• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek gelisimi....Bebisleriniz neler yapabiliyor??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz ya bebişlerimiz aynı şeyleri yaşıyor. bende uyurken okadar çok özlüyorumki bazen odasınıda ayırdımya içim yanıyor dayanamıyorum kalkıp alıyorum onu geceyarısı omuzuma yatırıyorum sarılıyorum ona birden kaybetme korkusu çöküyor içime neyaparım diye dua ediyorum Allahıma ayırmasın bizi diye ağlıyorum hüngür hüngür. bi müddet sonra kıyamıyorum emzirip yatırıyorum yine yatağına rahatsız olmasın yatsın rahat rahat yatağında diye. çok seviyorum oğlumu bende aşkım o benim ilk değil ama tek aşkımsın diyorum ona. rabbim bizleri onlara, onlarıda bizlere bağışlasın ayırmasın bizleriyavrularımızdan. AMİİİİİİİİİİİİN..............

benim kızım sabahları süper hareketli. kaydirigubbakcemile2 sesler çıkarıyor. sabahları erkenden kalkıp konuşuyoruz. kavga ediyor benimle sositososito. homurdanıyor. beliyle birlikte kafasının altına yastık koyarsam kalkmak için uğraşıyor. bükülüp gidiyor. yan dönüyor. yüz yukarı yatarken bazen yüz aşağı döndüğü oluyor. süprizzzzz ellerinden tutarsam öyle kuvvetli tutuyorki ayaklarının üstüne kadar dikeliyor. öyle bir gayretle assılıyorki beni şaşıyorum yani. ellerinden tutup kucağıma kaldırıyorum. öyle kendini bırakıvermiyor. gülümsemeleri biraz daha arttı. sürekli yerlerde birşeyler arıyor. ne arıyor hala bulamadım hihoyyyt

Bugün sabah oğlum ilk defa uzun uzun kahkahalar attı. Şaşırdım kaldım..Ben konuştukça kikir kikir gülüyo resmen..kaydirigubbakcemile3Keşke babasıda görebilseydi.. Benim oğlumda henüz kendi kendine dönmüyor ama yukarıdan emziğini gösterdiğimizde uzanıp yakalıyor, yakalamaya çalışırkende poposunu kaldırıyor.. :emir_bebek: Ben henüz erken diye oturtmaya cesaret edemiyorum. Birde kalksın diye kollarını çıkarırım diye korkuyorum açıkçası..

oğlum birkaç gündür sesli gülmeye başladı. henüz 2,5 aylıkama sırtüstü yatarken yan dönüyör.ama hep sol tarafına dönüyor.çok hareketli kollar bacaklar hiç durmuyor.bezini zor bağlıyorum. yatmayı hiç sevmiyor.uyanık olduğu zamanlarda hep gezmek istiyor.kollarım kopuyor valla.hatta şuan bile beni al diye mızırdanıyor kerata.

Bugün sabah oğlum ilk defa uzun uzun kahkahalar attı. Şaşırdım kaldım..Ben konuştukça kikir kikir gülüyo resmen..kaydirigubbakcemile3Keşke babasıda görebilseydi.. Benim oğlumda henüz kendi kendine dönmüyor ama yukarıdan emziğini gösterdiğimizde uzanıp yakalıyor, yakalamaya çalışırkende poposunu kaldırıyor.. :emir_bebek: Ben henüz erken diye oturtmaya cesaret edemiyorum. Birde kalksın diye kollarını çıkarırım diye korkuyorum açıkçası..

canım bebek kalkmaya isteksizse olabilir. ama benim bebiş resmen parçalıyor kendini kalkmak için. avuçlarının içine başbarmağımı koyuyorum diğer parmaklarımlada bileğiyle beraber biraz koluna doğru kavrıyorum maşallah sıkıyor kendini. hani birden bıraksa dediğin doru çıkabilir. ama ben bebişime güveniyorum. sanki onunda kendine güveni geliyor. yan dönmek için yelteniyor. kendi yatarken bebek yastığı koyarsam altına kalkmak için bükülüyor. :nazar::nazar::nazar: birşey olmaz Allah ın izniyle

