Bebek=masraf mi ?

Bebegin masrafli oldugunu dusunmuyorum ben.Aldiginiz,tercih ettiginiz seylere bagli yada.Nasil desem hani haberlerde cikiyor ya gecekonduda yasayan issiz aileler bir suru cocuklari,onlarin yoksulluklari eger o sekilde degilseniz neden masrafi sizi cok zorlasin ki?
Yalniz bebek sahibi olmaya ciftlerden ikiside istemeli,tek tarafli olmaz.Esinizin ustune gitmeyin,biraz zaman verin.Sonrasinda tekrar konusursunuz.

onların bir sürü çocuk yapmasının mantığı şu zaten: zengin parasıyla fakir karısıyla oynarmış

Merhabalar nerden baslasam bilemiyorum,esimle nerdeyse 2 senedir evliyiz..maddi proplemler var en basindan beri ailesi hicbirseye yardim etmedi dugun zamani ve bircok seyi kendimiz hallettik uzun zamandit is bakiyorum bende destek olmak icin ama malesef yok bulmadim hala,borclar ayni hatta dahada kabarik duruyor ve ben kendimden bircok seyden fedakarlik yapiyorum varlikli bir aileden geliyorum ve sirf seviyorum diye herkes sustu evliligimde cunku esimi seviyorum diye evimiz kira arabamiz yok ve bunlarin hicbiride olamayacak gibi inancim.kalmadi cunku ilk evlendigimde saskinliklar icersinde naptim ben diye soklar yasadim kendimce ust uste yine kendimce kimseye anlatmadan atlatmaya calistim ama dedigim.gibi esimi seviyorum sadece maddi zorluklara alismak zor oldu ve simdi baslikta anlisilcagi gibi bir bebek istiyorum hemde cok istiyorum oyle boyle degil iliklerime kadar istiyorum hemde bana soyledigi sey maddi proplemler ve benim baski yaptikca sogudugunu belirtiyor uyuuamiyorum yemek yiyemiyorum hep aklimda bi cumleleri cunku cok istiyorum...ve bu isteksizik iliskimii zedeleyecek biliyorum kendimi cok iyi taniyorum..Ailesi hicbir yardim etmedigi icin suan bu haldeyiz herseyi kendimiz halletmeye calistigi icin benim ailem cok fazla destek oldular bu arda özellikle annem herseyimi karsiladi diyebilirim...,simdi yine ben b para muhabbetleri yuzunden bebek sahibi olamiycam ne zaman olucagimda belki degil hemende olmuyorki bi isler borclari kapatmayi beklersek 2 belkide 3 sene surecek ve bu durumdan sıkildim ev istedim olmadi kirada cocuk yapmayi bile kabullendim sinirlarini zormadim reesmen ama yine yok yine yok..en son dun konustuk ve aglayarak ciktim odadan hicbirsey soylemedi nolcak bilmiyorum...birkacgun sessiz donuk kalmayi dusunuyorum cunku cok kirginim bi maddi proplermler beni cok gerdi herseyin bir oluru bulunur diye dusunuyorum ama esim anlamiyor..yani özetle fikirlerinize ihtiyacim var

Sizi anlamaya empati yapmaya çalışıyorum. Hayattaki en büyük sınavlardan biri zenginken bu durumun değişmesi derler. Ama kirada çocuk yapmayı bile kabul ettim nasıl bir cümledir? Kirada çocuk yapılması bir düşkünlük göstermez ki. Benim eşi ve kendisi çok iyi mesleklere sahip bir çok arkadaşımın bebekleri kiradayken oldu.
Benim gözlemlediğim ama yanılıyor da olabilirim eşinizi sizin standartlarınıza uygun bir düğün yapmak için oldukça borçlanmış. Şimdi de o borçlardan çok daralmış. Siz çalışıyor musunuz? Ailesi destek değil ama destek olacak durumları var mıydı?

