Bebek mevlidi yaptınız mı ?

Ah bizde öyle yaparız annemde aynısını demişti ama kaynanam olmaz öyle az olur ben börek yaparım sarma yaparım diye atladı. Hiçbir tanıdığıda kalkmaz otururlar akşama kadar. İki ucuda bok gibi oldu böylede😂
Onlar otursun cami avlusunda sen 'bebek üşüyor, uykusu geldi' deyip kaçarsın. Bak cami fikri çok güzel. Burada camilerin çay ocakları var. Orada da varsa peşin para verir çay da dağıtırsınız.

Bulunduğumuz Şehirde akrabalarımız yok.
Komşularım sağolsunlar düşünmüşler yapmak istediler o ara Annem de yanımızdaydı..

Bebeğimle annem ilgilendi ben hazırlıklarımı yaptım.. Dediğim gibi komşularım duaları okudular arkadaşlarım da gelmişlerdi gayet mütevazi bir Mevlid oldu.

Yapmaya pek niyetli değildim ama sonra iyi ki Dualar okundu diye mutlu olduk. Bebeğimi kısa süre getirdik dualar okundu sonra götürdüm. Ben daha çok onunla ilgilenmiştim.

Siz de bebeğinizi yalnız bırakmayın yanında olsun en kötü anneannesi yanında olsun.

Kimse kimseyi düşünmek zorunda değil düşünemezler de zaten ama vicdan denen de bir şey var, insan vicdanen hastayken yaklaşmaz, hele bebek öpmek:olamaz:
Kaynanamda gelince öpmez inşallah. Kocası şapur şupur öpmüştü. 2 gün görmeye geldi. Hasta değilknde öpmeyin desem nolur 🤕

Kız önümüz ramazan kimse gelmez bence. Yiyip icemeyecekler diye gelmezler. Bayramda gider.
İftara çağırır o kv, nasıl gelmezler. Kadın akraba düşkünü, hepsini görmesi lazım 🤣

Aslında kuzenim olsa mememden çekinmem ama eşimin kuzeni benim mememi görmek zorunda değil. Annem olsa kızım yeni geldik hastaneden çok kalma emziricek derdi. Oturup bebeğimin memeyi tutamayışını izlediler. Daha çok gerildim ben gerildikçe kızın krize girdi. O krize girdikçe alın istemiyorum emzirmicem dedim. Kaynanamda sağolsun sütü yok tutmuyor dedi tepemde. O kzılar yetmedi sonra yine geldi. Yetmedi başka yakın kuzeni aradı bana neden demediniz diye kaynanam gel gel dedi ce kalktıklarında saat 10 du. Aynı kuzenler sonra yine geldiler. Kaçmadım yani götümde hasta bezi varken gerek yoktu.
Sonra yok şu arkadaşım kahve içicek yok bu içicek gelebilir diye söylenip durdu. Misafire değilde tavrına kuruldum. At koşturmasına. Benim babam gelmedi be eve annemi alıp gitri eve çıkmadı kız rahat edemez dedi. Aramış abisi bebek görcez diye geliyor yukarı dayın aradı geliyorlarmış. Dursana kadın misait değilim belki uyuyorum? Kızımı odasına koydum görümcem çıkarrttı milletin içine orda durdu. Gelenlerde günde 3 paket sigara içiyor. Ben şimdi aşırı bilenmiş durumdayım düşüncesiz yapılan her davranışa karşı çıkıcam.
Tüm tuşlara basmışlar 😅
Bence bundan sonra emzirecekseniz yanlarinda emzirmeyin
Ben bi emzireyim deyin icerde de baya oyalanin, uzanin sizde bebekle
Ay hele sigara içen insanlar
Ayrıca içeri götürdüğünüz çocuğu size sormadan nasıl getiriyorlar
Ben o konularda hassasım, yani hep yengeme sorarım
Altını alacam deyin içeri gidin
Emziricem deyin içeri gidin
Uyutucam deyin gidin

İftara çağırır o kv, nasıl gelmezler. Kadın akraba düşkünü, hepsini görmesi lazım 🤣
Gösteriş düşkünü. Hastane de amcamlara görümcem “ burasıda kalabalık oldu diye laf soktu. Kendi akrabaları da gitmedi kuzenim kalktı. Köyde misafiri eksik olmuyor. Hayret ediyorum. Eşime ilk evlendiğimizde ben annen değilim kalabalık misafir istemem sevmem benim düzenim ayrı dediğim için rahat ettim. Kadını bırak sabah akşam hizmet edip misafir alır. Kendi tarafını ama :)

