Lohusayken insan bı mod olarakta sudan çıkmış balık gibi oluyor şimdi ki ben olacağım da öyle bakicam alık alık ha, tecrübe oldu zor bı tecrubeydi ama oda son yani bu bebeğimde kimsenin haberi bile yok görürlerse öyle biliyorlar yoksa kime ne benim hamileligimden bebeğimden modundayim, net şekilde reddediyorum müsait değilim diyorum, eşimde kendi ailesine öyle diyor temiz iş, herşeye karşıyiz artıkŞuan ben burda sinir küpüme döndü afedersiniz ama gerizekalılar. Ağzınıza geleni saysaydınız haketmişler. Bir de uyuyan çocuğu almışlar terbiyesizler.
Sendeki kaynana bende ki görümce agssgsgsh tek yumrukta bayıltasım varSnnemde taktı mevlitsiz olmaz diyekız ben bebeği hürrem sultana bıraksam kaynanam bana mısın demez alır getirir herkesin içine. Susmam laf ederim sakınıyor ediyor diyip surat 5 karış sanki küfür etmişim gibi dolanır. Cami mevlidi çok mantıklı.
2 çocuğum var. Ikisindede 40 mevlut yapmadım, ne akraba vs ağırladık, ne diş buğdayı vs yaptım. Hatta oğlumun sünnetine bile ne mevlit ne düğün vs yapmadım. Lösev ve sma li bebeklere yapacağım masrafı çocuklarım adına yardım olarak gönderdim. K.v min emrivaki evimde misafir ağırlama gibi bir lüksü zaten yok. Heryer hastalıktan kırılıyor. 2haftadır inflanza kaptı çocuklarım ateşler içinde yanıyorlar. Aman diyim
Bacım sen doğumda görSendeki kaynana bende ki görümce agssgsgsh tek yumrukta bayıltasım varAllah insana sabrını veriyor
Bende o moda girdim şimdi çıktım ondan korkuyorum kadını yolmadan memlekete göndersemLohusayken insan bı mod olarakta sudan çıkmış balık gibi oluyor şimdi ki ben olacağım da öyle bakicam alık alık ha, tecrübe oldu zor bı tecrubeydi ama oda son yani bu bebeğimde kimsenin haberi bile yok görürlerse öyle biliyorlar yoksa kime ne benim hamileligimden bebeğimden modundayim, net şekilde reddediyorum müsait değilim diyorum, eşimde kendi ailesine öyle diyor temiz iş, herşeye karşıyiz artık
KebdılerıEe peki bebek görmeye gelmediler mi ?
Kendileri geldı gıttı ıste.Ee peki bebek görmeye gelmediler mi ?
Vallahi okutun hepsi bi aradan gider. Biz bi Mevlüte gitmiştik köpük bölmeli tabakta tavuklu pilav bardak ayran . 3 adet tulumba vermişlerdi. Şu dışarda satılan pilav üstü didiklenmiş tavuk yani Öyle abartmanıza gerek yok. Amin diyin böyle bir şeyler yeter . Zaten sonra çok çok yakınlar kalıyor çay kurupasta verirsiniz. Hatta onuda karton bardakta dağıtmışlardı . Sıfır bulaşıkHayırlı ramazanlar kızlar. 6 aylık olucak kızım var. Kayınvalidemler alt katımdan sonunda taşındılar memlekete kızım 40 günlükken. Zaten Allah ayarlamış gitmeseydi birbirimizi yolarmışız. Annemi kıskanması sütün yok olmayacak diye suratıma suratıma söylemesi kızıma mama vermesi birsürü şey. Bir de bunları eşim yokken yapıyor. Çok kızıyorum kendime sezeryan halimle sadece çok ayıp ben yeni doğum yaptım sen ne diyorsun demekle yetindim. Neyse gitmeden ilk 1 2 hafta içinde misafir derdine düştü. Kimse gelmeyecek desekte dinlemedi. Şeytan girdi içine sanki. Aynı apartmanda olan kuzenlerle bir yenge geldi. Elime hiçbirşeyi sürmedim hazırladı servisi hizmeti o etti. Evi de temizledi. Eşim kimse gelmeyecek dese de dinlemedi. Çekil şurdan kes sesini gelme mi dicem gelene dedi. Sonra tabi çocuk gözünden enfeksiyon kaptı derken eşim sert çıkmış sanırım ordu akrabasına gelmeyin demiş.
