Bebek ve misafir sorunları sizin düşüncelerinizi merak ediyorum

Tabiki var
Ve ben zaten mısafır sevdıgımı davet ettıgımı belırttım
Herkes sevmeyebılır ,zor gelebılır
Bunun neresı şaşılacak bır durum..

Gündüz kahveye gelıyorum dıyen
Bı kısır yap yıyelım dıyen yada aksam caya gelelım dıyen ıllakı oluyor ama kahvaltı farklı bır durum

Ben belkı 12 ye kadar yatıyorum ,belkı kalkıp mıllete kahvaltı hazırlamak ıstemem
Tostla gecıstırecek olabılırım vs

Kahvaltı günün ilk öğünü bunu insanlar cagırmadan kendını davet ettıren ıcın şaşkınlık belirttim

Yoksa cok sukur gunluk evıme mısafır cagırmayı ben cok severım
Hatta gecen haftasonu kahvaltıya mısafırım vardı ama ben kendı ıstegımle çagırdım
Ama pazar kahvaltısı da erken olmaz ki
Zaten 11 de falan olur. Uzun uzun masada çay başı muhabbetleri falan. Misafir gelirken taze ekmek alır gelir ne bileyim ya bana normal geliyor demek ki. 😅

Ama pazar kahvaltısı da erken olmaz ki
Zaten 11 de falan olur. Uzun uzun masada çay başı muhabbetleri falan. Misafir gelirken taze ekmek alır gelir ne bileyim ya bana normal geliyor demek ki. 😅
11 deki kahvaltı ıcın evın derli toplu olması gerek
Ve sabah 9 da kahvaltı masası hazırlamaya baslarsın
Ne bıleyım bı yatagını fılan toplarsın .
Farkındaysanız kadına değil eşine mesaj atmıslar kahvaltıya gelelım dıye

Hani bir bayan arkadasın olur cay koy gelıyorum der
Eşine mesaj atan bırıyse esinin ailesinden birisi veya aile olarak gelen bırısıdır

Bide eşine mesaj atıyolarsa bi zahmet eşi kalksın kahvaltı hazırlasın davet etsın ozaman

Yıne soyluyorum benım ıcın dert degıl ben zaten cok cagırırım . Insanların gelelım demesıne fırsat vermem
Ama kımseyede kahvaltıya gelelım dıye mesaj atmam
Cagıracak olan cagırır zaten

Evde birinin para kazanması gerekiyor belki sizin evde gerekmiyordur ne mutlu size. Akşam 6-7ye kadar eş yardımcı olamıyor yani. Bebek bakarken ev temizleyip yemek yapabiliyorsanız lütfen anlatın biz de öğrenelim. Merak ettiğim için soruyorum ben annemden öğrenemedim kusura bakmayın, evde yardımcımız vardı yatılı sizin annenizden ve sizden öğrenmek isterim. E anneanne deseniz çocuğu köy büyütmüş ama köyde yaşamıyorum ben yaşadığım yerde tek bir akrabam yok. Öğretin bize.

Benim de her hafta en az 1-2 misafirim oluyor, ben de her gün dışarı çıkıyorum ama annemiz de büyütüyordu!! Demek çok garip geliyor. Birincisi yardımcı olan vardı, ikincisi yardımcı yoksa da büyüttükleri ortada, ülkenin haline ve sevgisiz yetişen yetişkinlerine şöyle bir bakın isterseniz👍🏼
Sakin olun arkadaşım, kimse kutsal anneliğinize dil uzatmadı. Nefes alın verin 😂

11 deki kahvaltı ıcın evın derli toplu olması gerek
Ve sabah 9 da kahvaltı masası hazırlamaya baslarsın
Ne bıleyım bı yatagını fılan toplarsın .
Farkındaysanız kadına değil eşine mesaj atmıslar kahvaltıya gelelım dıye

Hani bir bayan arkadasın olur cay koy gelıyorum der
Eşine mesaj atan bırıyse esinin ailesinden birisi veya aile olarak gelen bırısıdır

Bide eşine mesaj atıyolarsa bi zahmet eşi kalksın kahvaltı hazırlasın davet etsın ozaman

