- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
Bebegin masrafli oldugunu dusunmuyorum ben.Aldiginiz,tercih ettiginiz seylere bagli yada.Nasil desem hani haberlerde cikiyor ya gecekonduda yasayan issiz aileler bir suru cocuklari,onlarin yoksulluklari eger o sekilde degilseniz neden masrafi sizi cok zorlasin ki?
Yalniz bebek sahibi olmaya ciftlerden ikiside istemeli,tek tarafli olmaz.Esinizin ustune gitmeyin,biraz zaman verin.Sonrasinda tekrar konusursunuz.
Merhabalar nerden baslasam bilemiyorum,esimle nerdeyse 2 senedir evliyiz..maddi proplemler var en basindan beri ailesi hicbirseye yardim etmedi dugun zamani ve bircok seyi kendimiz hallettik uzun zamandit is bakiyorum bende destek olmak icin ama malesef yok bulmadim hala,borclar ayni hatta dahada kabarik duruyor ve ben kendimden bircok seyden fedakarlik yapiyorum varlikli bir aileden geliyorum ve sirf seviyorum diye herkes sustu evliligimde cunku esimi seviyorum diye evimiz kira arabamiz yok ve bunlarin hicbiride olamayacak gibi inancim.kalmadi cunku ilk evlendigimde saskinliklar icersinde naptim ben diye soklar yasadim kendimce ust uste yine kendimce kimseye anlatmadan atlatmaya calistim ama dedigim.gibi esimi seviyorum sadece maddi zorluklara alismak zor oldu ve simdi baslikta anlisilcagi gibi bir bebek istiyorum hemde cok istiyorum oyle boyle degil iliklerime kadar istiyorum hemde bana soyledigi sey maddi proplemler ve benim baski yaptikca sogudugunu belirtiyor uyuuamiyorum yemek yiyemiyorum hep aklimda bi cumleleri cunku cok istiyorum...ve bu isteksizik iliskimii zedeleyecek biliyorum kendimi cok iyi taniyorum..Ailesi hicbir yardim etmedigi icin suan bu haldeyiz herseyi kendimiz halletmeye calistigi icin benim ailem cok fazla destek oldular bu arda özellikle annem herseyimi karsiladi diyebilirim...,simdi yine ben b para muhabbetleri yuzunden bebek sahibi olamiycam ne zaman olucagimda belki degil hemende olmuyorki bi isler borclari kapatmayi beklersek 2 belkide 3 sene surecek ve bu durumdan sıkildim ev istedim olmadi kirada cocuk yapmayi bile kabullendim sinirlarini zormadim reesmen ama yine yok yine yok..en son dun konustuk ve aglayarak ciktim odadan hicbirsey soylemedi nolcak bilmiyorum...birkacgun sessiz donuk kalmayi dusunuyorum cunku cok kirginim bi maddi proplermler beni cok gerdi herseyin bir oluru bulunur diye dusunuyorum ama esim anlamiyor..yani özetle fikirlerinize ihtiyacim var
bu durumda hiç çocuk yapmamalarıda gerekebilir yani...bu kadar ince hesapla ülke nüfusunu patlatıp yok edebilirsiniz yalnız
Guzel bir fizibilite olmus tebriklerBir marketin online alisveris sitesine girin aylik bez mama (gerekebilir) sampuani sabunu pisik kremi deterjani hesaplayin, bu ilk 6 ay icin, 6 aydan sonra buna meyvesi sebzesi eti vs ekleniyor (bebegin bogazindan kisilmiyor)
Ayrica giysisi, havlusu, besigi, yatagi yorgani, bebek arabasi vs bunlari hesaplayin.
9 ay boyunca rutin kontrollerinizi, bebek dogduktan sonraki kontrol/saglik masraflarinizi hesaplayin.
masrafli olup olmadigina kendiniz karar verin.
tabi bunun ilerisi var, ilk etapta oyuncagi, giyimi, duzenli beslenmesi, bezi, mamasi, daha ileriki yillarda egitimi vs. bunlari da dusunmeniz lazim...
ALLAHIM...okurken bunaldım..böyle yapmayın yaa..benim 2 güzel kızım var evet masraflı evet zor bizde sürekli birşeyler alıyoruz ama napalım bir gülüşleriyle herşey unutuluyor..bebeğiniz olunca kısmetiyle olur birazda siz kendinizden kızsarsınız herşey halolur bebek olunca masraftan batan kimse görmedim ben daha..
