Bebek sonrasi eşler hep mi böyle?Anlayissizlik...öfke patlamalari..kirginliklar..

Burada depresyona giren o kadar cok genc kiz oluyor ki , denk geliyorsunuzdur muhakkak. Hayir dememek asla cocuga oz guven katmaz ki. Bunu ozguvenle bagdastiriyorlar.

Teşekkür ederim darısı başınıza.
Ben size söylemedim onu yeğenlerine baktığını diyen kişilereydi sözüm. Öyleler evet hak veriyorum ama anne yüreği işte naparsanız yapın katı olamıyorsunuz hele bebekken en azından ben olamıyorum.

Evet sanirim 1yasini cok buyuk saniyor ki, buyudu iste artik falan diyo. Cocuk sanki kojusabiliyor,cisini kakasini tuvalete yapiyor..buyudu ney yani..

Ay kim karisma hakkina sahip zaten evimize canimmm.. dedigin seyleri dikkate alicam. 1hafta falan gerekirse uyumayip su evi bi duzene sokayim. Sonra artik cok savruk daginik olmamaya gayrer ediyimmn sagol yorumun icin :)

Wuhuuuu cidden de oyleyim dogru tespit.. acilen duzene girmem lazim. Destekcim cok yok madem kendim planlamaliyim her seyimi ..

Aynen ben de yapiyorum bunlari..boyle yapmam sayesinde hic degilse wcye gidebiliyorum yada dedigim gibi agzma mutfaktan biseylee tikistirip gelebiliyorum .. ama uzun sureli olmuyor. Ben orda mesela onune koydugum cantayla oymadigini sanarken onu baska odada birseyler cekistirirken bulabiliyorumm

Çocuk parkları oluyo. Hani çocuğu içine koyuyosun. öyle bişi alsanız da bebeğinizi belli zamanlarda onun içine ama tabi yine yanınıza koysanız. Ya da zıpzıpa falan bağlayın. Ne bileyim bağlayın çocuğu işte bi yere
Çalışmıyorsanız yüksek lisansı neden yapıyorsunuz? Bu sizin kararınız tabi ki ama çocukla beraber sizi zorladığı aşikar. Bırakın diye demiyorum sadece gereksiz geldi.
Eşiniz konusuna hiç girmiyorum. "Baba" bile denmez ona.

sakin ol şampiyon. herkes senın gibi supermen olmak zorunda değil. ne kadar rahat konuşuyorsun oyle sen
Kuzenimin ve teyzemin de bebegime yakin dogumlu bebekleri var. 1er ay var aralarinda.. hic sikayetleri olmuyor mesela. Her bebek ayni degil ki. Yazan kisinin bebegi sanirim rahat bi bebekmis ki annesini de rahat ettirmis. Teyzem 2.ayda aglata aglata baska odaya koymus mesela bebegini. Ben hayatta yapamazdim. Kusar bogulur bisey olur daha 2 aylik..simdilerde de sirtini tipislayinca cocuk uykusuna devam ediuormus. Memeyle uyumazmis sallanmayla da. Koydugun yerde kendi kendine uyuyormus mesela.. ama benim kizim oyle degiiil. Yanindan giderken bile cit sesine uyanir. Bana cekmis ben de oyleyimdir cunku..

Peki ne zamana erteliyorsunuz mesela. Is degisikligi mi yapcaksiniz yada unvaninizi yukseltmeye mi ugrasiyorsunuz mesela? Cunku eger koklu bi degisiklik dusunmuyorsaniz ister 20.yilda yapin ister 2.ayda... bence aileye yeni bi bebek gelmesi anneyi de babayi da afallatiyooor...ha sevmiyorsaniz yapmayin evet,gercekten eziyet olur cunku... ama ben istedim sevdim,korunurken oldu diye birsey de demedim. Bi uye yazmisti su an bulamadim.. benim sikayetil babasina. Esime..anlayissizligina.. bebegimle bir problemim yok. Ona gore adapte ederim ben kendimi... ama islere yetisemem esimin hosgormesi lazim .

Sizi anlayabiliyoeum tez yazma surecini biliyorum asiri dikkat etmek gerekiyor sessizlik olmasi lazim okula da gidiyorsunuzdur. Nacizane tavisyerde bulunabilirim. Oncelikle sanki zamani iyi yonetemiyorsunuz gibi geldi bana sizde geliriyorsunuzdur farkinda olmadan esinizle durduk yere tartisma yasamayin.

1.si kayinvalide ya da anneniz birkac ayligina size gelebilirler mi? Yani siz tez yazarken bebekle ilgilenebilecek biri lazim sonucta bunun icin bir girisimde bulunabilirsiniz.

2.si anne faktoru olumsuzsa ogrenci birini part time olarak bebege bakici olarak bulabilirsiniz hem ise ihtiyaci olan bircok ogrenci var hem de sevecen yapida bir yardimci fena olmaz bence.

Bebeginizin sevdigi ne var ? Cizgi film ? Muzik? Onlari acabilirsiniz.

Esinize sandvici geceden yapin.

Ya da gece vaktinde yazin gunduz de bebekle uyursunuz.

Yemk konularinda esinizin anlayisli olmasi gerek zaman alici yemekler yapamazsiniz.

Okulun kresi var mi? Bi hocaniz el atsa onu krese sizde kutuphanede tez yazardiniz. Suan aklima gelenler bunlar.

Calismiyorum ama...calismayi dusunuyorumm . Yuksek lisansa evlenmeden once baslayip dersleri hemen vermistim. Sonra 1donem salladim, 1 donem ailede kayiplar oldu vs derken ..hamilelik..bebek dogdu derkeeeen su ana geldim.. bitiremezsem yazik gunah..

