Bebek=masraf mi ?

Annem biz küçükken '' aynı penyelerle elbiselerle duruyoruz çocuklardan bize sıra gelmiyor ki '' derdi. Suçu kendimde görürdüm neden oldum ki ben diye. annemin kendi ihtiyaçlarını alamasının sebebi bendim,kardeşlerimdi benim gözümde.çocuk psikolojisi iste.

onu bunu bilmem. Bi güvencen yoksa, kendi ihtiyaçlarını gideremiyorsan sırf yalan dünyanın meyvesini tadayım diye çocuk mocuk yapmayacaksın...
Ay kıyamam annenize.. Annelik çok kutsal.. Önce çocuğunu evladını düşünüyorsun.. Benim annem de öyleydi. Yokluk çok zor be.. Şimdi ki çocuklar eskisi gibi de değil.. Çok masraflılar.. Tablet isterler, telefon isterler, arkadaşında bir şeyler görür onu ister... Benim kuzenim de 5 yaşında, annesinden 250 liralık belirli bir markanın ayakkabısını istemiş.. Biz çocukken marka bilmezdik.. Yengem anlattı çok üzüldüm.. Ailenin durumu ortada.. Diğer kuzenlerle aramızda para topladık da istediği ayakkabıyı aldık. Bu sefer bizden bilgisayar istedi.. Ne yapacaksın.. Çocuk istiyor..

Ay kıyamam annenize.. Annelik çok kutsal.. Önce çocuğunu evladını düşünüyorsun.. Benim annem de öyleydi. Yokluk çok zor be.. Şimdi ki çocuklar eskisi gibi de değil.. Çok masraflılar.. Tablet isterler, telefon isterler, arkadaşında bir şeyler görür onu ister... Benim kuzenim de 5 yaşında, annesinden 250 liralık belirli bir markanın ayakkabısını istemiş.. Biz çocukken marka bilmezdik.. Yengem anlattı çok üzüldüm.. Ailenin durumu ortada.. Diğer kuzenlerle aramızda para topladık da istediği ayakkabıyı aldık. Bu sefer bizden bilgisayar istedi.. Ne yapacaksın.. Çocuk istiyor..

Hem de ne kutsal annelik... ama dediğim gibi kendi ihtiyaçlarını karşıyalamadan da evlenip barklanıp çocuk yapmak bana hiç mantıklı gelmiyor. sağolsun anne babalar bunu düşünmüyor işte...
marka konusunda da fazla ileri gitmemek lazım bence çünkü iş çığırından çıkar. 21yaşındayım 250 tl lik ayakkabı aldığımı bilmem 5 yaşındaki çocuk nerden görmüş öyle :KK57: her istediğini almayacaksın fakat bazı şeylerden de mahrum bırakmayacaksın... Zor ya her şey zor..

benim hayalim, beklentilerim; önce kendi düzenimi kurup bekarlıktan, kendimden kısmadan yaptığım alışverişlerden hevesimi alıp sonra evlenmek. evliliğimi de düzene koyup sonra minnak bi canavar getirmek bu dünyaya :) Bakalım Allah izin verirse

bu kış bize rottweiler cinsi bir köpek sığındı.araştırdık sahibini de bulamadık.karda kışta bırakma da içimize sinmedi besleyelim dedik.süt mama ve yediklerimizle besledik.
meğer köpekciğimiz bir de gebeymiş.1,5 ay sonra bir gece 7 yavrumuz daha oldu.annesi memeden ayırana kadar onlara da baktık 2 ay.düşünün curcunayı masrafı.2 ay sonra bakabileceklerine inandığımız kişilere 6 yavruyu verdik.şimdi bir yavruyla bir de annesi kaldı ama ayda neredeyse 30 kilo mama yiyorlar.bunun yanında sütü ve ekstra şeyler hariç.
düşünün şimdi bir bebeğin masrafını:KK51:
Ya, insanlar icin bir canlinin sorumlulugunu ustlenmek ne kadar onemli degil mi,bu bir bebek de olabilir bir kopek yada bir fidan bence,eğer bile isteye aliyorsan sorumlulugunu,maddi ve manevi bakimdan verici olmalisin.Bakin siz bir kopekcigi almissiniz bir suru yavrular vermis,bu bayanin esi bir cocuga hazir degil suan ya birde cogul gebelik olursa?Bunalimlarrr bunalimlarrrr:KK51:

Her seyi bir kenara birakin. Maddiyati, bebegin masrafini, doktorunu, bebek arabasini v.b.