Benim kızımın sabahları keyfinden geçilmiyor. öyleki sevmeye onunla konuşmaya doyamıyor. Kalktığı gibi aaa uuuu başlıyor acaba rüyasınımı anlatıyo diyorum uyurken çok gülüyo :))
Bi çıngırağı var ondan başka bişeyi görmüyo gözü onu örünce heyecanlanıyo kuş gibi çırpınıyo yavrum benim yaaa çığlıklar havada uçuyo gülücükler miniğime öyle çok yakışıyorki.
Tutma yeteneği gelişsin diye eline oyuncaklarını vermeye çalışyorum hep sağ elinle tutturuyordum çok kuvvetli tutamıyordu bugün sol elini denedim bi tuttu salladı ve hemen o minik ağzına götürdü onu öyle görünce çok mutlu oldum büyüyo meleğim

benim oğluşta aynı şeyleri yapıyor. yastığa koyuna kendi kalkmaya çalışıyor biraz dikse hatta kalkıp devriliyor yana doğru. ellerinden tuttuğumda doğrulup oturuyor. bazen kahkaha atıyor. ve konuşurken dilinide kullanmaya başladı dilini dudaklarına değdirim dışarı çıkartarak filan konuşmaya başladı. babasıyla ilk gördüğümüzde gülmekten öldük çok komik oldu resmen bişeyler anlatıyordu bize:)))))
betülcüğüm bizim keratada senin kız gibi pek alıngan oldu babası seni döverim haaa diyorek şakalaşıyordu parmak sallayarak oda dudaklarını büktü ağladı bidaha yaptı yine ağladı güzel söz söyledi güldü. ya çok erken geliyor bize hepimizin bebekleri aynı şeyleri yaşıyor. fırlama oldu mayıs bebekleri yaaa:))))

benim oğluşta aynı şeyleri yapıyor. yastığa koyuna kendi kalkmaya çalışıyor biraz dikse hatta kalkıp devriliyor yana doğru. ellerinden tuttuğumda doğrulup oturuyor. bazen kahkaha atıyor. ve konuşurken dilinide kullanmaya başladı dilini dudaklarına değdirim dışarı çıkartarak filan konuşmaya başladı. babasıyla ilk gördüğümüzde gülmekten öldük çok komik oldu resmen bişeyler anlatıyordu bize:)))))
betülcüğüm bizim keratada senin kız gibi pek alıngan oldu babası seni döverim haaa diyorek şakalaşıyordu parmak sallayarak oda dudaklarını büktü ağladı bidaha yaptı yine ağladı güzel söz söyledi güldü. ya çok erken geliyor bize hepimizin bebekleri aynı şeyleri yaşıyor. fırlama oldu mayıs bebekleri yaaa:))))

kızlar katılıyorum mayıs bebekleri benzeşiyorlar. sositososito bende geçen gün sabah duş alacaktım. mamasını yedi altını değiştirdim gazını çıkardım uyanık olunca babasının yanına yatırdım dedimki uyanık biraz ilgileniver duşa girdim suyu açmamla bir çığlık akıllara zarar.:1shok: nasıl fırladım banyodan dışarı babası almış kucağında ama hala bağırıyor. bebeğim noldu diye sevdim nasıl içli içli ağlıyor düştü sandım yataktan. :uhm: meğer babası konuşmamış kızıma. :oklava: gözlerimi kapatıverdiydim diyor. bizimkide ilgilenilmeyince kendisiyle bastı çığlığı. ama öyle ağlıyorki dayanamadım. gözlerimdoldu benimde senağlama kıyamayız biz bebişlerimize hihoyyyt:nazar:

bizimki bende çok babasıyla bir konuşuyorki sormayın gitsin
aman bi auuuvvlar bi maavvvlar karşıllıklı eşimde aynı onun gibi söleyince nası karşılık veriyo beraber kahkalar havada uçuşuyo kıskanıyom valla beni sadece emme amaçlı kullanıyo sıpa ve bakıcı dermişim ama annesini yeri ayrı bi koynumda uyuyuşu var emdikten sonra bayılıyorum onun o haline
canım yavru kuşum benim.....

burak071by9.jpg

burak002ze1.jpg

maşallah burak'a... Allah bebişlerimizi nazardan korusun.. bugün kızımla misafirliğe gittik benim ufaklk geriye doğru bakarak kendi kendine konuşuyo yattığı yerde hele bugün çenesi düşük 1 dak. susmadı agular havalarda uçtu bide bizi bastırmaya çalışıyo çok güzeldi ama çok korktum nazar değer diye herkes çok şaşırıdı bu yarın konuşur diyolar ama şimdiki çocukların geneli böyle anladığım kadarıyla

Aslında bebişlerin yaptığı her davranış bulundukları aya göre normal.. Sadece galiba biz bu zamana kadar hiçbir bebekle bu kadar içli dışlı olmadığımızdan daha yakından gözlemleyebiliyoruz. Birde tabi ilgi ve sevgi gören bebek daha çabuk gelişiyor..