Yıne soyluyorum benım ıcın dert degıl ben zaten cok cagırırım . Insanların gelelım demesıne fırsat vermem
Ama kımseyede kahvaltıya gelelım dıye mesaj atmam
Cagıracak olan cagırır zaten
Zaten bebekli insan 7 den sonra uyumaz ki 😃 olabilir eşiyle daha samimidir eşini arar o da der ki ben bir hanıma sorayım size döneyim. Hayatta bunlara takılırsanız çok yorulursunuz. Adamlar yatak odasına girecek değil ye çek kapıyı çık. Bebekli eve geliyorlar zaten pişi yoğuracak değil ya kaptan zeytin peynir çıkaracak maksimum bide kızartma ekledi mi al sana kahvaltı. Yani bilmiyorum ki bu kadar konu edilecek dert edilecek bit şey mi. Belki misafirle oturup sohbet etmek ona da iyi gelecek bilemedim valla çok katı görüyorum bazı konularda burayı. Hayat bu kadar yorucu değil ☺️

Bu yeni nesil annelerin bebeğime tek başıma bakıyorum tavrına hastayım. Kaç kişi bakmalı bir bebeğe? Bizim annelerimiz de tek başıma bakıyorum diye söyleniyor muydu acaba?

Misafir konusunu bilmem, çocuğunuz oldu diye kendinizi hayattan soyutlayacak yapıdasınız belli ki. İstemiyorsanız kabul etmezsiniz olur biter.
Annem beni doğurduğunda babaaanem gelmiş ve aylarca kendisine hizmet ettirmiş. Üstelik annemin dördüncü çocuğuğuyum. Annem gibi bir kadın olmadığım için çok mutluyum. Eskiler hayır diyemeyip sadece kendilerini kullandırıyorlardı, ayrıca ne münasebet evin hanımına sormadan kahvaltıya gelme isteği, bebek olmasa da çirkin bir üslup. Konu sahibi çok samimi olur beraber hazırlarlar ama böyle tepeden gelmek isteyenleri ben olsam çağırmazdım.

Sakin olun arkadaşım, kimse kutsal anneliğinize dil uzatmadı. Nefes alın verin 😂
Dünya üzerine anneliğe kutsallık yükleyecek son kişiyim, yek başıma çocuk büyütüyorum ve bu benim isteğim. Argümansızlıktan saçmalamanız normal. Yöntem biliyorsanız söyleyin dedim, keseden salladığınız için yanıtınız şaşırtmadı djdj byeeee

Bu yeni nesil annelerin bebeğime tek başıma bakıyorum tavrına hastayım. Kaç kişi bakmalı bir bebeğe? Bizim annelerimiz de tek başıma bakıyorum diye söyleniyor muydu acaba?

Misafir konusunu bilmem, çocuğunuz oldu diye kendinizi hayattan soyutlayacak yapıdasınız belli ki. İstemiyorsanız kabul etmezsiniz olur biter.
Baba?

Bana hadi kahvaltıya gelelim diye mesaj atacak birinin bende kredisinin olması lazım. Öyle biri için de küçük bir bebeğim varken duyarsız eşim de hazırlığa yardım etmiyorsa her şeyin dört dörtlük olmamasını sorun etmem. Evden çıkmadan sosyalleşmiş olurum diye düşünürdüm. Ama çok uzaktan biriyse zaten bu teklifi ciddiye bile almam bunu takmam.
Eşiniz neden hafta sonu olacak bir kahvaltı için yardımcı olamıyor?

Zaten bebekli insan 7 den sonra uyumaz ki 😃 olabilir eşiyle daha samimidir eşini arar o da der ki ben bir hanıma sorayım size döneyim. Hayatta bunlara takılırsanız çok yorulursunuz. Adamlar yatak odasına girecek değil ye çek kapıyı çık. Bebekli eve geliyorlar zaten pişi yoğuracak değil ya kaptan zeytin peynir çıkaracak maksimum bide kızartma ekledi mi al sana kahvaltı. Yani bilmiyorum ki bu kadar konu edilecek dert edilecek bit şey mi. Belki misafirle oturup sohbet etmek ona da iyi gelecek bilemedim valla çok katı görüyorum bazı konularda burayı. Hayat bu kadar yorucu değil ☺️
Hayatı kendi kendilerine yorucu hale getirip sonra hayat çok zor, çok yorucu diye konular açıp depresyona giriyorlar. Kadın burda bile kendini ispat çabasında sofra fotoğrafı paylaşıyor, çok ilginç gerçekten.