Esiniz zorla cocuk yaptiginda sizin psikolojiniz, evinizin hali, evliliginizin manevi boyutu ne alemde olacak? Elbette cocugu kucagina alinca sever babadir. Ama ya olmazsa? Ya sizden ve evden sogursa? Ya bebegi hic kabul edemezse?

Hadi diyelim kabul etti. Bebek oldu. Bi defa her tokezlemenizde sizi suclayacak. Sen istedin ben bekle dedim v.s. diye..

Bunlari dusunun en once.. Allah yardimciniz olsun. Insallah dogru zamanda mutlulukla anne olursunuz.

Her seyi bir kenara birakin. Maddiyati, bebegin masrafini, doktorunu, bebek arabasini v.b.

Esiniz zorla cocuk yaptiginda sizin psikolojiniz, evinizin hali, evliliginizin manevi boyutu ne alemde olacak? Elbette cocugu kucagina alinca sever babadir. Ama ya olmazsa? Ya sizden ve evden sogursa? Ya bebegi hic kabul edemezse?

Hadi diyelim kabul etti. Bebek oldu. Bi defa her tokezlemenizde sizi suclayacak. Sen istedin ben bekle dedim v.s. diye..

Bunlari dusunun en once.. Allah yardimciniz olsun. Insallah dogru zamanda mutlulukla anne olursunuz.

Evet haklisiniz sanirim benim once icimdeki sorunlari halledip birseyleri yoluna sokmam.gerek allah razi olsun temenniz icin

Merhabalar nerden baslasam bilemiyorum,esimle nerdeyse 2 senedir evliyiz..maddi proplemler var en basindan beri ailesi hicbirseye yardim etmedi dugun zamani ve bircok seyi kendimiz hallettik uzun zamandit is bakiyorum bende destek olmak icin ama malesef yok bulmadim hala,borclar ayni hatta dahada kabarik duruyor ve ben kendimden bircok seyden fedakarlik yapiyorum varlikli bir aileden geliyorum ve sirf seviyorum diye herkes sustu evliligimde cunku esimi seviyorum diye evimiz kira arabamiz yok ve bunlarin hicbiride olamayacak gibi inancim.kalmadi cunku ilk evlendigimde saskinliklar icersinde naptim ben diye soklar yasadim kendimce ust uste yine kendimce kimseye anlatmadan atlatmaya calistim ama dedigim.gibi esimi seviyorum sadece maddi zorluklara alismak zor oldu ve simdi baslikta anlisilcagi gibi bir bebek istiyorum hemde cok istiyorum oyle boyle degil iliklerime kadar istiyorum hemde bana soyledigi sey maddi proplemler ve benim baski yaptikca sogudugunu belirtiyor uyuuamiyorum yemek yiyemiyorum hep aklimda bi cumleleri cunku cok istiyorum...ve bu isteksizik iliskimii zedeleyecek biliyorum kendimi cok iyi taniyorum..Ailesi hicbir yardim etmedigi icin suan bu haldeyiz herseyi kendimiz halletmeye calistigi icin benim ailem cok fazla destek oldular bu arda özellikle annem herseyimi karsiladi diyebilirim...,simdi yine ben b para muhabbetleri yuzunden bebek sahibi olamiycam ne zaman olucagimda belki degil hemende olmuyorki bi isler borclari kapatmayi beklersek 2 belkide 3 sene surecek ve bu durumdan sıkildim ev istedim olmadi kirada cocuk yapmayi bile kabullendim sinirlarini zormadim reesmen ama yine yok yine yok..en son dun konustuk ve aglayarak ciktim odadan hicbirsey soylemedi nolcak bilmiyorum...birkacgun sessiz donuk kalmayi dusunuyorum cunku cok kirginim bi maddi proplermler beni cok gerdi herseyin bir oluru bulunur diye dusunuyorum ama esim anlamiyor..yani özetle fikirlerinize ihtiyacim var

