Bebek=masraf mi ?

Merhabalar nerden baslasam bilemiyorum,esimle nerdeyse 2 senedir evliyiz..maddi proplemler var en basindan beri ailesi hicbirseye yardim etmedi dugun zamani ve bircok seyi kendimiz hallettik uzun zamandit is bakiyorum bende destek olmak icin ama malesef yok bulmadim hala,borclar ayni hatta dahada kabarik duruyor ve ben kendimden bircok seyden fedakarlik yapiyorum varlikli bir aileden geliyorum ve sirf seviyorum diye herkes sustu evliligimde cunku esimi seviyorum diye evimiz kira arabamiz yok ve bunlarin hicbiride olamayacak gibi inancim.kalmadi cunku ilk evlendigimde saskinliklar icersinde naptim ben diye soklar yasadim kendimce ust uste yine kendimce kimseye anlatmadan atlatmaya calistim ama dedigim.gibi esimi seviyorum sadece maddi zorluklara alismak zor oldu ve simdi baslikta anlisilcagi gibi bir bebek istiyorum hemde cok istiyorum oyle boyle degil iliklerime kadar istiyorum hemde bana soyledigi sey maddi proplemler ve benim baski yaptikca sogudugunu belirtiyor uyuuamiyorum yemek yiyemiyorum hep aklimda bi cumleleri cunku cok istiyorum...ve bu isteksizik iliskimii zedeleyecek biliyorum kendimi cok iyi taniyorum..Ailesi hicbir yardim etmedigi icin suan bu haldeyiz herseyi kendimiz halletmeye calistigi icin benim ailem cok fazla destek oldular bu arda özellikle annem herseyimi karsiladi diyebilirim...,simdi yine ben b para muhabbetleri yuzunden bebek sahibi olamiycam ne zaman olucagimda belki degil hemende olmuyorki bi isler borclari kapatmayi beklersek 2 belkide 3 sene surecek ve bu durumdan sıkildim ev istedim olmadi kirada cocuk yapmayi bile kabullendim sinirlarini zormadim reesmen ama yine yok yine yok..en son dun konustuk ve aglayarak ciktim odadan hicbirsey soylemedi nolcak bilmiyorum...birkacgun sessiz donuk kalmayi dusunuyorum cunku cok kirginim bi maddi proplermler beni cok gerdi herseyin bir oluru bulunur diye dusunuyorum ama esim anlamiyor..yani özetle fikirlerinize ihtiyacim var
Ailesi yardım etmek zorunda değil ki zaten mecbur tutamazsın bence 2 insan evleniyosa bastan düşünecek her şeyi iş sorumluluk ister evlilik..
Ailen varlıklıysa sorun yok bebek yap masrafını verirler torun sonuçta bu kadar takma zenginse ailen..

şimdi ben de düşündüm eşimin zamansız bebek isteğinden sonra. aylık gelirimiz yaklaşık 4500
ama 3000 tl borç ödüyoruz faturalar kira banka kredileri buna dahil. yani maaşımız 1500 gibi düşünün.
kenarda birikmiş 5 Kuruş yok tabi
geri kalanla da iş yerinde yemek eve mutfak masrafı yol parası ve giyim alışverişi azıcık gezme, aileleri ziyarete şehirler arası yol gitme, kedimizin aşısı maması falan ay sonunu ucu ucuna getiriyoruz.

ev yok araba yok altın yok para da yok. ben hamile olsam özel doktora gitmek isterim. her ay 100 tl diyelim. düzgün beslenmek isterim badem ceviz bal bilmemne yemek isterim yani :) bim den sosis yoğurt falan yemem mesela ki şu anda yiyorum :)
Kıyafet gerekecek hamilelikte giymek için.
bebeğe oda yapmam Lazım. mobilya vs.
bi Sürü masraf oldu bile.
özel yerde doğum tabi bi de 2500 tl diyelim
sütüm olmazsa mama
çocuğa bez ve giysi....

işten 4 aya kadar ücretli izin rapor derken izin bitti işe dönmem Lazım
ücretsiz izin alsam eşimin maaşı asgari Ücret. kira ve faturaları yatırsa bitti para
işe dönsem maaşımın yarısını bakıcı tutmam Lazım çünkü annem de kayınvalidem de yok.

bu şartlarda nasıl bebek yapabilirim acaba :)

eşimin kardeşi ve elti evlendiği gibi çocuk Yaptılar. çocuk büyüyo evet ama onun verdiği Beşik bunun verdiği eski bebek Arabası ile. kendi evlerini kapatıp kv ile yaşamaya başladı hatta eltim. çünkü 1500 tl maaşları var ve kira borç hepsini birden ödeyemiyorlar doğal olarak.

