Bebek mevlidi yaptınız mı ?

Canım çok geçmiş olsun. O kadar haklısın ki. Mevlit iptal tamamdır.
Seni etkilemek istemem ama oğlum üç yaşında daha geçen yıl olduk hasta hasta gelmiş yine misafir bir şey olmaz birşey olmaz hafif oksuruk var hasta değiliz diye adenovirus olduk, çocuk günlerce serumla durdu bir lokma yiyemedi sürekli safra kustu, sürekli ishal, halsiz acillerde kaç gece geçirdik anlatamam aklıma geldikçe ofkeleniyorum, kimse kendini geri çekmiyor, arsız yüzsüz bizden hasta mı olacak hemen diye üste cikiyorlar, oğluma gelen bana da geliyordu doğal olarak sağolsun eşimde halimizi gördükçe arayıp herkesin kalbini kırdı da o gün bugündür kafam rahat. Çocuğunu senden daha çok düşünen olmaz, emin ol kimsenin sen kadar canı da acımaz, hastanedeydim daha geçen hafta kendim için, domuz gribi dolu, bu konulara öyle taktım ki, ikinciye hamileyim aynı kararda devam edeceğim, misafir falan kabul etmiyorum, mevlüt falan da yapamam millet gelsin hizmet edeyim diye, uzattım belki kusura bakma ama ben bu konuda netim yani, haber versin sağlıkla gelsin çocuğa dokunmasın mis gibi misafirligini yapsın gitsin ama Cat kapı ne olduğu belli değil ugrasamam unutmadım ben millet yüzünden cocugumun çektiğini, kendi hastaligimi ayakta geçirdim bu çocuk o halde diye

Eşim o konuda karışamaz ben annesiyim. Ben tanırım çocuğumu ne münasebet. Daha çocuk 2 haftalıkten burda bırakın gidin diyordu. Alınca da ağla kızım ağla tamam mı aldılar diyordu. Değişik.
İki haftalık bebeği sen neden ona birakacakmissin? Çocuğumla ilgili bir karar verdiğimde eşim sorgulamaya bile cesaretcedemez. Ozlediyse tabi ki görecek vakit geçirecek ama neden bırakacaksın çocuğunu . Altı aylık çocukla sohbet mi edecek ?

İki haftalık bebeği sen neden ona birakacakmissin? Çocuğumla ilgili bir karar verdiğimde eşim sorgulamaya bile cesaretcedemez. Ozlediyse tabi ki görecek vakit geçirecek ama neden bırakacaksın çocuğunu . Altı aylık çocukla sohbet mi edecek ?
Valla bencede sorgulayamazlar tabikide bırakmadım. Kızının oğlunuda alıp alıp götürüyor. Kızına sormadan valiz hazırlıyor. Kucağımdan almışlığı var işten geldim özledim diye. Umarım saç başa girmeyiz şuan toparladım dikişlerim daha iyi.

Seni etkilemek istemem ama oğlum üç yaşında daha geçen yıl olduk hasta hasta gelmiş yine misafir bir şey olmaz birşey olmaz hafif oksuruk var hasta değiliz diye adenovirus olduk, çocuk günlerce serumla durdu bir lokma yiyemedi sürekli safra kustu, sürekli ishal, halsiz acillerde kaç gece geçirdik anlatamam aklıma geldikçe ofkeleniyorum, kimse kendini geri çekmiyor, arsız yüzsüz bizden hasta mı olacak hemen diye üste cikiyorlar, oğluma gelen bana da geliyordu doğal olarak sağolsun eşimde halimizi gördükçe arayıp herkesin kalbini kırdı da o gün bugündür kafam rahat. Çocuğunu senden daha çok düşünen olmaz, emin ol kimsenin sen kadar canı da acımaz, hastanedeydim daha geçen hafta kendim için, domuz gribi dolu, bu konulara öyle taktım ki, ikinciye hamileyim aynı kararda devam edeceğim, misafir falan kabul etmiyorum, mevlüt falan da yapamam millet gelsin hizmet edeyim diye, uzattım belki kusura bakma ama ben bu konuda netim yani, haber versin sağlıkla gelsin çocuğa dokunmasın mis gibi misafirligini yapsın gitsin ama Cat kapı ne olduğu belli değil ugrasamam unutmadım ben millet yüzünden cocugumun çektiğini, kendi hastaligimi ayakta geçirdim bu çocuk o halde diye
Çok haklısın emek verdin yazdın. Millete öpme diyince ne olcak hastamıyım diyorlar. Uçuğu olan kızın biri kucağına aldı aklım çıktı öpücek diye. Of kalp kırarım bende bakalım nasıl olucak. Gelen gelsin 1 saat gitsin kimse öpmesin lafım yok ama herkes arsız..

