• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek gelisimi....Bebisleriniz neler yapabiliyor??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Canım ben sağlık ocağına aşı için gittiğimde süt sorunumdan bahsetmiştim beslenme uzmanına, O da bana bebeği sık emzirmemi özellikle geceleri de emzirmemi söyledi. Gerçi o söylemeden de ben emziriyordum geceleri. Gece üretilen süt bebek için daha besleyiciymiş. Ben genelde akşam 23 gibi yatıyorum, yatmadan önce emziriyorum ve gece 2-3 kez kalkıyorum. Oğlumu uykusunda emziriyorum, uyanmadan emiyor, bir iki kez altını değiştiriyorum emzirdiğim için. Oğlum her seferinde sadece bir göğsümdeki sütü emiyor, ikinciyi istemiyor..İkinciyi çok nadir aradan 3 saate yakın zaman geçmişse emzirebiliyorum. Bu arada denediğim onca şey arasında bende bol süt yapan tek birşey buldum. O da tariş marka kuru incirdi, geceleri de emzirdiğim için yatmadan su içip ondan bir kaç tane atıyordum ağzıma..Ama onlarında son kullanma tarihleri dolmuş yeni ürünleri ağustos sonunda gelecekmiş. Bakalım beklices artık biraz..
aslında evet buda doğru ama ne biliyim işte sağlık ocağı kilosu iimiş de dedi ama bide gece annem çocuğun altını sürekli değişirme diyodu bende olurmu hiç öyle şry pişer dedim o günden sonra geceleri değiştirmiyorum birden değişti ne fazla idrarı oluyo nede ötekini yapıyo bende değiştirmiyorum

selam sevgili güzel anneler bebişlerinizin güzel gelişimlerini okuyunca bende çok mutlu oluyorum bende o günleri yaşarım inş. eylül annesi olarak :)))))))

Kardelencim oğlunun bir önceki resmini ben hep kendi oğluma benzetiyorum. Gerçekten çok benziyorlar :))

doğrudur valla benziyordur. senin oğluşun resimlerini fazla göremedik ama bende ridanınkine benzetiyordum. şimdi benimki şekilden şekile giriyor her resimde farklı bak bundada seninkine benziyor dimi tontş tontiş ikiside seninki saçları siyahtı benimki çok az var ama sarı sadece.

buarada kızlar aranızda doğduğunda gözleri mavi olupta sonradan değişen varmı? benimtontişinki mavi heralde öyle kalıcak. eşimde kara kaş kara göz bende ben esmerimdirde baya bebiş babaya benzedi ama sarı mavi gözlü (eşim bebekken sarışınmış sonradan kararmışnaniknanik). gören şaşırıyor. annemde dışarı çıkarken kimliğini al çoçuğun muhakkak yoksa kaçırdın diye seni götürürler hapise diye dalga geçiyor benimle. bende yanaklarımızı yan yana koyup baksanıza nekadar benziyoruz ikiz gibiyiz diye dalga geçiyorum kendimle:roflol: iki karadan doğdu benbeyaz mavi gözlü şey annnnaaaamlayhayhoy zenci doğuran olursa hiç şaşmayın oluyormuş yanilayhayhoy

benim gözlerim mavi eşimin kahverengi ilk oğlumun gözleride maviydi ama 6 aydan sonra elaya döndü.ikincininde dönüyo:( mavi kalsın diye çok baktık ama kızlar bu arada diğer bebişimizden haber yok annesiyle babası dün hastaneden geldiler çünkü baklemekten başka çare yok elden bişey gelmiyo dua etmekten başka sabah 9 buçukta gittiler şuan hastanedeler..insan süreklia arayıp soramıyoda endişeyle bekliyoruz işte

muhammed 2,5 aylık..2 aylıkken 4800gr boyu 59 cm. di..herkes çok zayııf olduğunu düşünüyor ama bana göre normal..3 aylık kıyafetleri bol gelse de yakışıyor oğluma...sanırım boyu uzun olacak...
beni uzun zamandır tanıyor, bir kaç haftadır babasını da tanıyor..babası işten geldiğinde onunla konuşuyor..o da cevap veriyormuş gibi sesler çıkarıyor gülerek..ağzında tükmüğünü köpürtüyor..ona meme vereceğimi anladığında gülümsüyor..eğer hala bekliyor ve meme vermiyorsam sinirrlenip elinin tamamını ağzına götürüyor..iki aylıkken başını tutmaya başladı..ayakları ve elleri çok hareketli..sürekli eller havada..bazen saçımı tutup çekiyor...11 - 12 gibi yatıyor 4 gibi kalkıyor ve elini emerken sesler çıkarıyor uyanıyorum.saat 5-6 ya kadar azar azar emiyor..8-9 gibi tekrar kalkıyoruz ve bu birkaç saat arayla emme nöbetleri devam ediyor

