How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek gelisimi....Bebisleriniz neler yapabiliyor??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
benim oğluşda sürekli eli ağzında ne bulsa ağzına götürüyo, salyası akıyo bende sabırsızlıkla bekliyorum. O pirinç tanesi kadar olan dişleri ne zaman çıkacak acaba :))

valla ben okadar sabırsızlanmıyorum çünki dış çıkınca meme ısırma huyuda başlıyor ozaman nedecek kızlar. şimdiden ısırmaya başladı ısırıp bide gerilip çekiyor şimdi bile nasıl acıyor. annnnnnaaammm yicek bunlar bizi çiğ çiğ

valla ben okadar sabırsızlanmıyorum çünki dış çıkınca meme ısırma huyuda başlıyor ozaman nedecek kızlar. şimdiden ısırmaya başladı ısırıp bide gerilip çekiyor şimdi bile nasıl acıyor. annnnnnaaammm yicek bunlar bizi çiğ çiğ

:roflol: VALLA DOĞRU DİYOSUN CANIM. BENİMKİDE AYNISINI YAPIYOOO :roflol:

merhaba kıslar. en son doktora götürdüğünde aynı şeyi bizde sorduk dedik eli sürekli ağzında tükürükleri akıyor. dediki bunlar normal. benim bi hastam vardı 2.5 aylıktı diş çıkardığında dedi. tükürklerin olmasının nedeni midesinin artık normal besinleri yemek için enzim üretiyormuş. tükürükler olsun ki dedi ek gıdaları rahatça sindirebilsinler... benim kızımın dişleri babasına çekse bari. onun sırma gibi dişleri var. benimkiler çirkin. dişleğim de azıcık.

oğlum acayip hareketli.nerdeyse kalkıp yürüyecek.ana kucağındayken poposunu kaldıra kaldıra kendini dışarı attı.zaten gece yatakta dönmeleri cabası.yatırdığım gibi bulamıyorum hiç.sabah bi bakıyorum.çarşafa dolanmış.ayaklar başını koyduğu yerde.

Benim oğluşunda elleri hep ağzında "acaba parmaklarımla mideme ulaşabilirmiyim" der gibi bir hali var..Millet dalga geçiyo tek seferde ağzına kaç parmak sokabiliyor diye
:roflol: Geçen yeğenim dişlerinin çıkacağı yeri farketmiş banada gösterdi, damakları beyazlamış diş kökleri belli oluyor..Bu arada oğlum hala az az dönüyor gece uyurken pek hareketli değil..Soluna daha rahat dönüyor..Çok komik sesler çıkarıyor bazen sanki çok iş yapmış gibi iç çekiyor kaydirigubbakcemile3 Kollarından tutup kaldırdığımda çok rahat kalkıyor ve çok seviniyor bu arada kucağıma aldığımda kendini öne verip oturmaya başladı..Yalnız kalmaktan nefret ediyor sürekli kucakta olmak istiyor ve oyuncaklar kısa süreli ilgisini çekiyor..En çok benimle oynamayı seviyor ve hoşuna giden bişey olursa uzun süre kahkalarla gülebiliyor hihoyyyt altını alırken ya kendi ayaklarına yada benim ellerime sıkı sıkı yapışıyor..Çoraplarını ağzına sokmaya çalışıyor..Bu arada tırnaklarını ne kadar kısa kessemde sinirlendiğinde hep yanaklarını tırnaklıyor bir türlü çare bulamadım yanakları yara bere içinde kaldı..Sürekli hametan sürüyorum ama her gün yaptığı için artık başka bir çözüm bulmam gerek galiba..:1no2:Birde son günlerde artık eskisi gibi sık emmeye başladı..Nerdeyse saat başı emmek istiyor..Uyanık olduğu tüm zamanlarda emzirmek altını almak ve oynamak fasıllarını sık sık tekrarlıyoruz.

Kızımı yattığı yerden ellerini tutup kaldırdığımda önceden poposunun üstüne kalkadı şimdi popoya kalkıyo sonra bide ayaklarının üstüne kalkıp bi oturuyo bi kalkıyo nasılda zevk alıyo yaparken gözümün içine bakıyo gözlerinin içi gülüyo resmen canım yavrum benim

Kizlar bu salya durumu cok fena.Kayranin ustu hic kuru kalmiyor.sanki salyadnadegilde bir bardak suyu boca etmiism gibi...N ekadra sik degistirsem de esime hep islakken denk geliyor basiyor fircayi...Bu cocuk hasta olacak bak soylemedi deme diyor.Onluk takiyorum onuda ceke ceke boynunu siktiriyor korkuyorum.Dun gece alt cenesinde bir suru dis ciktigini gordum ruyamda..Annemi arayip soyliyim diyordum.Dr umuz daha var diyor ama bana bugun yarin cikar gibi geliyor,bakalim hangimiizn dedigi...
Birde dediginiz gibi gece yattigi taraf baska sabah kalktigi tarf baska..Butun gece ustundeki battaniyeye dolaniyor..Nefes almayacka diye korkuyorum..Ustune bisey sermiyorum artik ,bu seferde yastigini kapip yzune koyuyor,nasil beceriyorsa...onuda latim .Bos yatakta debelenip duruyor..
Yolda sokakta kimi gorse konusuyor,laf anlatiyor,guluyor.SUrekli gozume bakiyor ama mercanin yaninda konusamiyoruz ki..Mercan sadece kendi ilgileniyior allahtan kayra da ona bayiliyor..Ikisi birbirbiriyle bir konusuyor ama kimse tek kelime anliyor u derseniz ....HAYIR.sadece ikis anliyor birbirini

