Bebek=masraf mi ?

Bebek masraf gerçekten. Diyelimki ilk altı ay anne sütü aldı,mama ihtiyacı olmadı. Bez,giyim,doktor kontrolü her ay,bunun dışında devletin karşılamadığı ama iki doz yapılması gereken aşılar oluyor( ilk aklıma gelen rota virüsü bu arada)bunları yapsanız ,ilk 6 ay geçti diyelim. Ek gıdaya geçtiniz,eti,yoğurdu,maması,meyvesi vs yine eklenerek devam edecek yukarıdaki masraflara. Bunlar kısılamayacak ihtiyaçlar ve anne olarak en doğalını,en sağlıklısını yedirmek isteyeceksiniz bunuda unutmayın. Biraz büyüyünce oyuncak vb masraflar eklenecek. Zaten ilk etapta yataği,bebek arabası vs masraf yapacaksınız. Biraz eliniz rahatlayınca düşünmeniz daha sağlıklı bencede inanın kolay olmuyor. Rızkıyla gelir evet ama çok zorlanabilirsiniz.

Malumatfuruşluk gibi olmasın ama bebek kıyafetlerini sezon sonu almakta fayda var. Ben bu yaz hiç kıyafet almayacağım. Geçen yaz ortalama bir markanın sezon sonu indirimlerin bayağı almıştım kızıma :) Şimdi fiyatlara bakınca oldukça karlı olduğumu düşündüm.
İyi fikir vallahi, yeni anneyiz ya yavas yavas öğreniyoruz. Önümüzdeki yaz kıyafetlerini bu yaz bitimi alayım o halde

Arkadaslar tesekkur ederim.yorumlar icin.bazilari beni anlamis bazilari ise hic anlamamia öncelikle sinirlari zorladim kirada cocuga evet dememin.nedeni.kiramiizin.yuksek olmasi ve bu sartlara ragmen.bebek istemem tabikide kirada oturmak kotu birsey degil bunu demek istemedim gonul.isterki evimiz olsun ama olmadi kiramiizn.yuksek olmasia ragmen kirada cocuk yapmayi.kabul ettim demek istemistim sanirim yanlis bir cumle.kullandim.birde ben buraya icimi dokmek.icin.yazdim ama.anliyandan cok dalga gecen cok olmus bunuda hic yakistiramadim.insan.ne cektigini.kendi bilir maddi.durumumuza gelince yuksek standartlardan borclarin altina.girince bi.noldum.diyor insan buni sadece yasayan anlar o yuzden cok.bu konu hakkinda yazmayacagim yasim 24 esim 29.yasinda tabiki yaslarimiz.icin.bekliyebiliriz.ama.benim.takildigim mevzu bu konuyu aklimdan cikaramam ve bu duyguyu atamam.surekli sadece istemem surekli isle ilgili gorusmlerede gidiyorum ayrica haber bekledigim.yerler var. ben.burda yorum.yaparken acaba ne hissetti.diyerek.kendimce konu sahibinin yerine koyarak cevap yaziyorum ve kimseye kirici olmuyorum lutfen sizfe biraz dikkat edin ...biraz anlamaya calisin olurmu

O zaman kendinize şunu sorun: Bebeğinize nasıl hevesleriniz olacak? Bunların bir kısmını yapamazsanız bu sizi bunalıma sokacak mı? Durumunuza isyana sürükleyecek mi? Ona güzel bir oda hazırlayamazsanız, olsun bebeğim yanımda ya bu bana yeter diyebilecek misiniz? Bir karyola bir beşikle onu büyütmek size yetecek mi? Doğumu özel hastanede olsun der misiniz? Yoksa devlette olsa sıkıntı olur mu? Arkadaşlarımını takip ettiği bir takım anne-çocuk bloglarından biliyorum, bebek gelişimi için çok değişik aktiviteler, oyun programları bilimum şey var. Siz bunlara heves edecek misiniz? Sizin eski çevrenizden arkadaşlarınızdan çocuğu olanlar var mı? Onlara imrenir misiniz? Yani özetle sorularınızın cevabı sizde.