ALLAHIM...okurken bunaldım..böyle yapmayın yaa..benim 2 güzel kızım var evet masraflı evet zor bizde sürekli birşeyler alıyoruz ama napalım bir gülüşleriyle herşey unutuluyor..bebeğiniz olunca kısmetiyle olur birazda siz kendinizden kızsarsınız herşey halolur bebek olunca masraftan batan kimse görmedim ben daha..
Guzel bir fizibilite olmus tebriklerben hic oyle dusunmemistim valla
Ekim doğumlu kızım. Kıyafet cok fazla almadık, hediyesi vs ile bir kışı ufak tefek seyler alarak gecirdik. Ama yaza girdiğimizde bir baktık yazlık hicbir seyi yok. Haydaaa bastan alısverise basla. En dandik sey 15 lira. 3 parca al 45 liraCebinde paran olmadan olmuyor.
Marka fln aramıyoruz ki cnm artık. İki tane dandik tshirt aldım evde giysin diye bi tane sort elli lira verdim. Hic de zannedildiği gibi değil vallaEvet tam 45 lira tuttu dün meteye yaptığımız 3 parçalık alışveriş üstelik öyle aman aman bi marka değil
Cocuk yapmaya karar verdigimdr ben yapmistim bunu :) hesabimi hazirligimi da ona gore yaptim o yuzden hicbir masraf supriz olmamisti bana :)
valla maddı zorluk cekmemıs bırının evlendıkten sonra bunu yasaması agır bır travma bunu bır donem bende yasadım, cok mutsuzdum sonra zamanla borclarda azaldıkca kendıme geldım ama ben calısyorum duzenlı bır gelırım hep vardı, aıle destegıne gelırsek durumları nasıl bılmıyorum ama aıleden bırseyler beklememek kaydıyla onları zora sokan bır durum yoksa cocuklarına yardım edebılırler dıye dusunuyorum. gelelım en onemlı soruna yasınız kaç bılmıyorum ama 35 e gelmedı ısenız bıraz daha bekleyın cocuk ne yazıkkı = masraf = kendınızden kısmak demek....Merhabalar nerden baslasam bilemiyorum,esimle nerdeyse 2 senedir evliyiz..maddi proplemler var en basindan beri ailesi hicbirseye yardim etmedi dugun zamani ve bircok seyi kendimiz hallettik uzun zamandit is bakiyorum bende destek olmak icin ama malesef yok bulmadim hala,borclar ayni hatta dahada kabarik duruyor ve ben kendimden bircok seyden fedakarlik yapiyorum varlikli bir aileden geliyorum ve sirf seviyorum diye herkes sustu evliligimde cunku esimi seviyorum diye evimiz kira arabamiz yok ve bunlarin hicbiride olamayacak gibi inancim.kalmadi cunku ilk evlendigimde saskinliklar icersinde naptim ben diye soklar yasadim kendimce ust uste yine kendimce kimseye anlatmadan atlatmaya calistim ama dedigim.gibi esimi seviyorum sadece maddi zorluklara alismak zor oldu ve simdi baslikta anlisilcagi gibi bir bebek istiyorum hemde cok istiyorum oyle boyle degil iliklerime kadar istiyorum hemde bana soyledigi sey maddi proplemler ve benim baski yaptikca sogudugunu belirtiyor uyuuamiyorum yemek yiyemiyorum hep aklimda bi cumleleri cunku cok istiyorum...ve bu isteksizik iliskimii zedeleyecek biliyorum kendimi cok iyi taniyorum..Ailesi hicbir yardim etmedigi icin suan bu haldeyiz herseyi kendimiz halletmeye calistigi icin benim ailem cok fazla destek oldular bu arda özellikle annem herseyimi karsiladi diyebilirim...,simdi yine ben b para muhabbetleri yuzunden bebek sahibi olamiycam ne zaman olucagimda belki degil hemende olmuyorki bi isler borclari kapatmayi beklersek 2 belkide 3 sene surecek ve bu durumdan sıkildim ev istedim olmadi kirada cocuk yapmayi bile kabullendim sinirlarini zormadim reesmen ama yine yok yine yok..en son dun konustuk ve aglayarak ciktim odadan hicbirsey soylemedi nolcak bilmiyorum...birkacgun sessiz donuk kalmayi dusunuyorum cunku cok kirginim bi maddi proplermler beni cok gerdi herseyin bir oluru bulunur diye dusunuyorum ama esim anlamiyor..yani özetle fikirlerinize ihtiyacim var
Evet tam 45 lira tuttu dün meteye yaptığımız 3 parçalık alışveriş üstelik öyle aman aman bi marka değil
Marka fln aramıyoruz ki cnm artık. İki tane dandik tshirt aldım evde giysin diye bi tane sort elli lira verdim. Hic de zannedildiği gibi değil valla