Bebek mevlidi yaptınız mı ?

Şuan ben burda sinir küpüme döndü afedersiniz ama gerizekalılar. Ağzınıza geleni saysaydınız haketmişler. Bir de uyuyan çocuğu almışlar terbiyesizler.
Lohusayken insan bı mod olarakta sudan çıkmış balık gibi oluyor şimdi ki ben olacağım da öyle bakicam alık alık ha, tecrübe oldu zor bı tecrubeydi ama oda son yani bu bebeğimde kimsenin haberi bile yok görürlerse öyle biliyorlar yoksa kime ne benim hamileligimden bebeğimden modundayim, net şekilde reddediyorum müsait değilim diyorum, eşimde kendi ailesine öyle diyor temiz iş, herşeye karşıyiz artık

Sendeki kaynana bende ki görümce agssgsgsh tek yumrukta bayıltasım var Allah insana sabrını veriyor

Aynı kafadayim. Davet edeceğim kimsenin benim ikramima ihtiyaci yok, ihtiyacı olana yardım ederim. Evime de virüs toplayamam. En doğrusu bence de

Bende o moda girdim şimdi çıktım ondan korkuyorum kadını yolmadan memlekete göndersem

Mevlid yapacaginizi duyurun
Mevlid gununden 1 gun once de ah yaa bebegin burnu akiyor grip oldu ama artik iptal de edemem neyse diyin anneniz odada dursun bebekle
Sizde kvnizle tavuk pilav dagitimi falan yapin
Misafirlere de kucaginizda getirip kusura bakmayin gezdiremiyorum nezle oldu yavrucak huysuzlugu var diyin geri goturun odaya
Bitti gitti:)

Ben de misafire bayılmam, aslında bayılmam değil, hazırlık yapmakta zorlanırım.

Ama siz akraba, iş arkadaşı vs bebek görmeye gitmez misiniz?
Gidilir yani, biraz fazla tantana yapmamış mısınız?

Mevlide karşı biri olarak gelecek kişi sayısı çoksa yapılabilir.

Vallahi okutun hepsi bi aradan gider. Biz bi Mevlüte gitmiştik köpük bölmeli tabakta tavuklu pilav bardak ayran . 3 adet tulumba vermişlerdi. Şu dışarda satılan pilav üstü didiklenmiş tavuk yani Öyle abartmanıza gerek yok. Amin diyin böyle bir şeyler yeter . Zaten sonra çok çok yakınlar kalıyor çay kurupasta verirsiniz. Hatta onuda karton bardakta dağıtmışlardı . Sıfır bulaşık

Ah bizde öyle yaparız annemde aynısını demişti ama kaynanam olmaz öyle az olur ben börek yaparım sarma yaparım diye atladı. Hiçbir tanıdığıda kalkmaz otururlar akşama kadar. İki ucuda bok gibi oldu böylede

Evet giderim 1 2 saat görür kalkarım ev sahibini ararım canım. Annemde keza danışır ne yapalım ne zaman gelsinler yemek mi hazırlık mı ben ne yapayım der. Mesela kızım 7 den sonra çok huysuz oluyor uyku saatinden ötürü ben gelicek misafiri ona göre alırım. Kaynanam kafasına göre tamam dicektir eminim. He belki Yüce Rabbim aklına getirirse iyileşti bu kız sesimi çıkarmıyım der. Doğum yaptığımın ilk günü hastaneden çıkar çıkmaz tatlı siparişi vercem misafir gelir dedi. Kimse gelmez 3 günlük lohısaya dedim. Meğer yazmışlar buna planlamış yani. Kendi planlar bana da gelir işte şu gelcek evi toplayalım diye yalandan habere gelir. Biliyorum onu çalışmıyor tüm hafta misafir planı olucak.

Geçmiş olsun, eskiden de virüsler vardı ama şimdi cidden acayip mutasyona uğramış, ki çoğunlukla çocuklardan yetişkinlere geçiyor en azından benim bildiğim herkes çocuklardan kaptı ve grip dediğimiz soğuk algınlığı dediğimiz virüs kaynaklı hastalıklar 1 haftada geçiyordu şimdi 15 günden önce kafanızı bile kaldıramıyorsunuz, tanıdığım kaç yetişkin hastanelik oldu serumlar oksijenler, düşmeyen dirençli yüksek ateş.

Çocuğumu fanusta büyütmedim lakin artık virüslere karşı daha dikkatli olmak lazım, hele henüz aşıları bile tamamlanmamış bebeklerin kalabalığa maruz kalması, herkesin şapır şupur öpmesi düşüncesizlik.

Boşver o yapsın yapsın dursun. Bebek zaten küçük sen de bebeğinle ilgen. Annen de seninle. Akrabalara da o baksın aradan çıkar hepsi kafan rahatlar en azından . Tek tek çekilecek dert değil. Çocuk görmek inan bahane millet kendini eğlemeye geliyor .

Yiyip içip dedikodu yapıcaklat başka birşey değil.