Biz mevlit yapmadık kış ayı herkes hasta zaten bir de bütçemiz pek uygun değil. Şöyle bir durum var diğer ay kaynanam gelicek 1 ay kalmaya. Evi var bende kalmayacak o burdayken gelicem misafirleri düşünemiyorum. Herkes zaten görmeye gelicektir bir de torun için aman Allahım. Kimse gelmesin demiyorum kızım büyüdü bizden de gelen oldu ama 2 3 aylıkken uygun zamanda. Kendisi bana doğum sürecinde kıl kaptığı için konuşma tenezzülünde bile bulunmadan şu geliyor evi temizlicem diyip at koşturdu. Saydırabilirsiniz tek kelime edemedim.
Şimdi bu kadın herkese gitmiş etmiş dağ gibi çevresi var. Onun gelini damadı derken bir gelmeye 10 kişi oluyoruz ya da fazla. Ee sonra şu geliyor dicek. O biticek bu geliyor olucak. Eşimede annen geldiğinde 1 ay boyunca hergün misafir gelir buraya dedim bozuldu misafir sevmiyorsun diyeyok misafir başım üstüne ben yanlış zamanda gelen misafir sevmiyorum konuşturma beni dedim. Ben bu kadar misafiri evimde sürekli görmektense mevlit mi okutsam? Eşimde istemiyor o kalabalığa çocuğu sokmazmış. O kalabalık gelicek ama çocuk görmeye annen burdayken desemde yok gelmez kimse rahat ol diyor. Gördük doğumdan sonra dedim. Ona göre doğum sonrası kimse gelmemiş 2 3 kız kuzen gelmiş. Banane geldi mi geldi sonuçta. Belkide yanlış düşünüyorum bilmiyorum abartıyorumdur hayırlı olsuna uğramaları normaldir yakın oldukları için.
Şimdi ben ne yapayım ? Anne olduktan sonra daha da tepkiliyim bu konulara evime öyle sürekli birileri gelemez bana sormak zorunda. Her misafir muhabbetinde de kalp kırma noktasına gelmek istemiyorum. Mevlit okutcam o zaman gelsinler desem kızım hasta olursa kendimi suçlarım. Diğer türlü de acaba biri gelcekmi psikolojisinde de olmak istemiyorum.
Daha benim bildiğim örnek isim vereyim ayşeler var, fatma diye bir akrabası var 7 kişiler, yeğenleri gelmedi iş arkadaşlarından çok fazla var. O gittiğinden beri kimse gelmedi onun gelmesini bekliyorlar:) bir de ben çocukluyum gelene kahve yapıpta gönderirim ama hanfendi gösteriş meraklısı kahve mi verdin sadece dedi geçen. Evet dedim. Gün tabağı gibi dolduruyor. Ne gerek var ya. Bebek görmeye gelen 1 2 saat dursun gitsin. Doğumdan bilendim zaten ne yapsa batar bana şimdi. Kızıyla falan gezerken oraya gidelim buraya gidelim diye planlar yapıcak bende kabul etmeyeceğim çocuğu ver dicek mevzu çıkıcak. Aylardır görmüyorum özledim kalsın burda olucak. Ben annemle bırakırken 15 kere arıyorum kaynanama bırakamam. Fikrinizi merak ediyorum çok mu kastım
