri okumadim. Yesilçamdan firlama. Anne olmak istemeyen vicdansizmi? Bir cocuk dogrup, ona bakmamak daha mi vicdanli? Saldim cayira diye yiginla anneler var. Yetisemeyen, esi zerre is yapmayip, çok yipranmis hep sinirli anneler var. Bilinçsiz, cocugu ile hiç bir egitici birsey yapmayan anneler var.
Varda var yani. Cok klasik ve klise olabilir fakat baze seyleri yasadiktan sonra anliyorsun. Simdi sana bebek poncik tatli gibi gelebilir ve evet tatli taraflari var ama çok büyük bir sorumluluk. Hele bebegin gazli bebekse, hiç uyumak istemiyorsa, sürekli agliyorsa,.. Sonra etraftaki "bu cocuk aç" "kucaga alma, simartiyorsun" "bu cocuk üsümüs" baskisindan bahs etmiyorum bile. Lügatta lohusa depresyonu diye birsey var.
Sürekli kadinin üzerinde baski var. Evlense bir dert, evlenmese bir dert. Cocuk yapsa ve yapmasa. Bu baskinin çeyregi erkegi yapilmiyor. Evlenmemis erkek mesela bekardir, hayatini yasiyordur, çapkindir,.. Kadin ise evde kalmistir, yaziktir,.. Bu yorumunda bile, ayni seyi erkekler için düsünüyormusun? Her erkek baba olmalimi?
Konu sahibine hak veriyorum. Birçok insan bebegi çok bilinçsiz bir sekilde yapiyor. Burdaki konularin %80ninde bile evlilik berbat ama en az 2 cocuk var. Yada evlendikten hemen sonra bebek yapiliyor. Cinsellikten bir haber. Bebekten daha bir haber.
Siz duyar kasmaya çalışmışsınız bence ama yanlış kişiye oynadınız . Yazım gayet açık ve net. Oraya yaZmışım ki isteyen ve hak eden kadın Anne olmalı diye.(Fikir beyanı)Hayatimda bu kadar kasma cümleleri okumadim. Yesilçamdan firlama. Anne olmak istemeyen vicdansizmi? Bir cocuk dogrup, ona bakmamak daha mi vicdanli? Saldim cayira diye yiginla anneler var. Yetisemeyen, esi zerre is yapmayip, çok yipranmis hep sinirli anneler var. Bilinçsiz, cocugu ile hiç bir egitici birsey yapmayan anneler var.
Varda var yani. Cok klasik ve klise olabilir fakat baze seyleri yasadiktan sonra anliyorsun. Simdi sana bebek poncik tatli gibi gelebilir ve evet tatli taraflari var ama çok büyük bir sorumluluk. Hele bebegin gazli bebekse, hiç uyumak istemiyorsa, sürekli agliyorsa,.. Sonra etraftaki "bu cocuk aç" "kucaga alma, simartiyorsun" "bu cocuk üsümüs" baskisindan bahs etmiyorum bile. Lügatta lohusa depresyonu diye birsey var.
Sürekli kadinin üzerinde baski var. Evlense bir dert, evlenmese bir dert. Cocuk yapsa ve yapmasa. Bu baskinin çeyregi erkegi yapilmiyor. Evlenmemis erkek mesela bekardir, hayatini yasiyordur, çapkindir,.. Kadin ise evde kalmistir, yaziktir,.. Bu yorumunda bile, ayni seyi erkekler için düsünüyormusun? Her erkek baba olmalimi?
Konu sahibine hak veriyorum. Birçok insan bebegi çok bilinçsiz bir sekilde yapiyor. Burdaki konularin %80ninde bile evlilik berbat ama en az 2 cocuk var. Yada evlendikten hemen sonra bebek yapiliyor. Cinsellikten bir haber. Bebekten daha bir haber.
