Bebek=masraf mi ?

Tum sayfalari tum mesajlari tek tek okudum. Benim de boyle bir baslgm vardi. Kadinlardaki annelik icgudusu "simdi sirasi degil"i dinlemiyor. Ben de bebek sahibi olmak dilegindeyim ama sartlar olgunlasmadigi icin mumkun gorunmuyor.
İlk sayfalarda biri analizli bi hesap yapmisti. Size de oyle bisey lazim. Ortalama ne kadar masrafla gelecegini bilirseniz daha kolay olur sanirim.
Ayrica kira konusunda elestriler almissiniz ama size katiliyorum. Kirada otrmak iyi bir sy degldr. Herkes yuvasini bilmek ister. Her ay para havaya gider. Evin byerini duzeltmek istersn ev senin degildir vs. Bir de ortada bir ev varsa kapini kaparsn corba ekmek yersin idare edersn ama kiradaysan duzenli gelirin olmak zorunda. Arkanda ya saglam bi is ya saglam bi insan olmak zorunda.
Ben de kiradayim. Bu durum beni de uzuyor.atama bekliyorum. Olursa ev kredisine girecegz hemen. Evim olsa belki bebegi daha one alrdm. Cunku verdgmz kira 550tl. Maksimum o kadr gidecek bebege de aylik.
Yani goruldugu gbi kirada oturmak iyi bir sey degil, insani planlarindan ayri dusuruyor...

ben üzüldüm şimdi biraz yazınıza. çok sert olmamış mı acaba bu yaklaşım.
ne yaşadığını bilemeyiz.nelerden geçti acaba.
bunalmış yazmış buraya nevar ki bunda? ayrıntıları öğrenmek rahatsız ediyorsa okumamak elimizde değil mi
haklı olduğunuz taraflar çok ama
paylaşıp acısını hafifletmek isteyen bir insana bu kadar eleştirel yaklaşmak!!!

kimse sınanmadığı günahın masumu değildir diye bir söz var. yaşamayan anlayamaz.
hiçbirimiz ne hissettiğini bilemeyiz.
ama annellik en güzel şey.içgüdüsel olarak çok arzuluyor besbelli.
en doğru ve hayırlı zamanda kavuşur umarım bu dileğine.

çok tesekkur ederım oncelıkle anlıyabıldeysenız ne mutlu bana bır kac sayfa once belırtmıstım kıramız yuksek buna ragmen yanı kırada olmamıza ragmen demek ıstemıstım ama malesef yanlıs anlasıldım.gercekten yasamayan bılmez ne hıssetıgımı ve ısın komık kısmı en yakınınımla bıle paylasamıyorrum derdımı yanı soyle bırsey var napsam dıyebılecegım kımse yok etrafımda o yuzden yazdım buraya belkı bırılerı benı anlar dıye yazınızı okudum ve cok duygulandım öyle guzel yazmıssınız kı nedıyecegımı bılemedım..allah razı olsun bu iyi dileğiniz için

Tum sayfalari tum mesajlari tek tek okudum. Benim de boyle bir baslgm vardi. Kadinlardaki annelik icgudusu "simdi sirasi degil"i dinlemiyor. Ben de bebek sahibi olmak dilegindeyim ama sartlar olgunlasmadigi icin mumkun gorunmuyor.
İlk sayfalarda biri analizli bi hesap yapmisti. Size de oyle bisey lazim. Ortalama ne kadar masrafla gelecegini bilirseniz daha kolay olur sanirim.
Ayrica kira konusunda elestriler almissiniz ama size katiliyorum. Kirada otrmak iyi bir sy degldr. Herkes yuvasini bilmek ister. Her ay para havaya gider. Evin byerini duzeltmek istersn ev senin degildir vs. Bir de ortada bir ev varsa kapini kaparsn corba ekmek yersin idare edersn ama kiradaysan duzenli gelirin olmak zorunda. Arkanda ya saglam bi is ya saglam bi insan olmak zorunda.
Ben de kiradayim. Bu durum beni de uzuyor.atama bekliyorum. Olursa ev kredisine girecegz hemen. Evim olsa belki bebegi daha one alrdm. Cunku verdgmz kira 550tl. Maksimum o kadr gidecek bebege de aylik.
Yani goruldugu gbi kirada oturmak iyi bir sey degil, insani planlarindan ayri dusuruyor...

çok teşekkur ederım anlayabılmıssınız u kıra mevzusunu nedense anlatamadım bir turlu yasamaayan bılmıyo tabı herseyı tek tek anltamakda ıstemıyorum tamda dedgınız seyler aslında,inşallah bır an once atanır ve evınıze de bebegınızede kavusursunuz ..

keşke evlendiğimizde hepimizin borçsuz dertsiz birer evi olsa. :)
ama olmuyor işte her zaman.
kiradan kaçıp kredi çeken bir deneyimli olarak yazabilirim sanırım.:KK28:
ev bizim değil ki
biz 10 yıllığına bankadan evi kiraladık.
ev sahibine700kira verirken şimdi bankaya 1100tl kira veriyoruz.
banka bunun karşılığında 10 yıl sonunda evi hediye edecek bize:KK37:
yani şaka bir yana gerçekçi bakarsak kredi de büyük sorumluluk.kira çok geldi daha uygun eve çıkayım diyemiyoruz.
aman para biriktirip ara ödeme yapalım diyoruz biz de sürekli.
düzenli gelir asıl kredide gerekiyor yani.:KK51:
ama evet kiradan çooook daha güzel yine de. çık diyen yok.
yıl geldi hadi kafama göre zam yapıyorum diyen yok. İmkanlar el veriyorsa ev almak en güzeli:KK39:
ve bence tabi bebek için ev sahibi olmak şart değil ama yuva şart.

çok teşekkur ederım anlayabılmıssınız u kıra mevzusunu nedense anlatamadım bir turlu yasamaayan bılmıyo tabı herseyı tek tek anltamakda ıstemıyorum tamda dedgınız seyler aslında,inşallah bır an once atanır ve evınıze de bebegınızede kavusursunuz ..
İnsallah canim sagol allah hepimizin gonlune gore versin...

İliklerine kadar isteyen birisi yapmali.
Çünkü her zorluğa göğüs gerebilir bence

keşke evlendiğimizde hepimizin borçsuz dertsiz birer evi olsa. :)
ama olmuyor işte her zaman.
kiradan kaçıp kredi çeken bir deneyimli olarak yazabilirim sanırım.:KK28:
ev bizim değil ki
biz 10 yıllığına bankadan evi kiraladık.
ev sahibine700kira verirken şimdi bankaya 1100tl kira veriyoruz.
banka bunun karşılığında 10 yıl sonunda evi hediye edecek bize:KK37:
yani şaka bir yana gerçekçi bakarsak kredi de büyük sorumluluk.kira çok geldi daha uygun eve çıkayım diyemiyoruz.
aman para biriktirip ara ödeme yapalım diyoruz biz de sürekli.
düzenli gelir asıl kredide gerekiyor yani.:KK51:
ama evet kiradan çooook daha güzel yine de. çık diyen yok.
yıl geldi hadi kafama göre zam yapıyorum diyen yok. İmkanlar el veriyorsa ev almak en güzeli:KK39:
ve bence tabi bebek için ev sahibi olmak şart değil ama yuva şart.
Haklisin bu sefer bankadan kiraliyosun ama sonunda sana veriyorlar, ev sahibi sonunda vermiyor ki... Hatta evimi yiprattiniz diyor, zam diyor, alicisi var diyor. Diyor da diyor...bu konulari dusununce mutsuz oluyorum ya.
Duzen insaniyim ben. Gecici durumlar rahatsz ediyor beni. En azindan artk yolumuz bu desek...bu arada tecrubesiz oldgmdan soruyorum 1100 cok dgil mi?
Erken bitsn diye mi yukselttiniz odemeleri? Yoksa secenek yok mu banka odeme plani budur mu diyor?

Neden böyle düşünuyorsunuz ki ? Benim esimde memur ustelik kredi borcumuz var her ay esimin maasindan yüklü bir miktarda kesiliyo, istanbulda yuksek bi miktarda kirada yasiyoruz, bende çalışmıyorum. Bizde elbetteki zorlanicaz ama asla cocuk sevdamdan vazgecmedim. Emin olun cocuk rizkiyla geliyor, Rabbim elbet bi yerden veriyo...

Neden böyle düşünuyorsunuz ki ? Benim esimde memur ustelik kredi borcumuz var her ay esimin maasindan yüklü bir miktarda kesiliyo, istanbulda yuksek bi miktarda kirada yasiyoruz, bende çalışmıyorum. Bizde elbetteki zorlanicaz ama asla cocuk sevdamdan vazgecmedim. Emin olun cocuk rizkiyla geliyor, Rabbim elbet bi yerden veriyo...

evet aslında boyle benımde cok fazla arkadaslarım var cemremde herkes güllük gulıstanlık yasamıyor ama bır sekılde oluyo yapıyolar herseyını sasırıyorum gercekten allah rızkını verıyo bencede bu arada allah hayırlısıyla kucagınıza almayı nasıp etsın

evet aslında boyle benımde cok fazla arkadaslarım var cemremde herkes güllük gulıstanlık yasamıyor ama bır sekılde oluyo yapıyolar herseyını sasırıyorum gercekten allah rızkını verıyo bencede bu arada allah hayırlısıyla kucagınıza almayı nasıp etsın
Tesekkur ederim darisi basiniza insallah :))

Haklisin bu sefer bankadan kiraliyosun ama sonunda sana veriyorlar, ev sahibi sonunda vermiyor ki... Hatta evimi yiprattiniz diyor, zam diyor, alicisi var diyor. Diyor da diyor...bu konulari dusununce mutsuz oluyorum ya.
Duzen insaniyim ben. Gecici durumlar rahatsz ediyor beni. En azindan artk yolumuz bu desek...bu arada tecrubesiz oldgmdan soruyorum 1100 cok dgil mi?
Erken bitsn diye mi yukselttiniz odemeleri? Yoksa secenek yok mu banka odeme plani budur mu diyor?

biz uygun bir muhitten küçük bir ev aldık. 122bin tl. artı alım satım taşınma derken 122bin oldu bize 130bin
ben size bir hesap çıkarayım kafanızdan kredi olayı şekillenir sanırım.
üzerinde uzun düşünülmesi gereken bir konu bu.
altınlarımızın hepsini bozdurduk
30bin kadar ailem yardım etti.yani iyi bir peşinat oluştu elimizde
85bin kredi çektik 10 yıl için.
ödememz her ay 1150tl
evet 700ü ev sahibine vermekten tabiki iyidir. 10 yıl sonunda nasip olursa ev bizim ama düşünün 2 kira ödüyoruz neredeyse.
evet 5 yıl sonra enflasyonla bu para dokunmamaya başlayacak belki ama
realist yaklaşalım duruma öyle krediyi çektim oh ev sahibi oldum olmuyor malesef.
cidden baya bi yük altına giriyorsunuz.peşinatsız olmaz.kredi oranları zaten yüksek.
önce peşinat ayarlayacaksınız kredi sonra.
yoksa Allah muhafaza krediyi ödeyemeyip evini satan da çok oluyor :KK39:

bir de hayalleri ertelemek planları ertelemek evet o konuda şunu söyleyeyim.
bebeğimi çalışan anne çocuğu olarak kendim büyütmeye çok hevesliyim.
ama kredi borcu işte beni düşündürüyor mesela.
ya bebeğimin benimle geçecek değerli anlarını erteleyeceğim.
yada kredi uğruna başka başka maddiyata dayanan hayallerimi :KK66:

Bence maddi zorluklar varsa üstüne bide bebek koymayın. Neden borçlar bittikten sonra yapıp rahat bi şekilde hamilelik gecirmeyesinki.. şimdi yaparsanız hersey sıkıntılı olucak ve sende zevk almayacaksin gibi

biz uygun bir muhitten küçük bir ev aldık. 122bin tl. artı alım satım taşınma derken 122bin oldu bize 130bin
ben size bir hesap çıkarayım kafanızdan kredi olayı şekillenir sanırım.
üzerinde uzun düşünülmesi gereken bir konu bu.
altınlarımızın hepsini bozdurduk
30bin kadar ailem yardım etti.yani iyi bir peşinat oluştu elimizde
85bin kredi çektik 10 yıl için.
ödememz her ay 1150tl
evet 700ü ev sahibine vermekten tabiki iyidir. 10 yıl sonunda nasip olursa ev bizim ama düşünün 2 kira ödüyoruz neredeyse.
evet 5 yıl sonra enflasyonla bu para dokunmamaya başlayacak belki ama
realist yaklaşalım duruma öyle krediyi çektim oh ev sahibi oldum olmuyor malesef.
cidden baya bi yük altına giriyorsunuz.peşinatsız olmaz.kredi oranları zaten yüksek.
önce peşinat ayarlayacaksınız kredi sonra.
yoksa Allah muhafaza krediyi ödeyemeyip evini satan da çok oluyor :KK39:
Evet aynisini yasayan akrabalarm oldu.
Son bir soru daha: buyuk sehirlern birinde misiniz? Ev fiyati buyuk sehir icn gayet iyi ama ben kuck bir yerdeym buraya gore pahali.

Ayrıca anaokuluna başlayana kadar masrafı cüz'i oluyor. Ona da Allah yardım ediyor. Bereketinden dolaplar kilerler doluyor hatta. Görürsünüz inşallah.