ben o kadar iyi anlıyorum ki sizi.
bizim de aynı şekilde.eşyalar için kredi çektik. ilk 2 yıl misafir odamız yoktu. ki ben de eğitimli ve çalışan bir bayanım.2lisans bir yüksek lisans yaptım.iyi bir işim var. düğün istemedim çünkü biliyordum bu bizi daha çok batıracaktı.
yazık ki hevesim kursağımda eşimi sevdiğim ve onun doğru insan olduğunu düşündüğüm için heveslerimi içime gömüp birçok şeyden de vazgeçip evlendim. ailem elinden gelen herşeyi tam tekmil yaptı. hep bi yanlarım eksik kaldı. zor zamanlardı. benim de şimdiye kadar hep ailem yardım etti. karşı taraftan bişey göremedik ama çok da sorun değil. bir arkadaşın dediği gibi ailelere değil kendimize güvenip yola çıktık.
yardım edenlerden Allah razı olsun.köstek olmaya çalışanları zaten Allaha havale ettim. en güzelini bilir.
şimdi 2 yıllık evliyiz yaklaşık. eşimin ailesi salon takımı almamaıza yardım etti ilk kez.eşya borçlarımız bitti.
sonra eşim daha yakın bir yerde iş buldu.yol masrafımız düşünce de krediye dayanıp ev aldık kira vermek yerine daha uygun bir muhitte ev almak mantıklı geldi.zaman zaman cebimizde harçlığımız olmadan da dolaştık.
şimdi neredeyse 4aylık hamileyim. düşünüyorum yetebilir miyiz diye bazen. çünkü bakacak kimsem yok ve bebeğime benim bakmam daha doğru olacak. tek maaşla nasıl olur bilmiyorum ama bebek kısmetiyle gelir diyenlere katılıyorum. birileri illaki yardımcı olacak yeni kapılar açacak Rabbim biz biraz daha kemer sıkacağız.bir şekilde olacak işte.
ama şu var ben 32 yaşındayım.daha geç kalmak istemiyordum bebek için.
yaşınız kaç bilmiyorum ama daha gençseniz acele etmeyin. birkaç yıla kadar düze çıkar daha rahat edebilirsiniz. yine de annelik isteği çok ağır basıyorsa asla eleştirmem çok haklısınız. yine de eşinizle ortak karar alıp bebeğe evet diyin.
inanılmaz bir sorumluluk. az beslenerek az çeşit giyerek büyüyebilir bebekler. ama gerilimin olduğu bir ortamda sağlıklı bir psikoloji ile büyümesi zor.
çok uzun yazdım.kusura bakmayın.sizin yaşadıklarınız beni geçen yıllara götürdü.tutamadım kendimi.
Allah hakkımızda hayırlısını versin. inşallah herşey gönlünüzce olur....

kesinlikle çocuk istemeyen adamı baba yapmayın...!
ben o hatayı yaptım..
ben hamilelik haberimi sevinçle ona söylerken o sadece korkuyorum dedi..
kontrollere pek gelmedi benimle.Hamileliğim mutsuz geçti ağladım,üzüldüm,çok keşke dedirtti bana..
Doğduktan sonra yüzünü görünce işler değişti tabi kızından kıymetlisi yok şimdi..
Ama hiç istediğim gibi bir hamilelik ve doğum yaşayamadım. Beklediğim değeri göremedim..Bana hep sen istedin diyip durdu..
Maddiyattan önce iki tarafında istemesi çok önemli...Erkek kendini yetersiz hissettikçe o sorumluluktan korktukça sana yüklenecek ve hamile halinle o davranışları kaldırmak inan çok zor oluyor..
Bence sizde bir işe girin..Biraz zaman geçsin ikinizin ortak kararıyla olsun..Yoksa çok mutsuz bir hamilelik yaşarsın..

Tam.olarak.dediginiz.gibi aslinda aliamadim bu standartlara ama sevgimin üstesinden gelecek gucu var,onu.sevdigim.icin.ondan.bir parca istiyorum onunda bunu anlamsi gerekmezmi herseyin bir sekilde oluruna.gidilemezmi ? Hersey normal.stanartlarda olursa.cok.da.zorlayacagini zannetmiyorum..

Söyelediginiz seyleri tam olarak anliyorum hevelseriniz.kalirmi kiyasmama.olurmu icinizde yine pisman.olurmusunuz lükslerinizden taviz verebilirmisiniz.demek istiyirsunuz
Tabiki belli standartlar dahilinde ödun verebilirim.oda olmazda parl yatak olur sadece hastanenin.özel.olmasi gerekir cunku ilac alerjim.var cok.dikkat edilmesi gerek bir konu tedavi gordum özel.olan hastanlerin.normlide var uygunuda acikcasi size birsey soyliyeyimmi esimin dusunceleride sizin.gibi pink2 sen bunlari bunlari isteyeceksin.ben yapamayacagim ve yine cok.uzuleceksin diyor.ama.ben.suni anlatamiyorum herseyin.oluruna gidip ailemin de destegiyle.eger birde guzel bi ise girersemm allahin izniyle.olmayacak birsey degol.ki bu