Yani bizde de en yakınlar (Amca teyze vs ) çocuk olunca gidilir ziyarete.
Gitmeyince de ayıp oldu gibi oluyor,yakinliga bağlı tabiki ama sizde aynı apartmanda oturuyormussunuz kuzenleriyle yani bence normal,sizin kendi kuzenleriniz olsa o apartmanda ,gelmesini istemez miydiniz?
Biz gittiğimizde bebeğe çok yaklasmayiz ama ,yani yeni doğduğu için sokulmayiz bebeğe
Uzaktan bi bakarız
Bence kayınvalidenizin bu konudaki isteği absürt değilmiş,üstelik kendi kosturmus zaten
Böyle konularda aslında empati yapılsa aynı durumda benim akrabam olsa napardim?
Ya da annem ayni apartmanda oldugumuz kuzenimi istese anneme de ayni tepkiyi verir miydim yoksa onu anlar miydim ?
Bırakıp bırakmamak tabiki o ayrı mesele ,içinize sinmesi önemli
Ama bırakacak olursaniz annenizi nasıl darliyorsaniz 15 kere arayarak ,k.validenize de aynısını yaparsınız
Bunu sorun ederse "anneme de öyle yapıyorum, yoksa bırakamıyorum " dersiniz ki bi daha ya böyle kabul etsin ya da istemesin
Bu arada mevlit ben düşünmüyorum, anneme de k.validemde özleniyorsalar kendi evlerinde çevrelerine yapsinlar diyecegim,bi gün ondayken k.validem alsın çevresini
Bi gün annemdeyken annem alsın çevresini

Hala şapur şapur bebek öpen insanlar var ya. Öpmeyin demeye ben utanıyorum onlar öpmeye utanmıyorlar. Çocuğun sağlık sigortasına 50 bin tl ödedik. Yenidoğan riskinden ötürü sigorta şirketleri bu meblağ istiyor. Hastalandıklarında serum yoğun bakım tahlil dünya para diye. Allah korusun yaşatmasın ama eşimle ödedik ciddi tutarda olsa. Herkes hasta. Ben çocuğumun bağışıklığı güçlensinde 1 yudum fazla anne sütü alsın diye içmediğim takviye kalmadı. Gecenin köründe kopan kollarım. Ben bir anne olarak bilinçlendim gittiğim misafirlikte durmam kahve hariç ikram istemem 2 ayı geçince giderim diye düşünürken kimse düşünmüyor mu unutuyorlar mı ? Sırf çevresi gelmesin diye en ters mevki hastanede doğurdum. Onda bile kaynanam annem sen görürdün bizim orda doğursaydı misafiri dedi.
Ah anne diyorum hadi ben dikişliydim sen neden demedin ne işleri varmış ameliyat geçirmiş kadının yanında diye? Hzuursuzluk çıkmasınmışş. Çıksın. Herkese söylüyorum lohusayken insan manyak oluyor bırakın çıksın huzursuzluk. Lohusayken delirmicez de ne zaman delircez.

Eşin ne derse desin bir cafe falan kiralayıp bi pilavlı mevlit yapmak mantıklı geldi bana. Kv gitmeden önce misafirlerini sende ağırlıyordu bu defa onun önüne geçmeye bak, artık evde bebek var mevlitte de herkes gördü veya görecek. Misafirini kendi evinde ağırlayabileceksen çağır, demelisin. Daha o gelmeden bunu planlaman lazım, aşağı gelen misafire de istersen inersin istemezsen eşin iner. Eşine bunu baştan söyle ve tavrın net olsun. Çocuğun uyku düzeni var sağlık durumu var. Mevlitte bir defada kurtulurum yoksa her gün hastalık potansiyeli taşıyan birileri olacak evde, demelisin. Zamanında demiştim sana bu kadın gitse de kurtulamazsın sen diye, kurtulamıyorsun

Aslında kuzenim olsa mememden çekinmem ama eşimin kuzeni benim mememi görmek zorunda değil. Annem olsa kızım yeni geldik hastaneden çok kalma emziricek derdi. Oturup bebeğimin memeyi tutamayışını izlediler. Daha çok gerildim ben gerildikçe kızın krize girdi. O krize girdikçe alın istemiyorum emzirmicem dedim. Kaynanamda sağolsun sütü yok tutmuyor dedi tepemde. O kzılar yetmedi sonra yine geldi. Yetmedi başka yakın kuzeni aradı bana neden demediniz diye kaynanam gel gel dedi ce kalktıklarında saat 10 du. Aynı kuzenler sonra yine geldiler. Kaçmadım yani götümde hasta bezi varken gerek yoktu.
Sonra yok şu arkadaşım kahve içicek yok bu içicek gelebilir diye söylenip durdu. Misafire değilde tavrına kuruldum. At koşturmasına. Benim babam gelmedi be eve annemi alıp gitri eve çıkmadı kız rahat edemez dedi. Aramış abisi bebek görcez diye geliyor yukarı dayın aradı geliyorlarmış. Dursana kadın misait değilim belki uyuyorum? Kızımı odasına koydum görümcem çıkarrttı milletin içine orda durdu. Gelenlerde günde 3 paket sigara içiyor. Ben şimdi aşırı bilenmiş durumdayım düşüncesiz yapılan her davranışa karşı çıkıcam.

Kimse kimseyi düşünmek zorunda değil düşünemezler de zaten ama vicdan denen de bir şey var, insan vicdanen hastayken yaklaşmaz, hele bebek öpmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…