Eşini seviyorsun ama bu darda yaşama durumuna alışamamışsın
Eskiye bir özlem sezdim sende
Bu durumda çocuk yapmamalısın
Çocuğun ciddi masrafları var, kendinden kısmak başka şey, evlada yok demek başka şey, kaldıramayabilirsin
Tam.olarak.dediginiz.gibi aslinda aliamadim bu standartlara ama sevgimin üstesinden gelecek gucu var,onu.sevdigim.icin.ondan.bir parca istiyorum onunda bunu anlamsi gerekmezmi herseyin bir sekilde oluruna.gidilemezmi ? Hersey normal.stanartlarda olursa.cok.da.zorlayacagini zannetmiyorum..

O zaman kendinize şunu sorun: Bebeğinize nasıl hevesleriniz olacak? Bunların bir kısmını yapamazsanız bu sizi bunalıma sokacak mı? Durumunuza isyana sürükleyecek mi? Ona güzel bir oda hazırlayamazsanız, olsun bebeğim yanımda ya bu bana yeter diyebilecek misiniz? Bir karyola bir beşikle onu büyütmek size yetecek mi? Doğumu özel hastanede olsun der misiniz? Yoksa devlette olsa sıkıntı olur mu? Arkadaşlarımını takip ettiği bir takım anne-çocuk bloglarından biliyorum, bebek gelişimi için çok değişik aktiviteler, oyun programları bilimum şey var. Siz bunlara heves edecek misiniz? Sizin eski çevrenizden arkadaşlarınızdan çocuğu olanlar var mı? Onlara imrenir misiniz? Yani özetle sorularınızın cevabı sizde.

Söyelediginiz seyleri tam olarak anliyorum hevelseriniz.kalirmi kiyasmama.olurmu icinizde yine pisman.olurmusunuz lükslerinizden taviz verebilirmisiniz.demek istiyirsunuz
Tabiki belli standartlar dahilinde ödun verebilirim.oda olmazda parl yatak olur sadece hastanenin.özel.olmasi gerekir cunku ilac alerjim.var cok.dikkat edilmesi gerek bir konu tedavi gordum özel.olan hastanlerin.normlide var uygunuda acikcasi size birsey soyliyeyimmi esimin dusunceleride sizin.gibi pink2 sen bunlari bunlari isteyeceksin.ben yapamayacagim ve yine cok.uzuleceksin diyor.ama.ben.suni anlatamiyorum herseyin.oluruna gidip ailemin de destegiyle.eger birde guzel bi ise girersemm allahin izniyle.olmayacak birsey degol.ki bu

herkes bu hesapları yapsa ülkecek bu kadar depresyonda olmayız bence..

kısmetiyle gelir diye doğurulan bebeklere sonrasında insan pazarda markette istediği gördüğü bişeyi alamayınca insana taş gibi oturuyor.

Belli bir Kesime hic oturmuyor ama, kis günü ayaginda ayakkabisi bile olmayan 5-6 cocugun ustune hamile kadinlar goruyorum oturdugum semtte, ayaginda corap ustu terlik hepsinin, uzerlerinde mont bile yok, kadin hala doguruyor, demek ki memnun halinden...

mesleğiniz yoksa tezgahtarlık dahi olsa bir işe girip 3 yılda bitecek borcu daha kısa sürede bitirmeye çalışırım. eşinde biliyor ki senin isteklerin olmadığı için mutsuzsun. bebeğin için istediklerin olmazsa daha çok mutsuz olmandan korkuyor. ve haklı.

neden bu kadar abartılacak borç yaptınız bunu anlamakta zorlanıyorum. paranız varsa tamam anlarım ama olmayan parayla bir sürü borçla geçinmekte ayrı.

evlenmeden ve işe başlamadan önce tek maaşla bizde çok zorlandık. ama ailem gerekmedikçe borç yapmadı. yediğimizden kısmadılar ama bazı şeylerden kıstık. harçlık biriktirmek yerine harçlık istemeyen bir öğrenci oldum. hani parasızlık nedir bilmezsiniz demeyin diye yazdım. ne olduğunu gayet iyi biliyorum. ama bu dönemlerinde geçici olduğu, ve sizin de çabalamanız gerektiğini de biliyorum. siz evde oturarak borç bitmez. basit vs. demeyip iş bulun.