Size bebek rızkıyla gelir diyen olacaktır. Evet belli bir rızıkla gelir ama siz yaşam standardınızdan memnun değilsiniz. Bebeğinizi de istediğiniz gibi büyütemezseniz, istediğiniz kıyafetlerden alamazsanız bu sizi daha da gerebilir. Yakın arkadaşınız özel doktorlarda muayene olur, özel hastanelerde doğum yaparken siz bunları yapamazsanız hormonların da etkisiyle bunalıma girebilirsiniz. Bir çok şeye heves edeceksiniz. Yani demek istiyorum ki bebek sahibi olabilirsiniz pek tabi. Kimler kimler olmuyor. Ama onu istediğiniz gibi büyütemeyebilirsiniz.

bu durumda hiç çocuk yapmamalarıda gerekebilir yani...bu kadar ince hesapla ülke nüfusunu patlatıp yok edebilirsiniz yalnız :KK66:

Peki sizce yazdiklarimin arasinda gereksiz ya da luks sayilabilecek bir sey var mi? Mesela bebek odasini perdesini halisini oto koltugunu sut pompasini vs birsuru seyi yazmadim. Bez/gida/besik /saglik gibi temel ihtiyaclari da dusunmeden cocuk yapmayalim zaten. Bunlar kisa vadeli masraflar ustelik, yani simdi hamile kalsa kontrol masrafiyla baslayip 9 ay sonra tamamiyla yuzlesecek konu sahibi.

"Sınırlarımi zorlayip kirada çocuk yapmaya bile karar verdim" cümlesi kusura bakmayinda çok komik geldi bana.kiradayim 2 çocuğum var.ev almayi 2 yıl sonra planlıyoruz.11 yıllık evliyim. Durumumuz da kötü değil çok şükür. Buna rağmen aklımdan böyle bişey geçmedi.ev olmadan çocuk olmaz diye.Turkiyede kirada olup çocuğu olan aile daha çoktur. Bunu ölçüt almayin bikere.ayrica evet masraflı bu bir gerçek. Ama bi şekilde kendinizden fedakarlık yapıp onu buyutebilirsiniz bir süre. Durumunuzun duzelmesini beklerseniz çocuk için hiç uygun zaman gelmez. Hayat pahalı masraflar hep çok. Hep bişey çıkar. Cocugunuz en iyilerle değil de orta düzeyde iyi olan gereçlerle büyüyecek belki.ama ona verdiğiniz sevgi saygı ve terbiyeyle ve iyi eğitimle bunların bir önemi kalmayacaktır. Ülkemizde fakir olup çocuğu olan insanları gozlemleyin düşüncelerinizi kendiniz tartin . Durumunuzun olmaması hayatın güzel yanlarını yaşamanızı engellemesin. Çok takilmayin bunlara.herkesin yaşama hakkı var herseyi yapma hakkı var.parasi olsun olmasin. Kendiniz et yemez, alır 100 gr ona yedirirsiniz. Dert etmeyin.tanidigim borcu olan, durumu olmayan birkaç arkadaşım çocuk sahibi oldu.ve korktuklari gibi olmadı bişekilde yaşam devam etti.cocuk=kısmetiyle gelir.allah onun rizkini verir.

masraflı kısmet falan yalan. açlıktan ölmicek şekilde yaşar kısmete kalırsa. Kanına gireceğime hiç yapmamayı tercih edenlerdenim.

Anlamıyorum, masrfanı gözü kesmeyen evladını eski yöntem büyütür.

Gayet sağlıklı bireyleriz biz, bizim zamanımız da mamamı varmış, hazır bez mi? He 10 bin TL lik çocuk odası döşemezsinde 150 tl'ye bebek yatağı koyarsın evin bir köşesine.

Çocuk istemiyorum diyenler için konu başka tabi. Herkesin çocuğu olmalı diye bişey yok.

bebek kısmetiyle gelirMİŞ eskiden ama inanın şimdi ülkenin bu şartlarına kısmet biraz yetersiz kalıyor. yani tabi ki tamamen borcunuzu bitirip 40 yaşına gelmeyi beklemeyin ama azıcık rahatlayın maddi anlamda çünkü insanın yavrusuna istediği şeyleri alamaması inanın çok acı. çocuğun her istediğini almak değil kastım ama bir ayakkabı almak için 2 ay beklemek (ki hepimiz böyle büyüdük ama zordu), et yedirmek için ay başını gözlemek, sütünün bezinin derdine düşmek bir anne için çok zor. eğer yaşlarınız çok sıkıntılı değilse eşinizi de çok bunaltmayın az sabredin. inşallah rahat huzurla büyütün yavrunuzu.

