Bebek=masraf mi ?

Bu arada konu sahibi kirada oturman değil sorun
Asıl sorun çok fazla borcun olması, çoğu kişi kirada oturuyor zaten hele yeni evli olup ev alabilen zaten az kişi var
Ama senin bir de baya baya düğün borcun varmış
Bir seneliğine bir yerde işe girebilirsin, market olur mağaza olur bu kadar çocuk istiyorsan
O parayı yokmuş gibi düşünüp hiç dokunmadan bankaya atarsınız.
1 sene çalışsan 1000 lira alsan 12000 lira eder iyi bi para yani
Bu arada bi ara yaşını yazsan hani merak etmesek.

Yapar ama bütcene bakınca o ayrıntıya giremiyorsun bile fıstığım.

Bugün cocuklarda en bilinen ucuz marka maymunlu mağazada bile bi takım 29 lira :)

İyi ki H&m var Hem ucuz hem hoş.

Eskiden cocuklarımızı birbirimizin eskileriyle büyütürdük. En güzeliymiş. İş yerinden bi arkadaşıma kızımın ayağını bile sokmadığı yeni doğan takımlarını verdim de hanımefendi hakaret sayarmış, o alamaz mıymış :)

Sen karar verene kadar cocuk 4 yasina girecek Moller's alacaksin bana da takiliyorlar sen anaokuluna karar verene kadar cocugun ilkokul cagi gelecek diye

bazi konularda suprizlere acik olmak ya da isi sansa birakmak mantikli degil zaten. Piskopat gibi arastirirm ben de, cocuk sonucta bu, sagligi, gelecegi, her seyi bizim elimizde.

Konu sahibi konusunu sahipsiz bırakmış gibi.

evet bebek demek masraf demektir.bezi,maması,eşyası,kıyafeti,vs...kısmetiyle gelir sözüne ise hiç katılmıyorum.kısmetiyle gelse 3 çocuğu olan bir kadın tv lere çıkıp bebeğime mama içiremiyorum bez yok altını poşetle bağlıyorum yardım edin diye yalvar yakar olmazdı.

ben konuyu tam okumadım da istediği cevaplar neydi acaba :)

Sanırım aaa kocan ne anlayışsız sen bebek istiyorsun tabiki yapmalı
Ya da bebek kısmetiyle gelir mutlaka yap, ne masrafı hiç masraf olur mu
Sen istiyorsan onun kararı önemli bile değil, yapılmalı

Böyle uzar gider sanırım:)

herkes bu hesapları yapsa ülkecek bu kadar depresyonda olmayız bence..

kısmetiyle gelir diye doğurulan bebeklere sonrasında insan pazarda markette istediği gördüğü bişeyi alamayınca insana taş gibi oturuyor.

anladım :)

bence koca çok mantıklı dünyaya bir çocuk getirilecek ise maddi manevi hazır olunmalı.ah keşke doğarken bi valiz de kısmet getirseler yanlarında :) ama o iş öyle değil.

Bu tarz konularda ; annelık duygusumudur yada hormanlardanmıdır bılmıyorum ama , bazen an gelıyor evet borcum var olmaz ,desende onu delı gıbı ıstıyorsun .Anne olmak ıstıyorsun ama ,erkekler de bu duygular cok asırı yogunlaşmadıgından dıyelım olaylara daha mantıksal olarak yaklaşabılıyorlar, borc var dıyorsa ve o an ona guzel bır hayat sunamayacagına ınanıyorsa ve butun yuk esınızdeyse boyle dusunmesı normal degıl mi? Yarın oburgun masraflarınız daha da artacak bunları kım karsılayacak maddı sorunlarınızı aşmadan çocuk sahıbı olmayın derım ıyı forumlar...

