Kısmetiyle gelir lafını duyunca artık gülüyorum.
Babam da güya kısmetiyle gelenlerden, gelir gelmez de dayısına evlatlık verilmiş. Evlatlık olduğunu hem de gerçek ailesinin bir sokak yukarıda yaşadığını ilkokul çağlarında öğrenmiş. Öğrenmeden önce zaten sürekli sopalarla dayak yiyormuş, öğrenince de belki kurtulurum umuduyla ailesinin yanına gitmiş. Dayak yediği ailenin çocuğu olunca hepten istememişler babamı, kendi ailesi ve diğer kardeşleri de artık benimseyememişler. İlkokul çağında kimse istemiyor diye tarlalarda sabahlarmış. Kimse de sormazmış nerede bu çocuk diye. Siyah poşetlere kitabını koyup diz boyu karda okula yürüyerek gidermiş. Köyde lise olmayıp ilçeye gitmek zorunda kalınca çoğu zaman yol parası bulamayıp okula devam edememiş. Velhasıl para da istememiş. Gerçekten kötü bir çocukluk geçirmiş ama sonuçta okuyabilmiş ve öğretmen olmuş.
Babaannem ve dedem ciddi anlamda sürünerek ve acı çekerek vefat ettiler. Onlardan bütün kardeşlere ciddi paylar düştü. Aradan 10 sene geçti, herkes hakkını sattı ve paylaştı. Babamın umurunda bile değil.
Bazen bakıyorum da babam da bayağı kısmetliymiş...Onlara da demişler midir acaba sen doğur kısmetiyle gelir diye?
Cnm kardeşim sen olumsuz hic bir yoruma bakma bende yaklaşık 2 yildir evliyim ve bizde düğün borcuyla evlendik kredi cektik ve kiraciyiz ben evlendigimden beri hiç korunmadim ve hamile kalamdim sorun varmi yok ne bende ne esimde hic bi sorun gorunmuyo bizde evlat hasretiyle yaniyoruz ama borcumuz var bebege bakamayiz diyede dusunmedim her cocuk kismetiyle dogar cocugumun besigi bosver kraft marka olmasin birak ayakkabilari Adidas olmasin ona annesinin babasinin sevgisi yeter o buyuyene kadar borcumuzda biter allahin izniyle yeterki annelik duygusunu yasayabileyim demem şu ki sakın maddi sikinti yuzunden esine ters düşme ve o bebek calismalarina basla rabbim ne zaman verecegini bilir bak ben 21 aydir bekliyorum seninde hemen olmayabilir ins olur tabi cunku beklemek coook zor rabbim isteyen herkesin kucagini doldursun kardesim esinle cok mutlu ol
Çok haklısın. Artık bebek eşyalarında markalar arası dünya kadar fark yok hem. En dandiği bile gücü olmayana pahalı gelebilir. Para tutan şeyler elzem ihtiyaçlar zaten. Yoksa bir zıbın bir biberon kaç para.Kusura bakmada, her insanin gibi, bir çoçugun da ihtiyaçlari, istekleri ve masraflari vardir. Sadece anne sevgisi yetmez, zira sadece anne sevigisi onu doyurmaz, o sevgi ile bez alinmaz,..
Zaten sorun marka degil ki, hiç kimse burda çoçuklarina markali kiyafetler al demiyor. Sirf hamilelikte doktor masraflari, dogum masrafi, bezleri, eger anne sütü gelmiyorsa mama, kiyafetler, oyuncaklar, bebek odasi olmasa dahi yatagi, ana kucagi,.... yani varda var. Günümüzce bebek evet masrafli, bunu inkar etmenin bir anlami yok. O zaman tek bir soru kaliyor: Ay sonunu zor getiremediginiz zaman, bu bebegi dünyaya getirmek istiyormusun?
Sonuçta sirf o "anne tadini" almak adina bir bebek dünyaya getirmek bencilce degil mi? O bebek kendi istegi ile dogumuyor. Neticede anne baba istediginden dolayi doguyor. O halde anne baba bu bebegin sorumlulugunu almali. Eger anne baba kendine bile zor bakiyorsa, bebege baslamamalilar.
Çok haklısın. Artık bebek eşyalarında markalar arası dünya kadar fark yok hem. En dandiği bile gücü olmayana pahalı gelebilir. Para tutan şeyler elzem ihtiyaçlar zaten. Yoksa bir zıbın bir biberon kaç para.
Allah kimseyi evlat hasretiyle sınamasın ama yazdıklarına katılıyorum. Burada bile okuyoruz ailem şunu yapmıyor bunu almıyor gibi yazıları. En azından borçların birazda olsa hafifletilmesi düşüncesindeyim.