Bu arada benim oğlumda artık dönebiliyor ve sinirlerinince kaşlarını bariz bi şekilde çatıyor..:kızgın:kaydirigubbakcemile3

kızlar bugün kontrolumuz vardı sağlık ocağına gittik alperen 500 gr almış boyuda uzamamış:(( galiba mamaya başlıcam geceleri pek emmiyo uyuyo demiştim ya hemşireler kızdı kan şekerini düşürürsünde anlamazsın 2 satte bir emizr dedi bir ayda geceleri sık emzircem olmazsa artık mama alcaz başka öaresi yok bu arada yumrukları ağzında elinide çok emiyor napcaz biliyorum

aynen bizimki de şapur şupur sesler çıkartıyo çok tatlı sanırsam....
marem- alperencim bize drumuz 2. aylık kontrolümüzde artık geceleri 2 saatte bir emzirmene gerek yok dedi...ama beş saatide geçmiyecek dedi
zaten burak gece sabaha karşı uynıyo bir kere yetiyo yani tabi kaçta uyuduğuna bağlı akşamdan ama oğluşun zayıfsa bilemem tabiki kaç kiloki dr mamaya başla dedimi peki...

aynen bizimki de şapur şupur sesler çıkartıyo çok tatlı sanırsam....
marem- alperencim bize drumuz 2. aylık kontrolümüzde artık geceleri 2 saatte bir emzirmene gerek yok dedi...ama beş saatide geçmiyecek dedi
zaten burak gece sabaha karşı uynıyo bir kere yetiyo yani tabi kaçta uyuduğuna bağlı akşamdan ama oğluşun zayıfsa bilemem tabiki kaç kiloki dr mamaya başla dedimi peki...

canım bizimki 3 ay 1 haftalık 7100 gr 62 cm benimki yaklaşık 7 saat falan uyuyodu arada uyamıp parmağını emdiği için ben sesini duymuyodum şimdi 2 saatte bir emziriyorum hiç uykum yok bakalım bi daha ki ay nolcak öyle gittiğim bi drumuz yok şuanda zaten sağlık ocağındakiler drla görüş dedi parmağına çorap geçirdikten sonra nasıl uyanıyonaniknanik
azcık ellerşyle oynasın diye açıyorum hemen başlıyo emmeye tiryaki olmuş ayda abiis öle değildi emzik veriyorum beğenmiyo çiğniyosüprizzzzz

az önce kuzucum uyuyordu genelde yüzüstü yatırıyorum uyandı sesini duydum gittim bi baktım dönmüş ya benim kızım büyüdü :) kendi kendine dönebiliyo yakında bunları zaptedemicez..

canım bizimki 3 ay 1 haftalık 7100 gr 62 cm benimki yaklaşık 7 saat falan uyuyodu arada uyamıp parmağını emdiği için ben sesini duymuyodum şimdi 2 saatte bir emziriyorum hiç uykum yok bakalım bi daha ki ay nolcak öyle gittiğim bi drumuz yok şuanda zaten sağlık ocağındakiler drla görüş dedi parmağına çorap geçirdikten sonra nasıl uyanıyonaniknanik
azcık ellerşyle oynasın diye açıyorum hemen başlıyo emmeye tiryaki olmuş ayda abiis öle değildi emzik veriyorum beğenmiyo çiğniyosüprizzzzz

Canım ya oğlunun kilosu zaten gayet güzelmiş hem aldığı kiloda normal geldi bana..Ben oğlumu gecede emzirmeme rağmen bu ay 600 gr almış..Doktor gerekirse gelecek ay ek gıdaya geçebiliriz dedi. Ama aldığı kiloda normal aylık takvimine göre . Aslında benim çok güzel sütüm vardı ama eşim ve ailesi yüzünden %50 azaldı sütüm..Bebeğim ilk ay 1200 gr almıştı. Sütüm azalınca kilo alması da doğal olarak azaldı. Gerçi zaten bebekler 3. aylarında 400-800 gr arası alıyomuş. Daha fazla alan varsa tosuncuk kıvamında tam mıncıklamalık olur heralde :))

Bebeğinin gelişimini aşağıdaki linkten kontrol edebilirsin

http://www.bilgikutum.com/boykilografik.htm

Hem bebeğinin ellerini ve parmaklarını emmesi normal..Hepimizin ki emiyo..Bırak emsin kendi kendine bırakacaktır zaten..Ben müdahale etmiyorum sadece uyuyacağı zaman emzik veriyorum..

