- 25 Ağustos 2018
- 6.225
- 11.722
Ah Keşke bir de okuduğunuzu doğru anlasaydınız.Hayatimda bu kadar kasma cümleleri okumadim. Yesilçamdan firlama. Anne olmak istemeyen vicdansizmi? Bir cocuk dogrup, ona bakmamak daha mi vicdanli? Saldim cayira diye yiginla anneler var. Yetisemeyen, esi zerre is yapmayip, çok yipranmis hep sinirli anneler var. Bilinçsiz, cocugu ile hiç bir egitici birsey yapmayan anneler var.
Varda var yani. Cok klasik ve klise olabilir fakat baze seyleri yasadiktan sonra anliyorsun. Simdi sana bebek poncik tatli gibi gelebilir ve evet tatli taraflari var ama çok büyük bir sorumluluk. Hele bebegin gazli bebekse, hiç uyumak istemiyorsa, sürekli agliyorsa,.. Sonra etraftaki "bu cocuk aç" "kucaga alma, simartiyorsun" "bu cocuk üsümüs" baskisindan bahs etmiyorum bile. Lügatta lohusa depresyonu diye birsey var.
Sürekli kadinin üzerinde baski var. Evlense bir dert, evlenmese bir dert. Cocuk yapsa ve yapmasa. Bu baskinin çeyregi erkegi yapilmiyor. Evlenmemis erkek mesela bekardir, hayatini yasiyordur, çapkindir,.. Kadin ise evde kalmistir, yaziktir,.. Bu yorumunda bile, ayni seyi erkekler için düsünüyormusun? Her erkek baba olmalimi?
Konu sahibine hak veriyorum. Birçok insan bebegi çok bilinçsiz bir sekilde yapiyor. Burdaki konularin %80ninde bile evlilik berbat ama en az 2 cocuk var. Yada evlendikten hemen sonra bebek yapiliyor. Cinsellikten bir haber. Bebekten daha bir haber.
Benim cümlelerim size Yeşilçam’dan kasma geldiyse Ne mutlu bana ki film gibi
Benim bahsettiğim şey Anne olmak istemeyen kişi Merhametsizdir demek değil.
Merhametli olan kadına Yakışır anne olmak demek.altını çiziyorum tekrar (anne olmayı istemekten bahsetmiyorum)
Hangi kafayla okudunuz yazdığımı bilmiyorum
İnsani ve vicdani duygularını merhametini yitirmemiş kadınlar anne olsun diyorum siz bu cümleden
Anne olmak istemeyenler merhametsiz anlamını çıkarıyorsunuz Garip. Keşke Yeşilçam gibi diye düşüneceğinize algılarınızı açsaydınız bence.
Zira Yüreğinde merhamet duygusu olmayan milyon kadın var doğurduğunu sokağa atan sevgilisi uğruna diri diri çocuğunu yakan . !
Anne olmak istememek merhametsizlik demek değil.
İsteyen kadın da merhametlinde Annelik Yakışır demek
Büyük yazdım bu sefer inş anlarsınız.
Son düzenleme: