Bebek=masraf mi ?

Siz daha kendinizden kısmayı kabullenemezken, bebeğinizden kısmak kabus gibi olur. Bebek kısmetiyle gelir derler elbet ama. Sizin beklentileriniz fazla olduğu için gelen kısmet az sa onlada yetinemezsiniz muhtemelen. Bu psikolojiyle bebek yapıp çocuğa yazık etmeyin.

Kısmetiyle gelir lafını duyunca artık gülüyorum.
Babam da güya kısmetiyle gelenlerden, gelir gelmez de dayısına evlatlık verilmiş. Evlatlık olduğunu hem de gerçek ailesinin bir sokak yukarıda yaşadığını ilkokul çağlarında öğrenmiş. Öğrenmeden önce zaten sürekli sopalarla dayak yiyormuş, öğrenince de belki kurtulurum umuduyla ailesinin yanına gitmiş. Dayak yediği ailenin çocuğu olunca hepten istememişler babamı, kendi ailesi ve diğer kardeşleri de artık benimseyememişler. İlkokul çağında kimse istemiyor diye tarlalarda sabahlarmış. Kimse de sormazmış nerede bu çocuk diye. Siyah poşetlere kitabını koyup diz boyu karda okula yürüyerek gidermiş. Köyde lise olmayıp ilçeye gitmek zorunda kalınca çoğu zaman yol parası bulamayıp okula devam edememiş. Velhasıl para da istememiş. Gerçekten kötü bir çocukluk geçirmiş ama sonuçta okuyabilmiş ve öğretmen olmuş.
Babaannem ve dedem ciddi anlamda sürünerek ve acı çekerek vefat ettiler. Onlardan bütün kardeşlere ciddi paylar düştü. Aradan 10 sene geçti, herkes hakkını sattı ve paylaştı. Babamın umurunda bile değil.

Bazen bakıyorum da babam da bayağı kısmetliymiş...Onlara da demişler midir acaba sen doğur kısmetiyle gelir diye?

:KK51:Evet masraf ve çokta güzel bi masraf hakkını veriyor... :KK60:

Benim merak ettiğim her ay borç ve fatura ödemeleri yapınca elinizde ne kalıyor?
Bebek bence masraflı hamilelikten başlıyo hastane randevuları devlete de kimse güvenip gidemiyor özel bakılmasını istiyor özele gidiyor o da 20-30 lira.. Sonra maması, bezi ıvır zıvırı.. Gerçi ikinizde çok isterseniz kendinizden kısarsınız bebeğe harcarsınız. Ama her ay elinizde ne kadar para kalıyor bu önemli?

Bebek kismetiyle gelirmi bilmemde baya bi masrafli onu etrafimda ki arkadaşlarımdan görüyorum.bicok.kişiye nazaran sansliyim borcsuz evlendim ailelerimiz sağolsun.sırf evliligimin oturmasi bile 2 yıl sürdü.belli bi ortalamada hayatımızı surduyoruz.4 seneye merdiven dayadik çocuk için yeni karar verdik.üstelik 30 lu yaşlarımizdayiz . Şu koşulda bile doğumu bebekligi diil ama eğitimi beni resmen korkutuyo.istediğim eğitimi cocuguma vermezsem işte ozaman kendimi kötü hissederim.