Ah bizde öyle yaparız annemde aynısını demişti ama kaynanam olmaz öyle az olur ben börek yaparım sarma yaparım diye atladı. Hiçbir tanıdığıda kalkmaz otururlar akşama kadar. İki ucuda bok gibi oldu böyledeVallahi okutun hepsi bi aradan gider. Biz bi Mevlüte gitmiştik köpük bölmeli tabakta tavuklu pilav bardak ayran . 3 adet tulumba vermişlerdi. Şu dışarda satılan pilav üstü didiklenmiş tavuk yani Öyle abartmanıza gerek yok. Amin diyin böyle bir şeyler yeter . Zaten sonra çok çok yakınlar kalıyor çay kurupasta verirsiniz. Hatta onuda karton bardakta dağıtmışlardı . Sıfır bulaşık
Evet giderim 1 2 saat görür kalkarım ev sahibini ararım canım. Annemde keza danışır ne yapalım ne zaman gelsinler yemek mi hazırlık mı ben ne yapayım der. Mesela kızım 7 den sonra çok huysuz oluyor uyku saatinden ötürü ben gelicek misafiri ona göre alırım. Kaynanam kafasına göre tamam dicektir eminim. He belki Yüce Rabbim aklına getirirse iyileşti bu kız sesimi çıkarmıyım der. Doğum yaptığımın ilk günü hastaneden çıkar çıkmaz tatlı siparişi vercem misafir gelir dedi. Kimse gelmez 3 günlük lohısaya dedim. Meğer yazmışlar buna planlamış yani. Kendi planlar bana da gelir işte şu gelcek evi toplayalım diye yalandan habere gelir. Biliyorum onu çalışmıyor tüm hafta misafir planı olucak.Ben de misafire bayılmam, aslında bayılmam değil, hazırlık yapmakta zorlanırım.
Ama siz akraba, iş arkadaşı vs bebek görmeye gitmez misiniz?
Gidilir yani, biraz fazla tantana yapmamış mısınız?
Mevlide karşı biri olarak gelecek kişi sayısı çoksa yapılabilir.
Geçmiş olsun, eskiden de virüsler vardı ama şimdi cidden acayip mutasyona uğramış, ki çoğunlukla çocuklardan yetişkinlere geçiyor en azından benim bildiğim herkes çocuklardan kaptı ve grip dediğimiz soğuk algınlığı dediğimiz virüs kaynaklı hastalıklar 1 haftada geçiyordu şimdi 15 günden önce kafanızı bile kaldıramıyorsunuz, tanıdığım kaç yetişkin hastanelik oldu serumlar oksijenler, düşmeyen dirençli yüksek ateş.Ortalıkta öyle bir virüs geziyor ki bir hafta boyunca gözümden yaş aktı etlerimin ağrısından, bu geçti aradan bir hafta geçti tekrar kaptım.
Kalabalık ortamlara girmeyin sakın, doluşturmayın eve sakın insanları. Gerçekten herkesin dediği kadar var bu ortada dolaşan virüs ne virüsü ise
Boşver o yapsın yapsın dursun. Bebek zaten küçük sen de bebeğinle ilgen. Annen de seninle. Akrabalara da o baksın aradan çıkar hepsiAh bizde öyle yaparız annemde aynısını demişti ama kaynanam olmaz öyle az olur ben börek yaparım sarma yaparım diye atladı. Hiçbir tanıdığıda kalkmaz otururlar akşama kadar. İki ucuda bok gibi oldu böylede
Yiyip içip dedikodu yapıcaklat başka birşey değil.Boşver o yapsın yapsın dursun. Bebek zaten küçük sen de bebeğinle ilgen. Annen de seninle. Akrabalara da o baksın aradan çıkar hepsikafan rahatlar en azından . Tek tek çekilecek dert değil. Çocuk görmek inan bahane millet kendini eğlemeye geliyor .
