Bebek=masraf mi ?

Çocuk masraf mı? Evet masraf arkadaşım. Ama sevgisi ömre bedel. Şu da var ancak adam istemiyorsa da evliliğin zarar görebilir. Çünkü tecrübeyle sabit olduğu üzere çocuk iki tarafın da en iyi ve en kötü hallerini ortaya çıkarıyor. Bu ne demek? Şu demek: Eşini daha iyi tanıyacaksın. Ve sevmeyeceğin bir sürü özelliğini fark edeceksin. Buna bir de isteksizliği ve ilgisizliği katılırsa yalnız kalabilirsin. Umursamaz boş gezen biri olup çıkabilir. O yüzden çok iyi düşün. Adam haketmiyorsa yapma.

benin bebeğim yok etraftan gördüğüm kadarıyla bebekler ilk 4 yıl bişeyin farkında değil yani giyim yiyecek konusunda yanlış anlamayın kötü anlamda demiyorum bebek kıyafetlerini illa mağazan markamı olcak git semt pazarından al zaten bebek görmeye gelenler 2 yaşa kadar giyecek kıyafetle geliyor bebek odasıa ne gerek var al bi beşik bi dolap bebek büyüyünce alırsın gerisini

O zaman neden cok cocuklu aileler cok zengin olmuyo?
Doguda mesela bol bol cocuk yapiyolar fakirlikten karda terlikle geliyo cocuklar okula?

Su klişe lafları bi geçelim bence
Sizde savları çürütmek adına giriştiğiniz tutumu bırakın biraz çizgiyle cevap verin...konu sahibi gibi bir araba bile sizin için bir kriterse zenginlik vasıflarımız bile farklıdır.dunyadan beklentiniz çok fazla,haddinden fazla hatta..eğer bakış açınızı değiştirirseniz gerçek zenginliğin ne olduğunu anlarsınız..

Söylediklerinizin sonuna kadar katılıyorum. Kendi geçimini sağlayamazken, ay sonun zor getirirken.. Bu zalim dünyaya, bir çocuk dünyaya getirmek bana biraz bencillik gibi geliyor.. Bazı şeyleri tatmak gerekiyor.. Misal annemle babam hiç başbaşa tatil yapamadı. Baş başa yemek yiyemedi. Hep yanlarında kardeşimle ben vardım.. Şimdi biz büyüdük, isteseler yaparlar ama yapamıyorlar. Geçen sene annemle babama sizi tura yazdıralım gezin dedim. Annem ben uzun yol çekemem dedi. Bazı şeyler de gençken oluyor.. Annemle babam şeker hastası.. Artık tatlı türü, hamur işi türü yiyemiyorlar.. Hastalıktan ötürü. Annem geçenlerde şunu dedi; kızım eskiden yoktu da yiyemiyorduk.. Şimdi var, yine yiyemiyoruz.. Kısmetsiziz. Annem böyle söyleyince, içim cızzz etti..
Marka konusunda da haklısınız. Valla 25 yaşındayım. Hiç 250 liraya ayakkabım olmadı. Bundan 1 ay önce kendime 2 ayakkabıyı 60 liraya almıştım.. Gayette memnunum, işimi görüyor. Ama çocuk arkadaşımda görmüş istemiş. Kıyamadım.. Ben kuzeni ablası olarak onun isteğini kıramadım.Tek başıma da alamadım. 4 kuzen birleşip aldık.. çocuğa hayır demesini bilmek gerekiyor.. Bunu da annesi babası düşünecek. .

benim merak ettiğim tek nokta, hani her bebek rızkıyla geliyor, kilerler dolaplar taşıyormuş ya, dünyada her 1 saattte yaklaşık 300 çocuk açlıktan ölüyor, onların rızkı, kısmeti nerde?

samsunda açlıktan ölen 2.5 aylık kübra bebeğin rızkı nerdeydı? neden bu rızıklar kısmetler sadece orta gelirliyi buluyor?