Kısmetiyle gelir lafını duyunca artık gülüyorum.
Babam da güya kısmetiyle gelenlerden, gelir gelmez de dayısına evlatlık verilmiş. Evlatlık olduğunu hem de gerçek ailesinin bir sokak yukarıda yaşadığını ilkokul çağlarında öğrenmiş. Öğrenmeden önce zaten sürekli sopalarla dayak yiyormuş, öğrenince de belki kurtulurum umuduyla ailesinin yanına gitmiş. Dayak yediği ailenin çocuğu olunca hepten istememişler babamı, kendi ailesi ve diğer kardeşleri de artık benimseyememişler. İlkokul çağında kimse istemiyor diye tarlalarda sabahlarmış. Kimse de sormazmış nerede bu çocuk diye. Siyah poşetlere kitabını koyup diz boyu karda okula yürüyerek gidermiş. Köyde lise olmayıp ilçeye gitmek zorunda kalınca çoğu zaman yol parası bulamayıp okula devam edememiş. Velhasıl para da istememiş. Gerçekten kötü bir çocukluk geçirmiş ama sonuçta okuyabilmiş ve öğretmen olmuş.
Babaannem ve dedem ciddi anlamda sürünerek ve acı çekerek vefat ettiler. Onlardan bütün kardeşlere ciddi paylar düştü. Aradan 10 sene geçti, herkes hakkını sattı ve paylaştı. Babamın umurunda bile değil.

Bazen bakıyorum da babam da bayağı kısmetliymiş...Onlara da demişler midir acaba sen doğur kısmetiyle gelir diye?
:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

Esim kredi cekerek nişan düğün yaptı evimiz arabamz yok mobilyalar da taksit ve askerlik te yapmadi ben de otuz sekiz haftalik hamileyim o da herseyi tek yaptı gelen kismetyle gelir bben bunu bilir bunu söylerim eşim öğretmen mesela okulu bu ay doğum yapacağım diye bi buçuk milyar hediye vermiş herseyi hallettkk AllahasŞükür bu kadar Karamsar olma derim ablam ilk çocuğuna hamile kaldı arsa aldi dogdu ikinci çocuğun da iki göz oda yaptılar üçüncü çocukta evi büyüttyler saray gibi evleri oldu sen bi can getrceksn bu dünyaya hersey düzelir demem o ki doğan büyüyo tencere her türlü kaynıyo bi tabak eksik bi tabak fazla fark eder mi

Borçlar bitmez borcun bitmesini beklersen ömrünün sonuna kadar bebek sahibi olamazsın bebek kismetiyle gelir ayni zamanda çok büyük bir sorumluluk kolay birşey değil iyi düşün taşın çocuğu bu tarz şeylerle yüzmeye hakkıniz bebeginde kendine gore masrafları var bezi kıyafeti maması ilaçları kremleri hepsi pahalı şeyler bunları karsilayamayacaksaniz o çocuğu perişan etmeye hakkiniz yok esinle sorunlarınızı cozmezseniz o bebeğin psikolojisi bozulur bebekler herşeyi hisseder. Çok maddi sikintiniz varsa bir is bul biraz rahata erin sonra tekrar değerlendirin esinle..

Evet, bebek=masraf

Maddi imkanları yetersiz olup da çocuk sahibi olanlar o çocuğa kötülük yapıyor bana göre. Bırakın iyi eğitim almayı, çocuklar doğru düzgün beslenemiyor bile.
Ama yok doğurur salarım sokağa, büyür kendi kendine derseniz orasını bilemem.

Doğuma kadar olan sürede de bir dünya masraf çıkıyor. Devlet hastanesi tercih ederseniz o başka. Ama ben her ay 120tl doktor parası (indirimli hali) doğumda da 3400 lira verdim. Benim doktorumun muayenehaneydi gerçi hastaneler bir tık daha uygun.

Beziyle mamasıyla da bitmiyor. Özel aşılar var, hastalanıyorlar testler yapılıyor falan filan ekstra masraf. Helal hoş olsun yavrularımıza ama çocuk yapmadan bunları da düşünmek lazım. En azından biraz daha rahatlayın maddi olarak.

