• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek mevlidi yaptınız mı?

Ben yapmadım yapanada mani olmam ama bizsiz o kadar kalabalığa bebek sokulmaz 🤣

Yani illa orda olmak zorunda mısınız çok istiyorlarsa toplanıp okusunlar madem bebek için .

Bana hep saçma gelmiştir hala saçma geliyor daha hiç bir mikropla tanışmamış el kadar bebeğin dünya kalabalığın içine sokulması. Bencillik,gösteriş meraklılığı ne derseniz diyin ama din değil.

Bebek orda olmayınca bebek için okunduğunu bilmiyor mu yaradan 🤦 Töbe estafurullah günaha sokacaklar durduk yere 😬

Yaptırmayın bebeğiniz kötü olacağına siz kötü olun.

Aynı şekilde düşünüyorum. 1 aydır kapı önü ve hastane kontrolleri dısında bir yere gitmiyorum niye yapıyorum ki o zaman ben bunu… kimseye laf anlatamıyorum, herkes benim abarttığımı düşünüyor. Biraz mikroba alışmalıymış böyle olmazmış. Kendisi 3 çocuk büyüttmüs vs vs insana kendini kötü hissettiriyorlar
Böyle demezler mi öldürürler insanı, bir kendileri akıllı bir kendileri zeki bir kendileri biliyor biz salağız çünkü hiç kötü hissetmeyin, diretin kötü olan siz olsanız da olsun gerekli şeyler değil, siz dua açın edin bebeğe yeterli her yer virüs hastalık.
Ne yapsak gelin değil miyiz hiçbir zaman yaranamayiz zaten bildiginizden şaşmayın

Arkadaşlar merhaba, bebeğim haftaya cumartesi 40 günlük olacak. Eşimin annesi ısrarla mevlit yapmak istiyor, çevresi çok geniş. Bende şu an hastalıklar vs dolayısıyla kalabalığa girmemizi doğru bulmuyorum. Yine yapalım ama bahara doğru yapalım diyorum. İlla 40’ında mı yapılması gerekir? Ben mi çok pimpirikli davranıyorum? Sizler yaptınız mı?
Kimsenin isteğiyle değil kendi isteğimle yaptım.Hem de 5 aylıkken o zamana kısmet oldu ancak.Yine de çok az kişi çağırdım.Fazla kalabalığın anlamı yok ki bence.İlle de 40ında yapılması tabi ki gerekmez.Ki çok küçük herkes hasta .Kesinlikle şu an için olamayacağını belirtin.El kadar bebek ya bi hastalansa siz ve o uğraşacaksınız.

Arkadaşlar merhaba, bebeğim haftaya cumartesi 40 günlük olacak. Eşimin annesi ısrarla mevlit yapmak istiyor, çevresi çok geniş. Bende şu an hastalıklar vs dolayısıyla kalabalığa girmemizi doğru bulmuyorum. Yine yapalım ama bahara doğru yapalım diyorum. İlla 40’ında mı yapılması gerekir? Ben mi çok pimpirikli davranıyorum? Sizler yaptınız mı?
Yapmayın yaptırmayın.
9 aylık bebeğim domuz gribi oldu, eziyetini ben çektim yavrum ayrı perişan oldu.
Herkes hasta, salgın var. Bebeğinizle evinizde oturun, kimseyi de almayın eve

Bebek mevlidi guzel oluyor ama küçücük bebek için yapilmamali bence hastalığa cok acik asla yapılmamalı. Ben yapmak istiyordum ama bebegime kıyamadım diş bugdayi ile beraber mevlit yaptim ama onda bile 8. Aya erteleyip yaptim. Bebeğinize düşünün, salgin var hele de böyle ilk aylarda grip bronsiolit olan bebeklerin bağışıklığı sonra bir türlü toparlamiyor.

Ben 2 bebeğimede yapmadım hiç pişman değilim her açıdan gereksiz yorgunluk,harcama,telaşe,hastalık riski,insanlar çocuğa yanaşmasın diye gerginlik,öpeni fotoğraf çekeni paylaşanı vs vs üff hiç değmez.

Ben yapmadım mevlid.
Sadece aralıkta kırk uçurma
Yaptım.
Annem iki ablam bi teyzem
Kaynanam görümcem bu kadardık az kişi.
Öğlen yemekliydi.
bence de havalar soğuk gidiyor. Yine bugünlerde
Kış günü mevlid rahat olmaz.
çok niyeti varsada yazın plan etsin.

Ben istemiyorum, yapmadım sonra da yaptırmam. İlla yapmak istiyorsa ben ve çocuğum orada değilken yapsın dua sonuçta gelir her yere. Mevlüt bir gelenektir, gereklilik değildir ben geleneksel değilim hevesi olan beni ve bebeğimi malzeme etmeden yapabilir diye düşünüyorum. Sünnetini bile sessizce gidip hallettireceğim, gelmek istiyorlar (başka şehirdeyiz) eşime istemediğimi, eğer gelme muhabbeti yaparlarsa aylık kontrollere de gelin isterseniz aynı şey diye laf söyleyeceğimi belirttim. Eşim de öyle böyle idare ediyor, gelmeyecekler gibi duruyor inşallah.
Kimsenin hevesini tatmin etmek zorunda değilsiniz, hele ki çocuğunuz üzerinden.

Back