Güzel bir işe girmek gibi planınız varsa bebek olayını biraz erteleyin zaten. İş yerleri kapısını açmış beklemiyor ki? Hele hele malesef aklında bebek olan bir kadın onlar için doğum iznine ayrılacak bir işçi demek.
Bence biraz acele ediyorsunuz. Tabiki de bir işe girerseniz bebek olayı daha kolay olur. Ama daha ortada belirli bir iş yok anladığım kadarı ile. Bir de ailenizin yardımına eşiniz sıcak bakmayabilir. Size yetemediğini hissedebilir ki şu anda da hissediyor gibi.

Bebek masraflı; anladığım kadarı ile sizin için ne olursa idare ederim gibi bir durum da yok.

Zira yüksek geliri olmadığı halde bu kadar borçla evlendiğinize göre; ucuzunu alırım demeyeceksiniz. O zaman da sıkıntı tabii.

Herkesin geliri kendine göredir; yaşam standardı farklıdır.

Ama bebek giysileri; ayakkabıları vs daha pahalı. Örnek vermeye de korkuyorum herkes reklam yapıyorsun diyecek ama anlaşılır olmak için fiyatları yazacağım. Kreş taksidini ödedim 1024-TL; oğluma baharlık ayakkabı alacaktım; kreşteki diğer çocukların ayakkabılarını inceledim; bu sene X marka modası var; oğlum da onlardan istedi. iki ayakkabı 300,00-TL tuttu; giysisi; yemesi içmesini vs yazmıyorum.

Zengin vs değilim çalışıyorum kazanıyorum; kendime 100,00-Tl 'ye ayakkabı almıyorum ona alıyorum.

Tüm konuyu okuyamadım; eski borçların kaynağını bilemiyorum ama bebek ile masraf artar; kısılacak başka yer yok ise bekleyin yahut evdeki lüzumsuz harcamaları ortadan kaldırıp kendinize bebek bütçesi oluşturun.

Misal benim gibi premature annesi olabilirsin..en basiti 100 gr mamaya 150 lira verebilirsin..Sonrasini hic anlatmiyorum zaten...
Ama yazinizda zengin kiz fakir olan dizisinin senaryosunu okur gibi oldum..
Sanirim esinizin belliydi yasam standarti..
Bi hevese kapilip evlenip simdi adama ah vah etmenin bi manasi yok..
Ailesi arka cikmadi sizin ki cikti..
Bu durumda bi siz dgldisiniz..
Bence siz esinizi gercekten sevseniz bu durumlari yazmak yerine suan maddi durumumuz ii dgl ama bebek istiyorum esim bekleyelim dio bile deseniz yeterliydi..
Hepimiz ogrenmesine gerek yoktu sizin varlikli bi aileden gekdiginize madem varliklisiniz aileniz herseyinizi karsilasin kapatsin borclarinizi..
Illa erkek tarafi yapacak diye bise yok sizde bi anadan dogmasiniz oda...
Bence siz esinizin bu maddi durumlarinindan sıkılıp cocuk istiyorum diyorsunuz niye cunku biliyorsunuz ki suan bu imkansiz ve esinizin maddi sorunlarina olan öfkenizi bu sekilde ondan cikariyosunuz...
Bence esiniz kesinlikli hakli...
Benim kizim suan ayda sabit 300 tl masrafi var..Yarin bebek oldugunda da suna alicam sunu da ben varlikli aileden geldim deyip basinin etini yemeyin adamin..
Eger ki bu evliligi maddi acilardan gogusleyemiyorsaniz ...Ki bu adamcagizin durumu belli yani...Cocuk olmadan once asil konu evliligi devam ettirmelimiyim varlikli bi aileden geldigimin acısını varlıksız kocama surekli cektirmelimiyim yoksa ...sina siz karar verirsiniz artik..

Not:Esinize de günah....

ben üzüldüm şimdi biraz yazınıza. çok sert olmamış mı acaba bu yaklaşım.
ne yaşadığını bilemeyiz.nelerden geçti acaba.
bunalmış yazmış buraya nevar ki bunda? ayrıntıları öğrenmek rahatsız ediyorsa okumamak elimizde değil mi
haklı olduğunuz taraflar çok ama
paylaşıp acısını hafifletmek isteyen bir insana bu kadar eleştirel yaklaşmak!!!

kimse sınanmadığı günahın masumu değildir diye bir söz var. yaşamayan anlayamaz.
hiçbirimiz ne hissettiğini bilemeyiz.
ama annellik en güzel şey.içgüdüsel olarak çok arzuluyor besbelli.
en doğru ve hayırlı zamanda kavuşur umarım bu dileğine.