Belli bir Kesime hic oturmuyor ama, kis günü ayaginda ayakkabisi bile olmayan 5-6 cocugun ustune hamile kadinlar goruyorum oturdugum semtte, ayaginda corap ustu terlik hepsinin, uzerlerinde mont bile yok, kadin hala doguruyor, demek ki memnun halinden...

onların çocukları sağlıklı oluyor. hallerinden gayet memnunlar...

Misal benim gibi premature annesi olabilirsin..en basiti 100 gr mamaya 150 lira verebilirsin..Sonrasini hic anlatmiyorum zaten...
Ama yazinizda zengin kiz fakir olan dizisinin senaryosunu okur gibi oldum..
Sanirim esinizin belliydi yasam standarti..
Bi hevese kapilip evlenip simdi adama ah vah etmenin bi manasi yok..
Ailesi arka cikmadi sizin ki cikti..
Bu durumda bi siz dgldisiniz..
Bence siz esinizi gercekten sevseniz bu durumlari yazmak yerine suan maddi durumumuz ii dgl ama bebek istiyorum esim bekleyelim dio bile deseniz yeterliydi..
Hepimiz ogrenmesine gerek yoktu sizin varlikli bi aileden gekdiginize madem varliklisiniz aileniz herseyinizi karsilasin kapatsin borclarinizi..
Illa erkek tarafi yapacak diye bise yok sizde bi anadan dogmasiniz oda...
Bence siz esinizin bu maddi durumlarinindan sıkılıp cocuk istiyorum diyorsunuz niye cunku biliyorsunuz ki suan bu imkansiz ve esinizin maddi sorunlarina olan öfkenizi bu sekilde ondan cikariyosunuz...
Bence esiniz kesinlikli hakli...
Benim kizim suan ayda sabit 300 tl masrafi var..Yarin bebek oldugunda da suna alicam sunu da ben varlikli aileden geldim deyip basinin etini yemeyin adamin..
Eger ki bu evliligi maddi acilardan gogusleyemiyorsaniz ...Ki bu adamcagizin durumu belli yani...Cocuk olmadan once asil konu evliligi devam ettirmelimiyim varlikli bi aileden geldigimin acısını varlıksız kocama surekli cektirmelimiyim yoksa ...sina siz karar verirsiniz artik..

Not:Esinize de günah....

Bence beklemelisiniz, bebek çok özel bir duygu evet ama şuan kendinize yetemezken çocuğunuzun masrafları ile baş etmek zor olacaktır.

Yapar ama bütcene bakınca o ayrıntıya giremiyorsun bile fıstığım.

Bugün cocuklarda en bilinen ucuz marka maymunlu mağazada bile bi takım 29 lira :)

İyi ki H&m var :KK70: Hem ucuz hem hoş.

Eskiden cocuklarımızı birbirimizin eskileriyle büyütürdük. En güzeliymiş. İş yerinden bi arkadaşıma kızımın ayağını bile sokmadığı yeni doğan takımlarını verdim de hanımefendi hakaret sayarmış, o alamaz mıymış :)
Evet ya benim bebeğim henüz yok ama birine hediye alıcaksak hemen h&m ye koşuyoruz. İyi ki çocuk kısmı da var :-)

3.5 aylık bebeğim var. Özel hastanede her kontrol 120 lira, doğum 5000 lira. Özel sağlık sigortan varsa kontrol 20, doğumu tam bilmiyorum 150 gibi bir rakam verdik. Çocuk odası 2000 civarı ki yatak dahil değil. Şimdilik park yatak aldım 300 lira. Kızım ilk iki ay ememedi. Hastane tipi pompa kiraladık 200 lira. Düzgün bir biberon 60 lira. Hastane çıkışları 100 liradan başlıyor en az 2 tane lazım.Hastaneye gelenlere magnet hediye 100 lira. oturana kadar ayrı puset oto koltuğu da olan 1800 lira ( bunu almadım kuzenimin vardı 6 aylığına ödünç aldım :)) ana kucağı 300 lira. İlk aklıma gelenler bunlar. Ben doğru düzgün kıyafet alamadım iki ailenin ilk torunu o yüzden devamlı hediye geliyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bebek evet bir gülüşü dünyaya değer ama çok masraf. Bunlardan kısmak da çok zor. İyi düşün derim ben..