İlk çocuğunuzu ben cok istedim 2 yıllık evliydik 30 yaşımda oldu tabıkı hayatımız baya değişti başlarda herseyin bebeğe endeksli olması benii biraz yordu uykusuzluk onsuz bıyere gidememek vs vs daha önce çift gittiğiniz bazı yerlere cocuklar la da gidilemiyor ama alışıyor insan sonra düşündüm cocuk yokken biz ne yapıyormuşuz hayat daha boşmuş sımdı daha dolu geliyor ve 2. Ye hamileyim bunuda eşim çok istedi kardeş şart belki Buda kız olur vs vs ben pek gönüllü değildim ama kismet oldu artık hayatımız cok daha fazla değişecektir 4 yasında ve yeni doğan bir bebekle yinede çok güzel yaşamadan bilinmez ama Allah isteyen herkese nasip etsin. Hazır hissetmek bılmıyorum ilkinde de korkularım endişelerim vardı yıne var tabi ama hayırlısı olsun sizin içinTüm kadın arkadaşlarım hepinize merhaba,
Sorum özellikle evli olan arkadaşlarıma yönelik olacak. 32 yaşında 2,5 yıllık evliyim. Eşim de ben de kamuda memuruz ve ben şu an akademik kariyerde tez dönemindeyim. Bitmesine de yaklaşık 4-5 ay var. Eşim evliliğimizin ilk gününden bu yana bebek yapmayı çok isteyen biri. Ancak benim bu konuda kararsızlıklarım ve tereddütlerim var. Geçen hafta sağlık durumumu da kontrol ettirmek açısından adetin 3.günü tüm kan, idrar testlerimi yaptırdım. Ultrasona girdim. Amh için kan verdim sonucunu bekliyorum. Allah'a çok şükür değerlerim normal. Esas sorunum bir bebeğin sorumluluğunu almaktan (manevi olarak) korkuyorum yapabilir miyim diye.. Gebelik süreci bende çok anksiyete yaratıyor, panik oluyorum düşündükçe. Evliliğim (cinsellik dahil) ile kariyerimin gebelik ve bebekten ciddi olarak kötü anlamda etkileneceğini hissediyorum. Sonradan pişman olmak istemiyorum. Bu da sanırım henüz hazır hissetmediğim anlamına geliyor.. Sorularım şunlar:
Bebek yapmaya kendinizi hazır hissettiğinizi nasıl anladınız? Bu hissedilen bir şey mi?
Bebekten önce evliliğiniz nasıldı ve bebekten sonra evliliğinizde eşinizle olan ilişkiniz olumlu veya olumsuz etkilendi mi? Kısaca kıyaslama yaptığınızda hayatınızın hangi evresinde daha mutluydunuz?
Bebek yaptıktan sonra pişman oldunuz mu?
Daha kafamda deli sorular var da burada kesmek istiyorum :)
Görüşleriniz ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
İlk 2 yil bizimde cok zor oldu özellikle uykusuzluk sımdı düzene girdi o uyuyunca bizim hayat başlıyorBebek ilişkiyi etkiliyor elbette.
Biz hiç kavga etmezdik, çocuk yüzünden didiştiğimiz zamanlar oldu, oluyor, olacak. Seks hayatı da bizde her gün olurdu ilk iki yıl hemen hemen. Şimdi iki üç günde bir oluyor, onda da eskisi gibi giyineyim süsleneyim, ambiyans yapayım demiyoruz, bazen tam soyunmaya bile takatimiz olmuyor
Ama yine de ilişkinin formunu da güzelleştirdi. İkimizin en yumuşak yeri aynı insan mesela. Ortak paydamız. En değerlimiz. Bundan güzeş paylaşım da olamaz bence.
İki yıldan sonra kesintisiz uyku başlayınca biz oğlanı uyutup rakı açıp fasıl bile yapıyoruz kısık ses. Daha tatlı geliyor hatta imkanlarımız daraldıkça bulduklarımıza sevindirik olduk
Ama iyi ki yapmış mıyız diye sor bana da eşime de, evet. Dünyanın en güzel şeyi olabilir. Her şeye de değer.
İlk iki yıl çok zor. Bakımı, uykusuzluk, emzirme, alışma süreci. Ama gün geçtikçe iletişim kurdukça, emek verdikçe, sana sevgisini gösterdikçe de iyi ki diyorsun.
Kolay gelsinİlk 2 yil bizimde cok zor oldu özellikle uykusuzluk sımdı düzene girdi o uyuyunca bizim hayat başlıyor ☺ amaaa kısa sürdü 2. Geliyor haydii sil baştan başlayacağız
Evet ya ilk erkek aşk yaşıyoruz gercrkten derleride cok ama cok sukur yinede isteyen herkese nasip etsin Allah 2. Yi bende düşünemiyordumda kısmetmisKolay gelsinİlk sene neyle karşılayanızı bildiğinizden daha az beklenti ve daha çok deneyimle halledersiniz mutlaka. Ben ikinciyi düşünemiyorum bile
3ten sonra dilleri açılıyor, annecimler, seni seviyorumlar falan her şey gerçekten güzel.