doğrudur valla benziyordur. senin oğluşun resimlerini fazla göremedik ama bende ridanınkine benzetiyordum. şimdi benimki şekilden şekile giriyor her resimde farklı bak bundada seninkine benziyor dimi tontş tontiş ikiside seninki saçları siyahtı benimki çok az var ama sarı sadece.

oğlunun resmini bu yazını okumadan önce gördüm ve aynı benim oğlana benziyor dedim..yazın da üstünün tuzu biberi oldu:lepi:
ama dediğin gibi her an değişiyorlar..benim oğlanın elleri, ayakları, yüzü, teni bana benziyor geri kalan her yeri babası..

oğlunun resmini bu yazını okumadan önce gördüm ve aynı benim oğlana benziyor dedim..yazın da üstünün tuzu biberi oldu:lepi:
ama dediğin gibi her an değişiyorlar..benim oğlanın elleri, ayakları, yüzü, teni bana benziyor geri kalan her yeri babası..

eee neresi kaldı babasına benzicek heryeri sana benzemişsırnaşık şey beim oğluşunda elleri ayakları bana benziyor ama nefayda gören aaaaa aynı elleri ayakları seninkine benziyor demiyorki. bu kime benzedi diyorşutarafagitti bende senin oğluşu gördükçe yiyesim geliyor yerim seni diye seviyorum resminden acayip benzetiyorum. şu gülüşüne baksana beyefendinin çoktatlı yaaaaaŞenizŞeniz

Kardelencim bebeklerin göz rengi 4. ve 5. aylardan sonra netleşiyor diye okumuştum belkide yanılıyorumdur ama benim oğlumun gözleri kahverengiye dönüyor aslında oğlumun saçları siyah değil pek :)) Daha çok kumral hatta kaşları ilk doğduğunda sarıydı ama gittikçe koyulaşıyor. Beyaz tenli bir bebek oğlum, eşimde beyaz tenli ama oğlum eşimden ziyade abime benzeyecek sanırım, birde bugün kendi çocukluk resmimi gördüm 3-4 yaşlarındayım sanırım resimde ve oğluma çok benziyorum :)) Daha doğrusu o bana benziyor :))

Benim oğlumda doğduğunda başını tutabiliyordu, sanırım karnımda süresinden fazla kalınca "bari bu becerimi geliştirim" diye düşündü..Belki de iki kez kordon dolanmasından dolayı istemeden gelişmiştir becerisi yerimseniben, doğduğundan beri onunla hep konuştum o da ilk aydan beri bana hep cevap verdi . Şimdi bütün bebişler gibi sinirlenince tüm elini yemeye çalışıyor biraz sakinleşince de baş parmağını ağzının içine sokup emmeye çalışıyor ama çok soktuğu için arada bir kusuyor :roflol:, iki kez kahkahasına tanık oldum. Bu arada sadece yatarak emzirmek istediğimde kendi kendine dönüyor diğer durumlarda döndüğüne rastlamadım..Her sabah kollarını bacaklarını hareket ettirip ters çeviriyorum ve sırtına masaj yapıyorum o da apalamaya çalışır gibi karnını bacaklarına çekiyor :)) Kilosuda iyi gidiyordu ama süt sorunumuz olunca ikinci ayında 700 gr civarı almış ve 5900 küsür kiloydu ilk ay gibi alsa 6 kilo civarında olacaktı :çok üzgünüm: Neyse inşallah bu ay telafi edebiliriz..Oğlumun elleri artık eldivensiz olduğu için şimdi ona ellerini kullanmayı öğretmeye çalışıyorum. En son eşimin arkadaşının annesi ona çıngırak seti getirmiş şimdi onlardan birini eline veriyorum, sallayıp duruyor ama bırakmayı bilmediği için sıkılınca ağlamaya başlıyor naniknanik ben bıraktırıyorum. Birde park yatağındaki oyuncaklarına konuşmaya çalışıyor bende onları seslendiriyorum, mesela oyuncak aslanı tutup "ben aslanım, ormanın kralım kuff kuff" yapıyorum çok eğleniyor :))) Emziğini hala bıraktıramadım bu arada..Yalnız kalmaktan ve ilgisizlikten nefret ediyor ağladığında yanına biraz geç gitsem beni protesto edip yaklaşık 10 dk ağlama krizine giriyor sanki saatlerce ağlatmışım gibi bir hava estiriyor, beni tanıyor ve takip ediyor babayı da tanıyor ama onunla sohbet tarzı benimkinden daha farklı, ona çıkardığı sesler daha erkeksi sanki bana ise daha nazlı sesler çıkarıyor, şikayetçi olur tarzda konuşmaya çalışıyor. Ona klasik müzik dinletmeye çalışıyorum ama bir süre sonra sıkılıyor..Genel olarak ilgi manyağı olmak gibi bir havası var ama güzel tarafı ben oğlumu hiç sallamadım bırakıp emziğini verdiğimde uykusu varsa direk uyuyor yoksa mızıldanıyor ben yanına gidiyorum biraz oynaşıyoruz yada emziriyorum sonra uyuyor.

