Bebek yapmaya hazır hissetmek/hissetmemek?

Hayatimda bu kadar kasma cümleleri okumadim. Yesilçamdan firlama. Anne olmak istemeyen vicdansizmi? Bir cocuk dogrup, ona bakmamak daha mi vicdanli? Saldim cayira diye yiginla anneler var. Yetisemeyen, esi zerre is yapmayip, çok yipranmis hep sinirli anneler var. Bilinçsiz, cocugu ile hiç bir egitici birsey yapmayan anneler var.

Varda var yani. Cok klasik ve klise olabilir fakat baze seyleri yasadiktan sonra anliyorsun. Simdi sana bebek poncik tatli gibi gelebilir ve evet tatli taraflari var ama çok büyük bir sorumluluk. Hele bebegin gazli bebekse, hiç uyumak istemiyorsa, sürekli agliyorsa,.. Sonra etraftaki "bu cocuk aç" "kucaga alma, simartiyorsun" "bu cocuk üsümüs" baskisindan bahs etmiyorum bile. Lügatta lohusa depresyonu diye birsey var.

Sürekli kadinin üzerinde baski var. Evlense bir dert, evlenmese bir dert. Cocuk yapsa ve yapmasa. Bu baskinin çeyregi erkegi yapilmiyor. Evlenmemis erkek mesela bekardir, hayatini yasiyordur, çapkindir,.. Kadin ise evde kalmistir, yaziktir,.. Bu yorumunda bile, ayni seyi erkekler için düsünüyormusun? Her erkek baba olmalimi?

Konu sahibine hak veriyorum. Birçok insan bebegi çok bilinçsiz bir sekilde yapiyor. Burdaki konularin %80ninde bile evlilik berbat ama en az 2 cocuk var. Yada evlendikten hemen sonra bebek yapiliyor. Cinsellikten bir haber. Bebekten daha bir haber.
Ah Keşke bir de okuduğunuzu doğru anlasaydınız.
Benim cümlelerim size Yeşilçam’dan kasma geldiyse Ne mutlu bana ki film gibi

Benim bahsettiğim şey Anne olmak istemeyen kişi Merhametsizdir demek değil.
Merhametli olan kadına Yakışır anne olmak demek.altını çiziyorum tekrar (anne olmayı istemekten bahsetmiyorum)
Hangi kafayla okudunuz yazdığımı bilmiyorum
İnsani ve vicdani duygularını merhametini yitirmemiş kadınlar anne olsun diyorum siz bu cümleden

Anne olmak istemeyenler merhametsiz anlamını çıkarıyorsunuz Garip. Keşke Yeşilçam gibi diye düşüneceğinize algılarınızı açsaydınız bence.

Zira Yüreğinde merhamet duygusu olmayan milyon kadın var doğurduğunu sokağa atan sevgilisi uğruna diri diri çocuğunu yakan . !
Anne olmak istememek merhametsizlik demek değil.
İsteyen kadın da merhametlinde Annelik Yakışır demek
Büyük yazdım bu sefer inş anlarsınız.

Son düzenleme:
Hayatimda bu kadar kasma cümleleri okumadim. Yesilçamdan firlama. Anne olmak istemeyen vicdansizmi? Bir cocuk dogrup, ona bakmamak daha mi vicdanli? Saldim cayira diye yiginla anneler var. Yetisemeyen, esi zerre is yapmayip, çok yipranmis hep sinirli anneler var. Bilinçsiz, cocugu ile hiç bir egitici birsey yapmayan anneler var.

Varda var yani. Cok klasik ve klise olabilir fakat baze seyleri yasadiktan sonra anliyorsun. Simdi sana bebek poncik tatli gibi gelebilir ve evet tatli taraflari var ama çok büyük bir sorumluluk. Hele bebegin gazli bebekse, hiç uyumak istemiyorsa, sürekli agliyorsa,.. Sonra etraftaki "bu cocuk aç" "kucaga alma, simartiyorsun" "bu cocuk üsümüs" baskisindan bahs etmiyorum bile. Lügatta lohusa depresyonu diye birsey var.

Sürekli kadinin üzerinde baski var. Evlense bir dert, evlenmese bir dert. Cocuk yapsa ve yapmasa. Bu baskinin çeyregi erkegi yapilmiyor. Evlenmemis erkek mesela bekardir, hayatini yasiyordur, çapkindir,.. Kadin ise evde kalmistir, yaziktir,.. Bu yorumunda bile, ayni seyi erkekler için düsünüyormusun? Her erkek baba olmalimi?