Yani bizde de en yakınlar (Amca teyze vs ) çocuk olunca gidilir ziyarete.Hayırlı ramazanlar kızlar. 6 aylık olucak kızım var. Kayınvalidemler alt katımdan sonunda taşındılar memlekete kızım 40 günlükken. Zaten Allah ayarlamış gitmeseydi birbirimizi yolarmışız. Annemi kıskanması sütün yok olmayacak diye suratıma suratıma söylemesi kızıma mama vermesi birsürü şey. Bir de bunları eşim yokken yapıyor. Çok kızıyorum kendime sezeryan halimle sadece çok ayıp ben yeni doğum yaptım sen ne diyorsun demekle yetindim. Neyse gitmeden ilk 1 2 hafta içinde misafir derdine düştü. Kimse gelmeyecek desekte dinlemedi. Şeytan girdi içine sanki. Aynı apartmanda olan kuzenlerle bir yenge geldi. Elime hiçbirşeyi sürmedim hazırladı servisi hizmeti o etti. Evi de temizledi. Eşim kimse gelmeyecek dese de dinlemedi. Çekil şurdan kes sesini gelme mi dicem gelene dedi. Sonra tabi çocuk gözünden enfeksiyon kaptı derken eşim sert çıkmış sanırım ordu akrabasına gelmeyin demiş.
Biz mevlit yapmadık kış ayı herkes hasta zaten bir de bütçemiz pek uygun değil. Şöyle bir durum var diğer ay kaynanam gelicek 1 ay kalmaya. Evi var bende kalmayacak o burdayken gelicem misafirleri düşünemiyorum. Herkes zaten görmeye gelicektir bir de torun için aman Allahım. Kimse gelmesin demiyorum kızım büyüdü bizden de gelen oldu ama 2 3 aylıkken uygun zamanda. Kendisi bana doğum sürecinde kıl kaptığı için konuşma tenezzülünde bile bulunmadan şu geliyor evi temizlicem diyip at koşturdu. Saydırabilirsiniz tek kelime edemedim.
Şimdi bu kadın herkese gitmiş etmiş dağ gibi çevresi var. Onun gelini damadı derken bir gelmeye 10 kişi oluyoruz ya da fazla. Ee sonra şu geliyor dicek. O biticek bu geliyor olucak. Eşimede annen geldiğinde 1 ay boyunca hergün misafir gelir buraya dedim bozuldu misafir sevmiyorsun diyeyok misafir başım üstüne ben yanlış zamanda gelen misafir sevmiyorum konuşturma beni dedim. Ben bu kadar misafiri evimde sürekli görmektense mevlit mi okutsam? Eşimde istemiyor o kalabalığa çocuğu sokmazmış. O kalabalık gelicek ama çocuk görmeye annen burdayken desemde yok gelmez kimse rahat ol diyor. Gördük doğumdan sonra dedim. Ona göre doğum sonrası kimse gelmemiş 2 3 kız kuzen gelmiş. Banane geldi mi geldi sonuçta. Belkide yanlış düşünüyorum bilmiyorum abartıyorumdur hayırlı olsuna uğramaları normaldir yakın oldukları için.
Şimdi ben ne yapayım ? Anne olduktan sonra daha da tepkiliyim bu konulara evime öyle sürekli birileri gelemez bana sormak zorunda. Her misafir muhabbetinde de kalp kırma noktasına gelmek istemiyorum. Mevlit okutcam o zaman gelsinler desem kızım hasta olursa kendimi suçlarım. Diğer türlü de acaba biri gelcekmi psikolojisinde de olmak istemiyorum.