Açıkçası oğluma çok düşkünüm ve içten içe onu herkesten kıskanıyorum..Aslında böyle bir anne olmak istemezdim..Daha rahat ve insanlara güvenen biri olmayı tercih ederdim ama kayınvalideyle yaşadığım kötü tecrübe yüzünden şimdi kim kucağına alsa bir süre sonra rahatsız oluyorum..Sanki yanlış tutuyorlarmış ve ona bir zarar gelecekmiş gibi geliyor..Bu çok sinir bozucu..Sürekli kendimi bu konuda telkin etmeye çalışıyorum ama olmuyor..

Kardelencim bebeklerin göz rengi 4. ve 5. aylardan sonra netleşiyor diye okumuştum belkide yanılıyorumdur ama benim oğlumun gözleri kahverengiye dönüyor aslında oğlumun saçları siyah değil pek :)) Daha çok kumral hatta kaşları ilk doğduğunda sarıydı ama gittikçe koyulaşıyor. Beyaz tenli bir bebek oğlum, eşimde beyaz tenli ama oğlum eşimden ziyade abime benzeyecek sanırım, birde bugün kendi çocukluk resmimi gördüm 3-4 yaşlarındayım sanırım resimde ve oğluma çok benziyorum :)) Daha doğrusu o bana benziyor :))

Benim oğlumda doğduğunda başını tutabiliyordu, sanırım karnımda süresinden fazla kalınca "bari bu becerimi geliştirim" diye düşündü..Belki de iki kez kordon dolanmasından dolayı istemeden gelişmiştir becerisi yerimseniben, doğduğundan beri onunla hep konuştum o da ilk aydan beri bana hep cevap verdi . Şimdi bütün bebişler gibi sinirlenince tüm elini yemeye çalışıyor biraz sakinleşince de baş parmağını ağzının içine sokup emmeye çalışıyor ama çok soktuğu için arada bir kusuyor :roflol:, iki kez kahkahasına tanık oldum. Bu arada sadece yatarak emzirmek istediğimde kendi kendine dönüyor diğer durumlarda döndüğüne rastlamadım..Her sabah kollarını bacaklarını hareket ettirip ters çeviriyorum ve sırtına masaj yapıyorum o da apalamaya çalışır gibi karnını bacaklarına çekiyor :)) Kilosuda iyi gidiyordu ama süt sorunumuz olunca ikinci ayında 700 gr civarı almış ve 5900 küsür kiloydu ilk ay gibi alsa 6 kilo civarında olacaktı :çok üzgünüm: Neyse inşallah bu ay telafi edebiliriz..Oğlumun elleri artık eldivensiz olduğu için şimdi ona ellerini kullanmayı öğretmeye çalışıyorum. En son eşimin arkadaşının annesi ona çıngırak seti getirmiş şimdi onlardan birini eline veriyorum, sallayıp duruyor ama bırakmayı bilmediği için sıkılınca ağlamaya başlıyor naniknanik ben bıraktırıyorum. Birde park yatağındaki oyuncaklarına konuşmaya çalışıyor bende onları seslendiriyorum, mesela oyuncak aslanı tutup "ben aslanım, ormanın kralım kuff kuff" yapıyorum çok eğleniyor :))) Emziğini hala bıraktıramadım bu arada..Yalnız kalmaktan ve ilgisizlikten nefret ediyor ağladığında yanına biraz geç gitsem beni protesto edip yaklaşık 10 dk ağlama krizine giriyor sanki saatlerce ağlatmışım gibi bir hava estiriyor, beni tanıyor ve takip ediyor babayı da tanıyor ama onunla sohbet tarzı benimkinden daha farklı, ona çıkardığı sesler daha erkeksi sanki bana ise daha nazlı sesler çıkarıyor, şikayetçi olur tarzda konuşmaya çalışıyor. Ona klasik müzik dinletmeye çalışıyorum ama bir süre sonra sıkılıyor..Genel olarak ilgi manyağı olmak gibi bir havası var ama güzel tarafı ben oğlumu hiç sallamadım bırakıp emziğini verdiğimde uykusu varsa direk uyuyor yoksa mızıldanıyor ben yanına gidiyorum biraz oynaşıyoruz yada emziriyorum sonra uyuyor.

