- 17 Ocak 2020
- 27.476
- 39.686
Yumurtalık kistleri olan biri değilsiniz dimiCocuklari severdim ama kendi evladim olmasi dusuncesi hep korkuttu beni . Bir gun kendi ogrencilerimi severken iclerinden bir tanesi ogretmenim siz ne güzel çocuk seviyorsunuz keşke sizin de olsa çok güzel anne olursunuz bize bakarken bile gözleriniz ışıldıyor dedi . Zaten 5 yaşında yeğenim var ona da çok baktım uzun süre . Eşim başından beri istiyordu ama ben özelde calistigim atanmadığım için atanmayı beklemekten yanaydım. 3 4 kez korunmasız ilişki yaşadık. Birinde oluvermiş. O 2.çizgi, gelince eşime söylemem, kalp atışını duymam hele ki su ara hareketlerini icimde hissetmem . Daha şimdiden allahım diyorum ne güzel şey. Ben kpss den kendi bransimda deneme yapmıştım. Akademik anlamda çok takintiliydim yüksek lisans yapacaktım vs vs hepsini fene yaparim allah izin verirse ama bu heyecanın ikamesi yok
Neden mucizevi.bir problem mi vardı kist pkos filanBen de hicbir zaman cocuk delisi biri olmadim. Ama mesela bekarken avm de mutlaka bebek magazasina girer, gezerken hayal kurardimama benim ozlemim daha ziyade bir aile kurmakti. Simdi evliyim 2 senelik ve temmuz ayinda bebek icin adim attik. Cok hazirim bebegimiz olsun dan ziyade, yaslarimiz ilerliyor beklemenin bir anlami yok dedik ve istedik. Ve mucizevi sekilde 1 hafta once hamile oldugumu ogrendim
Tabi bunun yani sira evliligimde balayi yapamadim. Karadeniz turu hayalimi yapamadim. Yurtdisi turu hayalimi yapamadim. Dogruduzgun gezemedik esimle. Eger yasim genc olsaydi cocuk icin beklerdim mutlaka.
HayirNeden mucizevi.bir problem mi vardı kist pkos filan
Tüm kadın arkadaşlarım hepinize merhaba,
Sorum özellikle evli olan arkadaşlarıma yönelik olacak. 32 yaşında 2,5 yıllık evliyim. Eşim de ben de kamuda memuruz ve ben şu an akademik kariyerde tez dönemindeyim. Bitmesine de yaklaşık 4-5 ay var. Eşim evliliğimizin ilk gününden bu yana bebek yapmayı çok isteyen biri. Ancak benim bu konuda kararsızlıklarım ve tereddütlerim var. Geçen hafta sağlık durumumu da kontrol ettirmek açısından adetin 3.günü tüm kan, idrar testlerimi yaptırdım. Ultrasona girdim. Amh için kan verdim sonucunu bekliyorum. Allah'a çok şükür değerlerim normal. Esas sorunum bir bebeğin sorumluluğunu almaktan (manevi olarak) korkuyorum yapabilir miyim diye.. Gebelik süreci bende çok anksiyete yaratıyor, panik oluyorum düşündükçe. Evliliğim (cinsellik dahil) ile kariyerimin gebelik ve bebekten ciddi olarak kötü anlamda etkileneceğini hissediyorum. Sonradan pişman olmak istemiyorum. Bu da sanırım henüz hazır hissetmediğim anlamına geliyor.. Sorularım şunlar:
Bebek yapmaya kendinizi hazır hissettiğinizi nasıl anladınız? Bu hissedilen bir şey mi?
Bebekten önce evliliğiniz nasıldı ve bebekten sonra evliliğinizde eşinizle olan ilişkiniz olumlu veya olumsuz etkilendi mi? Kısaca kıyaslama yaptığınızda hayatınızın hangi evresinde daha mutluydunuz?
Bebek yaptıktan sonra pişman oldunuz mu?
Daha kafamda deli sorular var da burada kesmek istiyorum :)
Görüşleriniz ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Değilim . Herhangi bir sağlık sorunum yok . Neden sordunuz arada atladığım bir seu mi olduYumurtalık kistleri olan biri değilsiniz dimi
Herkesin hayatı çocuktan sonra ağırlaşır . Yakindigimiz çok şey oluyo ama asla pişman olmadım . Gücüm takatim kalmadı dayanamıyorum dediğim de bile Allah im nankörlük etmek istemiyorum beni evladından ayırma dedim hep. Hamileliğim çok zor geçti ama cinsellik açısından en iyi dönemim olduğunu soyleyebilirim. Doğumdan sonra önceliğiniz de değişiyo istediğiniz şey cinsellik değil sadece uyumam oluyo. Bu da bir süreç eminim bu süreçleri atlatinca eskisinden daha güzel bi hayatım olur. Şuan da güzel ama yorucu. Eskiden bu kadar yorucu değildi. Meğer daha önce hiç yorulmamisim. Eşimle aramda hiç uzaklaşma soğuma vs olmadı. İkimizde doğumdan sonra çok zor zamanlar yaşadık eşim depresyona girdi falan ama atlattık yine birbirimize sarıldık iyilestik.Tüm kadın arkadaşlarım hepinize merhaba,
Sorum özellikle evli olan arkadaşlarıma yönelik olacak. 32 yaşında 2,5 yıllık evliyim. Eşim de ben de kamuda memuruz ve ben şu an akademik kariyerde tez dönemindeyim. Bitmesine de yaklaşık 4-5 ay var. Eşim evliliğimizin ilk gününden bu yana bebek yapmayı çok isteyen biri. Ancak benim bu konuda kararsızlıklarım ve tereddütlerim var. Geçen hafta sağlık durumumu da kontrol ettirmek açısından adetin 3.günü tüm kan, idrar testlerimi yaptırdım. Ultrasona girdim. Amh için kan verdim sonucunu bekliyorum. Allah'a çok şükür değerlerim normal. Esas sorunum bir bebeğin sorumluluğunu almaktan (manevi olarak) korkuyorum yapabilir miyim diye.. Gebelik süreci bende çok anksiyete yaratıyor, panik oluyorum düşündükçe. Evliliğim (cinsellik dahil) ile kariyerimin gebelik ve bebekten ciddi olarak kötü anlamda etkileneceğini hissediyorum. Sonradan pişman olmak istemiyorum. Bu da sanırım henüz hazır hissetmediğim anlamına geliyor.. Sorularım şunlar:
Bebek yapmaya kendinizi hazır hissettiğinizi nasıl anladınız? Bu hissedilen bir şey mi?
