Yapar ama bütcene bakınca o ayrıntıya giremiyorsun bile fıstığım.Ya ben sokaktan 5 liraya t-shirt alır giyerim de bu çin mallarında zararlı boya kullanılıyor dediklerinden beri bebekte marka takıntım olur mu diye sorguluyorum. Hoş iyi markalar çinde üretmiyorlar diye bir kaide yok ama paranoya yapmış durumdayım. Daha bebeğim yok ama hamilelik hormonları ile bu paranoya tavan yapar mı bilemiyorum.
sevgili pelin bizim gibilere gamlı baykuş deniyo en ufak şeyi kılı kırk yarar araştırırım bende hatırlar mısın bilmem benim bi balık yağı konum vardı aylar geçti ben hala araştırıyorum başkası eczaneye gidip 10 liraya alıp gelir belki
Bu arada konu sahibi kirada oturman değil sorun
Asıl sorun çok fazla borcun olması, çoğu kişi kirada oturuyor zaten hele yeni evli olup ev alabilen zaten az kişi var
Ama senin bir de baya baya düğün borcun varmış
Bir seneliğine bir yerde işe girebilirsin, market olur mağaza olur bu kadar çocuk istiyorsan
O parayı yokmuş gibi düşünüp hiç dokunmadan bankaya atarsınız.
1 sene çalışsan 1000 lira alsan 12000 lira eder iyi bi para yani
Bu arada bi ara yaşını yazsan hani merak etmesek.
Konu sahibi konusunu sahipsiz bırakmış gibi.
Sanırım tam istediği cevapları alamadı:)
ben konuyu tam okumadım da istediği cevaplar neydi acaba :)
Bir marketin online alisveris sitesine girin aylik bez mama (gerekebilir) sampuani sabunu pisik kremi deterjani hesaplayin, bu ilk 6 ay icin, 6 aydan sonra buna meyvesi sebzesi eti vs ekleniyor (bebegin bogazindan kisilmiyor)
Ayrica giysisi, havlusu, besigi, yatagi yorgani, bebek arabasi vs bunlari hesaplayin.
9 ay boyunca rutin kontrollerinizi, bebek dogduktan sonraki kontrol/saglik masraflarinizi hesaplayin.
masrafli olup olmadigina kendiniz karar verin.
tabi bunun ilerisi var, ilk etapta oyuncagi, giyimi, duzenli beslenmesi, bezi, mamasi, daha ileriki yillarda egitimi vs. bunlari da dusunmeniz lazim...
Sanırım aaa kocan ne anlayışsız sen bebek istiyorsun tabiki yapmalı
Ya da bebek kısmetiyle gelir mutlaka yap, ne masrafı hiç masraf olur mu
Sen istiyorsan onun kararı önemli bile değil, yapılmalı
Böyle uzar gider sanırım:)
Malumatfuruşluk gibi olmasın ama bebek kıyafetlerini sezon sonu almakta fayda var. Ben bu yaz hiç kıyafet almayacağım. Geçen yaz ortalama bir markanın sezon sonu indirimlerin bayağı almıştım kızıma :) Şimdi fiyatlara bakınca oldukça karlı olduğumu düşündüm.Ekim doğumlu kızım. Kıyafet cok fazla almadık, hediyesi vs ile bir kışı ufak tefek seyler alarak gecirdik. Ama yaza girdiğimizde bir baktık yazlık hicbir seyi yok. Haydaaa bastan alısverise basla. En dandik sey 15 lira. 3 parca al 45 liraCebinde paran olmadan olmuyor.
Merhabalar nerden baslasam bilemiyorum,esimle nerdeyse 2 senedir evliyiz..maddi proplemler var en basindan beri ailesi hicbirseye yardim etmedi dugun zamani ve bircok seyi kendimiz hallettik uzun zamandit is bakiyorum bende destek olmak icin ama malesef yok bulmadim hala,borclar ayni hatta dahada kabarik duruyor ve ben kendimden bircok seyden fedakarlik yapiyorum varlikli bir aileden geliyorum ve sirf seviyorum diye herkes sustu evliligimde cunku esimi seviyorum diye evimiz kira arabamiz yok ve bunlarin hicbiride olamayacak gibi inancim.kalmadi cunku ilk evlendigimde saskinliklar icersinde naptim ben diye soklar yasadim kendimce ust uste yine kendimce kimseye anlatmadan atlatmaya calistim ama dedigim.gibi esimi seviyorum sadece maddi zorluklara alismak zor oldu ve simdi baslikta anlisilcagi gibi bir bebek istiyorum hemde cok istiyorum oyle boyle degil iliklerime kadar istiyorum hemde bana soyledigi sey maddi proplemler ve benim baski yaptikca sogudugunu belirtiyor uyuuamiyorum yemek yiyemiyorum hep aklimda bi cumleleri cunku cok istiyorum...ve bu isteksizik iliskimii zedeleyecek biliyorum kendimi cok iyi taniyorum..Ailesi hicbir yardim etmedigi icin suan bu haldeyiz herseyi kendimiz halletmeye calistigi icin benim ailem cok fazla destek oldular bu arda özellikle annem herseyimi karsiladi diyebilirim...,simdi yine ben b para muhabbetleri yuzunden bebek sahibi olamiycam ne zaman olucagimda belki degil hemende olmuyorki bi isler borclari kapatmayi beklersek 2 belkide 3 sene surecek ve bu durumdan sıkildim ev istedim olmadi kirada cocuk yapmayi bile kabullendim sinirlarini zormadim reesmen ama yine yok yine yok..en son dun konustuk ve aglayarak ciktim odadan hicbirsey soylemedi nolcak bilmiyorum...birkacgun sessiz donuk kalmayi dusunuyorum cunku cok kirginim bi maddi proplermler beni cok gerdi herseyin bir oluru bulunur diye dusunuyorum ama esim anlamiyor..yani özetle fikirlerinize ihtiyacim var
Bence Çin üretimi mallar yerine,Türk tekstilinden faydalanılmalı. Kumaştan anlıyorsanız,çarşı pazardan çocukların evde doyadoya kirletebileceği,yırtabileceği 2-3 liralık pijamalar tişörtler alınabilir. Genelde ihraç fazlası kumaşlarla sadece overlokla birleştirilen penyeler,ketenler oluyor.Ya ben sokaktan 5 liraya t-shirt alır giyerim de bu çin mallarında zararlı boya kullanılıyor dediklerinden beri bebekte marka takıntım olur mu diye sorguluyorum. Hoş iyi markalar çinde üretmiyorlar diye bir kaide yok ama paranoya yapmış durumdayım. Daha bebeğim yok ama hamilelik hormonları ile bu paranoya tavan yapar mı bilemiyorum.