kimse kendini geri çekmiyor, arsız yüzsüz bizden hasta mı olacak hemen diye üste cikiyorlar
Çok geçmiş olsun, haklısınız kimse kimsenin çocuğunu anne babasından daha fazla düşünemez ve maalesef bazı insanlar hastalık konusunda benciller, çocukların, yaşlıların, kronik hastalığı olanların ve gebelerin yanına vücudunuzda hafif bir kırgınlık bile hissetseniz yanaşmamanız lazım, aynı şekilde bazı anneler de düşünmüyor ne yazık ki, sırf 3-4 yaşındaki çocuğu tutturuyor diye ağzı burnu akarken bile yenidoğan görmeye götürüyor, öpsün teyzesi o da daha bebek onun ağzında mikrop olmaz diyor, yahu çocuk hasta işte nasıl mikrop yok.

Mevlid yapayım tüm eş sülalesi bir arada çıksın diyorsanız camide yapın, evde o kadar kalabalık insanı ağırlamak hem zor hem de kayınvalideniz bebeğinizi elden ele gezdirir virüs kapar el kadar bebe ama camide olursa bebek durmuyor der annenize verir gönderirsiniz.
Benim evimin yanında cami var. Ev küçük gelecekti insan çok 4 aylıktı. Sadece annem teyzem çok yakın arkadaşlarım gibi yakınlar girdi eve. Camide yaptık 3 hoca birlikte okudu. Kapıda da tavuklu pilav dağıttık hayrına başkaları da nasibini aldı. Bende herkes gittikten sonra oğlumu pusetiyle götürdüm. Pusetinden de çıkarmadım. Gelen hediyesini bana eşime verdi gitti. Bence çok daha mantıklı bi fikir evde yapmaktansa.

Evin alacaksa yap çıksın aradan bebeği güvendiğin birine emanet et kuzenim öyle yapmiştı duadan sonra kendi çıkardı pusetiyle salonda herkesin önünden geçirip gösterdi kimseye elletmeden sonra odasına beşiğine geri koydular uyudu diye kapattılar odayı 😄hediye, altın takmak isteyen zaten pusete sıkıstırdı gezdirirken herkesin elleyecek hali yok yani akıl etmeleri lazım benim annem şimdiden daha doğmadan kendi evinde yapmak istiyor 🥲😃 senin evin dağılmasın diyor büyükler ne çok önemsiyor bu işleri yahu

Benim evimin yanında cami var. Ev küçük gelecekti insan çok 4 aylıktı. Sadece annem teyzem çok yakın arkadaşlarım gibi yakınlar girdi eve. Camide yaptık 3 hoca birlikte okudu. Kapıda da tavuklu pilav dağıttık hayrına başkaları da nasibini aldı. Bende herkes gittikten sonra oğlumu pusetiyle götürdüm. Pusetinden de çıkarmadım. Gelen hediyesini bana eşime verdi gitti. Bence çok daha mantıklı bi fikir evde yapmaktansa.
Allah kabul etsin 🙏 Bence de, hem evde yapınca ikramlıkları dışarıdan sipariş etseniz bile evin içi bir cami genişliğinde olmadığından tıkış tıkış insan doluyor hem misafir gelmeden önce temizle gidince temizle eziyet oluyor, hem bebeğiniz o kadar kalabalıktan huzursuz olunca götürecek yer bulamıyorsunuz.

Camide daha rahat oluyor, istediğiniz kadar insan çağırabilirsiniz, bütçenize göre ister etli pilav ayran, ister lokmacıyla anlaşıp kapıda sıcak sıcak lokma döktürün, bebek de elden ele gezmez rahat eder.