Bir marketin online alisveris sitesine girin aylik bez mama (gerekebilir) sampuani sabunu pisik kremi deterjani hesaplayin, bu ilk 6 ay icin, 6 aydan sonra buna meyvesi sebzesi eti vs ekleniyor (bebegin bogazindan kisilmiyor)
Ayrica giysisi, havlusu, besigi, yatagi yorgani, bebek arabasi vs bunlari hesaplayin.
9 ay boyunca rutin kontrollerinizi, bebek dogduktan sonraki kontrol/saglik masraflarinizi hesaplayin.
masrafli olup olmadigina kendiniz karar verin.
tabi bunun ilerisi var, ilk etapta oyuncagi, giyimi, duzenli beslenmesi, bezi, mamasi, daha ileriki yillarda egitimi vs. bunlari da dusunmeniz lazim...
Guzel bir fizibilite olmus tebrikler:KK66: ben hic oyle dusunmemistim valla

ALLAHIM...okurken bunaldım..böyle yapmayın yaa..benim 2 güzel kızım var evet masraflı evet zor bizde sürekli birşeyler alıyoruz ama napalım bir gülüşleriyle herşey unutuluyor..bebeğiniz olunca kısmetiyle olur birazda siz kendinizden kızsarsınız herşey halolur bebek olunca masraftan batan kimse görmedim ben daha..

Biraz gazeteleri kurcalayin acliktan olen bebek bile gorursunuz, kismet dagitilirken bazilarininki unutluyor galiba...

Bebekle kısılamayacak seyler var bez mama(süt yoksa) kıyafeti puseti vs vs.

Kesinlikle bebek rızkı ile gelir ona yürekten inanıyorum ama kızım 7. ayına girdiğinde eşim işsiz kaldı :) Benim kızım simdi kısmetsiz mi yooo. Allaha cok sükür idare ediyoruz ama aksi de olabilirdi.

İnanın bana insan evladı olunca eksik gedik büyütemiyor. Eli ayağı tutarken herşeyin en güzelini almak istiyor. Aylardır alısverise her cıktığımda ona bişiler alıyorum, kendime almak aklıma gelmiyor bile.

Siz sadece kendinizi meşgul etmek icin cocuk istiyorsunuz gibi geldi bana. Bu psikolojinizle o cocuğa ne kadar verimli olabilirsiniz?

ALLAHIM...okurken bunaldım..böyle yapmayın yaa..benim 2 güzel kızım var evet masraflı evet zor bizde sürekli birşeyler alıyoruz ama napalım bir gülüşleriyle herşey unutuluyor..bebeğiniz olunca kısmetiyle olur birazda siz kendinizden kızsarsınız herşey halolur bebek olunca masraftan batan kimse görmedim ben daha..

Konu sahibi zaten evlenirken kendinden kısmaya hayatını değiştirmeye başlamış. Şu cümle konu sahibine ait:

"Borclari kapatmayi beklersek 2 belkide 3 sene surecek ve bu durumdan sıkildim ev istedim olmadi kirada cocuk yapmayi bile kabullendim sinirlarini zormadim reesmen"

Sizce konu sahibi bebek için biraz daha kıssa nasıl bir ruh haline bürünür?

Ekim doğumlu kızım. Kıyafet cok fazla almadık, hediyesi vs ile bir kışı ufak tefek seyler alarak gecirdik. Ama yaza girdiğimizde bir baktık yazlık hicbir seyi yok. Haydaaa bastan alısverise basla. En dandik sey 15 lira. 3 parca al 45 lira :KK70: Cebinde paran olmadan olmuyor.

Ekim doğumlu kızım. Kıyafet cok fazla almadık, hediyesi vs ile bir kışı ufak tefek seyler alarak gecirdik. Ama yaza girdiğimizde bir baktık yazlık hicbir seyi yok. Haydaaa bastan alısverise basla. En dandik sey 15 lira. 3 parca al 45 lira :KK70: Cebinde paran olmadan olmuyor.

Evet tam 45 lira tuttu dün meteye yaptığımız 3 parçalık alışveriş üstelik öyle aman aman bi marka değil

Evet tam 45 lira tuttu dün meteye yaptığımız 3 parçalık alışveriş üstelik öyle aman aman bi marka değil
Marka fln aramıyoruz ki cnm artık. İki tane dandik tshirt aldım evde giysin diye bi tane sort elli lira verdim. Hic de zannedildiği gibi değil valla