Cnm kardeşim sen olumsuz hic bir yoruma bakma bende yaklaşık 2 yildir evliyim ve bizde düğün borcuyla evlendik kredi cektik ve kiraciyiz ben evlendigimden beri hiç korunmadim ve hamile kalamdim sorun varmi yok ne bende ne esimde hic bi sorun gorunmuyo bizde evlat hasretiyle yaniyoruz ama borcumuz var bebege bakamayiz diyede dusunmedim her cocuk kismetiyle dogar cocugumun besigi bosver kraft marka olmasin birak ayakkabilari Adidas olmasin ona annesinin babasinin sevgisi yeter o buyuyene kadar borcumuzda biter allahin izniyle yeterki annelik duygusunu yasayabileyim demem şu ki sakın maddi sikinti yuzunden esine ters düşme ve o bebek calismalarina basla rabbim ne zaman verecegini bilir bak ben 21 aydir bekliyorum seninde hemen olmayabilir ins olur tabi cunku beklemek coook zor rabbim isteyen herkesin kucagini doldursun kardesim esinle cok mutlu ol

Cnm kardeşim sen olumsuz hic bir yoruma bakma bende yaklaşık 2 yildir evliyim ve bizde düğün borcuyla evlendik kredi cektik ve kiraciyiz ben evlendigimden beri hiç korunmadim ve hamile kalamdim sorun varmi yok ne bende ne esimde hic bi sorun gorunmuyo bizde evlat hasretiyle yaniyoruz ama borcumuz var bebege bakamayiz diyede dusunmedim her cocuk kismetiyle dogar cocugumun besigi bosver kraft marka olmasin birak ayakkabilari Adidas olmasin ona annesinin babasinin sevgisi yeter o buyuyene kadar borcumuzda biter allahin izniyle yeterki annelik duygusunu yasayabileyim demem şu ki sakın maddi sikinti yuzunden esine ters düşme ve o bebek calismalarina basla rabbim ne zaman verecegini bilir bak ben 21 aydir bekliyorum seninde hemen olmayabilir ins olur tabi cunku beklemek coook zor rabbim isteyen herkesin kucagini doldursun kardesim esinle cok mutlu ol

Kusura bakmada, her insanin gibi, bir çoçugun da ihtiyaçlari, istekleri ve masraflari vardir. Sadece anne sevgisi yetmez, zira sadece anne sevigisi onu doyurmaz, o sevgi ile bez alinmaz,..

Zaten sorun marka degil ki, hiç kimse burda çoçuklarina markali kiyafetler al demiyor. Sirf hamilelikte doktor masraflari, dogum masrafi, bezleri, eger anne sütü gelmiyorsa mama, kiyafetler, oyuncaklar, bebek odasi olmasa dahi yatagi, ana kucagi,.... yani varda var. Günümüzce bebek evet masrafli, bunu inkar etmenin bir anlami yok. O zaman tek bir soru kaliyor: Ay sonunu zor getiremediginiz zaman, bu bebegi dünyaya getirmek istiyormusun?

Sonuçta sirf o "anne tadini" almak adina bir bebek dünyaya getirmek bencilce degil mi? O bebek kendi istegi ile dogumuyor. Neticede anne baba istediginden dolayi doguyor. O halde anne baba bu bebegin sorumlulugunu almali. Eger anne baba kendine bile zor bakiyorsa, bebege baslamamalilar.

Aileniz herşeyinizi karşıladıysa bu dünya borç nasıl oldu ?
Eşiniz istemiyorsa konuyu kısa bir süre rafa kaldırın. Bu arada iş bulun, biraz eliniz rahatlasın.
Eşiniz zamanla isteyecektir. İstemiyorsa ve olursa her türlü bakımında yalnız kalırsınız ve hatta hamileliği burnunuzdan getirebilir.

Kusura bakmada, her insanin gibi, bir çoçugun da ihtiyaçlari, istekleri ve masraflari vardir. Sadece anne sevgisi yetmez, zira sadece anne sevigisi onu doyurmaz, o sevgi ile bez alinmaz,..

Zaten sorun marka degil ki, hiç kimse burda çoçuklarina markali kiyafetler al demiyor. Sirf hamilelikte doktor masraflari, dogum masrafi, bezleri, eger anne sütü gelmiyorsa mama, kiyafetler, oyuncaklar, bebek odasi olmasa dahi yatagi, ana kucagi,.... yani varda var. Günümüzce bebek evet masrafli, bunu inkar etmenin bir anlami yok. O zaman tek bir soru kaliyor: Ay sonunu zor getiremediginiz zaman, bu bebegi dünyaya getirmek istiyormusun?