Konu sahibine hak veriyorum. Birçok insan bebegi çok bilinçsiz bir sekilde yapiyor. Burdaki konularin %80ninde bile evlilik berbat ama en az 2 cocuk var. Yada evlendikten hemen sonra bebek yapiliyor. Cinsellikten bir haber. Bebekten daha bir haber.
Siz duyar kasmaya çalışmışsınız bence ama yanlış kişiye oynadınız . Yazım gayet açık ve net. Oraya yaZmışım ki isteyen ve hak eden kadın Anne olmalı diye.(Fikir beyanı)
İstememek merhametsiz olmak demek değiL.
Ben evliliğimin ilk yılında çocuğum olsun asla istemedim ben merhametsiz mi oluyorum o zaman bu ne Saçmalık ya hu
Kastettiğim şey Anneliği
•İsteyen ve hak eden var
•İsteyen ama hak etmeyende var!
Bunu anlamak zor olmamalıydı.

Son düzenleme:
Esin işe gidiyor evde yalnizsin yedin ictin yattin yuvarlandin.. birden bir boşluk evin sessizligi seni ürkütüyor için cizzz ediyor.. allahim birsey eksik diyorsun hayirlisiyla bizede evlat nasip et diyorsun ve bekliyorsun🙂

Tüm kadın arkadaşlarım hepinize merhaba,

Sorum özellikle evli olan arkadaşlarıma yönelik olacak. 32 yaşında 2,5 yıllık evliyim. Eşim de ben de kamuda memuruz ve ben şu an akademik kariyerde tez dönemindeyim. Bitmesine de yaklaşık 4-5 ay var. Eşim evliliğimizin ilk gününden bu yana bebek yapmayı çok isteyen biri. Ancak benim bu konuda kararsızlıklarım ve tereddütlerim var. Geçen hafta sağlık durumumu da kontrol ettirmek açısından adetin 3.günü tüm kan, idrar testlerimi yaptırdım. Ultrasona girdim. Amh için kan verdim sonucunu bekliyorum. Allah'a çok şükür değerlerim normal. Esas sorunum bir bebeğin sorumluluğunu almaktan (manevi olarak) korkuyorum yapabilir miyim diye.. Gebelik süreci bende çok anksiyete yaratıyor, panik oluyorum düşündükçe. Evliliğim (cinsellik dahil) ile kariyerimin gebelik ve bebekten ciddi olarak kötü anlamda etkileneceğini hissediyorum. Sonradan pişman olmak istemiyorum. Bu da sanırım henüz hazır hissetmediğim anlamına geliyor.. Sorularım şunlar:

Bebek yapmaya kendinizi hazır hissettiğinizi nasıl anladınız? Bu hissedilen bir şey mi?

Bebekten önce evliliğiniz nasıldı ve bebekten sonra evliliğinizde eşinizle olan ilişkiniz olumlu veya olumsuz etkilendi mi? Kısaca kıyaslama yaptığınızda hayatınızın hangi evresinde daha mutluydunuz?

Bebek yaptıktan sonra pişman oldunuz mu?

Daha kafamda deli sorular var da burada kesmek istiyorum :)

Görüşleriniz ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
İlk çocuğunuzu ben cok istedim 2 yıllık evliydik 30 yaşımda oldu tabıkı hayatımız baya değişti başlarda herseyin bebeğe endeksli olması benii biraz yordu uykusuzluk onsuz bıyere gidememek vs vs daha önce çift gittiğiniz bazı yerlere cocuklar la da gidilemiyor ama alışıyor insan sonra düşündüm cocuk yokken biz ne yapıyormuşuz hayat daha boşmuş sımdı daha dolu geliyor ve 2. Ye hamileyim bunuda eşim çok istedi kardeş şart belki Buda kız olur vs vs ben pek gönüllü değildim ama kismet oldu artık hayatımız cok daha fazla değişecektir 4 yasında ve yeni doğan bir bebekle yinede çok güzel yaşamadan bilinmez ama Allah isteyen herkese nasip etsin. Hazır hissetmek bılmıyorum ilkinde de korkularım endişelerim vardı yıne var tabi ama hayırlısı olsun sizin için ☺️