Eskiden annelerimiz her isini kendisi yaparmis.. Simdi ya bebekler de bir sorun var ya annelerde... Buna anlam veremeyen bir ben varim sanirim.
annem anlatir eskiden bebegi besige baglar, yuzunu de orterlermis. hatta yaslilar tembih edermis. aman yuzunu acmayin gozu acilmasin... agladikca sallarlarmis, artik susmaz olunca emzirirlermis. koyde bir cocuk boyle kangren olmus ve ayagi kesilmis. aglamis ama nemrut babanne izin vermedigi icin anne ilgilenememis.. ayrica evde tak kadin olmazmis. nenelerin isi cocuk bakmakmis...
yani eski olan hersey nostaljik degil. maalesef boyle kotu anilari da barindiriyor

Bebegim carsida parkta vs benim kucagimdayken,ayy s3n ne tatlisin diyenlere bile dudak buzer korkar aglamaya baslar... kres icin hazir degil su an. Yani alisir falan deseem o da bir surec olucak zaman alicak ve benim vaktim kisitli.
Annem calisiyor ben de kalamaz,babam emekli o gelip gidebilir ..kizkardesimle iyi anlasiyor kizim ama o da hep gelemiyor hele su aralar vize donemi...kaynanamla gorusmek sicaklik kurmak istemiyorum cok kirginim onlara yaptiklari seylere. . Yani belki ay buna mi takildin aman basitlik diyceksiniz ama. Evet takiliyorumm,dugunumde olay cikarttilar. Persembenin gelisi carsambadan belliydi aslinda.. 5 kurus harcamadillae esime yiktilar herseyi. Ama takilari istediler. Vermedim bende dursun dedim diye babasi esimin,bagirdi cagirdi muzik durdu. Gelinligimle rezaletin icinde kaldim. Aileme arkadaslarima rezil oldum. Para harcanarak yapilan o kadae da ugrastigim seyler bosa gitti en guzel gunum olmasi gereken seyi hatirlamak bile istemiyorum
Bebek oncesi gorusmuyorduk...bebekten sonra basladi gorusmler. Keske hic baslamasaydi..
Neyse konuyu dagitmayayim da.. bana yardimi olacak bi esim kaliuo geriye bi de ailem. Onlar da tam randimanli degil...Insallah hallederim su sureci oyle yada boyle..

O ne eziyet ya .. cocuk dunyayi tanimiyor dusunsenize. Hayvana yapilmaz bu..gunah.. sonra ne biliyim sizofren olur buhranlar gecirir bence o cocuk da . Hep gordugun sey bi tulbent ,hareket edemiuorsun.. bu da bir travma bence..

oyun citi almalisiniz ve mutlaka icine birakmalisiniz , oncelik bebeginizin guvenligi olmali

Evet haklisiniz , bu hikaye cok kotuymus . Ama ben kendi annemden bahsetmistim aslinda. 90 liyim Annem tek basina bize bakmis

- eve kesinlikle bir düzen gerekiyor bir temizlikçi tutabilirsin baştan aşağı ev temizlensin
darmadağın bir evde ne siz huzurlu olabilirsiniz ne eşiniz
ayrıca tabiki derste çalışamazsınız
benim kardeşimde yerinde durmazdı her yeri döker saçardı annem artık tek oturma odasını açık bırakır gider yatak odalarını kilitler otururdu
dakika başı dağılan yerleri toplayamazsınız

-çocuk için tehlikleli olan her şeyin evden kaldırılması gerekiyor örneğin kabloların kaldılırması prizlere kapak takılması dolapların açılmaması için kulpların takılması sehpaların sivri köşelerine bantlar takılması falan gerekiyor

- çocuğun mama sandelyesine oturmaması kendi yatağında yatmaması kucağınızdan aşağı inmemesi büyük sorun artık çok küçük değilmiş
her dediğini her istediğini yaparsan mız mız şımarık bir çocuk yetiştirirsin
yarın öbürgün işe başlayabilirsin ayrıca tezini bitirmen gerekiyor nasıl olacak bu çocuk hangi bakıcıya kreşe verebileceksin

- seninde nefes almaya ihtiyacın var bu part time bakıcı işi mantıklı yada ailenden biri gelsin bir iki saatliğine ders çalışabilirsin yada dışarıya çıkabilirsin

Şu anda doktora yapıyorum. Tezimi yazınca hamileliği düşüneceğim. Siz tez aşamasında olduğunuzu yazmışsınız ben onun üstüne yazdım. Ya tezi bırakacaksınız ya da bu durumu kabul edceksiniz. Eşiniz böyle bir adam. Keşke yardım etse ama etmiyor. Hoşgörmesi lazım demişsiniz. E görmüyor adam? Burada alacağınız akıllarda ters tepebilir. O zaman ya bekleyecektiniz ya da kendi kendinize kızmaya devam edeceksiniz. Adam değişmez çünkü ya da evlenmeyecektiniz. Mesela benim eşimin benim gibi temizlik anlayışı yoktur. Ev pis kalsa umru olmaz. Ben gıkımı çıkarmıyorum çünkü adamı öyle kabul ettim. Daha temiz olmalı demem yani. Ha çocuk istiyorum. Onu belirteyim. Başkasının çocuğunu sevmiyorum ama kendi çocuğumu çok severim o ayrı ama gerçekçide olmak lazım. Altından kalkıp kalmayacağını insan iyi tahlil etmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…