Sonuçta sirf o "anne tadini" almak adina bir bebek dünyaya getirmek bencilce degil mi? O bebek kendi istegi ile dogumuyor. Neticede anne baba istediginden dolayi doguyor. O halde anne baba bu bebegin sorumlulugunu almali. Eger anne baba kendine bile zor bakiyorsa, bebege baslamamalilar.
Çok haklısın. Artık bebek eşyalarında markalar arası dünya kadar fark yok hem. En dandiği bile gücü olmayana pahalı gelebilir. Para tutan şeyler elzem ihtiyaçlar zaten. Yoksa bir zıbın bir biberon kaç para.
Allah kimseyi evlat hasretiyle sınamasın ama yazdıklarına katılıyorum. Burada bile okuyoruz ailem şunu yapmıyor bunu almıyor gibi yazıları. En azından borçların birazda olsa hafifletilmesi düşüncesindeyim.

Çok haklısın. Artık bebek eşyalarında markalar arası dünya kadar fark yok hem. En dandiği bile gücü olmayana pahalı gelebilir. Para tutan şeyler elzem ihtiyaçlar zaten. Yoksa bir zıbın bir biberon kaç para.
Allah kimseyi evlat hasretiyle sınamasın ama yazdıklarına katılıyorum. Burada bile okuyoruz ailem şunu yapmıyor bunu almıyor gibi yazıları. En azından borçların birazda olsa hafifletilmesi düşüncesindeyim.

Tabiki istiyenin çoçugu olmasini isterim fakat benim zoruma giden, o istiyen, kendi isteklerini, çoçugununkini dogmadan bile önüne koyuyor. Mesela o bebegin saglikli mi sagliksiz mi dogacagi belli degil, en basit bir süt alerjisi olsa, pahali pahali mamalar almak zorundasin. Yani hayat o kadar kolay degil, elbette zengin olmak lazim degil bebek için, ama benim için sinir ay sonunu zor getirmektir. Eger zor getiriyorsan, borç hafifleyinceye kadar yapmayin.

Eskiden bebege icirdigim sutle bugun icirdigim bir degil. Ya yedireceksin gdo yi hormonu ya da yedireceksin organik senzeleri meyveleri. Kisinin tercihi. Ben kendimi bu riske sokamiyorum. Cocuk dogmak istemiyor ve bende bu sorumlugu alabilecek yurek yok. Cunku ben kahrolurum.

Kismet isi eskiden ok, ama simdi tamamen hikaye

2 senelik evli olduğunız halde hala ailelerin yardımından şikayet ediyorsunuz hala bir şeyler bekliyorsunuz. Ve daha kötüsü ailenizden gelecek yardıma güvenerek çocuk yapmayı düşünüyorsunuz. Daha çift olarak kendi yağında kavrulmayı öğrenememişsiniz, hala kirada oturmayı hazmetmekten bahsediyorsunuz. Kusura bakmayın da durum buyken çocuk size birkaç beden büyük gelir. Bu gidişatla onu da kendi bunalımınıza sürüklersiniz, başka bir şey deği . Önce psikolojinizi düzeltin, belinizi doğrultun, sonra çocuk düşünün. Bir de çocuğu yokken bile çalışmayan insan, çocuğu varken mi güzel bir iş bulup çalışacak... Az gerçekçi olun.
Çocuk masraf tabii ki. Kısmetiyle gelir lafı bana göre işin kolayına kaçnak, vicdan rahatlatmak. Hesapsız kitapsız çocuk yapılmaz bana göre. Siz önce işe girip ev ekonomisine katkıda bulunun. O kadar borç varmış. Şu durumda kocanıza daha çok masraf yüklemeye çalışacağınıza, ona yardımcı olmanız gerekir.

X