Açıkçası oğluma çok düşkünüm ve içten içe onu herkesten kıskanıyorum..Aslında böyle bir anne olmak istemezdim..Daha rahat ve insanlara güvenen biri olmayı tercih ederdim ama kayınvalideyle yaşadığım kötü tecrübe yüzünden şimdi kim kucağına alsa bir süre sonra rahatsız oluyorum..Sanki yanlış tutuyorlarmış ve ona bir zarar gelecekmiş gibi geliyor..Bu çok sinir bozucu..Sürekli kendimi bu konuda telkin etmeye çalışıyorum ama olmuyor..

ebrucuğum çok güzel yazmışsın masal gibi okudum valla çok sürükleyiciydi devamını 4gözle beklicem:1shok:. aralardada gülmekten öldürdün beni çok sağol ya:1hug:

bugün oğlumu bi güldürdüm bi güldürdümki anlatamam ellerinden tutup ani hareketle biraz sesli aaauu diye yüzüne karşı hareket yaptım bi baktım çok hoşuna gitti kahkahayla öyle güldüki bayağı sonra hıçkırık geldi içine etti keyfimizin

bide mart kedileri gibi karşılıklı aauuu mavvv diye atışıp durduk. gerçekten bazen kediler cilveleşirlerkenmi kavgamı ederlerken ne bazı şesler çıkartıyorlar aynı öyle çıkarttı bende onungibi çıkartmaya çalıştım bayağı atıştık karşılıklı. sonra yoruldu pes etti. bugün ilklerimiz böyle oldu bakalım ilerleyen zamanlarda nelerini görücez:asigim:

bugün oğlumu bi güldürdüm bi güldürdümki anlatamam ellerinden tutup ani hareketle biraz sesli aaauu diye yüzüne karşı hareket yaptım bi baktım çok hoşuna gitti kahkahayla öyle güldüki bayağı sonra hıçkırık geldi içine etti keyfimizin

bide mart kedileri gibi karşılıklı aauuu mavvv diye atışıp durduk. gerçekten bazen kediler cilveleşirlerkenmi kavgamı ederlerken ne bazı şesler çıkartıyorlar aynı öyle çıkarttı bende onungibi çıkartmaya çalıştım bayağı atıştık karşılıklı. sonra yoruldu pes etti. bugün ilklerimiz böyle oldu bakalım ilerleyen zamanlarda nelerini görücez:asigim:

sırnaşık şeysırnaşık şeybizde yapıyorum auwww waauuw sesler çıkarıo bende yapıyorum çok hoşuna gidiyo:1hug:

hiçmi uyanmıyor benim kızım gece 2 kere uyanıyo doktor gece emzirmesi daha iyi daha çok kilo alır dedi hiç uyanmıyosa uyandır canım emdir ama 2 kere en normalı uyanıyosa kaldırma benim kız akşam 8 de uyuyo saat 12 _1 arası uyanıyo sonrada 4_5 arası uyanıyo gündüz 7 den sonrada daha uyumuyo az uyuyo yani

Kızımı yatırdığım halde hiç bulamıyorum..360 derece dönüyor nerdeyse...yüzüstüde dönmeye çalışıyor yalnız tek kolunu altındann cıkartamıyor:) kızıma bir kitap aldım söyle renkli resimli yumuşak bebekler için olan cinsten,önüne koyuyorum sayfaları cevirmeye başlıyor sonra ağzına götürmeye çalışıyor..seslerimiz gülücüklerimiz fazlalaştı,sırt üstü yattığında kalkmaya çalışıyor,biraz güç bulsa gidecek..:)yüzüstü pek kalmayı sevmiyor,biraz kitapla oyalanıyor sonra çığlık atıyor dönmek istiyor..