Uzulerek soyluyorumki bebek =masraf demek evet...
Esim devlet memuru ben şuan calismiyorum 1.5 yasında oğlum var 1 ay erken doğduğu için ve sarılığı çok yuksek olduğu için maalesef emmedigi zaman biberonla sut verdim sonrada emmek istemedi haliyle makineyle de bir sure sonra gelmedi ve sütüm gitti ve bizim aptamil maceramiz başladı ve son 3 aydır filanda çocuk sutlerine geçtik ve aldığımız mamalar 1.250 gramı hemen hemen 50 TL civarı buna bez ıslak mendil doktor masrafı ilaç extra çıkan mama masrafları çocuk olunca ne olursa yiyemiyorsun çok zor oluyor şuan 1aylik oğlumun marketi 250 300 civarı bu yeni evliyken ki ikimizin 1 aylık masrafina denk buna doktor kontrollerini filan ekle çok zor ki hemen calisamayacaksiniz kirası faturası marketi sen düşün adam bir süre sonra bunalacak senden yardim isteyecek sen edemediğin icin bazı seyleriniz eksik kalacak ve birbirimizi suclayacaksaniz kavga gürültü mutsuz bir aile bence kendinizi hazırlamadan yapmamalisiniz bebek bakmak çok büyük bir sorumluluk ve masraf herşeye degmiyor mu degiyor Hemde herşeye ama sırf seviyorsunuz diye yapmayın bakabilin ihtiyaçlarını karşılayabilen zorda kalınca eksiklerini alamayınca pişman olursunuz ...

Evet aynisini yasayan akrabalarm oldu.
Son bir soru daha: buyuk sehirlern birinde misiniz? Ev fiyati buyuk sehir icn gayet iyi ama ben kuck bir yerdeym buraya gore pahali.

çok büyük yada çok küçük bir şehir değil ama tabi beklentilere göre farklı fiyatlarda evler var.
ev alma işine girince kriterleriniz çok artar :)
mesela deprem yönetmeliği sonrasımı yapıldı
sıfır mı ikinci el mi
bodrum olurmu
site içimi olacak
çocuk için güvenli bir muhitmi okula ulaşımı nasıl olur(hani çocuk düşündüğünüz için 10yıl oradasınız çünkü)
aileye yakın uzak olma durumu.
mahallenin sosyo ekonomik durumunuza uyumu vs. vs uzar gider
baktıkça bakarsınız işte...
Ama Allah rast getirsin gönlünüze göre olsun tabi :)

çok büyük yada çok küçük bir şehir değil ama tabi beklentilere göre farklı fiyatlarda evler var.
ev alma işine girince kriterleriniz çok artar :)
mesela deprem yönetmeliği sonrasımı yapıldı
sıfır mı ikinci el mi
bodrum olurmu
site içimi olacak
çocuk için güvenli bir muhitmi okula ulaşımı nasıl olur(hani çocuk düşündüğünüz için 10yıl oradasınız çünkü)
aileye yakın uzak olma durumu.
mahallenin sosyo ekonomik durumunuza uyumu vs. vs uzar gider
baktıkça bakarsınız işte...
Ama Allah rast getirsin gönlünüze göre olsun tabi :)
Ayy cok haklisiniz.
Su soular her gun aklimi kurcaliyor. Buradaki okullar kotu diyorum,muhit kotu diyorum. Ev saglam degil diyorum. Dediklerinizin hepsini daha niyetine girmeden dusunuyorum. Bu eve ilk tasndgmzda param olsa burayi alrdm diyorm bir sene sonra fikrim tamamen degsti. O kadar zor ki bu radikal kararlari vermek.
Cocuk nasil bir cevrede buyurse o insanlarla arkadas olacak karakteri ona gore sekillenecek. Bunlar basit gbi gorunuyor ama bence muhim seyler

Ben şuraya takıldım bir arabamız bile yok ne demek? illa arabanız mı olması gerekiyor. Ayrıca varlıklı bir aileden geliyorsanız eğitim almadınız mı iş bulamıyorum deyip kenara çekilmek kolayınıza mı geliyor 2 sene hiç mi bir yerden cevap gelmedi. Ayrıca ne borcunuz var düğün yapmasaydınız mesela yani 2 senede neyin borcu bitmeyen eşiniz ne kadar maaş alıyor. Çocuk yapanlar süper yaşayan insanlar değil sonuçta siz de bebeğinize çok fazla abartı ve pahalı şeyler almak zorunda değilsiniz.

X