Tam.olarak.dediginiz.gibi aslinda aliamadim bu standartlara ama sevgimin üstesinden gelecek gucu var,onu.sevdigim.icin.ondan.bir parca istiyorum onunda bunu anlamsi gerekmezmi herseyin bir sekilde oluruna.gidilemezmi ? Hersey normal.stanartlarda olursa.cok.da.zorlayacagini zannetmiyorum..

Söyelediginiz seyleri tam olarak anliyorum hevelseriniz.kalirmi kiyasmama.olurmu icinizde yine pisman.olurmusunuz lükslerinizden taviz verebilirmisiniz.demek istiyirsunuz
Tabiki belli standartlar dahilinde ödun verebilirim.oda olmazda parl yatak olur sadece hastanenin.özel.olmasi gerekir cunku ilac alerjim.var cok.dikkat edilmesi gerek bir konu tedavi gordum özel.olan hastanlerin.normlide var uygunuda acikcasi size birsey soyliyeyimmi esimin dusunceleride sizin.gibi pink2 sen bunlari bunlari isteyeceksin.ben yapamayacagim ve yine cok.uzuleceksin diyor.ama.ben.suni anlatamiyorum herseyin.oluruna gidip ailemin de destegiyle.eger birde guzel bi ise girersemm allahin izniyle.olmayacak birsey degol.ki bu
Ben de çocuklarım küçükken kısmetıyle gelir diye düşünenlerdendim

Simdi büyüdüler büyüdüker dediğim büyüğü 5 yasında küçük te 4 olacak

Hersey istiyorlar inanın tabi her dediğini yapamayız zaten yapmakta iyi değil ama onlar istedide siz alamadınız mı yaşadığınız üzüntü tarif edilemez

Sağlıklı yemekler yesınler güzel giyinsinler iyi okullarda okusunlar spor yapsınlar mutlu anne babaları olsun güzel cevreleri olsun isteyeceksınız ve malesef bunlar hep para:KK43:
Çok iyi düşünün çok büyük sorumluluk

bebek=masraf denmez çünkü onlara yapılanlara masraf gözüyle bakmıyorum olması gereken şeyler olarak bakıyorum...size tavsiyem maddi durumunuz iyi değilse çocuk yapmayın çocuğunuza yazık...sizde üzülürsüzünüz çocuğunuz iyi şartlarda büyütemezseniz...strese girersiniz benim kızım var 2 yaşında sürpriz yumurta istiyor sırf içindeki oyuncak için ve tanesi 3.25 biz hergün onlardan alıyoruz en küçüğü varın siz hesaplayın ayrıca ben çocuk nasibiyle gelir fikrine katılmıyorum inşallahçı bir düşünce biçimine giriyor..adam okadar sağlıksız besleniyor ve Allah kokrur diyor bunun gibi bir düşünce yapısı

Hakli oldugunuz yerler var kabul ama siz hala ailelerden destek bekleyerek anne olmaya calisiyorsunuz. Boyle anne olunmaz ki. Olamazsiniz.
Esinize biraz zaman verin. Surekli konuyu acmayin.
Ailelerden destek alma fikrini cikarin artik aklinizdan. Zorunda da degiller yardim etmeye.. sonra ay torunlarina birsey yapmadilar diye tyeni topik acarsiniz uzulen hep siz olursunuz. Kendi ayaklariniz uzerinde durmaya alisin, esiniz borclari kapatsin biraz. Siz bunalimda oldugunuz icin cocuk fikrine takilmissiniz. Bir sure calisin hem kafaniz dagilir hem borclar rahatlar.

Bebek rizkiyla gelir ama o rizik cok masrafli. Bazi seylerden kisabilirim diorsunuz ama sizin standartlarinizdan gelen biri hemen kisamaz evladi icin.