Çok geçmiş olsun, haklısınız kimse kimsenin çocuğunu anne babasından daha fazla düşünemez ve maalesef bazı insanlar hastalık konusunda benciller, çocukların, yaşlıların, kronik hastalığı olanların ve gebelerin yanına vücudunuzda hafif bir kırgınlık bile hissetseniz yanaşmamanız lazım, aynı şekilde bazı anneler de düşünmüyor ne yazık ki, sırf 3-4 yaşındaki çocuğu tutturuyor diye ağzı burnu akarken bile yenidoğan görmeye götürüyor, öpsün teyzesi o da daha bebek onun ağzında mikrop olmaz diyor, yahu çocuk hasta işte nasıl mikrop yok.
Odaya koydum çocuklar öksürüyor diye, yedi sekiz yaşında iki tane çocuk, ben mutfakta çayla falan uğraşırken gidip almışlar uyuttugum çocuğu, çocukların kucağında geziyor yüzüne öksürüyorlar, gördüm anlatamam o an ki şokumu sinirimi, öksürüyorlar neden verdiniz çocuklara diyorum, aman hep böyle büyüttük bir şey mi olacak çocuğuna dediler, kv.m bağırdı öyle olur mu falan diye ama biz de kovid olduk, asla kabul etmediler bizden bulasmadi dediler, sonra duyduk kovidlermis bitmiştir diye çıkmışlar. Kimse kimseyi umursamıyor, düşünce falan yok ya.. Şu konuyu görünce gittim o günlere tüm sinirim acım burnuma geldi.

Allah kabul etsin 🙏 Bence de, hem evde yapınca ikramlıkları dışarıdan sipariş etseniz bile evin içi bir cami genişliğinde olmadığından tıkış tıkış insan doluyor hem misafir gelmeden önce temizle gidince temizle eziyet oluyor, hem bebeğiniz o kadar kalabalıktan huzursuz olunca götürecek yer bulamıyorsunuz.

Camide daha rahat oluyor, istediğiniz kadar insan çağırabilirsiniz, bütçenize göre ister etli pilav ayran, ister lokmacıyla anlaşıp kapıda sıcak sıcak lokma döktürün, bebek de elden ele gezmez rahat eder.
Aynen öyle camide yapılmasına rağmen ev yine de dağılmıştı doğal olarak giren çıkan olmuştu. Hem mevlüt diyince snaki kadınlar arasında olmalıymış gibi oluyor zaten ev müsait değilse erkekler gelmemeli. Ama bizim erkek çevremizde çok. Onlar alt katta biz üst katta rahat rahat caminin yarısı bile dolmamıştı çünkü büyüktü. Ama kalkıp evde yapsam asla sığamazdık mümkün değil. Hem nefes alanı çok olunca bulaş açısından da daha az riskli oluyor sanki. Hem sonrasında mutfak temizliği derdi de olmuyor çünkü dağıtılan şeyler kullan at şeklinde oluyor.

Konu sahibi mümkünse bu seçeneği düşünebilirsin. Tek masrafın pilav mı lokma mı neyse ona ödeme yapmak olacak.

Hayırlı ramazanlar kızlar. 6 aylık olucak kızım var. Kayınvalidemler alt katımdan sonunda taşındılar memlekete kızım 40 günlükken. Zaten Allah ayarlamış gitmeseydi birbirimizi yolarmışız. Annemi kıskanması sütün yok olmayacak diye suratıma suratıma söylemesi kızıma mama vermesi birsürü şey. Bir de bunları eşim yokken yapıyor. Çok kızıyorum kendime sezeryan halimle sadece çok ayıp ben yeni doğum yaptım sen ne diyorsun demekle yetindim. Neyse gitmeden ilk 1 2 hafta içinde misafir derdine düştü. Kimse gelmeyecek desekte dinlemedi. Şeytan girdi içine sanki. Aynı apartmanda olan kuzenlerle bir yenge geldi. Elime hiçbirşeyi sürmedim hazırladı servisi hizmeti o etti. Evi de temizledi. Eşim kimse gelmeyecek dese de dinlemedi. Çekil şurdan kes sesini gelme mi dicem gelene dedi. Sonra tabi çocuk gözünden enfeksiyon kaptı derken eşim sert çıkmış sanırım ordu akrabasına gelmeyin demiş.