Arkadaslar tesekkur ederim.yorumlar icin.bazilari beni anlamis bazilari ise hic anlamamia öncelikle sinirlari zorladim kirada cocuga evet dememin.nedeni.kiramiizin.yuksek olmasi ve bu sartlara ragmen.bebek istemem tabikide kirada oturmak kotu birsey degil bunu demek istemedim gonul.isterki evimiz olsun ama olmadi kiramiizn.yuksek olmasia ragmen kirada cocuk yapmayi.kabul ettim demek istemistim sanirim yanlis bir cumle.kullandim.birde ben buraya icimi dokmek.icin.yazdim ama.anliyandan cok dalga gecen cok olmus bunuda hic yakistiramadim.insan.ne cektigini.kendi bilir maddi.durumumuza gelince yuksek standartlardan borclarin altina.girince bi.noldum.diyor insan buni sadece yasayan anlar o yuzden cok.bu konu hakkinda yazmayacagim yasim 24 esim 29.yasinda tabiki yaslarimiz.icin.bekliyebiliriz.ama.benim.takildigim mevzu bu konuyu aklimdan cikaramam ve bu duyguyu atamam.surekli sadece istemem surekli isle ilgili gorusmlerede gidiyorum ayrica haber bekledigim.yerler var. ben.burda yorum.yaparken acaba ne hissetti.diyerek.kendimce konu sahibinin yerine koyarak cevap yaziyorum ve kimseye kirici olmuyorum lutfen sizfe biraz dikkat edin ...biraz anlamaya calisin olurmu

Tabiki masrafi oluyor masrafsiz canli var mi su dunyada,kendinden ordan burdan tirtiklayarak bebegine en iyisini yapmaya calisiyor insan.Bebek sahibi olmak icin borcsuz kagidi istenmiyo sonucta.Anne baba olarak elinden gelenin en iyisini yapmaya calisacagina inaniyorsan olursun zaten.Ha eslerden biri cocuk istemiyorsa o ayri cocuga maddi ve manevi zarar verebilir bu durum,beklemek daha mantikli..

Allah aşkına eşine ısrar etme.
2 gün önce eşim "çocuk istemek" gibi talihsiz bir laf etti bana, neye uğradığımı şaşırdım. bi sürü borcumuz var, daha hayatımız yeni yeni düzene giriyor ve sadece 3.5 senelik evliyiz ne çocuğu yani bu kadar hengamenin arasında.
benim ailem de eşimin ailesi de bişeye el sürmediği için borçlarla başladık zaten evliliğe. borçlar bitse bile hiç mi rahat, masrafsız zamanlar yaşayamıycam? diye düşünüyorum.
eşime de 2 gündür soğuk davranıyorum. Nasıl çocuk isteyebilir hiç mi mantıklı düşünmüyor diye kızıyorum. içimde bi gıdım istek vardı o da kaçtı gitti.
demem o ki şartlar olgunlaşana kadar beklemek daha mantıklı görünüyor.

Malumatfuruşluk gibi olmasın ama bebek kıyafetlerini sezon sonu almakta fayda var. Ben bu yaz hiç kıyafet almayacağım. Geçen yaz ortalama bir markanın sezon sonu indirimlerin bayağı almıştım kızıma :) Şimdi fiyatlara bakınca oldukça karlı olduğumu düşündüm.

bebek demek bu devirde bayağı yüklü bir masraf demek

kendine güvenen yapsın lütfen çünkü o doğacak meleğe yazık

yarı aç yarı tok yarım yaka yarım paça büyücek olan o

Hesapladim doğumum bebek odasi arabasi puseti kiyafetleri ufak tefek eşyalari 6-7 bini bulacak. Oda yapmayabilirsiniz bir park yatak işinizi görür. Bebek arabasini doğduktan sonra alabilirsiniz. Doğumuda devlette yaparsaniz ilk etapda çok masrafiniz olmaz.

Eşini seviyorsun ama bu darda yaşama durumuna alışamamışsın
Eskiye bir özlem sezdim sende
Bu durumda çocuk yapmamalısın
Çocuğun ciddi masrafları var, kendinden kısmak başka şey, evlada yok demek başka şey, kaldıramayabilirsin

Bence Çin üretimi mallar yerine,Türk tekstilinden faydalanılmalı. Kumaştan anlıyorsanız,çarşı pazardan çocukların evde doyadoya kirletebileceği,yırtabileceği 2-3 liralık pijamalar tişörtler alınabilir. Genelde ihraç fazlası kumaşlarla sadece overlokla birleştirilen penyeler,ketenler oluyor.
Allah'ım konu ne ben neler anlatıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…