Ayperincim masallah kizin cok cok tatli....Bu resim de yeni snairim .Kayraya benzettim bir an...Grci bu aralar en cok nazenin kizina benzemeye basladi ama her uyandigimiz gun yeni bir simaya burunuyor sanki....

sabahları sessizce uyanıyor benim kızım. etrafına bakar kendi kendine sesler çıkarır. eğer o çağırmalara gelmezseniz yavaş yavaş ağlamaya başlar ama yine kaldırmazsanız bu defa ciddi ciddi ağlar. ağzından tükürükler eksik olmaz. hala elini emiyor. sabahları çok hareketli. konuşursanız karşılık verir. çok heyecanlanıyor. emziğini düşürünce kendi almaya çalışıyor.ama daha parmak koordinesi yok tabi. yumruk halinde yapıyor. 2.5 ayı geçiyor. benim kızımla akran olan bebişleriniz ne alemde ?

mrb kızlar bizim ufaklık bazen mum tutturuyor hep istiyoki beşiğinin başında bekleyelim onunla konuşalım arada konuşuyorum ama abiside yanımızda kıskanmasın diye fazla ilgilenemiyorumki bu arada görenler zayıflamış diyo:( gece emmediği içinmi acaba ? ama uyanınca hemen parmak modun ageçiyo bide mamaya başlıcam galiba sütüm yetmiyo gibi geliyo bana 14 ünde kontrol var bakalım kaç kilo olmuş.

Benim oğlumun elleri iki ay boyunca hep yüzünde saçlarındaydı son bir haftadırda havada :teytey: Yumruk yapıp havaya sallayıp duruyor, beni kucağına al der gibi bir hali var.. Bu arada ne zaman kucağıma alsam bıraktığımda ellerinin içinde fena halde dökülen saçlarımı buluyorum..Birde park yatağındaki oyuncaklarıyla konuşup onları tutmaya çalışıyor. Kendisiyle konuşulmasına bayılıyor sürekli biz konuşalım o da konuşsun istiyor ve artık kucak istemeye başladı..Yatırınca bozuluyor, yalandan ağlıyor, bağırıyor, tepiniyor..Babası tatil izninde olduğu için bu aralar o uyutuyor..İzni bitince sanırım onu arayacak..Tükürük olayı bizde de baya zamandır var..Ne zaman başladı pek hatırlamıyorum ama normalmiş..:emir_bebek: Sanırım hayatımda verdiğim en doğru karar çocuk yapmakmış çok şükür Allah'ta nasip etti..Hamileyken anneliği pek idrak edemiyordum ama oğluma doğduğu ilk anda aşık oldum..Kimseyle paylaşamam :asigim:

Mercancığım teşekkürler canım..cılız bizimki ama resimlerde toplu çıkıyor..hergün değişik geliyor nehirsu benimde gözüme..zaman akıp gidiyor canım,bebişlerimizin simaları kimbilir nekadar değişecek..

Ebrucuğum bende hamileliğimde:CüvCüv: anlayamamışım,doğduğundada cok garip oldum,ama şimdi bakıyorum da başka birşey bu bebiş olayı...
Allah isteyen herkese nasip etsin...

o yumruklu tatlı sıpadan bi tanede bende var görenler çok eli sıkı olacak diyo valla...
burak o kadar çok hareketli ki heleki altı açık olunca çıplaklık hoşuna gidiyo geçen gün altını alırken biraz açık dursun dedim kirli bezini banyoya götürüp yeni bez alıp gelene kadar battaniyesine badisini olduğu gibi çişlemiş bide koltuğa geçmiş maşallah ne yapmış :))
artık göğüsünü yukarı kaldırıyo yatmıycam diye ve ayaklarıyla battaniyeleri tepikliyiveriyo açıveriyo kendini...

sormayın kızlar ne tatlı bi duyguymuş anne olmak 4.5 senelik ewliyim ve oğluşum doğduğundan beri eşime sırtım dönük uyuyorum oğluşuma arkamı bi türlü dönemiyorum beşiği hemen yatağımın yanında ona bakarak uyuyorum bende....
her defasında diyorum o bana allahımın bir lutfü...
eşimle benim mutluluk formülümüz o......

Back