Bende dün pnomokok aşısını yaptırdım oğlumun..Geriye 3 doz kaldı . Ama çok huysuzlandı dün hiç bu kadar ağladığına şahit olmamıştım..Normalde sakindir ama aşıdan sonra kayınvalideye oradanda eşimin kuzenine gidince fenalık geldi bebeğe. Kendi evimizi aramış meğer. Arabada gelirken bana küçük emrah bakışlarıyla şikayetleniyodu..Niye beni yabancı insanların evine götürüyosunuz der gibi bir hali vardı...Artık başka insanların yabancı olduğunun alenen farkında..

Birde doktor bana bu dönemde hareketli bebekten ziyade yatan bebekleri daha makbul bulduklarını çünkü hareketli bebeklerin kilo almadığını söyledi.. Doktorun tabiriyle "pelte gibi yatması" iyiymiş :))) Doktor bize "sizden önce 4 aylık bir bebek geldi bıraksan uçacak çok hevesli yürümeye" diyor kaydirigubbakcemile4.Gerçi oğlumda hareketli bir bebek ama henüz yürümek gibi bir aksiyon denemesi olmadı sadece sürekli kucak istiyor..Bu arada doktor oğlumu yattığı yerden iki eliyle tutup kaldırdı..Oğlumda kalkmaya meraklıymış meğer hiç banamısın demiyo doktora..Bende yapıyorum artık önceden kolu çıkar diye korkuyordum..

Bu arada herkes benim oğluma bu bebek kızmı diyo kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
Canım ya oğlunun kilosu zaten gayet güzelmiş hem aldığı kiloda normal geldi bana..Ben oğlumu gecede emzirmeme rağmen bu ay 600 gr almış..Doktor gerekirse gelecek ay ek gıdaya geçebiliriz dedi. Ama aldığı kiloda normal aylık takvimine göre . Aslında benim çok güzel sütüm vardı ama eşim ve ailesi yüzünden %50 azaldı sütüm..Bebeğim ilk ay 1200 gr almıştı. Sütüm azalınca kilo alması da doğal olarak azaldı. Gerçi zaten bebekler 3. aylarında 400-800 gr arası alıyomuş. Daha fazla alan varsa tosuncuk kıvamında tam mıncıklamalık olur heralde :))

Bebeğinin gelişimini aşağıdaki linkten kontrol edebilirsin

http://www.bilgikutum.com/boykilografik.htm

Hem bebeğinin ellerini ve parmaklarını emmesi normal..Hepimizin ki emiyo..Bırak emsin kendi kendine bırakacaktır zaten..Ben müdahale etmiyorum sadece uyuyacağı zaman emzik veriyorum..

Bende dün pnomokok aşısını yaptırdım oğlumun..Geriye 3 doz kaldı . Ama çok huysuzlandı dün hiç bu kadar ağladığına şahit olmamıştım..Normalde sakindir ama aşıdan sonra kayınvalideye oradanda eşimin kuzenine gidince fenalık geldi bebeğe. Kendi evimizi aramış meğer. Arabada gelirken bana küçük emrah bakışlarıyla şikayetleniyodu..Niye beni yabancı insanların evine götürüyosunuz der gibi bir hali vardı...Artık başka insanların yabancı olduğunun alenen farkında..

Birde doktor bana bu dönemde hareketli bebekten ziyade yatan bebekleri daha makbul bulduklarını çünkü hareketli bebeklerin kilo almadığını söyledi.. Doktorun tabiriyle "pelte gibi yatması" iyiymiş :))) Doktor bize "sizden önce 4 aylık bir bebek geldi bıraksan uçacak çok hevesli yürümeye" diyor kaydirigubbakcemile4.Gerçi oğlumda hareketli bir bebek ama henüz yürümek gibi bir aksiyon denemesi olmadı sadece sürekli kucak istiyor..Bu arada doktor oğlumu yattığı yerden iki eliyle tutup kaldırdı..Oğlumda kalkmaya meraklıymış meğer hiç banamısın demiyo doktora..Bende yapıyorum artık önceden kolu çıkar diye korkuyordum..

Bu arada herkes benim oğluma bu bebek kızmı diyo kaydirigubbakcemile3

haklısın galiba 3 ayda 7 kilo ii ama sağlık ocağındakiler öle deyince ne biliyim ..bizimkinin daha dönmesi yok sürekli oyun istiyo gerçi hareketli maaşallah canları sağolsun kiloda ii değil tabi hareket lazım

Back