Allah aşkına eşine ısrar etme.
2 gün önce eşim "çocuk istemek" gibi talihsiz bir laf etti bana, neye uğradığımı şaşırdım. bi sürü borcumuz var, daha hayatımız yeni yeni düzene giriyor ve sadece 3.5 senelik evliyiz ne çocuğu yani bu kadar hengamenin arasında.
benim ailem de eşimin ailesi de bişeye el sürmediği için borçlarla başladık zaten evliliğe. borçlar bitse bile hiç mi rahat, masrafsız zamanlar yaşayamıycam? diye düşünüyorum.
eşime de 2 gündür soğuk davranıyorum. Nasıl çocuk isteyebilir hiç mi mantıklı düşünmüyor diye kızıyorum. içimde bi gıdım istek vardı o da kaçtı gitti.
demem o ki şartlar olgunlaşana kadar beklemek daha mantıklı görünüyor.

ben de senin gibi düşünüyorum ama kalbim istiyor da yapmayı şartlar yüzünden tutuyorum kendimi.

Valla canım bizde aynen dediğin gibiyiz kendimz evlndk herseyi kendinz yaptık tabi kredi borcları ödüyoruz.eşimin ailesi hiç yardım etmedi benim ailem sağolsun hep destek her konuda akşam yemeğinden fatura ödemeye kadar istedgmz an koşarlar.ama tabi ne kadar olursa olsun borc bizim her ay geliyor. bende hamile kalınca işden ayrıldım ee tabi sıkıstık.bebek masraflı evet masraf illaki her ay muayene ücreti başladı simdiden.kafamızda bir sürü düşünce dogum parası. Bebeğe alınacaklar her ay gelen kredi borcu. Allahdan kira yok.kira ödesek cokkk zor .tabiki kısmetiyle gelir. Ama insan ona herseyin en iyisini istiyor.

Tabiki masraflı.. Fakat bende inananlardanım Rızkıyla gelir.. Yiyeceği ekmeği olmazsa zaten gelmez Dünya'ya derim hep.. Kendinden kısıp bebeğine yedireceksin. Bundan da güzel bişey olamaz bence :)

Bebek masraf ve sorumluluk .. Biz karı koca 30 yaşımızdan sonra evlat sahibi olmaya karar verdik . Bir anda maddi olarak zorlanmayalım diye her ay belli ihtiyaçlarını alıyoruz. İkimizin aileside tam destek olmasına ragmen biraz zorlanıyoruz çünkü ev kredisi ödüyoruz her ay belli bir miktar. Varolan borçlarınız bittikten sonra bebek sahibi olursanız çok daha fazla rahat edersiniz diye düşünüyorum

ben üzüldüm şimdi biraz yazınıza. çok sert olmamış mı acaba bu yaklaşım.
ne yaşadığını bilemeyiz.nelerden geçti acaba.
bunalmış yazmış buraya nevar ki bunda? ayrıntıları öğrenmek rahatsız ediyorsa okumamak elimizde değil mi
haklı olduğunuz taraflar çok ama
paylaşıp acısını hafifletmek isteyen bir insana bu kadar eleştirel yaklaşmak!!!

kimse sınanmadığı günahın masumu değildir diye bir söz var. yaşamayan anlayamaz.
hiçbirimiz ne hissettiğini bilemeyiz.
ama annellik en güzel şey.içgüdüsel olarak çok arzuluyor besbelli.
en doğru ve hayırlı zamanda kavuşur umarım bu dileğine.
Haklisindir cnm muhakkak..yani ben yanlis dusunmusumdur emininki..Ama aciklamak isterken borc odemekten cok skldm evliligimizin tadini alamadik dese amenna..
Ama varlikli bi aileden geldim,kirada bebek deyince hic hoslanmiyorum bu muhabbetlerden ondan biraz sert konustum galiba..
Konu sahibinin de kalbini kırıp uzduysem siz araciliginizla ozur dilerim..