Biz mevlit yapmadık kış ayı herkes hasta zaten bir de bütçemiz pek uygun değil. Şöyle bir durum var diğer ay kaynanam gelicek 1 ay kalmaya. Evi var bende kalmayacak o burdayken gelicem misafirleri düşünemiyorum. Herkes zaten görmeye gelicektir bir de torun için aman Allahım. Kimse gelmesin demiyorum kızım büyüdü bizden de gelen oldu ama 2 3 aylıkken uygun zamanda. Kendisi bana doğum sürecinde kıl kaptığı için konuşma tenezzülünde bile bulunmadan şu geliyor evi temizlicem diyip at koşturdu. Saydırabilirsiniz tek kelime edemedim.
Şimdi bu kadın herkese gitmiş etmiş dağ gibi çevresi var. Onun gelini damadı derken bir gelmeye 10 kişi oluyoruz ya da fazla. Ee sonra şu geliyor dicek. O biticek bu geliyor olucak. Eşimede annen geldiğinde 1 ay boyunca hergün misafir gelir buraya dedim bozuldu misafir sevmiyorsun diye😂 yok misafir başım üstüne ben yanlış zamanda gelen misafir sevmiyorum konuşturma beni dedim. Ben bu kadar misafiri evimde sürekli görmektense mevlit mi okutsam? Eşimde istemiyor o kalabalığa çocuğu sokmazmış. O kalabalık gelicek ama çocuk görmeye annen burdayken desemde yok gelmez kimse rahat ol diyor. Gördük doğumdan sonra dedim. Ona göre doğum sonrası kimse gelmemiş 2 3 kız kuzen gelmiş. Banane geldi mi geldi sonuçta. Belkide yanlış düşünüyorum bilmiyorum abartıyorumdur hayırlı olsuna uğramaları normaldir yakın oldukları için.
Şimdi ben ne yapayım ? Anne olduktan sonra daha da tepkiliyim bu konulara evime öyle sürekli birileri gelemez bana sormak zorunda. Her misafir muhabbetinde de kalp kırma noktasına gelmek istemiyorum. Mevlit okutcam o zaman gelsinler desem kızım hasta olursa kendimi suçlarım. Diğer türlü de acaba biri gelcekmi psikolojisinde de olmak istemiyorum.
Daha benim bildiğim örnek isim vereyim ayşeler var, fatma diye bir akrabası var 7 kişiler, yeğenleri gelmedi iş arkadaşlarından çok fazla var. O gittiğinden beri kimse gelmedi onun gelmesini bekliyorlar:) bir de ben çocukluyum gelene kahve yapıpta gönderirim ama hanfendi gösteriş meraklısı kahve mi verdin sadece dedi geçen. Evet dedim. Gün tabağı gibi dolduruyor. Ne gerek var ya. Bebek görmeye gelen 1 2 saat dursun gitsin. Doğumdan bilendim zaten ne yapsa batar bana şimdi. Kızıyla falan gezerken oraya gidelim buraya gidelim diye planlar yapıcak bende kabul etmeyeceğim çocuğu ver dicek mevzu çıkıcak. Aylardır görmüyorum özledim kalsın burda olucak. Ben annemle bırakırken 15 kere arıyorum kaynanama bırakamam. Fikrinizi merak ediyorum çok mu kastım🤕
Mevlit yapın; gelmek isteyen misafirler tek seferde gelsin. Bebeğiniz yatak odasında, beşiğinde kalsın. Bebeğinizi kendi kucağınızda gösterirsiniz misafirlere. Bir zahmet insanlar da gözüyle, uzaktan sevsin. Mevlit sırasında bebeğinizin yanında odada durabilecek bir yakınınız var mı ?