Vee en onemlisi siz istediniz diye baba olmayi zorla kabul ederse esiniz ilerideki her sorunda bu durumu yuzunuze vurur. Sizi bebekle basbasa birakabilir. Baba olmayi kabullenemeyebilir. Bu cok riskli iste.. Hem esinize hem kendinize biraz zaman taniyin.

Ben bebeğin kısmetiyle geldiğine falan inanmıyorum açıkçası. Bu konularda biraz realist olmak gerek. Geleceğini maddi açıdan az da olsa garanti altına almadan çocuk yapma taraftarı değilim. Çünkü bize bağımlı masum bir canlı o ve tüm sorumluluğu bizim üzerimizde. Çocuk büyütmek kolay iş değil. İyi düşünüp taşının ve rızkıyla geldiği safsatalarına güvenmeyin benden size tavsiye.

Annem biz küçükken '' aynı penyelerle elbiselerle duruyoruz çocuklardan bize sıra gelmiyor ki '' derdi. Suçu kendimde görürdüm neden oldum ki ben diye. annemin kendi ihtiyaçlarını alamasının sebebi bendim,kardeşlerimdi benim gözümde.çocuk psikolojisi iste.

onu bunu bilmem. Bi güvencen yoksa, kendi ihtiyaçlarını gideremiyorsan sırf yalan dünyanın meyvesini tadayım diye çocuk mocuk yapmayacaksın...

Tabiki masrafi oluyor masrafsiz canli var mi su dunyada,kendinden ordan burdan tirtiklayarak bebegine en iyisini yapmaya calisiyor insan.Bebek sahibi olmak icin borcsuz kagidi istenmiyo sonucta.Anne baba olarak elinden gelenin en iyisini yapmaya calisacagina inaniyorsan olursun zaten.Ha eslerden biri cocuk istemiyorsa o ayri cocuga maddi ve manevi zarar verebilir bu durum,beklemek daha mantikli..
bu kış bize rottweiler cinsi bir köpek sığındı.araştırdık sahibini de bulamadık.karda kışta bırakma da içimize sinmedi besleyelim dedik.süt mama ve yediklerimizle besledik.
meğer köpekciğimiz bir de gebeymiş.1,5 ay sonra bir gece 7 yavrumuz daha oldu.annesi memeden ayırana kadar onlara da baktık 2 ay.düşünün curcunayı masrafı.2 ay sonra bakabileceklerine inandığımız kişilere 6 yavruyu verdik.şimdi bir yavruyla bir de annesi kaldı ama ayda neredeyse 30 kilo mama yiyorlar.bunun yanında sütü ve ekstra şeyler hariç.
düşünün şimdi bir bebeğin masrafını:KK51:

onların çocukları sağlıklı oluyor. hallerinden gayet memnunlar...

Doğal seleksiyona ugruyor onlar, direnci dusuk olan dogar dogmaz ölüyor cunku, direncli olan yasiyor ve buz ustundr ciplak yatirsan bisey olmuyor.
Anneleri de gayet sogukkanlilikla 10 tane dogurdum 6 si yasadi diyebiliyor, o kadar olagan buluyorlar yani.

49 gün önce doğum yaptım. Tıp fakültesi hastanesnde ücretsiz. Ama önemli olan sonrası... Sütüm gelmedi sağma makinası aldık. Yetmedi mama veriyoruz. Beşik , kıyafetler , bebek bezi , ıslak mendilleri , ana kucağı , bebek arabası , puset , banyo küveti , burnu tıkanmasın diye buhar makinası , biberonlar için sterilize makinası ve daha aklıma gelmeyen bir sürü şeyler... Bebek bakımı tabikide masraflı.. Size tavsiyem borçlarınız bitince rahat rahat herşeyini alıp bebek yapmanız.. Üstelik ilk bebeğiniz heveslenip bir çok şey almak istersiniz içinizde kalmaz rahatça alırsınız..

kıradayken bebek sahıbı olmayı bıle kabul ettım nedir ya sabahtan berı guluyorum :))bugun yarın doğurucam evın kırada hatta bırak kırayı esımın tayını cıktı o yüzden evı boşaltmak zorunda kaldık annemın yanındayız kırada bıle deılız yanı o derece hala guluyorum:)))

X