her an birinin gelebilme ihtimali daha çok yorar sizi. Bence mevlit okutun gelen herkes birden çıkmış olur, hayrınıza olmuş olur. Bir günlük idare edebilirsiniz :) Kayınvalidenize de cevap vermeye başlayın artık, ezmezseniz ezilirsiniz maalesef.Hayırlı ramazanlar kızlar. 6 aylık olucak kızım var. Kayınvalidemler alt katımdan sonunda taşındılar memlekete kızım 40 günlükken. Zaten Allah ayarlamış gitmeseydi birbirimizi yolarmışız. Annemi kıskanması sütün yok olmayacak diye suratıma suratıma söylemesi kızıma mama vermesi birsürü şey. Bir de bunları eşim yokken yapıyor. Çok kızıyorum kendime sezeryan halimle sadece çok ayıp ben yeni doğum yaptım sen ne diyorsun demekle yetindim. Neyse gitmeden ilk 1 2 hafta içinde misafir derdine düştü. Kimse gelmeyecek desekte dinlemedi. Şeytan girdi içine sanki. Aynı apartmanda olan kuzenlerle bir yenge geldi. Elime hiçbirşeyi sürmedim hazırladı servisi hizmeti o etti. Evi de temizledi. Eşim kimse gelmeyecek dese de dinlemedi. Çekil şurdan kes sesini gelme mi dicem gelene dedi. Sonra tabi çocuk gözünden enfeksiyon kaptı derken eşim sert çıkmış sanırım ordu akrabasına gelmeyin demiş.
Biz mevlit yapmadık kış ayı herkes hasta zaten bir de bütçemiz pek uygun değil. Şöyle bir durum var diğer ay kaynanam gelicek 1 ay kalmaya. Evi var bende kalmayacak o burdayken gelicem misafirleri düşünemiyorum. Herkes zaten görmeye gelicektir bir de torun için aman Allahım. Kimse gelmesin demiyorum kızım büyüdü bizden de gelen oldu ama 2 3 aylıkken uygun zamanda. Kendisi bana doğum sürecinde kıl kaptığı için konuşma tenezzülünde bile bulunmadan şu geliyor evi temizlicem diyip at koşturdu. Saydırabilirsiniz tek kelime edemedim.
Şimdi bu kadın herkese gitmiş etmiş dağ gibi çevresi var. Onun gelini damadı derken bir gelmeye 10 kişi oluyoruz ya da fazla. Ee sonra şu geliyor dicek. O biticek bu geliyor olucak. Eşimede annen geldiğinde 1 ay boyunca hergün misafir gelir buraya dedim bozuldu misafir sevmiyorsun diyeyok misafir başım üstüne ben yanlış zamanda gelen misafir sevmiyorum konuşturma beni dedim. Ben bu kadar misafiri evimde sürekli görmektense mevlit mi okutsam? Eşimde istemiyor o kalabalığa çocuğu sokmazmış. O kalabalık gelicek ama çocuk görmeye annen burdayken desemde yok gelmez kimse rahat ol diyor. Gördük doğumdan sonra dedim. Ona göre doğum sonrası kimse gelmemiş 2 3 kız kuzen gelmiş. Banane geldi mi geldi sonuçta. Belkide yanlış düşünüyorum bilmiyorum abartıyorumdur hayırlı olsuna uğramaları normaldir yakın oldukları için.
Şimdi ben ne yapayım ? Anne olduktan sonra daha da tepkiliyim bu konulara evime öyle sürekli birileri gelemez bana sormak zorunda. Her misafir muhabbetinde de kalp kırma noktasına gelmek istemiyorum. Mevlit okutcam o zaman gelsinler desem kızım hasta olursa kendimi suçlarım. Diğer türlü de acaba biri gelcekmi psikolojisinde de olmak istemiyorum.
Daha benim bildiğim örnek isim vereyim ayşeler var, fatma diye bir akrabası var 7 kişiler, yeğenleri gelmedi iş arkadaşlarından çok fazla var. O gittiğinden beri kimse gelmedi onun gelmesini bekliyorlar:) bir de ben çocukluyum gelene kahve yapıpta gönderirim ama hanfendi gösteriş meraklısı kahve mi verdin sadece dedi geçen. Evet dedim. Gün tabağı gibi dolduruyor. Ne gerek var ya. Bebek görmeye gelen 1 2 saat dursun gitsin. Doğumdan bilendim zaten ne yapsa batar bana şimdi. Kızıyla falan gezerken oraya gidelim buraya gidelim diye planlar yapıcak bende kabul etmeyeceğim çocuğu ver dicek mevzu çıkıcak. Aylardır görmüyorum özledim kalsın burda olucak. Ben annemle bırakırken 15 kere arıyorum kaynanama bırakamam. Fikrinizi merak ediyorum çok mu kastım
Doğumdan önce çok çekinirdi benden. O halimle biliyor cevap veremeyeceğimi üste çıktı işte.her an birinin gelebilme ihtimali daha çok yorar sizi. Bence mevlit okutun gelen herkes birden çıkmış olur, hayrınıza olmuş olur. Bir günlük idare edebilirsiniz :) Kayınvalidenize de cevap vermeye başlayın artık, ezmezseniz ezilirsiniz maalesef.
Kuran okutmak basit annem yengem 3 sure yine oku dua eder ben sülalesini aradan çıkarma taraftarıyım. Misafirleri ne yaptınız ?Bebekte cinsiyettir bilmem nedir, kırktır mevluttur, hiçbirini yapmadım bir iki kv.m hayrına yap dedi gerek yok dinde böyle şeyler yok hayrına bağış yaparım dedim kimseye de fırsat vermedim, millet virüsten kırılıyor neyin şovunu yapicam, kimseyle yüz göz olmaya gerek yok bence, bebeği konusunda herkes iyisini ister, iyisini düşünür, kimsenin de akıl vermesine gerek yok bence.