Acele etmek zorunda değilsiniz ama benim tavsiyem; siz de eşiniz de hormon testi yaptırın doktor kontrolunden geçin. İkinizde de herşey normalse istediğiniz zaman yaparsınız. Yoksa yaş ilerlerse ve gebe kalmayı engelleyici sorunlar varsa baş etmek iyice zorlaşıyor. Tabii kişi kendinden biliyor işi ben 4 sene infertility yaşadığım için herkesin de başına gelebilir sanıyorumSizce Acele etmelimiyim yaşım 28 bir yıllık evliym
Normalmiş baktırdıkAcele etmek zorunda değilsiniz ama benim tavsiyem; siz de eşiniz de hormon testi yaptırın doktor kontrolunden geçin. İkinizde de herşey normalse istediğiniz zaman yaparsınız. Yoksa yaş ilerlerse ve gebe kalmayı engelleyici sorunlar varsa baş etmek iyice zorlaşıyor. Tabii kişi kendinden biliyor işi ben 4 sene infertility yaşadığım için herkesin de başına gelebilir sanıyorum
Sadece bende polikistik var az sayida.bu arada infertilite ömür boyuluk olmaz mı atlatabildiniz mi çok sevindimAcele etmek zorunda değilsiniz ama benim tavsiyem; siz de eşiniz de hormon testi yaptırın doktor kontrolunden geçin. İkinizde de herşey normalse istediğiniz zaman yaparsınız. Yoksa yaş ilerlerse ve gebe kalmayı engelleyici sorunlar varsa baş etmek iyice zorlaşıyor. Tabii kişi kendinden biliyor işi ben 4 sene infertility yaşadığım için herkesin de başına gelebilir sanıyorum
polikistik tedavi gerektirebilirSadece bende polikistik var az sayida.bu arada infertilite ömür boyuluk olmaz mı atlatabildiniz mi çok sevindim
Hormon değerlerimde pek etkisi gözlemlenmedipolikistik tedavi gerektirebilir
inşallah sorun olmazHormon değerlerimde pek etkisi gözlemlenmedi
Bide sağlıklı yumurta gelişimleri görüldü bilemiyorum tabi çocuk yapmaya başlayınca belli olur ben doktorun vajinal ultrason ve bazı tetkikler sonrası yorumlarından yola çıkarak söyledim
Bebek yapmak için sadece sizin sağlığınız değil eşinizinki de önemli, onun da test sonuçları iyiyse beklemekte sakınca olmayabilir. Infertility türkçesiyle kısırlıktır, çeşitleri ve şiddeti kişiden kişiye göre değişebilir tedavi edilebilir de edilmeyebilir de evlat nasip işi. Bizde ikimizinde değerleri çok iyiydi "açıklanamayan infertilite" tanısı kondu. Şuan ben tüp bebek tedavisindeyim. Tüp bebek de başarı oranı eşlerin yaşı arttıkça düşüyor maalesef. Başından geçmeyenler aman olmazsa tüp bebek yaptırırız diye düşünüyor ama o kadar kolay değil maalesef. Bana doktorum ikimizde de sorun çıkmayınca 35den önce tüp bebek için kararınız verin lütfen yoksa sonrasında biz de siz de zorlanırız demişti.Sadece bende polikistik var az sayida.bu arada infertilite ömür boyuluk olmaz mı atlatabildiniz mi çok sevindim
Anladım tsekkurlerBebek yapmak için sadece sizin sağlığınız değil eşinizinki de önemli, onun da test sonuçları iyiyse beklemekte sakınca olmayabilir. Infertility türkçesiyle kısırlıktır, çeşitleri ve şiddeti kişiden kişiye göre değişebilir tedavi edilebilir de edilmeyebilir de evlat nasip işi. Bizde ikimizinde değerleri çok iyiydi "açıklanamayan infertilite" tanısı kondu. Şuan ben tüp bebek tedavisindeyim. Tüp bebek de başarı oranı eşlerin yaşı arttıkça düşüyor maalesef. Başından geçmeyenler aman olmazsa tüp bebek yaptırırız diye düşünüyor ama o kadar kolay değil maalesef. Bana doktorum ikimizde de sorun çıkmayınca 35den önce tüp bebek için kararınız verin lütfen yoksa sonrasında biz de siz de zorlanırız demişti.
Allah bir yoluna koyar inşallahinşallah sorun olmaz
Herzaman degil ama coguzaman cevremde polikistikler hep tedavi gordu
aynen belli olmuyorAllah bir yoluna koyar inşallahablam tedavisiz doğurdu o polikistik ve eşimin anneside.ama işte herkes çocuk sahibi oldu benim bildiklerimden.
İşte nasil oluyor nasıl olmuyor neye göre değişiyor insanın aklı ermiyor