Daha benim bildiğim örnek isim vereyim ayşeler var, fatma diye bir akrabası var 7 kişiler, yeğenleri gelmedi iş arkadaşlarından çok fazla var. O gittiğinden beri kimse gelmedi onun gelmesini bekliyorlar:) bir de ben çocukluyum gelene kahve yapıpta gönderirim ama hanfendi gösteriş meraklısı kahve mi verdin sadece dedi geçen. Evet dedim. Gün tabağı gibi dolduruyor. Ne gerek var ya. Bebek görmeye gelen 1 2 saat dursun gitsin. Doğumdan bilendim zaten ne yapsa batar bana şimdi. Kızıyla falan gezerken oraya gidelim buraya gidelim diye planlar yapıcak bende kabul etmeyeceğim çocuğu ver dicek mevzu çıkıcak. Aylardır görmüyorum özledim kalsın burda olucak. Ben annemle bırakırken 15 kere arıyorum kaynanama bırakamam. Fikrinizi merak ediyorum çok mu kastım
Hala şapur şapur bebek öpen insanlar var ya. Öpmeyin demeye ben utanıyorum onlar öpmeye utanmıyorlar. Çocuğun sağlık sigortasına 50 bin tl ödedik. Yenidoğan riskinden ötürü sigorta şirketleri bu meblağ istiyor. Hastalandıklarında serum yoğun bakım tahlil dünya para diye. Allah korusun yaşatmasın ama eşimle ödedik ciddi tutarda olsa. Herkes hasta. Ben çocuğumun bağışıklığı güçlensinde 1 yudum fazla anne sütü alsın diye içmediğim takviye kalmadı. Gecenin köründe kopan kollarım. Ben bir anne olarak bilinçlendim gittiğim misafirlikte durmam kahve hariç ikram istemem 2 ayı geçince giderim diye düşünürken kimse düşünmüyor mu unutuyorlar mı ? Sırf çevresi gelmesin diye en ters mevki hastanede doğurdum. Onda bile kaynanam annem sen görürdün bizim orda doğursaydı misafiri dedi.Geçmiş olsun, eskiden de virüsler vardı ama şimdi cidden acayip mutasyona uğramış, ki çoğunlukla çocuklardan yetişkinlere geçiyor en azından benim bildiğim herkes çocuklardan kaptı ve grip dediğimiz soğuk algınlığı dediğimiz virüs kaynaklı hastalıklar 1 haftada geçiyordu şimdi 15 günden önce kafanızı bile kaldıramıyorsunuz, tanıdığım kaç yetişkin hastanelik oldu serumlar oksijenler, düşmeyen dirençli yüksek ateş.
Çocuğumu fanusta büyütmedim lakin artık virüslere karşı daha dikkatli olmak lazım, hele henüz aşıları bile tamamlanmamış bebeklerin kalabalığa maruz kalması, herkesin şapır şupur öpmesi düşüncesizlik.
Eşin ne derse desin bir cafe falan kiralayıp bi pilavlı mevlit yapmak mantıklı geldi bana. Kv gitmeden önce misafirlerini sende ağırlıyordu bu defa onun önüne geçmeye bak, artık evde bebek var mevlitte de herkes gördü veya görecek. Misafirini kendi evinde ağırlayabileceksen çağır, demelisin. Daha o gelmeden bunu planlaman lazım, aşağı gelen misafire de istersen inersin istemezsen eşin iner. Eşine bunu baştan söyle ve tavrın net olsun. Çocuğun uyku düzeni var sağlık durumu var. Mevlitte bir defada kurtulurum yoksa her gün hastalık potansiyeli taşıyan birileri olacak evde, demelisin. Zamanında demiştim sana bu kadın gitse de kurtulamazsın sen diye, kurtulamıyorsunHayırlı ramazanlar kızlar. 6 aylık olucak kızım var. Kayınvalidemler alt katımdan sonunda taşındılar memlekete kızım 40 günlükken. Zaten Allah ayarlamış gitmeseydi birbirimizi yolarmışız. Annemi kıskanması sütün yok olmayacak diye suratıma suratıma söylemesi kızıma mama vermesi birsürü şey. Bir de bunları eşim yokken yapıyor. Çok kızıyorum kendime sezeryan halimle sadece çok ayıp ben yeni doğum yaptım sen ne diyorsun demekle yetindim. Neyse gitmeden ilk 1 2 hafta içinde misafir derdine düştü. Kimse gelmeyecek desekte dinlemedi. Şeytan girdi içine sanki. Aynı apartmanda olan kuzenlerle bir yenge geldi. Elime hiçbirşeyi sürmedim hazırladı servisi hizmeti o etti. Evi de temizledi. Eşim kimse gelmeyecek dese de dinlemedi. Çekil şurdan kes sesini gelme mi dicem gelene dedi. Sonra tabi çocuk gözünden enfeksiyon kaptı derken eşim sert çıkmış sanırım ordu akrabasına gelmeyin demiş.
