• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek düşünmeden önce evi temizlemek?

bebek icin temizlik yapip sonra aylarca bebegi beklerseniz nolcak?
gelecegi kesin diye bisey mi var?
insanlar aylarca hatta yillarca bebek icin ugrasabiliyorlar.
bence boyle seyler yapip kendinizi bebek olacak diye sartlamayin.
bakarsiniz ki hamilesiniz alirsiniz bi kadin dip kose temizletirsiniz.

ha ha, benden de plancısı varmış.

ama çok da abartmamak gerek bu planlama işini.
yoksa sonu hüsran olabilir, bir aylık gecikmeyi bile kafanda büyütüp sorun yapabilirsin.

İstediğiniz an Bebek olacağı ne malum ki şimdiden ev temizliği düşünüyorsunuz?!

Temizlik yap, hamile kal. Peki 9 ay ne yapacaksınız. Hamileyim iş yapamam deyip oturacak değilsiniz.
Düşünceniz hamilelikle hiç alakalı değil. Bebeğiniz doğacaksa, alacak nefesi varsa ne yaparsanız yapın doğar. Tecrübeyle sabittir.

Şimdilik yapın
9 ay kadar zamanınız olacak zaten:KK14:
Bol bol temizlersiniz :KK69::KK73:

Olayı şimdi anladım hamileliğin ilk 3 ayında dip köşe temizlik bi yerlere uzanmak koltuk çekmek riskli olur diye soruyosun dimi ya hayırlısıyla hamile olduğunu ogrende temizliğin ne önemi var çok ihtiyaç olursa ya bi kadın cagirirsin yada yapmazsin bi 3 4 ay valla evin temizliğinden daha önemli bebis hiç takma bile bu konuları

Sırf konu açayım diye mi yazdınız bunu ?? Ben bağlantı kuramadım da:confused: o dipde köşede diye önemsemediginiz mikroplar ne gibi hastalıklara neden oluyor araştırın isterseniz

Yaniiii:))) hamile kalırsak il aylar dinlenmek gerek yaa o yüzden bebek denemesi öncesi temizlik
Mide bulantısı cekerken evimin tüm kış temizliğini tek başıma yaptim. Ustelik ogleye kadar temizlik yapip öğleyin de okula gidiyordum

kızlaaaarrrr ben tabikide temizliğimi yapıcam ama hani şu bahar temiliği gibi büyük bi temizlik halılar perdeler herşey. İlk 3ay dinlenmek gerekio ya o yüzden yapsam mı tabi ortada bebek yok hayal kuruyorum neden sorum anlaşılmadı ki
iki hamileligimdede son gune kadar heeseyimi kendim yaptim.sorun yoksa perdenide evinide supurursun.simdi hamile kalsan zaten yaz temizligi yaparsin.halilari yikamaya ver bigunde biri gelir cam kapi siler.simdi yapsan yaza bidaha ister temizlik.doguma yakin temizlersen daha rahat edersin.ozmn bebekte olcak bi is yapamazsin zaten.

canım hemen hamile kalabileceğin içine mi doğdu senin?
o işler artık eskisi kadar kolay olmuyor yahu.
bende de eşimle de sorun olmadığı halde 1,5 senedir olmuyo.
1,5 senedir her ay adetliyken evi dip köşe temizliyorum ne olur ne olmaz diye ama hep kirlendi ya :D

Bi olsun da bebek temizlil hallolur canımm. bu kadar ince düşünme

canım hemen hamile kalabileceğin içine mi doğdu senin?
o işler artık eskisi kadar kolay olmuyor yahu.
bende de eşimle de sorun olmadığı halde 1,5 senedir olmuyo.
1,5 senedir her ay adetliyken evi dip köşe temizliyorum ne olur ne olmaz diye ama hep kirlendi ya :KK70:

Bi olsun da bebek temizlil hallolur canımm. bu kadar ince düşünme
Korundunuzmu hiç bide kaç yıldır evlisiniz

Kızlar konu sahibi güzel Bi soru sormuş neden böyle alaya alıyorsunuz anlamıyorum. Kız hamile kalırsa Allah korusun ağır bi hamilelik geçirirse yapamicak haliyle iş falan. Her ihtimale karşı ev temizlense iyi olur bence.

Temizlik le çocuğun ne alakası varki hem hadi denemelere başladın hemen olmayabilir hadi onu da geçtim 9 ay ev temiz mi kalacak ya siz söylemek istediğinizi anlatamadiniz ya da biz anlamadik acaba denemelere başlayınca ağır kaldirmamak çok eğilip dogrulmamak için mi temizliği yapiyim dip köşe ondan sonra kendimi çok yormam gibisinden mi böyle bişey düşündünüz

Ennn mantıklısı çünkü ilk 3 ay çoğunun ben bunlara dahilim :) hiç birşey yapamıyor edemiyorsun ben hasta oldum ve sanki hep böyle kalıcam gibi ilk 3 ay hiiiç iş yapamadım. En büyük pişmanlığımdır dip köşe heryerii camı çerçeveyi avizeleri silseydim diye :D şimdi atlattım her işi kendim yapıyorum ama hala cam silmiyorum eşim izin vermiyor gözüm hep camlarda :D

Ayrıca alaya alanlar bana çok saçma geldi dere görmeden paça sıvamak değilki bu tedbir alıyor. Her insan başkasının yaptığı işi içine sindirmez. bu ay olmazzsa dğer aya yine dip köşe temizler sonradan psikolojisinin rahat etmesi için . Hamile kalmadan önce böyle konu okusaydım kesinlikle bende önlem alırdım :) O 3 ay Allahım hem kustum hem perişan oldum hem aklım hep evdeydi stresime stres eklendi kötüydü benim için.

Dip köşe derken dolap içi üstüyse, ben en fazla ayda bir siliyorum sildiriyorum oraları, 1 aydan sonra her yer bi parmak toz olur, cam kapı desen 15 te bi sildiriyorum ancak yetiyor, ama bak perde uzun süreli gider sen bi perde halı yıkat diğerleri vakti gelince yaparsın yavaş yavaş,boşuna kafana takma

Back