Bebek ilişkiyi etkiliyor elbette.
Biz hiç kavga etmezdik, çocuk yüzünden didiştiğimiz zamanlar oldu, oluyor, olacak. Seks hayatı da bizde her gün olurdu ilk iki yıl hemen hemen. Şimdi iki üç günde bir oluyor, onda da eskisi gibi giyineyim süsleneyim, ambiyans yapayım demiyoruz, bazen tam soyunmaya bile takatimiz olmuyor😄😄
Ama yine de ilişkinin formunu da güzelleştirdi. İkimizin en yumuşak yeri aynı insan mesela. Ortak paydamız. En değerlimiz. Bundan güzeş paylaşım da olamaz bence.
İki yıldan sonra kesintisiz uyku başlayınca biz oğlanı uyutup rakı açıp fasıl bile yapıyoruz kısık ses. Daha tatlı geliyor hatta imkanlarımız daraldıkça bulduklarımıza sevindirik olduk😄😄
Ama iyi ki yapmış mıyız diye sor bana da eşime de, evet. Dünyanın en güzel şeyi olabilir. Her şeye de değer.
İlk iki yıl çok zor. Bakımı, uykusuzluk, emzirme, alışma süreci. Ama gün geçtikçe iletişim kurdukça, emek verdikçe, sana sevgisini gösterdikçe de iyi ki diyorsun.
İlk 2 yil bizimde cok zor oldu özellikle uykusuzluk sımdı düzene girdi o uyuyunca bizim hayat başlıyor ☺️ amaaa kısa sürdü 2. Geliyor haydii sil baştan başlayacağız 🤷‍♀️

İlk 2 yil bizimde cok zor oldu özellikle uykusuzluk sımdı düzene girdi o uyuyunca bizim hayat başlıyor ☺ amaaa kısa sürdü 2. Geliyor haydii sil baştan başlayacağız 🤷‍♀️
Kolay gelsin☺️ İlk sene neyle karşılayanızı bildiğinizden daha az beklenti ve daha çok deneyimle halledersiniz mutlaka. Ben ikinciyi düşünemiyorum bile😅
3ten sonra dilleri açılıyor, annecimler, seni seviyorumlar falan her şey gerçekten güzel.

Kolay gelsin☺️ İlk sene neyle karşılayanızı bildiğinizden daha az beklenti ve daha çok deneyimle halledersiniz mutlaka. Ben ikinciyi düşünemiyorum bile😅
3ten sonra dilleri açılıyor, annecimler, seni seviyorumlar falan her şey gerçekten güzel.
Evet ya ilk erkek aşk yaşıyoruz gercrkten derleride cok ama cok sukur yinede isteyen herkese nasip etsin Allah 2. Yi bende düşünemiyordumda kısmetmis ☺️

Gebelikler de cok zor geçiyor benim kusmalar tiksinmeler bitmıyo migren ah ah nelere katlanıyoruz aslında kadın olmak zor ama cok güçlü varlıklar olduğumuzu düşünüyorum böylelikle ✌️

Sizce Acele etmelimiyim yaşım 28 bir yıllık evliym
Acele etmek zorunda değilsiniz ama benim tavsiyem; siz de eşiniz de hormon testi yaptırın doktor kontrolunden geçin. İkinizde de herşey normalse istediğiniz zaman yaparsınız. Yoksa yaş ilerlerse ve gebe kalmayı engelleyici sorunlar varsa baş etmek iyice zorlaşıyor. Tabii kişi kendinden biliyor işi ben 4 sene infertility yaşadığım için herkesin de başına gelebilir sanıyorum 😅

Acele etmek zorunda değilsiniz ama benim tavsiyem; siz de eşiniz de hormon testi yaptırın doktor kontrolunden geçin. İkinizde de herşey normalse istediğiniz zaman yaparsınız. Yoksa yaş ilerlerse ve gebe kalmayı engelleyici sorunlar varsa baş etmek iyice zorlaşıyor. Tabii kişi kendinden biliyor işi ben 4 sene infertility yaşadığım için herkesin de başına gelebilir sanıyorum 😅
Normalmiş baktırdık♥️

Sadece bende polikistik var az sayida.bu arada infertilite ömür boyuluk olmaz mı atlatabildiniz mi çok sevindim

polikistik tedavi gerektirebilir
Hormon değerlerimde pek etkisi gözlemlenmedi
Bide sağlıklı yumurta gelişimleri görüldü bilemiyorum tabi çocuk yapmaya başlayınca belli olur ben doktorun vajinal ultrason ve bazı tetkikler sonrası yorumlarından yola çıkarak söyledim😔

Hormon değerlerimde pek etkisi gözlemlenmedi
Bide sağlıklı yumurta gelişimleri görüldü bilemiyorum tabi çocuk yapmaya başlayınca belli olur ben doktorun vajinal ultrason ve bazı tetkikler sonrası yorumlarından yola çıkarak söyledim😔
inşallah sorun olmaz
Herzaman degil ama coguzaman cevremde polikistikler hep tedavi gordu