bende eşimle evlendiğimde aileden sıfır destekle evlendik.Oturduğum evde kira ,evlendiğimin ilk yıllarında hep çocuk istiyordum fakat aynı senin dediğin gibi sorunlar yüzünden eşim istemedi.Vehaklıydı bakamıyacağımız çocuğu yapıpta o çocuğa yazık edemezdik. Evliliğimizin ilk yılında hemen işe başladım durumlarımızı toparladık bir araba aldık.Ve çocuğumuza artık bakabiliriz dediğimiz anda çocuk sahibi olduk yani beş sene sonra .Artık kızım 3 yaşında ve Rabbime çok şükürler olsun mutlu bir aileyiz. Bence herşeyin başı sabır ,beklemek ve azim etmek çabalamak bir şeyi gerçekten istiyorsan çaba sarfetmelisin, kimse sana bakmak mecburiyetinde değil artık evli ve kendi ayakları üzerinde duran bir kadınsın..

Ailesi yardım etmek zorunda değil ki zaten mecbur tutamazsın bence 2 insan evleniyosa bastan düşünecek her şeyi iş sorumluluk ister evlilik..
Ailen varlıklıysa sorun yok bebek yap masrafını verirler torun sonuçta bu kadar takma zenginse ailen..
Ailenin durumu varsa kesinlikle yardim etmek zorunda.
Kari koca calissa bile genc oldugu icin bir birikim olmuyor olsa bile en fazla 10 bin..
Ee dugun yapmak ev kurmak altin almak icin krediye basvuruyolar iki kat faiz oduyorlar.ailenin gamsizligi yuzunden o cocuklar yillarca kredi oduyor..hersey hesaba katilsa kimse evlenemezki zaten.aile neden var?iyi gun kotu gun zor gun..maddi manevi herdaim yardimci olmayacaklarsa bilemiyorum.

ekonomi ortada.
Herkes biseyin ucundan tutsada kimse boyle olmasa.evlenmeden once bende sizin gibi konusuyordum.
Ama yok..olmuyormus..kredi borcumuz dugun borcumuz tavan yapmisken birde torun beklediler...
Bende bunu anlamiyorum.

şimdi ben de düşündüm eşimin zamansız bebek isteğinden sonra. aylık gelirimiz yaklaşık 4500
ama 3000 tl borç ödüyoruz faturalar kira banka kredileri buna dahil. yani maaşımız 1500 gibi düşünün.
geri kalanla da iş yerinde yemek eve mutfak masrafı yol parası ve giyim alışverişi azıcık gezme, aileleri ziyarete şehirler arası yol gitme, kedimizin aşısı maması falan ay sonunu ucu ucuna getiriyoruz.

ev yok araba yok altın yok para da yok. ben hamile olsam özel doktora gitmek isterim. her ay 100 tl diyelim. düzgün beslenmek isterim badem ceviz bal bilmemne yemek isterim yani :) bim den sosis yoğurt falan yemem mesela ki şu anda yiyorum :)
sütüm olmazsa mama
çocuğa bez ve giysi....

ücretsiz izin alsam eşimin maaşı asgari Ücret. kira ve faturaları yatırsa bitti para
işe dönsem maaşımın yarısını bakıcı tutmam Lazım çünkü annem de kayınvalidem de yok.

eşimin kardeşi ve elti evlendiği gibi çocuk Yaptılar. çocuk büyüyo evet ama onun verdiği Beşik bunun verdiği eski bebek Arabası ile. kendi evlerini kapatıp kv ile yaşamaya başladı hatta eltim. çünkü 1500 tl maaşları var ve kira borç hepsini birden ödeyemiyorlar doğal olarak.

yap yap bebek kısmetiyle gelir :KK53::KK53:

sütüm olmazsa mama
çocuğa bez ve giysi....

işte bu kadar. Kısmetiyle gelir kastı birilerinin eskileri :KK70:

Canım hadi edeceğiniz masrafı geçelim ama bunun lohusalık ve stres dönemleri var. Bu psikolojiyle ve borç içinde olmanız sebebiyle hayli zorlanırsın. Bebek aile mutluluk getirmeli,, o yüzden sen istediklerini alamadıktan sonra yine strese gireceksin ve daha duygusal bir çöküntüde bulacaksın kendini. Eşin daha çok vicdan yapacak bir erkek olarak= mutsuz bir aile tablosu. Yaşın genç ise el ele verin eşinle ve önce hayatınızı bir rayına oturtun..Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil hatta bizler evlat olarak ailelerimize destek olmalıyız diye düşünüyorum. Beebekler çok büyük sorumluluk istiyor ve srf sevmek için onu dünyaya getiren bir çok insan şuan babasız veya anasız çocuk büyütüyor. Ben 33 yaşında anne oldum ve bundan dolayı çok mutlu ve bilinçliyim. Yapmanız gereken eşinize destek ve evliliğinize biraz zaman tanımak.