kızlar maşallah bebişlerimize. Allah herkesin bebişini nazarlardan korusun. benim böcekte bi ses çıkarmayı öğrendi aa uuuuuuuu aguuuuuu hııııııı bağıra bağıraa dün hiç uyumamış akşam1.5 tu uyuduğunda mamayı 10.5 ta yemişti. uyanırım diye yedirmeden yatmıştım. sabah bi kaltım saat 7.5 yavrum aç aç uyumuş. nasıl canım yandı anlatamam. o da uyanıp ağlamadıki ben duyayım. babası duymuş sabah sesini 4.5 da uyanıktı diyor. sonra uyumuş tekrar. saati kurup yatcam bidaha. babası duymasın keser beni. gerçi ondan önce ben kendimi kessem iyi olacakk :oklava::oklava::oklava:
kucakta oynamaya bayılıyor. tv izliyor konuşuyor onun karşısında. bana birşeyler anlatmaya çalışıyor. ikimiz bibaşlıyoruz aaa uu aguuu. dün gezmedeydik. yeter artık dediler bizim uykumuz geldi senin kız uyumadı. benimde çenem ağrımış konuşmaktan :bbo: kaptırmışız kendimizi muhabbete...hihoyyyt

Derya tv diyince aklıma geldi kızlar siz tv izletiyormusunuz ben müsade etmiyorum izlemesine bi akşam babasının kucağında izlemiş gözleri kıpkırmızı oldu hemencikte uykusu geldi.

benimki bayılıyor konuşuveriyor tv ye. hoşuna gidiyor orda kımıldayan birşeylerin olması. öyle çok değil ben varken en fazla 15 dk. bazende durmadığı zaman pusetinin içine koyup tv nin önüne koymak zorunda kalıyorum. yoksa hiçbir iş yaptırmıyor haftasonu...

bende bazen koyuyorum pusetşyle önüne ama çizgifilim kanalı açıyırom hep. d smat ta luli tv var bebek kanalı orayı açıyorum genelde. geliştirici ve öğretici bi kanal. çiziği filim değilde sayıları öğreten hayvanları nesneleri öğreten bi kanalteker teker konuşuyorlar öğrensin diye. rengaren şeyler oluyor dikkatini çekiyor izliyor pür dikkat. gülüyor konuşuyorda bazen tv ye karşı.

bide buaralar ben uyuturken e e e diyorumya bazen. oda emerken ağzının içinden diyor sanki e e e de bana dercesine. söylüyorum susuyor. çok enteresan. şimdidsen öğrenmeye başladılar çok dikkat etmek lazım.

kızlar şu anlattıklarınızın hepsini benim oğlum da yapıyor..demek ki gelişimleri normal seyrediyor..Allah yavrularımızı bize bağışlasın..battaniyesini alıp ağzına götürüyor.emziğini ağzından çıkarıyor sallıyor sallıyor elinden düşürünce ağlıyor..ağzını köpürterek bişeyler anlatıyor..uzun uzun konuşuyor..tv dikkatini çekiyor..kucakta olduğunda yerine yatırınca ağlıyor..v.b

oğlumun üzerine bişey örtmüyorum..burası hala çok sıcak...kapılar pencereler açık, sabaha doğru bir serinleme oldu bugün..üzerine hafif bir battaniye örttüm

kızlar şu anlattıklarınızın hepsini benim oğlum da yapıyor..demek ki gelişimleri normal seyrediyor..Allah yavrularımızı bize bağışlasın..battaniyesini alıp ağzına götürüyor.emziğini ağzından çıkarıyor sallıyor sallıyor elinden düşürünce ağlıyor..ağzını köpürterek bişeyler anlatıyor..uzun uzun konuşuyor..tv dikkatini çekiyor..kucakta olduğunda yerine yatırınca ağlıyor..v.b

aynen canım bende o yüzden beşikte uyanıksa görünmüyorum yoksa kucak istiyo:) yalnız ben emziğe alıştıramadım almadı bi türlü parmağını emiyo:((

aynen canım bende o yüzden beşikte uyanıksa görünmüyorum yoksa kucak istiyo:) yalnız ben emziğe alıştıramadım almadı bi türlü parmağını emiyo:((

benim minik yavrumda parmağını emiyoo çok tatlı oluyoo canım yavrum benim :emir_bebek: emzik almadı diye üzülme güzelim :) :teselli:

Ya ne güzel benimki de e e e diyor dilinin içinde. Tükürüklerini bir atma var gülmekten ölürsünüz. Rida benimki de battaniyesini, kıyafetini çekiştire çekiştire kafasına çekiyor. Korkuyorum boğulur diye.

Back