ben o kadar iyi anlıyorum ki sizi.
bizim de aynı şekilde.eşyalar için kredi çektik. ilk 2 yıl misafir odamız yoktu. ki ben de eğitimli ve çalışan bir bayanım.2lisans bir yüksek lisans yaptım.iyi bir işim var. düğün istemedim çünkü biliyordum bu bizi daha çok batıracaktı.
yazık ki hevesim kursağımda eşimi sevdiğim ve onun doğru insan olduğunu düşündüğüm için heveslerimi içime gömüp birçok şeyden de vazgeçip evlendim. ailem elinden gelen herşeyi tam tekmil yaptı. hep bi yanlarım eksik kaldı. zor zamanlardı. benim de şimdiye kadar hep ailem yardım etti. karşı taraftan bişey göremedik ama çok da sorun değil. bir arkadaşın dediği gibi ailelere değil kendimize güvenip yola çıktık.
yardım edenlerden Allah razı olsun.köstek olmaya çalışanları zaten Allaha havale ettim. en güzelini bilir.
şimdi 2 yıllık evliyiz yaklaşık. eşimin ailesi salon takımı almamaıza yardım etti ilk kez.eşya borçlarımız bitti.
sonra eşim daha yakın bir yerde iş buldu.yol masrafımız düşünce de krediye dayanıp ev aldık kira vermek yerine daha uygun bir muhitte ev almak mantıklı geldi.zaman zaman cebimizde harçlığımız olmadan da dolaştık.
şimdi neredeyse 4aylık hamileyim. düşünüyorum yetebilir miyiz diye bazen. çünkü bakacak kimsem yok ve bebeğime benim bakmam daha doğru olacak. tek maaşla nasıl olur bilmiyorum ama bebek kısmetiyle gelir diyenlere katılıyorum. birileri illaki yardımcı olacak yeni kapılar açacak Rabbim biz biraz daha kemer sıkacağız.bir şekilde olacak işte.
ama şu var ben 32 yaşındayım.daha geç kalmak istemiyordum bebek için.
yaşınız kaç bilmiyorum ama daha gençseniz acele etmeyin. birkaç yıla kadar düze çıkar daha rahat edebilirsiniz. yine de annelik isteği çok ağır basıyorsa asla eleştirmem çok haklısınız. yine de eşinizle ortak karar alıp bebeğe evet diyin.
inanılmaz bir sorumluluk. az beslenerek az çeşit giyerek büyüyebilir bebekler. ama gerilimin olduğu bir ortamda sağlıklı bir psikoloji ile büyümesi zor.
çok uzun yazdım.kusura bakmayın.sizin yaşadıklarınız beni geçen yıllara götürdü.tutamadım kendimi.
Allah hakkımızda hayırlısını versin. inşallah herşey gönlünüzce olur....

Sizin yureginiz ne kadar guzel..
Ne guzel sabir gostermissiniz..
Ne guzel dayanmissiniz birbirinize..
Insallah bebeginizle beraber her sey daha guzel olur. :)

Sizin yureginiz ne kadar guzel..
Ne guzel sabir gostermissiniz..
Ne guzel dayanmissiniz birbirinize..
Insallah bebeginizle beraber her sey daha guzel olur. :)

çok teşekkür ederim. sizin güzel bakışınız bence görüneni güzel kılan.
amin.inşallah yuvamız bebeğimizle tamamlanır.sağlıklı mutlu bir çocuk yetiştirebiliriz.
dilerim sizin için de herşey gönlünüze göre güzel olsun :)

Haklisindir cnm muhakkak..yani ben yanlis dusunmusumdur emininki..Ama aciklamak isterken borc odemekten cok skldm evliligimizin tadini alamadik dese amenna..
Ama varlikli bi aileden geldim,kirada bebek deyince hic hoslanmiyorum bu muhabbetlerden ondan biraz sert konustum galiba..
Konu sahibinin de kalbini kırıp uzduysem siz araciliginizla ozur dilerim..

olgun yaklaşımınız için asıl ben teşekkür ederim.:KK36:
kirada da olur anne evinde de olur mutlu huzurlu ortam olsun bebek için en önemlisi bu gibi geliyor bana.
ve hak veriyorum size. ev olur araba olur herşeyin olur ama bir anda yitirilebilir hepsi.
maneviyatı temel almazsak mutsuz olmak için etrafa baktığımızda pek çok eksik görebiliriz zaten.
kimse için hayat kolay değil.
lakin insan zamanla olgunlaşıyor işte yaşadıkça gördükçe...
çok yolumuz var...öğrenecek çok şey var...

X