Eşiniz haklı. Bencil ve düşüncesizce konuşuyorsunuz. Bu kadar maddi sıkıntı yaşayacaktınız da neden evlendiniz o halde? Bu zorlukların içinde bir de çocuk yapmayın, perişan olur. Adama gereksiz yaptırımlar uygulamaya devam ederseniz evliliği kaybeden siz olacaksınız.

Bebek kısmetiyle gelmez ayrıca, bu sığ düşüncelilerin uydurduğu bir yalan.

Herşeyden önce karşılıklı istemek gerekiyor, en önemlisi de baba adayının. Şu bir gercek ki bebek doğunca babalığın ne olduğunu anlıyor erkekler. Biz ise bize düştüğü an annelik duygularımız tavan yapıyor. Bebek doğunca eşinizin babalığı nasıl olur önce bunu iyi düşünün, eğer beklenilen gibi olmazsa bu daha çok acı verecektir. Evet bebek maddi manevi sorumluluk demek, rızkı ile geldiği tartışılır benım gözümde. Herkes bakar ama nasıl? Çalışmıyorum eşim memur, ev ve arabamız yok. Gelen maaş gider harıcınde kızıma gidiyor( şükür) , kendimize adam gibi alamıyoruz belki ama onun gıdası, gıyımı, ihtıyaçları karşılanıyor. Ben kılı kırk yaran cinstenım çocuk konusunda, yiyeceği sebzeye kadar itina ile arastırırım. Kızımın meyvesı, sebzesi, eti, balığı ayrıdır evde, o yesın sağlıcakla.. Eğer ki tamam dıyor isenız iki taraflı, fedakarlık yapabilecekseniz her konuda o zaman düşünün. Bır bebeğin ihtıyaçlarını karşılamayacak durumda olanların bebek yapma düşüncesine sağlıklı bakmıyorum. Umarım olması gereken zamanda konar bebiş ailenıze:)

siz neden taktınız bana bu kadar size mi sorcam krıterlermi neden bu kadar rahatsız ettı sızı anlıyamadım

Olaya çok farklı bir bakış açısından bakmışsın..

siz neden taktınız bana bu kadar size mi sorcam krıterlermi neden bu kadar rahatsız ettı sızı anlıyamadım
Yo ben size takılmadım ilk destek mesajını beren kişiyim o kriterinizi baz alarak bana yorum yazan arkadaşa cevap yazdım size takılanlar başkalarıiyi okuyun bence..ki siz çocuk isteyen tarafsınız ne yazdığımın farkında değilsiniz sanırım..çocuk candır

konu sahibi gibi bir araba bile sizin için bir kriterse zenginlik vasıflarımız bile farklıdır... bu cümle size ait degılmı ?

ben bebeğim çok masraflı değil diyordum konuyu okuyana kadar..
ama konuyyu okuyunca anladım ki para şart bebk için.

ben şöyle özetleyim.
bebek doğmadan önce:
beşik şart (200 lira orta halli beşik)
yatağı, yorganı, yastığı şart. (bunlar 100 lira az cüzzi)
biberon (süt yetmeyebilir. ben 35 liraya almıştım. ilk zaman bebeğe kıyamıyorsun en iyisi olsun diye)
mama (yediğimiz hormonlu gıdalardan sütü yeten anne çok az. aylık 50 lira)
bez (en iyi ihtimal aylık 30lira)
doğum çantası insan çok özeniyor
anne geceliği (50 lira bir tane o da)
bebek için hastane çıkışı (35 lira)
battaniye patik şapka bunlar da kesin gerekli (50 lira)
hastane parası (ben 400 lira vermişti normal doğum. sezaryen daha farklı)

çocuğun doktoru , uyumadığı geceler gaz ilacı, ahh sütüm gelmiyor siye içilen çayla, her ay büyüyen bebeğe alıncak kıyafetler..

bunları üşenmeden yazdım.. bakın bunları zorunlu şeyler. puset, bebek arabası, bebek odası gibi ihtiyaçları yazmıyorum bile..

bir de o zaman lohusalık psikolojisi çok yoruluyor insan eşten yardım bekliyor. sen istemiştin bak işte derse bu tam bir kaos olur.. bence iyi-kötü iş ayrımı yapmadan girin bi işe eve destek olun..