Kabul etmedik, bir gün Cat kapı misafir geldi bebeği odadan cikarmamistim çocuklar falan da var diye, ben mutfaktayken odadan almışlar çocukların kucağında geziyor o arada kv.m geldi de bı fırçaladı milleti çünkü bana bıraksa daha kötü konusurdum.cocuklari hastaydı, olan da oldu zaten covid olduk. Eşimde arayıp annesine babasına, gelemk isteyen bütün akrabalarına kabul etmiyoruz dedi. Sonra bir kez adenovirus olduk yine misafirden, bebginin inlemeleri aç susuz yarı baygın yatisini görünce insan misafirmis kirilirmis dinleyemiyor...Kuran okutmak basit annem yengem 3 sure yine oku dua eder ben sülalesini aradan çıkarma taraftarıyım. Misafirleri ne yaptınız ?
Çocuğu zaten birine bırakma babanneyi uzun zamandır görmüyor başından ayrilma cocugunun . Diğer kızının cocugunu çok sahiplendi seninkine bunu yapmasına izin verme başını bırakma çocuğun . Kayınvalidenin bu yaptıklarına da hiç şaşırmadım zaten böyle biriydi çocuğun doğmasını bekledi .Kızıyla falan gezerken oraya gidelim buraya gidelim diye planlar yapıcak bende kabul etmeyeceğim çocuğu ver dicek mevzu çıkıcak. Aylardır görmüyorum özledim kalsın burda olucak. Ben annemle bırakırken 15 kere arıyorum kaynanama bırakamam. Fikrinizi merak ediyorum çok mu kastım
Eşimde böyle dedi. O zaman aynı performansı kendi akrabaları gelince de beklediğimi söyleyeyimYapmadım yapmayacağım da herkes hasta zaten gereksiz. Kimseyi düşünemem çocuğum öncelik benim için.
Canım çok geçmiş olsun. O kadar haklısın ki. Mevlit iptal tamamdır.Kabul etmedik, bir gün Cat kapı misafir geldi bebeği odadan cikarmamistim çocuklar falan da var diye, ben mutfaktayken odadan almışlar çocukların kucağında geziyor o arada kv.m geldi de bı fırçaladı milleti çünkü bana bıraksa daha kötü konusurdum.cocuklari hastaydı, olan da oldu zaten covid olduk. Eşimde arayıp annesine babasına, gelemk isteyen bütün akrabalarına kabul etmiyoruz dedi. Sonra bir kez adenovirus olduk yine misafirden, bebginin inlemeleri aç susuz yarı baygın yatisini görünce insan misafirmis kirilirmis dinleyemiyor...
Çok iyi oynuyor ama. İyi kaynana rolü kesiyordu. Tam bir oyuncu. Seni bayadır görmüyor bırakamam desem ağlar eşime de anlatır. Dicem ama. Kendi kızının çocuğu babannesine düşkün değil diye gülerdi çok hoşuna giderdi. Yaşattıklarını yaşayacak.Çocuğu zaten birine bırakma babanneyi uzun zamandır görmüyor başından ayrilma cocugunun . Diğer kızının cocugunu çok sahiplendi seninkine bunu yapmasına izin verme başını bırakma çocuğun . Kayınvalidenin bu yaptıklarına da hiç şaşırmadım zaten böyle biriydi çocuğun doğmasını bekledi .
Yaa Lale abla canımsın. Anneciğinin adını yazmak istermisin dua okuyalım mübarek Ramazan ayındaYapmadık…
Çok çok çok isterdim.
Anneciğim olaydı yapardım,O çok özenirdi.
Nasip değilmiş.
Yani çocuğun yanında dursun ama çocuğunu bırakmak zorunda değilsin kimseye bunun için eşin senle kötü olacaksa olsun . Ne saçma iş bu ya.Çok iyi oynuyor ama. İyi kaynana rolü kesiyordu. Tam bir oyuncu. Seni bayadır görmüyor bırakamam desem ağlar eşime de anlatır. Dicem ama. Kendi kızının çocuğu babannesine düşkün değil diye gülerdi çok hoşuna giderdi. Yaşattıklarını yaşayacak.
Eşim o konuda karışamaz ben annesiyim. Ben tanırım çocuğumu ne münasebet. Daha çocuk 2 haftalıkten burda bırakın gidin diyordu. Alınca da ağla kızım ağla tamam mı aldılar diyordu. Değişik.Yani çocuğun yanında dursun ama çocuğunu bırakmak zorunda değilsin kimseye bunun için eşin senle kötü olacaksa olsun . Ne saçma iş bu ya.
Sağ olasın canım benim.Yaa Lale abla canımsın. Anneciğinin adını yazmak istermisin dua okuyalım mübarek Ramazan ayındaannemde heveslendi. Biz kendi aramızda ona gidince okuruz artık.
Mevlid yapayım tüm eş sülalesi bir arada çıksın diyorsanız camide yapın, evde o kadar kalabalık insanı ağırlamak hem zor hem de kayınvalideniz bebeğinizi elden ele gezdirir virüs kapar el kadar bebe ama camide olursa bebek durmuyor der annenize verir gönderirsiniz.Eşimde böyle dedi. O zaman aynı performansı kendi akrabaları gelince de beklediğimi söyleyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?