Aslında kuzenim olsa mememden çekinmem ama eşimin kuzeni benim mememi görmek zorunda değil. Annem olsa kızım yeni geldik hastaneden çok kalma emziricek derdi. Oturup bebeğimin memeyi tutamayışını izlediler. Daha çok gerildim ben gerildikçe kızın krize girdi. O krize girdikçe alın istemiyorum emzirmicem dedim. Kaynanamda sağolsun sütü yok tutmuyor dedi tepemde. O kzılar yetmedi sonra yine geldi. Yetmedi başka yakın kuzeni aradı bana neden demediniz diye kaynanam gel gel dedi ce kalktıklarında saat 10 du. Aynı kuzenler sonra yine geldiler. Kaçmadım yani götümde hasta bezi varken gerek yoktu.Yani bizde de en yakınlar (Amca teyze vs ) çocuk olunca gidilir ziyarete.
Gitmeyince de ayıp oldu gibi oluyor,yakinliga bağlı tabiki ama sizde aynı apartmanda oturuyormussunuz kuzenleriyle yani bence normal,sizin kendi kuzenleriniz olsa o apartmanda ,gelmesini istemez miydiniz?
Biz gittiğimizde bebeğe çok yaklasmayiz ama ,yani yeni doğduğu için sokulmayiz bebeğe
Uzaktan bi bakarız
Bence kayınvalidenizin bu konudaki isteği absürt değilmiş,üstelik kendi kosturmus zaten
Böyle konularda aslında empati yapılsa aynı durumda benim akrabam olsa napardim?
Ya da annem ayni apartmanda oldugumuz kuzenimi istese anneme de ayni tepkiyi verir miydim yoksa onu anlar miydim ?
Bırakıp bırakmamak tabiki o ayrı mesele ,içinize sinmesi önemli
Ama bırakacak olursaniz annenizi nasıl darliyorsaniz 15 kere arayarak ,k.validenize de aynısını yaparsınız
Bunu sorun ederse "anneme de öyle yapıyorum, yoksa bırakamıyorum " dersiniz ki bi daha ya böyle kabul etsin ya da istemesin
Bu arada mevlit ben düşünmüyorum, anneme de k.validemde özleniyorsalar kendi evlerinde çevrelerine yapsinlar diyecegim,bi gün ondayken k.validem alsın çevresini
Bi gün annemdeyken annem alsın çevresini
Kimse kimseyi düşünmek zorunda değil düşünemezler de zaten ama vicdan denen de bir şey var, insan vicdanen hastayken yaklaşmaz, hele bebek öpmekHala şapur şapur bebek öpen insanlar var ya. Öpmeyin demeye ben utanıyorum onlar öpmeye utanmıyorlar. Çocuğun sağlık sigortasına 50 bin tl ödedik. Yenidoğan riskinden ötürü sigorta şirketleri bu meblağ istiyor. Hastalandıklarında serum yoğun bakım tahlil dünya para diye. Allah korusun yaşatmasın ama eşimle ödedik ciddi tutarda olsa. Herkes hasta. Ben çocuğumun bağışıklığı güçlensinde 1 yudum fazla anne sütü alsın diye içmediğim takviye kalmadı. Gecenin köründe kopan kollarım. Ben bir anne olarak bilinçlendim gittiğim misafirlikte durmam kahve hariç ikram istemem 2 ayı geçince giderim diye düşünürken kimse düşünmüyor mu unutuyorlar mı ? Sırf çevresi gelmesin diye en ters mevki hastanede doğurdum. Onda bile kaynanam annem sen görürdün bizim orda doğursaydı misafiri dedi.
Ah anne diyorum hadi ben dikişliydim sen neden demedin ne işleri varmış ameliyat geçirmiş kadının yanında diye? Hzuursuzluk çıkmasınmışş. Çıksın. Herkese söylüyorum lohusayken insan manyak oluyor bırakın çıksın huzursuzluk. Lohusayken delirmicez de ne zaman delircez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?