Bence mesajimi tekrar okuyun, cok cocuk yapanlarin da cok kismeti olmasi gerekiyor ama olmuyor dedim???

Verdigim ornekte KARDA COCUGUN OKULA TERLIKLE geldigini soyledim???

Araba ne alaka?

Konudan bagimsiz bisey soyledim ben.
Sadece cocuk esit degildir kismet demek istedim

Bu arada araba çocuk olduktan sonra lux değil ihtiyaç oluyor bence. Çocuk küçükken otobüse binmek istemiyor insan öksüreni var hastası var konu sahibine çok yüklenmeyin araba isteği konusunda. Taksi de ucuz bir şey değil.

Canim hayatimiz ayni gibi bende ayni durumdayim ssdece krediyle ev aldik dugun kredisi var esim 3 bin aliyo 2 bin 250 kredi oduyoruz ben hesapladim cocuk odasi haric bebegin masraflari doguma kadar 5 bin civari 2 yil boyunca dogum vs... Cocuk = kismet kismetiyle gelir diyenlerdenim ha masraflar artacak ama dogdugunda ilk zamanlar sadece sut ve bol miktarda bez masrafi oluyo kendinizi yavas yavas toparlayin ailende destek olur hayirlisi neyse o olsun

tüm sayfaları okuyamadım fakat bence siz ilk 1 yıl çalışınki borçlar kapansın önce en azından azalır daha sonra bebek için plan yapın derim ben.tabiki kısmetiyle gelir ama bu kadar borç varken illaki zorlanırsınız.

Yaşın kaç bilmiyorum ama evet bebek masraf.Eskiler kısmetiyle gelir filan diye doğurmuşlar ama şimdiki zamanla eski zamanalr aynı değil.Esj-kiden kanaat vardı.Şimdi teknoloji yaşam şartları herşey değişti.İnsnaın hevesleri bile değişti.Eğitim standartları bile değişti.Öyle devlet okuluna gönder okusun mantığı yok artık.Herşey para.2 yıl evlilik çok uzun zaman değil.Daha maddi sorunlar yükünün altında kalmışsın,bebek doğunca daha da yük binecek ve eşinle ister istemez problemleriniz artacak.
Biraz borçlarınızı azaltmaya bakın.Bir çocuk iyi bir geleceke inşa edilmiş,mutlu bir yuvada mutlu olur.

evet canım bebek = masraf. kimsenin rızkıyla geldiği yok ne yazık ki.
eğer her bebek rızkıyla gelseydi hiçbir bebek açlıktan ölmezdi dünyada.
düzgün yediremezsen, giydiremezsen, eğitim masraflarını karşılayamazsan yapma çocuk falan.
kaldı ki henüz kendiniz geçinemiyorsunuz, ek bir insana nasıl bakacaksınız ?
yaş 25 ama çok toz pembe gördüm seni.
eğer eşinin kazandıgı yetmiyorsa, senin de çalışman gerekir.
aile yetişkin çocuguna bakmak zorunda değil.
ayrıca proplem değil, problem.

ben de şu yazınıza katılıyorum valla sonuna kadar. her şey gençken tabi ki ya. vücut sağlığı ruh sağlığı özgürlük.. huhh bundan daha güzeli var mı şu hayatta. önce birey olarak tat alıcaksın bu hayattan sonra çocukla beraber.. şahsi fikrim

annenize de hem üzüldüm hem de şuan en azından rahat olduklarını dusunerek sevindim

hakkımızda hayırlısı vallahi biz gördük geçiriyoruz şuan ama bu durumda olan bebekler çocuklar var Allah onlara yardım etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…