How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek gelisimi....Bebisleriniz neler yapabiliyor??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Happycim senin bebis ne zaman dogmustu ki..Acilisi ayperinle ben yapmistim daha biz onumuzdeki hafta 5 aylik olacagiz...Ben de ek besin icin cok aceleci degilim.Cam rende burada bulmak imkansiz.En son intrenette bir sitede buldum onu hemen siparis verdim.Gerci Kayra inanilmaz hevesli.Yediklerimiiz elimizden tutup almaya caliisyor.Biz bisey yerken agliyo,agzini sapirdatiyor,yemek kokusu duydumu hemen ayaklaniyor...Bu haftadan sonra baslariz artik....Bende oturtmuyorum.Eskilerin bir sozu var ege kemikleri batar derler.Daha zaten cok yumusak duruyor,zamani gelince kendiis zaten yapar...

4. 12 gün yazacağına 5. 12 gün yazmış heralde çünki baktım şimdi 5 mayısta doğum yapmış heppy.

Bende benzer bi durumla karşılaşıcam diye çok korkuyorum çok hareketlendiler artık büyüdü bizim ufaklıklar genelde yanından gidicemsem yatağına koyuyorum kendi yatağımdaysada her tarafına yastık koyuyorum çok korkuyorum ama çocuk işte ne kadar kollarsak düşücek elbet hangi anne ister bebeği düşsün bu erkekleri anlamakta mesele yani...
Hasta olur sen hasta ettin huysuzlanır kucak ister sen alıştırdın offf babalık kolay gel bide anne ol bakalım

canancığım sormaya bende gıcık oluyorum bana sanki bakıcı muamelesi yapılınca ben düşmanıyım çoçuğun kasıtlı yapıcam başına bişey gelse sanki. anlatmışmıydım bilmiyorum ama yazın biara denize gitmiştik. annemler abimler birsürü kişi. kaynanam aradı beni yoldayken. çoçuğu sakın bırakma kaçırırlar diye. bende dedim ya bu çoçuk senin torununda benim bişeyim değilmi nasıl diyorsun bunu nasıl bırakırım ben onu diye telf yüzüne kapattım. öyle sinir oldumki. ağladım hüngür hüngür. ben bu çocuğun bakıcımısıyım neden bana böyle yapıyorsunuz diye eşime sitemlenerek. öyle zoruma gittiki beni bırak hadi cahilim küçüğüm diyelim dediği laf benim yanımdaki insanlarada hakaret annem var yengelerim. hepimiz aptalız. okadar laf yedim ondan sesimi çıkarmadım ilk defa artık tersledim kaynanamı. konuşmaz heralde dedim ama hiç bişey olmamış gibi devam ettik. onu diyen insandanda o beklenir zaten. ondan sonrada daha karışmıyor diyemiyor bişey. iyi yaptım nediyeyim

Son düzenleme:
kızlar annesütü varsa devam edin,gr mı bile ilaç değerinde , ama ağzına tatdırmayıda eksik etmeyin,biz artık 5ay 6 günlüğüz,nehirsu emmediğinden dr bizi ek gıdaya başlattı..zaten bizim ufaklık emmeye emmeye sütümü de azalttı..süprizzzzz
ben pek doğal olsun diye kendimi zorlamıyorum,cünkü hormonlu coğuşey..milupanın organik mamaları oldukça iyi.kullanıyorum vallahi..dr da evde yaptığın, hazır mamalarla aynı değerde rahatlıkça kullanabilirsin dedi.

canancığım sormaya bende gıcık oluyorum bana sanki bakıcı muamelesi yapılınca ben düşmanıyım çoçuğun kasıtlı yapıcam başına bişey gelse sanki. anlatmışmıydım bilmiyorum ama yazın biara denize gitmiştik. annemler abimler birsürü kişi. kaynanam aradı beni yoldayken. çoçuğu sakın bırakma kaçırırlar diye. bende dedim ya bu çoçuk senin torununda benim bişeyim değilmi nasıl diyorsun bunu nasıl bırakırım ben onu diye telf yüzüne kapattım. öyle sinir oldumki. ağladım hüngür hüngür. ben bu çocuğun bakıcımısıyım neden bana böyle yapıyorsunuz diye eşime sitemlenerek. öyle zoruma gittiki beni bırak hadi cahilim küçüğüm diyelim dediği laf benim yanımdaki insanlarada hakaret annem var yengelerim. hepimiz aptalız. okadar laf yedim ondan sesimi çıkarmadım ilk defa artık tersledim kaynanamı. konuşmaz heralde dedim ama hiç bişey olmamış gibi devam ettik. onu diyen insandanda o beklenir zaten. ondan sonrada daha karışmıyor diyemiyor bişey. iyi yaptım nediyeyim

Canım bence yaptığının hata olduğunu anlamıştır onun için hiçbişey olmamış gibi konuşmuştur. Bazen tavrını belli etmek gerekiyorki seni daha iyi anlasınlar diye

4. 12 gün yazacağına 5. 12 gün yazmış heralde çünki baktım şimdi 5 mayısta doğum yapmış heppy.

ewet 4 ay 14 gün:)) heyecandan yanlış yazmışım:)) ama 5 in içindeyiz ya işte!. bu arada dün bir iftar davetinden dönerken arabada oto koltuğunda baktım diklenmeye çalışıyor:teytey: ama kaç kere yaptı bunu:) heyecandan deli oldum. eşime de diyorum ama dönüp dönüp arkaya baksın da istemiyorum araç kullanırken.. eve geldik yaptık, koptukhihoyyyt elimizi uzatınca kalkmak istiyor hemen doğrulup oturma pozisyonuna geçiyor. sıkıldı yavrum yat yat aylardır. bugün az az oturtmalara başaldım, napiyim kendi istiyor.. :hooray:

ek gıda olarak da meyve suyuna ve pürelerine 6. ayı da dolsun o zaman başlamaya karar verdim. bari 6 ayı tam sadece sütümle beslemiş olayım. napalım sabredicem..