Cocuk yapmaya karar verdigimdr ben yapmistim bunu :) hesabimi hazirligimi da ona gore yaptim o yuzden hicbir masraf supriz olmamisti bana :)

sevgili pelin bizim gibilere gamlı baykuş deniyo en ufak şeyi kılı kırk yarar araştırırım bende hatırlar mısın bilmem benim bi balık yağı konum vardı aylar geçti ben hala araştırıyorum başkası eczaneye gidip 10 liraya alıp gelir belki

Merhabalar nerden baslasam bilemiyorum,esimle nerdeyse 2 senedir evliyiz..maddi proplemler var en basindan beri ailesi hicbirseye yardim etmedi dugun zamani ve bircok seyi kendimiz hallettik uzun zamandit is bakiyorum bende destek olmak icin ama malesef yok bulmadim hala,borclar ayni hatta dahada kabarik duruyor ve ben kendimden bircok seyden fedakarlik yapiyorum varlikli bir aileden geliyorum ve sirf seviyorum diye herkes sustu evliligimde cunku esimi seviyorum diye evimiz kira arabamiz yok ve bunlarin hicbiride olamayacak gibi inancim.kalmadi cunku ilk evlendigimde saskinliklar icersinde naptim ben diye soklar yasadim kendimce ust uste yine kendimce kimseye anlatmadan atlatmaya calistim ama dedigim.gibi esimi seviyorum sadece maddi zorluklara alismak zor oldu ve simdi baslikta anlisilcagi gibi bir bebek istiyorum hemde cok istiyorum oyle boyle degil iliklerime kadar istiyorum hemde bana soyledigi sey maddi proplemler ve benim baski yaptikca sogudugunu belirtiyor uyuuamiyorum yemek yiyemiyorum hep aklimda bi cumleleri cunku cok istiyorum...ve bu isteksizik iliskimii zedeleyecek biliyorum kendimi cok iyi taniyorum..Ailesi hicbir yardim etmedigi icin suan bu haldeyiz herseyi kendimiz halletmeye calistigi icin benim ailem cok fazla destek oldular bu arda özellikle annem herseyimi karsiladi diyebilirim...,simdi yine ben b para muhabbetleri yuzunden bebek sahibi olamiycam ne zaman olucagimda belki degil hemende olmuyorki bi isler borclari kapatmayi beklersek 2 belkide 3 sene surecek ve bu durumdan sıkildim ev istedim olmadi kirada cocuk yapmayi bile kabullendim sinirlarini zormadim reesmen ama yine yok yine yok..en son dun konustuk ve aglayarak ciktim odadan hicbirsey soylemedi nolcak bilmiyorum...birkacgun sessiz donuk kalmayi dusunuyorum cunku cok kirginim bi maddi proplermler beni cok gerdi herseyin bir oluru bulunur diye dusunuyorum ama esim anlamiyor..yani özetle fikirlerinize ihtiyacim var
valla maddı zorluk cekmemıs bırının evlendıkten sonra bunu yasaması agır bır travma bunu bır donem bende yasadım, cok mutsuzdum sonra zamanla borclarda azaldıkca kendıme geldım ama ben calısyorum duzenlı bır gelırım hep vardı, aıle destegıne gelırsek durumları nasıl bılmıyorum ama aıleden bırseyler beklememek kaydıyla onları zora sokan bır durum yoksa cocuklarına yardım edebılırler dıye dusunuyorum. gelelım en onemlı soruna yasınız kaç bılmıyorum ama 35 e gelmedı ısenız bıraz daha bekleyın cocuk ne yazıkkı = masraf = kendınızden kısmak demek....

Benim kizim oyle cok oyuncaktir bilmemnedir isteyen bir cocuk degil. 3 senede ilk defa bisey icin tutturdu my little pony. Gittik baktik minnacik parmak kadarlari bile 25 liradan basliyor :KK70: tamam ihtiyac değil ama cocugun hayatinda ilk defa senden bisey isteyince ana yuregi dayanmiyor :KK70:

Marka fln aramıyoruz ki cnm artık. İki tane dandik tshirt aldım evde giysin diye bi tane sort elli lira verdim. Hic de zannedildiği gibi değil valla

Ya ben sokaktan 5 liraya t-shirt alır giyerim de bu çin mallarında zararlı boya kullanılıyor dediklerinden beri bebekte marka takıntım olur mu diye sorguluyorum. Hoş iyi markalar çinde üretmiyorlar diye bir kaide yok ama paranoya yapmış durumdayım. Daha bebeğim yok ama hamilelik hormonları ile bu paranoya tavan yapar mı bilemiyorum.

X