Mevlit yapın; gelmek isteyen misafirler tek seferde gelsin. Bebeğiniz yatak odasında, beşiğinde kalsın. Bebeğinizi kendi kucağınızda gösterirsiniz misafirlere. Bir zahmet insanlar da gözüyle, uzaktan sevsin. Mevlit sırasında bebeğinizin yanında odada durabilecek bir yakınınız var mı ?
Yok canım. Ben dururum eözirmek için çıkmam :)

Aynen öyle camide yapılmasına rağmen ev yine de dağılmıştı doğal olarak giren çıkan olmuştu. Hem mevlüt diyince snaki kadınlar arasında olmalıymış gibi oluyor zaten ev müsait değilse erkekler gelmemeli. Ama bizim erkek çevremizde çok. Onlar alt katta biz üst katta rahat rahat caminin yarısı bile dolmamıştı çünkü büyüktü. Ama kalkıp evde yapsam asla sığamazdık mümkün değil. Hem nefes alanı çok olunca bulaş açısından da daha az riskli oluyor sanki. Hem sonrasında mutfak temizliği derdi de olmuyor çünkü dağıtılan şeyler kullan at şeklinde oluyor.

Konu sahibi mümkünse bu seçeneği düşünebilirsin. Tek masrafın pilav mı lokma mı neyse ona ödeme yapmak olacak.
Bunu araştırayım teşekkür ederim.

Odaya koydum çocuklar öksürüyor diye, yedi sekiz yaşında iki tane çocuk, ben mutfakta çayla falan uğraşırken gidip almışlar uyuttugum çocuğu, çocukların kucağında geziyor yüzüne öksürüyorlar, gördüm anlatamam o an ki şokumu sinirimi, öksürüyorlar neden verdiniz çocuklara diyorum, aman hep böyle büyüttük bir şey mi olacak çocuğuna dediler, kv.m bağırdı öyle olur mu falan diye ama biz de kovid olduk, asla kabul etmediler bizden bulasmadi dediler, sonra duyduk kovidlermis bitmiştir diye çıkmışlar. Kimse kimseyi umursamıyor, düşünce falan yok ya.. Şu konuyu görünce gittim o günlere tüm sinirim acım burnuma geldi.
Şuan ben burda sinir küpüme döndü afedersiniz ama gerizekalılar. Ağzınıza geleni saysaydınız haketmişler. Bir de uyuyan çocuğu almışlar terbiyesizler.

Evin alacaksa yap çıksın aradan bebeği güvendiğin birine emanet et kuzenim öyle yapmiştı duadan sonra kendi çıkardı pusetiyle salonda herkesin önünden geçirip gösterdi kimseye elletmeden sonra odasına beşiğine geri koydular uyudu diye kapattılar odayı 😄hediye, altın takmak isteyen zaten pusete sıkıstırdı gezdirirken herkesin elleyecek hali yok yani akıl etmeleri lazım benim annem şimdiden daha doğmadan kendi evinde yapmak istiyor 🥲😃 senin evin dağılmasın diyor büyükler ne çok önemsiyor bu işleri yahu
Snnemde taktı mevlitsiz olmaz diye 😂 kız ben bebeği hürrem sultana bıraksam kaynanam bana mısın demez alır getirir herkesin içine. Susmam laf ederim sakınıyor ediyor diyip surat 5 karış sanki küfür etmişim gibi dolanır. Cami mevlidi çok mantıklı.

2 çocuğum var. Ikisindede 40 mevlut yapmadım, ne akraba vs ağırladık, ne diş buğdayı vs yaptım. Hatta oğlumun sünnetine bile ne mevlit ne düğün vs yapmadım. Lösev ve sma li bebeklere yapacağım masrafı çocuklarım adına yardım olarak gönderdim. K.v min emrivaki evimde misafir ağırlama gibi bir lüksü zaten yok. Heryer hastalıktan kırılıyor. 2haftadır inflanza kaptı çocuklarım ateşler içinde yanıyorlar. Aman diyim

Kayınvalideniz ve annenizle konuşup mevlidi vakitlice yapsaydınız gelecek olan tüm misafirler gelirdi ayrı ayrı gelen olmazdı.

Ortalıkta öyle bir virüs geziyor ki bir hafta boyunca gözümden yaş aktı etlerimin ağrısından, bu geçti aradan bir hafta geçti tekrar kaptım.
Kalabalık ortamlara girmeyin sakın, doluşturmayın eve sakın insanları. Gerçekten herkesin dediği kadar var bu ortada dolaşan virüs ne virüsü ise

Back