hepinize sevgilera.s.

heppy ciğim çok güzel bi duygu dimi ilkleri yaşamak.... daha nasıl ilklerle karşılaşıcaz:))) hele bide anne deyip yürümesi var bide. ya çok heyecanlanıyorum ben oğlumu çok seviyorum:)))))))

Bende kızımı küçük kelebeğimi çok seviyorum belirtmeden edemicem Tuğba gibi :))

Kızım 2 gündür ellerinden tutup ayağı kalıyordu zaten epey bi zamandan beri ellerinde tuttuğumda ayakta durabiliyordu dün ve bugün ayaklarını yerden kesiyo sadece benim ellerini tuttuğum yerden asılı kalıyo anlatabildimmi bilmem güçlü kızım benimmm

mrb kızlar hepinize selamlar bende bu konuya değmeden geçemicem büyük oğlum küçükken eşim burnumdan getirirdi kendi ailesine giderken bişi yok benim ammeme giderken kimse kucağın aalnmasın sakın düşmesin falan filan artık bende diken üstünde olurdum annmee gittiğimde oturduum yerden kalkamazdım çocuun bi tarafı çizilcekte laf söylicek diye yine bigün düşürmüştüm ben zaten kötü oldum bide onun çenesi kendi kardeşide bileziğiyle elini kanatınca inanın hiçbişey demedi ne günlerdi ya neyseki ikinci öle olmadı çok şükür

Bugün ağladım bi baktım Ecrin'de ağlıyo ay daha da çok ağladım onu ben ağlarken görünce önce dudağını büktü sonra içli içli ağladı sonra acaba tesadüfmü dedim 1 saat sonra falan tekar ağlama numarası yaptım benim kuzu yine ağladı içli kızım benim tıpkı annesi

kuzey de biz yüksek sesle konuşunca azarladığımızı zannedip ağlıyor.korkuyor oğluşum.ama o dudağını büzmesi yok mu çok tatlı insanın ağlatası geliyor valla.ama kıyamıyorum.

canancim alemsin valla, demek numaradan aglayip aglattin yavrucagi....Mercanda hep boyle yapardi...Hala daha tel de biraz atisalim esimle baska oda dan kosar gelir anne sen agliyo?Sorar...
Kizlar leyle gibi dolasiyorum bir kac gundur.Gozumu kirpmiyorum desem yeridir...Kayra donuyor demistim ya,Kayra asil simdi fildir fildir donuyor.....Aksam uykuda yatirmamla donmesi bir oluyor.Sonrada gel beni duzelt diye basiyor yaygarayi.O uyuyor farkinda degil ama ben daha arkami donmeden yine donmus..Asker etti beni asker..Nefret ediyor yuuz koyun yatmaktan ,nefes alamiyor tabi yaygaraci gel beni kurtar bagirisi var ki artik anliyorum.Yine dondu diyorum..OFFFF offf boyle uykuusuz nereye kadar....

Ya ama elif öyle tatlı oluyoki o dudağı bükünce geçenlerde de telefonun sabah alarmı çalınca ağladı ne zaman o sesi duysa ağlıyo hassas yavrum

Ecrin'de öyle sırtının üstüne yatmıyo hatta annem diken var yatınca batıyo heralde diyo..

Diken diyince de aklıma geldi siz rastlasınızmı bilmiyorum doğum yapanlara bi konu açmışlardı kızın biri bebeğini yıkarken arkadaşıda yanındaymış dur sırtındaki dikenleri çıkartalım demişler yıkarken avucunun içiyle bebeğin sırtına masaj yapar gibi yapmışlar ve minik minik diken gibi bişeler çıkmış ben denemedim valla korkarım öyle şeyden eğer gerekse doktor söylerdi ama bazen ya gerçekten mi diye düşünüyorum :)))

ya benim oğluş çok fena oldu hiç yerinde durmuyor kızlar. yere koyuyorum dönüp duruyor. bide geri geri gitmeye başladı. çok erken ne yapacağımı bilmiyorum. odaya bi giriyorum buğra koltuğun altına girmiş. nasıl yapıyor anlamış değilim. emekleme yok ama kaşla göz arası arkamı dönsem bi bakıyorum bi uçtan öbür uca geçmiş. dolabını düzeltirken yanıma koymuştum yere sen gir sandelyenin arasına sandalyenin ayağını yerken buldum onu arkamı dönünce. sonra sıkıştı oraya ciyak ciyak ağlıyor bide:))

canancığım bugün bende yaptım onu merak edip banyo yaptırırken çıkmadı öylebişey. benmi yapamadım yoksa bizimki dikenlimi değil bilemedim onu

Buğra baya bi hareketlenmiş canım benim yaaa bide bişe yapıyorum die nasıl mutlu oluyolar allahım sen onları koru

Kizlar kayrada o kadar hareketli ki,basa cikamiyorum bazen nereye koysam sasiriyorum ..Birde su elini yemesi yetmiyormus gibi,simdi de ayaklarini agzina sokuyor bi tatli tatli yemesi var ki sormayin

buğrda ayaklarını sokuyor ağzına çok komik oluyor ya:)))) elifciğim ya baksanaaklıma ne geldi hani geceleri dönüyor sonra ağlıyor demiştinya sende uyku uyuyamıyorsun yattığı yerin kenarlarına yaztık koy dönme alanı bırakma ona. bende öyle yapıyorum iyi oluyor:))))

Back