Bebekten önce evliliğiniz nasıldı ve bebekten sonra evliliğinizde eşinizle olan ilişkiniz olumlu veya olumsuz etkilendi mi? Kısaca kıyaslama yaptığınızda hayatınızın hangi evresinde daha mutluydunuz?
Pişmanmıyım bilmiyorum inan bu duygu net değil, ama en azından 1 yıl daha erken başlasydım şimdiye kadar olmasaydıda tüp bebek aşamasına geçerdik.Pişman mısınız beklediginize
Sizce Acele etmelimiyim yaşım 28 bir yıllık evliymPişmanmıyım bilmiyorum inan bu duygu net değil, ama en azından 1 yıl daha erken başlasydım şimdiye kadar olmasaydıda tüp bebek aşamasına geçerdik.
Ama anca 31 yaşında anne olma duygusu içimde canlandı, ondan önce kendimi hazır hissetmemiştim. Bunada kader kısmet deyip geçiyoruz işte .
Sırf çocuk yapmak için de çocuk yapılmazki, ama eğer hazır hissediyorsan tamam doğru zaman bu zaman diyorsanız, anne olabilirim diyorsanız, Eşinizde sizinle ortak karardaysa neden yapmıyasınız ki.Sizce Acele etmelimiyim yaşım 28 bir yıllık evliym
Sırf çocuk yapmak için de çocuk yapılmazki, ama eğer hazır hissediyorsan tamam doğru zaman bu zaman diyorsanız, anne olabilirim diyorsanız, Eşinizde sizinle ortak karardaysa neden yapmıyasınız ki.
Bence biyolojik bir saat var ve çoğu kadına anne olmayi isteme hissiyatı geliyor bana da öyle oldu,hiçbir şey düşünmedim tek isteğim bi çocuğumun olmadaydı çok şükür Allah nasip etti..ilk 3 yılı bebeklik dönemi ikili ilişkileri bayağı zorluyor,rahat hareket edip bi yere gidemiyorsun evet..Ama insana zevk veren insanın hoşuna giden tüm aktivitelerden daha mutlu ediyor sarılması,konuşması,tatlı tatlı yürümesi,gülmesi o yüzden zorluklarına değer,Anne olduktan sonra pişman olan bir elin parmağını geçmezTüm kadın arkadaşlarım hepinize merhaba,
Degerlerinizin normal olması hemen hamıle kalabılecegınız anlamınagelmıyor, bikaç ay deneyip olmadıgında oyle bir hazır hissedersınız ki hatta kendinizi tüp bebek merkezlerınde bıle bulabılırsınız, bence dunyanın en buyuk serveti evlat, ne kariyer ne başka bişi, ben 32 yasında evlendım ilk gunden beri hep istedık bebek, 36 da anne olabildim çok şükür,tüm degerlerin normaldi benimde.. bebek evliliğimi olumlu etkiledi,cinsellik hariç. O da zamanla rayına oturcaktır , vakit kalmıyor ona , birde hormonlardan mıdır nedir canım pek istemıyor benim:) hiç pişman olmadım, o Rabbimin bize hediyesiTüm kadın arkadaşlarım hepinize merhaba,
Degerlerinizin normal olması hemen hamıle kalabılecegınız anlamınagelmıyor, bikaç ay deneyip olmadıgında oyle bir hazır hissedersınız ki hatta kendinizi tüp bebek merkezlerınde bıle bulabılırsınız, bence dunyanın en buyuk serveti evlat, ne kariyer ne başka bişi, ben 32 yasında evlendım ilk gunden beri hep istedık bebek, 36 da anne olabildim çok şükür,tüm degerlerin normaldi benimde.. bebek evliliğimi olumlu etkiledi,cinsellik hariç. O da zamanla rayına oturcaktır , vakit kalmıyor ona , birde hormonlardan mıdır nedir canım pek istemıyor benim:) hiç pişman olmadım, o Rabbimin bize hediyesiçok şükür bin şükür
En mutlu oldugum anlar bebişli anlar❤
Vicdanlı merhametli mutlu Bir Kadına yakışan en güzel vasıf Anneliktir bence :) o yüzden isteyen ve hak eden her kadın anne olmalı..
Ama evlilikte bambaşka bşy biriyle bir bütün olmak sevmek sevilmek aşk çok güzel bi şey
Anne olmak için değil sevdiğim için evlendim ama evlendikten sonra anne olmak tabi ki istedim istiyorum
İnşallah olur :)
Çocuktan sonra hayatının ve evliliğinin gidişatının nasıl olacağı da yine çocukla değil hayatını birleştirdiğin kişi ve seninle ilgili.
Minicik bir bebeğin oluşu doğuşu mutlu bir ailenin mutluluğuna tartışmasız mutluluk katar .