How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek gelisimi....Bebisleriniz neler yapabiliyor??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
haklısın galiba 3 ayda 7 kilo ii ama sağlık ocağındakiler öle deyince ne biliyim ..bizimkinin daha dönmesi yok sürekli oyun istiyo gerçi hareketli maaşallah canları sağolsun kiloda ii değil tabi hareket lazım

canım maaşalah kilosu gayet iyi benimki 3 ayında 6200 olmuş diye zil takıp oynayacaktımkaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2
zaten kilo alımının azalması gerkiyor ebrunun dedigi gibi artık 1 kilo almasalar daha iyi 400 600 gr alması normal diye biliyom
bence kendine eziyet edip ,iki saate bir emzirmeye gerek yok ama tabi sen bilirsin

bugün bebişim yattığı yerdeyken oyuncağını göbeğine koydum bizim ufaklık oyuncağını ordan tutup almış ağzına götürmüş hergün yeni bişeyler yaptığım görüyorum onun her yaptığı gördükçe iyiki anne olmuşum diyorum her faklı hareketinde çok mutlu oluyorum

kızlar oğlum bugün 1 kaç defa kahkalarla yani sesli güldü. bayağı değişti elleriyle oynuyo elindeki bişeyi ağzına götürmeye çalışıyo merakla abisinin yaptıklarını izliyo bide başına gidince kucağımıza alalım diye her tarafı harekete geçiyo

merhaba kızlar. bebişler baya hareketlenmiş.
kızımı yatağına yatırdım akşam. parmaklıkların arasından ayağını çıkarıyordu oraya yastık koydum. uyku setiyle kapatırsam çok sıcak oluyor. dedimki eşime yastığı kaldırma ayaklırını oradan sallıyor. tamam dedi. sabah bir baktım beşiğin ayak ucunda hatice ceren.ayakları parmaklıkların oraya girmiş yine. kurtulmaya çalışıyor. dedim kızım naptın sen. yatağın bibaşına yatırıyorum diğer başında uyanıyor. ne de hızlı büyüyorlar. birde çıkardığı seseler farklılaştı artık. sabah babasının burnunu tutmaya çalışıyordu. bu arada dün kontrole götürdüm böceğimi.. 6100 gr. boyuda 61 cm. gelişimi iyi dedilr. yemesi biraz azdı dün gece baya iyi yedi. sokakta gezmiye bayılıyor...

doğrudur valla benziyordur. senin oğluşun resimlerini fazla göremedik ama bende ridanınkine benzetiyordum. şimdi benimki şekilden şekile giriyor her resimde farklı bak bundada seninkine benziyor dimi tontş tontiş ikiside seninki saçları siyahtı benimki çok az var ama sarı sadece.

buarada kızlar aranızda doğduğunda gözleri mavi olupta sonradan değişen varmı? benimtontişinki mavi heralde öyle kalıcak. eşimde kara kaş kara göz bende ben esmerimdirde baya bebiş babaya benzedi ama sarı mavi gözlü (eşim bebekken sarışınmış sonradan kararmışnaniknanik). gören şaşırıyor. annemde dışarı çıkarken kimliğini al çoçuğun muhakkak yoksa kaçırdın diye seni götürürler hapise diye dalga geçiyor benimle. bende yanaklarımızı yan yana koyup baksanıza nekadar benziyoruz ikiz gibiyiz diye dalga geçiyorum kendimle:roflol: iki karadan doğdu benbeyaz mavi gözlü şey annnnaaaamlayhayhoy zenci doğuran olursa hiç şaşmayın oluyormuş yanilayhayhoy

Canim Kayranin maviydi ama suan kahveyerle yesil arasi gidip gelliyor,ela olacak sanirim..Dr 2 yasina kadar daha degiisir dedi...

mert baby tv seviyo yerde yatınca biraz izliyor bi geliyorum 180 derece3 dönmüş minderden kaymış halının üsütnde yatıyo

benim kızımda tv izlemeye bayılıyo ama hiç iyi olmadığını söylüyorlar bende izletmiyorum en huysuz anında bile tv görünce susuyor. Kızımın en iyi sustuğu yer banyo küveti suyu çok seviyo havalarda sıcak bunalıyo geçen küvetine koydum ben kıyafetlerini hazırladım oda bir an önce yıkanıcam sevinciyle sessiz sessiz bekliyo kısçem canım benim yaaa çok sefiyom ben onu :) her anne gibi

benim oğlum emziğini eline almış..hayretle onu seyrediyordum havada tuttu baktı ve hızla ağzına götürdü..aman ALLAHım nasıl hoşuma giitti bilemezsiniz...gerçi ağzını tutturamadı ama olsun... :)) en azından denedi...