ben de şu yazınıza katılıyorum valla sonuna kadar. her şey gençken tabi ki ya. vücut sağlığı ruh sağlığı özgürlük.. huhh bundan daha güzeli var mı şu hayatta. önce birey olarak tat alıcaksın bu hayattan sonra çocukla beraber.. şahsi fikrim

annenize de hem üzüldüm hem de şuan en azından rahat olduklarını dusunerek sevindim

hakkımızda hayırlısı vallahi biz gördük geçiriyoruz şuan ama bu durumda olan bebekler çocuklar var Allah onlara yardım etsin :KK43:
Ben şunun kanaatindeyim. Bir çocuk dünyaya getirmeden önce, anne ve babanın bazı şeyleri tatmış olmaları gerekiyor. Gezsinler, tozsunlar, sabaha kadar barlarda sabahlasınlar, kamp yapsınlar, yurt dışına çıksınlar.. Ve de çocuk için, maddi manevi olarak kendilerini hazırlasınlar..
Misal ben 25 yaşındayım. 3,5 yıllık evliyim.. Evim kira, arabam da yok.. Borcum yok.. Ama altınım, ziynet eşyam, mülküm de yok.. Birikimim de yok.. Çalışıyorum asgari ücretin azıcık üstünde alıyorum. Eşim de devlette memur.. Ben bu şartlar altında bir bebeyi dünyaya getirmeye korkuyorum. Bebeğe, maddi ve manevi olarak ona yetemeyeceğimi düşünüyorum. Şimdiye kadar istemiyordum.. Ama birilerinin bebeklerini görünce, özeniyorum. Keşke benim de çocuğum olsa diye.. Eşim ise baba olmaya çoktan hazır.. Hamile kalsam, kesin beni işten çıkartırlar.. Zaten ne benim ailem, nede eşimin ailesi bana manevi olarak destek çıkacaklarını düşünmüyorum. Zaten aramızda 400 km var.. Vallahi çok zor.. Bir bebeğin sorumluluğu çok zor..

Son düzenleme:
Kusura bakmada, her insanin gibi, bir çoçugun da ihtiyaçlari, istekleri ve masraflari vardir. Sadece anne sevgisi yetmez, zira sadece anne sevigisi onu doyurmaz, o sevgi ile bez alinmaz,..

Zaten sorun marka degil ki, hiç kimse burda çoçuklarina markali kiyafetler al demiyor. Sirf hamilelikte doktor masraflari, dogum masrafi, bezleri, eger anne sütü gelmiyorsa mama, kiyafetler, oyuncaklar, bebek odasi olmasa dahi yatagi, ana kucagi,.... yani varda var. Günümüzce bebek evet masrafli, bunu inkar etmenin bir anlami yok. O zaman tek bir soru kaliyor: Ay sonunu zor getiremediginiz zaman, bu bebegi dünyaya getirmek istiyormusun?

Sonuçta sirf o "anne tadini" almak adina bir bebek dünyaya getirmek bencilce degil mi? O bebek kendi istegi ile dogumuyor. Neticede anne baba istediginden dolayi doguyor. O halde anne baba bu bebegin sorumlulugunu almali. Eger anne baba kendine bile zor bakiyorsa, bebege baslamamalilar.
Yaw He He ...

masraf evet....2,5 yaşında kızım var çok istediğim bi arabanın( 25bin tl civarında )para gitmiştir helali hoş olsun o ayrı....6 aydan beri parmak boyası (sağlığa uygun olan)oyun hamuru defteri kalemi masal kitabı beyin gelişimine yardımcı oyuncaklar maması bezi ıslak mendili doktoru araba koltuğu yazlık kışlık puseti balığı cevizi balı pekmezi vs...Allah sağlık versin ama epey masraflı

Cevap:Evet masraf demek.Tamam kısmetıyle geldı o bızım sansımız sans melegımız:)hamılesın dr kontrollerı,testler tahlıller,dogum.Dogum sonrası bu arada premature annesıyım 7 aylık dogdu kızım(özel maması sımdı dusunuyorum 150 tl cıvardı sut sagma makınası artı mama)Dr kontrollerı sık sık,arabası besıgı ,dolabı,banyo urunlerı vs say say bıtmez sonra ek gıda etı sutu organık balı sebzesı meyvesı,Unutmayayım bezı o da cok masraflı,3-4 ayda bır gardırop yenılemek,oyuncagı ,buyur ve her gordugunu ıstemeye baslar anne yuregı dayanmaz cogu zaman.Ilerıde kresı,okulu,kursu,aktıvıtesı.. uzar gıderSonuc kızım dogduktan sonra kendımıze hıc br sey almıyoruz esımle varımız kızımız.Iyı sartlarda yasamasını ıstıyorsanız cocugunuzun ona gore karar verın.

X