Burdaki insan ilişkilerine çok şaşırıyorum ben ya. Cidden hayatınızda hiç çay koy geliyorum, kek çırp yarım saate sendeyim diyebilecek ya da diyebileceğiniz teklifsiz samimiyetinizin olduğu insanlar yok mu?

Konu sahibine gelenler kimler bilmiyorum ama bu şekilde asla gelemezler, ilk defa görüyorum falan gibi tepkileri de ben ilk kez bu forumda görüyorum. Çok ilginç gerçekten.
Ben misafir sevmem, çocuğa da yalnız bakıyorum üstelik işe ara verdiğin halde her şeye yetişemiyorum üstelik ev işlerine arada yardımcı geliyor. Ben sevmiyorum başkasını ağırlamayı açıkça da söylüyorum. Başkasına gitmeyi de sevmiyorum dışarda görüşmek en güzeli ama çocukla rahat olmayabiliyor. Benim kafamda olan arkadaşlarım var eğer birbirimize uğrayacaksak dışardan bir şeyler alır öyle gideriz çayı kahveyi de beraber yaparız onlar da çocuklu bu arada.
Eğer çocuk rahat edebilecekse dışarda görüşürüz.
İnsanların özel alanı evi, hele pazar günü yatışıp oturur dışarı çıkar bir şey planlar ben de istemem çat diye misafir gelsin.

hep öyleydim 😄

Burdaki insan ilişkilerine çok şaşırıyorum ben ya. Cidden hayatınızda hiç çay koy geliyorum, kek çırp yarım saate sendeyim diyebilecek ya da diyebileceğiniz teklifsiz samimiyetinizin olduğu insanlar yok mu?

Konu sahibine gelenler kimler bilmiyorum ama bu şekilde asla gelemezler, ilk defa görüyorum falan gibi tepkileri de ben ilk kez bu forumda görüyorum. Çok ilginç gerçekten.
Yarım saate geliyorum sendeyim diyebilecek insanlar tabi ki olmalı ama eşime değil bana mesaj atlamalı diye düşünüyorum konu sahibine mesaj atmadıklarına göre o samimiyette inanlar değiller

Onu da bebek bakımına katkısı olmayacak adamdan çocuk yaparken düşünecek o zaman. Neyse ben kaçayım linçlenecem 😂
Kutsal bebek/anne konularında çeneyi tutmak lazım 😂😂😂
Ben de bu adama neden çocuk verdin yorumlarına hastayım 😄
Bir arkadaşım çocuk istemiyordu. Eşi deli gibi istiyordu. Yullarca uğraştı. Sözler verdi. İkna etti. Ha diyeceksin ki neden sözüne kandı. çünkü kendisi iyi bir eş. Eve yardım eder hayat müşterektir vs. Ama adamın değişmesi hamilelikte oldu. Doğumu bile bekleyemedi adam. Şimdi suçlu kız mı

Buradaki olay tamamen gelmek isteyen kişiyle alakalı
Bu şekilde mesaj atan konu sahibinin ailesinden biri veya sevdigi her hangi biri olsa bence sorun olmazdı
İsteyen çaresini istemeyen bahanesini bulur o misal

Bana gelince 3 çocuğu tek başına büyüttüm ve hayatimda bir misafire bile hayır demedim misafir bereketiyle gelir bana değer veriyor ki gelmek istiyor yoksa herkesin evinde kahvaltı da var çay da var yemek de var yani

Ben bu gelme gitme olaylarını seviyorum ve bu olayları dünyanın en büyük sorunu olarak gormedigimden olsa gerek gayet de güzel geçiyor zaman

Yarım saate geliyorum sendeyim diyebilecek insanlar tabi ki olmalı ama eşime değil bana mesaj atlamalı diye düşünüyorum konu sahibine mesaj atmadıklarına göre o samimiyette inanlar değiller
Samimi olduğum insan eşimle de samimidir, kime haber verildiğinin önemi yoktur bence. Bana kalırsa bu evin hanımı benim, benden onay alınacak tavrı daha çok yük bindiriyor kadının omuzuna. Eşim bana sormadan misafir kabul edebilir ya da insanlar beni değil eşimi arayabilir, bence sorun yok. Sadece kabul ettiği misafiri ağırlama sorumluluğu onda olur. Ev benim evim değil, bizim evimiz. Tabi ki adamın da söz hakkı ve sorumluluğu olacak.

X