Tüm tuşlara basmışlar 😅
Bence bundan sonra emzirecekseniz yanlarinda emzirmeyin
Ben bi emzireyim deyin icerde de baya oyalanin, uzanin sizde bebekle
Ay hele sigara içen insanlar
Ayrıca içeri götürdüğünüz çocuğu size sormadan nasıl getiriyorlar
Ben o konularda hassasım, yani hep yengeme sorarım
Altını alacam deyin içeri gidin
Emziricem deyin içeri gidin
Uyutucam deyin gidin
Ya bacım bunlar garip. Parmağım çatladı da görümceme bıraktım kızımın kombinini değiştirmiş. Ne karıştırıyorsun dolabı. Evde rahat uyumsuz giydiririm ben. Takım panduf falan giydirmiş. Anasıda gider kıyafet seçer giydirir kocama atardı. Ya da ben takıntılıyım bilmiyorum ama rahatsız oldum.

Ya bacım bunlar garip. Parmağım çatladı da görümceme bıraktım kızımın kombinini değiştirmiş. Ne karıştırıyorsun dolabı. Evde rahat uyumsuz giydiririm ben. Takım panduf falan giydirmiş. Anasıda gider kıyafet seçer giydirir kocama atardı. Ya da ben takıntılıyım bilmiyorum ama rahatsız oldum.
Ayyy cidden haklısınız
Benimki de buna benzer olabilir ilerde😅
Cidden biz neden bu kadar dusunceliyiz 🤦🏻‍♀️
Ben yengeme sorardım her şeyi
Hani yanlış anlamasın diye
Hemde daha küçük yaşlarda akıl ederdim bunu 🤷🏻‍♀️
Giydirecek olsanız siz giydirirsiniz sonuçta
Aman bosverin,idare edebildiğiniz kadar edin , en başta sinirden 1 ay size geçmez yoksa

Ayyy cidden haklısınız
Benimki de buna benzer olabilir ilerde😅
Cidden biz neden bu kadar dusunceliyiz 🤦🏻‍♀️
Ben yengeme sorardım her şeyi
Hani yanlış anlamasın diye
Hemde daha küçük yaşlarda akıl ederdim bunu 🤷🏻‍♀️
Giydirecek olsanız siz giydirirsiniz sonuçta
Aman bosverin,idare edebildiğiniz kadar edin , en başta sinirden 1 ay size geçmez yoksa
Kusar sıçar olurda sanki ben giydirememişim gibi hakaret saydım. Bişey demedim eşim evde rahat giydiriyoruz biz demiş sağolsun. Uyuyan çocuğu kucağımdan alan kaynana aylardır görmüyor psikolojik olarak hazırlanmalıyım malum gece kesintisiz uyku maks 2 saat. Siz doğru olanı yapmışsınız. Bende sorulmasını isterdim.

Allahtan bizim buralarda bebek mevlidi diye bi adet yok. Hiç yapmadım yapmam da. Sonradan uydurulan şeyleri yapacağız derken, gerçek sünnetleri unutuyoruz.
Kv o kadar kalabalığı davet ederse bile kabul etmeyin. Şu an acayip bi influenza salgını var. Bebeğin ne işi var kalabalıkta? Kayınvalide kendi ağırlasın misafirleri. Bebek görme vs de eski zaman adetleri değil mi ya, bana artık çok saçma gelmeye başladı bebek görmeye gitmek. Zaten bayramda seyranda, ev gezmesinde vs bir şekilde görülecek bebek. Toplanıp gelmeye ne gerek var

Hayırlı ramazanlar kızlar. 6 aylık olucak kızım var. Kayınvalidemler alt katımdan sonunda taşındılar memlekete kızım 40 günlükken. Zaten Allah ayarlamış gitmeseydi birbirimizi yolarmışız. Annemi kıskanması sütün yok olmayacak diye suratıma suratıma söylemesi kızıma mama vermesi birsürü şey. Bir de bunları eşim yokken yapıyor. Çok kızıyorum kendime sezeryan halimle sadece çok ayıp ben yeni doğum yaptım sen ne diyorsun demekle yetindim. Neyse gitmeden ilk 1 2 hafta içinde misafir derdine düştü. Kimse gelmeyecek desekte dinlemedi. Şeytan girdi içine sanki. Aynı apartmanda olan kuzenlerle bir yenge geldi. Elime hiçbirşeyi sürmedim hazırladı servisi hizmeti o etti. Evi de temizledi. Eşim kimse gelmeyecek dese de dinlemedi. Çekil şurdan kes sesini gelme mi dicem gelene dedi. Sonra tabi çocuk gözünden enfeksiyon kaptı derken eşim sert çıkmış sanırım ordu akrabasına gelmeyin demiş.

