Ben bu listeyi geçen haftalarda Eylül Anneleri başlığında paylaşmıştım ama sanırım artık buraya aidiz miniğimle ve listemi burada da paylaşmak istedim. Kendim tek tek yazdım hepsini.
Evim çok müsait olmadığı için bebeğime ayrı oda kurmadık, ilk 6 ay bizim odamızda ona bir yer ayırdık. Dolap için kendi gardrobumun bir tarafını tamamen ona ayırdım ve onun minik eşyalarını düzenlemek için Koçtaştan bez raf ve kutular alıp onun eşyalarını düzenledim. Hamileliğimin 4. ayından itibaren yavaş yavaş aldım eşyalarını. Bu gün de bir tek bebeğim eksik, temel olan her şeyi tamamlandı :)
İşte en temelde bebeğimi en azından ilk 3 ay, bazı eşyalar 3 yıl ve üzeri, idare edecek şeylerin listesi ve yaklaşık fiyatları (bazı şeyeri mağazadan toptan ve nakit parayla aldığım için fiyatları çok ucuza geldi):
TEMEL EŞYALAR:
> Park Yatak (70X130 ebadında, titreşimli , cibinlikli, Alt değiştirme aparatlı, 3 kademeli) -PIERRE CARDIN - 300TL -En az 4 yaşında kadar kullanabilecek, sonrasında top havuzu olarak kullanacağım.
> Bebek Arabası ve Araba koltuğu (ana kucağı) -PIERRE CARDIN - 500TL
> Ana Kucağı + Mama Sandalyesi -CHICCO POLLY MAGIC - 248TL (chicconun mağazasında 360tl, ben internetten sıfır aldım, merak edene sitenin adını özel mesajla yazarım) -Doğduğu andan 3 yaşına kadar kullanılabilen bir eşya.
YATAK, YEMEK , TEMİZLİK VS
> Yatak için Visco Şilte
> 70x130 Alez -ENGLISH HOME - 13.90TL
> Yorgan
> Nevresim takımı , yastık kılıfı - MOTHERCARE
> Pike - MOTHERCARE
> Alt değiştirme örtüsü - IKEA - 7TL
> Mama Önlüğü - IKEA - 15TL
> Kullan-At önlük - MOTHERCARE
> Temizleme havlusu -GERBER , MOTHERCARE
> Bebek küveti - Isı termometresi- Bornoz - Su ve Pamuk Kabı SETİ - MOTHERCARE - 69TL
> Ayaklık MOTHERCARE- 20TL
TEMİZLİK ÜRÜNLERİ
> Bebek şampuanı - MUSTELA
> Bebeklere özel tırnak makası - MOTHERCARE
> Islak mendil -WATSONS
> Bebek Sabunu -WATSONS
> Pisik kremi -NIVEA
> Bebek bezi - HUGGIES
> Bebek deterjanı -DALIN
KIYAFET
> Hastane çıkıs seti
> Body
> Çorap
> Eldiven
> Patik
> Yelek
> Hırka
> Tulum
> Penye şapka
ELEKTRONİK
> Biberon ısıtıcısı - AVENT
> Sterilizatör - AVENT
> Buhar makinesi -WEEVEL - 60TL
> Bebefon - CHICCO -80TL
> Kulaktan Ateş Ölçer - BRAUN
Ne olur ne olmaz, yedekte bulunsun diye aldıklarım:
> Emzik - AVENT
> Biberon - Biberon emziği , Yeni Doğan Pakedi - AVENT- 69TL
Benim İhtiyaçlarım
> Bebek malzeme sırt çantası (Özellikle bebek için diye satılmıyordu, hoşuma giden hoş bir sırt çantası aldım)- TCHIBO
> Emzirme sütyeni TCHIBO- 30TL
> Göğüs pedi - CHICCO
> Göğüs Pompası - AVENT
> Çatlak kremi - Body Shop'ın kakao kremini kullanıyorum, işe de yarıyor şimdilik.
> Emzirme Yastığı
> Hamile Yastığı
> Hastane için 100% pamuk kullan-at hijyenik iç çamaşırları -WATSONS - 5'lisi 4.99TL
Benim listemdekiler şimdilik bu kadar. Unuttuklarım olabilir. Bebeğim geldiği anda ilk ihtiyaçlaımız bunlar diye düşündüm ve eksik bir şey varsa da bebeğimle çıkıp alırım diye hayal ediyorum :))
Dilerim işinize yarar.