valla işimiz var bizim bu sıpalarla...
her türlü ses çıkartma özelliğine kavuştular bide o dönmeler ah ahhhh...kaydirigubbakcemile2
artık yatırdığım yerde tut tutabilirsen ha bide döndükten sonra ağlamaya başlamasa dönerken aman allahım bi sevinmek bi sevinmek ama döndükten sonra gelin kaldırın avutun beni....
artık hiç yastık kullanmıyorum kafası daha kötü oluyo bacaklar bi tarafta kafa bi tarafta...
yastıksız daha rahat dönüyo...:emir_bebek:gamyoncuiremsu
ama olan bizlere oluyo yatırdığımız gibi durmayacaklar artık ve bizlere daha çok iş düşecek
yerim ben annesinin kuzusunu:asigim:

Kardelencim oğlun maşallah pek sevimli, ben de yerim senin kuzunu (izin verirsin değil mi)

kızlar hatice ceren dönüyordu ama döndüğü taraftaki elini vücudunun altından çekemiyordu. şimdi onuda öğrendi sıpa. şimdi yüz yukarı yatırdığım zaman direk yüz aşağı dönüyor baya bi hareketli. etrafı dikkatle izliyor. salyalar süper akıyor .. sizin bebişler ne alemde

Benim kuzunun en sevdiği yüzüstü yatmak yüz üstü yattığı zaman olduğu yerde dönüyo ayaklarını ittirerek sürünüyo olduğu yerden ileri gidiyo ama yoruldumuda basıyo çığlığı bir çığlık atıyo cam açıkken sokaktan geçen duyar

Kızım 2 gündür spor yapıo kaydirigubbakcemile2 kızımı kollarının altından tutuyorum ayaklarını karnıma bastırtıyorum hafifçe tabii oda dizlerini kırarak bi oturuyo bi kalkıyo ama çok zevk alıyo bide yoruluyo kuzum o zaman kalkarken bacakları sallana sallana çok komik oluyo

kızlar dişlerle ilgili sorunlarınız varmı ya benimki çok huysuz eline aldığı bişeyi agzına sokmaya çalışıyo olmazsa sinirden deliriyo susturabilene aşk olsun ne zaman çıkar ilmiyorum ama çok kaşınıyo galiba beyefendi diş kaşıma şaylerinide beğenmiyo

canım üzülme her çocuk aynı olmayabilir. hamilelikde bol kalsiyum almışmıydın ? ayrıca içinin rahat olması için dr. ile görüşebilirsin. birde yüzüstü yatır bebeğini biraz mücadele etsin boyun kasları kuvetlenir.

benim oğluşum doğduğundan beri kafasını dik tutabiliyor. ve 1 haftalıkdan beri yüzüstü yatırıyorum öyle uyuyor. uyanıkkende biraz sırtüstü biraz yüzüstü oynatıyorum. yüzüstü oyun oynadığımızda dizlerinin üzerine kalkıyo direklerindende kuvvet alıyo ve kendini havaya kaldırabiliyor. ama biraz sonra yorulup pesss annecim diyo. çok şeker oluyooo

serpilcim üz ülme ya her bebeğin gelişimi farklıdır. hiç mi kaldırmıyor? gerçi bi problem olsaydı doktor kontrollerinde farkederdi.benimki kucağımda olduğu zaman hep yere bakıyor. ama yere yatırdığımda kaldırır kafasını. yatarken ellerinden tutarsam sıkıyor kendini kalkıyor oturur pozisyona sonra dikelir pozisyona geliyoruz sonra kucağıma... hiç kendini bırakmıyor. kalkcam diye uğraşıyor. beline kadar kendini doğrultabiliyor. yüz aşağı dönmeyi seviyor. gezmek derseniz süper. pazar günleri evde durmaz. herhalde anne ve baba evde olunca gezmeye gidileceğini biliyor. pazar günü eğer saat 3 gibi daha evden çıkmadıysak huzursuzuluk yapmaya başlar. durmaz. sokağa çıktıkmı susar.

kızlar dişlerle ilgili sorunlarınız varmı ya benimki çok huysuz eline aldığı bişeyi agzına sokmaya çalışıyo olmazsa sinirden deliriyo susturabilene aşk olsun ne zaman çıkar ilmiyorum ama çok kaşınıyo galiba beyefendi diş kaşıma şaylerinide beğenmiyo

Bende aynı şeyi düşündüm Ecrin bi salya akıtıyo, mızmız, iştahsız, habire el ağızda, bulduğu ne varsa ağzına koyuyo babasıda erken diş çıkarmış 4 aylıkken bende kızımı diş çıkarıyo sandım geçen hafta kontrole götürdüm doktor yok bişe ama zaten diş yerleri 2 ay önceden kaşınmaya başlarmış normal yani ayy bide dişleri çıkıcak bu kuzuların bakalım önce kimin bebişi diş patlatıcak

valla abisi de böyleydi ilk 3 ay hep kustu sonrada bi salya bi su diş çıkacak derken 10. ayını buldu:)) bakalım bende merak ediyorum heran herkes çıkarabiir

Back