Biz mevlit yapmadık kış ayı herkes hasta zaten bir de bütçemiz pek uygun değil. Şöyle bir durum var diğer ay kaynanam gelicek 1 ay kalmaya. Evi var bende kalmayacak o burdayken gelicem misafirleri düşünemiyorum. Herkes zaten görmeye gelicektir bir de torun için aman Allahım. Kimse gelmesin demiyorum kızım büyüdü bizden de gelen oldu ama 2 3 aylıkken uygun zamanda. Kendisi bana doğum sürecinde kıl kaptığı için konuşma tenezzülünde bile bulunmadan şu geliyor evi temizlicem diyip at koşturdu. Saydırabilirsiniz tek kelime edemedim.
Şimdi bu kadın herkese gitmiş etmiş dağ gibi çevresi var. Onun gelini damadı derken bir gelmeye 10 kişi oluyoruz ya da fazla. Ee sonra şu geliyor dicek. O biticek bu geliyor olucak. Eşimede annen geldiğinde 1 ay boyunca hergün misafir gelir buraya dedim bozuldu misafir sevmiyorsun diye😂 yok misafir başım üstüne ben yanlış zamanda gelen misafir sevmiyorum konuşturma beni dedim. Ben bu kadar misafiri evimde sürekli görmektense mevlit mi okutsam? Eşimde istemiyor o kalabalığa çocuğu sokmazmış. O kalabalık gelicek ama çocuk görmeye annen burdayken desemde yok gelmez kimse rahat ol diyor. Gördük doğumdan sonra dedim. Ona göre doğum sonrası kimse gelmemiş 2 3 kız kuzen gelmiş. Banane geldi mi geldi sonuçta. Belkide yanlış düşünüyorum bilmiyorum abartıyorumdur hayırlı olsuna uğramaları normaldir yakın oldukları için.
Şimdi ben ne yapayım ? Anne olduktan sonra daha da tepkiliyim bu konulara evime öyle sürekli birileri gelemez bana sormak zorunda. Her misafir muhabbetinde de kalp kırma noktasına gelmek istemiyorum. Mevlit okutcam o zaman gelsinler desem kızım hasta olursa kendimi suçlarım. Diğer türlü de acaba biri gelcekmi psikolojisinde de olmak istemiyorum.
Daha benim bildiğim örnek isim vereyim ayşeler var, fatma diye bir akrabası var 7 kişiler, yeğenleri gelmedi iş arkadaşlarından çok fazla var. O gittiğinden beri kimse gelmedi onun gelmesini bekliyorlar:) bir de ben çocukluyum gelene kahve yapıpta gönderirim ama hanfendi gösteriş meraklısı kahve mi verdin sadece dedi geçen. Evet dedim. Gün tabağı gibi dolduruyor. Ne gerek var ya. Bebek görmeye gelen 1 2 saat dursun gitsin. Doğumdan bilendim zaten ne yapsa batar bana şimdi. Kızıyla falan gezerken oraya gidelim buraya gidelim diye planlar yapıcak bende kabul etmeyeceğim çocuğu ver dicek mevzu çıkıcak. Aylardır görmüyorum özledim kalsın burda olucak. Ben annemle bırakırken 15 kere arıyorum kaynanama bırakamam. Fikrinizi merak ediyorum çok mu kastım🤕
Mevlüt yapacağına bir yetime bayram elbisesi al bir koli de erzak ver çocuğunun Hayri olsun kazadan beladan def etsin.

Zaten karnı tok sırtı pek insanları evine toplayip tekrar doyurmanin anlamı yok.

Valla ben ogluma hazirlanan dogum gunu partisine bile gitmedim vorus korkusundan. Kasla goz arasi elliyorlar, bende bir sey yok falan diyorlar, hapsirip tiksiriyorlar. Kendi ev halkima hayati dar ediyorum hastami oldun diye bebemi hayatta kalabaliga sokmam. O ne hem ya boyna gelme gitme, hic sevmem.misafiri. sizin yerinizde olsam acikca cocuga hastalik bulasirsa misafirler canindan can mi verecek anne der gecerim. Hic unutmam bi kere kayinoeder hasta olup hastaneye yatmisti, cocugu kayinvalideme yaklastirmiyordum belki onada bulasmistir diye. Sonra opeyim mi demisti de bu cocuga bir sey bulasirsa iki dunyadada ellerim yakanizdan dusmez diye saldirmistim herkese. Annesin sen koru kolla bebegini, en dogal hakkin. Bu hatirlik gonulluk is degil. Bak kombo virus var 14 yas alti icin olumcul buyukler grip gibi geciriyor. Adam bilmese bulastirsa bebegine ne olacak. Hic cekinme valla. Gerekirse doktor yasak koysu bebek hassas salgindan korkuyoruz de gelecez diyene. Yuzsuzler. Sinir oldum gece gece.

Back