Sadece bende polikistik var az sayida.bu arada infertilite ömür boyuluk olmaz mı atlatabildiniz mi çok sevindim
Bebek yapmak için sadece sizin sağlığınız değil eşinizinki de önemli, onun da test sonuçları iyiyse beklemekte sakınca olmayabilir. Infertility türkçesiyle kısırlıktır, çeşitleri ve şiddeti kişiden kişiye göre değişebilir tedavi edilebilir de edilmeyebilir de evlat nasip işi. Bizde ikimizinde değerleri çok iyiydi "açıklanamayan infertilite" tanısı kondu. Şuan ben tüp bebek tedavisindeyim. Tüp bebek de başarı oranı eşlerin yaşı arttıkça düşüyor maalesef. Başından geçmeyenler aman olmazsa tüp bebek yaptırırız diye düşünüyor ama o kadar kolay değil maalesef. Bana doktorum ikimizde de sorun çıkmayınca 35den önce tüp bebek için kararınız verin lütfen yoksa sonrasında biz de siz de zorlanırız demişti.

Bebek yapmak için sadece sizin sağlığınız değil eşinizinki de önemli, onun da test sonuçları iyiyse beklemekte sakınca olmayabilir. Infertility türkçesiyle kısırlıktır, çeşitleri ve şiddeti kişiden kişiye göre değişebilir tedavi edilebilir de edilmeyebilir de evlat nasip işi. Bizde ikimizinde değerleri çok iyiydi "açıklanamayan infertilite" tanısı kondu. Şuan ben tüp bebek tedavisindeyim. Tüp bebek de başarı oranı eşlerin yaşı arttıkça düşüyor maalesef. Başından geçmeyenler aman olmazsa tüp bebek yaptırırız diye düşünüyor ama o kadar kolay değil maalesef. Bana doktorum ikimizde de sorun çıkmayınca 35den önce tüp bebek için kararınız verin lütfen yoksa sonrasında biz de siz de zorlanırız demişti.
Anladım tsekkurler ♥️

inşallah sorun olmaz
Herzaman degil ama coguzaman cevremde polikistikler hep tedavi gordu
Allah bir yoluna koyar inşallah♥️ablam tedavisiz doğurdu o polikistik ve eşimin anneside.ama işte herkes çocuk sahibi oldu benim bildiklerimden.
İşte nasil oluyor nasıl olmuyor neye göre değişiyor insanın aklı ermiyor

Böyle özel bir konuda genelleme yapamam ama benim için oylesine eşsiz bir duygu ki... Oğlum ben 32 yasındayken kucağıma geldi, onunla beraber bildigim hayati yeniden kesfetmeye başladim. Sansliyım ki esim de benimle aynı duygu durumlarindan geçti ve oglumuzun bakişıni bu hayata tutunuşunu beraber yakalamaya cabalıyoruz. Bana göre hayatın gercek bir mucizesi, kimilerine göre abartılı gelebilir ama benim için çok değrli ve gerçek, onunla oyunlar oynarken bir yapraği hiç incelemedigim gibi inceliyor, ona renkleri öğretirken kendi zevklerimi de yeniden kesfediyorum. Uzun bir yolculuk bu, belki de başımıza gelen olayların hangi tarafıyla ilgilendiğimizle alakalı. Yorulmaksa eger hayatta sanırım en mutlu ya da tek mutlu oldugum yorulma hali bu! Evliligimizin ilk vakitlerinde esimle gezdik eglendik ( ki bizce hala devam ediyoruz) Oğlum henüz 18 aylık ve simdilerde o nasıl konforluysa biz de oyle oluyoruz, eger günü keyifli geçmis ve uykusu da yoksa dısarıda yemeğe cıkabiliyoruz, yürüyüs yapabiliyoruz, şehir dışi gezmeleri olabiliyor, yapamadıklarımız olan seyleri de sanırım artık biz de istemiyoruz.( gece klube gitmek- sabahlamak- aklima baska bir sey gelmedi🙈 )
Sex hayatı da değişken bence. Simdi uykularda ve evet onu sabah olana kadar coook özlüyorum🙏

Felaket 2 gebelik geçirdim. İlk bebeğimi 10 haftalık kaybettim. Kızımda tam 5 ay sırt üstü yattım ,sürekli ilaç kullandım. Hiçbir şey yolunda gitmeyebilir. Tezini bitir sonra düşün. Ayrıca istediğin kadar hazır olduğunu düşün kucağına aldığında sudan çıkmış balıksın. O yüzden yaşın çok ilerleyip risklerin artmadan yap bence.

X