• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek düşünmeden önce evi temizlemek?

Senede 1 kere temizlik yapıyorsun herhalde ki böyle bir konu açtın?

hamıle kalırsam yapamam mantıgı ıse eger
bende aynı ıs uzerındeyımde :D

kızlaaaarrrr ben tabikide temizliğimi yapıcam ama hani şu bahar temiliği gibi büyük bi temizlik halılar perdeler herşey. İlk 3ay dinlenmek gerekio ya o yüzden yapsam mı tabi ortada bebek yok hayal kuruyorum neden sorum anlaşılmadı ki
Boşuna yorma kendini. Hamile kalınca da naz yapıp bu bahaneyle halıları perdeleri kocanın üstüne yıkarsın.

Sanırım sen dip köşe temizlik yapmak için seni gaza getirecek birşeyler arıyorsun :-)

Bende boyle sacma bir dusunceye gırmıstım :KK53: Dip köse halı perde butun temızlıgı bıtıreyım kı ılk zamanlar kendımı cok yormayım demıstım ama evdekı hesap carsıya uymadı :KK48: eylulden berı ne temızlıkler yaptım evde hala bebek yok :KK43: Plan programla olmuyor bu ısler anladım :KK43:

9 ay boyunca o perdelerde kirlencek dip kose yaptığın temzlkte bi ise yaramicak yine yap tabi kendin bilirsin ben zaten duramyrm yerimde son günlerim deli gbi temzlk yapyrm tabi perde cam felan degl mutfak dolaplarini yatak odasında ki dolplarimizi aradaki dolapları temizledm geçen hamileyken kendini yormadan yapablrsin yada biri yardm eder

evet aynen dediginiz gibidir.
hadi bebek tuttu,ama ilk 3 ay zaten cok riskli tutunacaginin garantisi yok..
boyle bebek islerini planla programla yapmayin.

Yaniiii:))) hamile kalırsak il aylar dinlenmek gerek yaa o yüzden bebek denemesi öncesi temizlik

Siz hamileligi cok yanlis anlamissiniz. Hamilelik bir hastalik veya saglik sorunu degil. Cam silmek perde tul takmak vs agir isler disinda gunluk isler normal yapiliyor yani.

Hos ben hamile kaldigimdan beri hic is yapmadim ama biraksalar yaparim yani. :KK53:

Eviniz çok mu pis ki neden böyle birşey dediniz?

İlk aylarda kanepe sandalye çekmek, ağır kaldırmak, tepelerde uzanarak temizlik yapmak yasak oluyor.
Ha yapan arkadaşların çoğu da kırmızılarla karşılaştı. Riske girmeye değer mi?
Bence yapacağın şey mantıklı, dip köşe temizlik yap yine doğum öncesi kadın alırsın.

Hayırlısı ile bebeğin gelsin de zaten ömür boyu temizlik yapıyoruz 9 ay da yapmayıverelim.

Bebek yapmadan önce maddi durumu, psikolojiyi dusunenleri gordum de..
Yok bunu ilk duyuyorum.. Birgün toz almasan yada supurmesen her yer toz kırık zaten..
Çok ileri goruslu gordum sizi:KK69:
Yaaa neden anlaşılmadım :KK43:
Siz hamileligi cok yanlis anlamissiniz. Hamilelik bir hastalik veya saglik sorunu degil. Cam silmek perde tul takmak vs agir isler disinda gunluk isler normal yapiliyor yani.

Hos ben hamile kaldigimdan beri hic is yapmadim ama biraksalar yaparim yani. :KK53:
Çelişkili cevabın dibi :)))

İlk aylarda kanepe sandalye çekmek, ağır kaldırmak, tepelerde uzanarak temizlik yapmak yasak oluyor.
Ha yapan arkadaşların çoğu da kırmızılarla karşılaştı. Riske girmeye değer mi?
Bence yapacağın şey mantıklı, dip köşe temizlik yap yine doğum öncesi kadın alırsın.

Hayırlısı ile bebeğin gelsin de zaten ömür boyu temizlik yapıyoruz 9 ay da yapmayıverelim.
Oh sonunda biri beni anladı teşekkürler

Bebek olmasa pislik içinde mi oturacaksınız? Çocuk olmayınca evinize dip köşe temizlik yapılmıyor mu. Hiç bir şey anlamadım. Günlük temizliği herkes yapıyor zaten. Ama dip köşe de temizlemek gerekiyor.

kızlaaaarrrr ben tabikide temizliğimi yapıcam ama hani şu bahar temiliği gibi büyük bi temizlik halılar perdeler herşey. İlk 3ay dinlenmek gerekio ya o yüzden yapsam mı tabi ortada bebek yok hayal kuruyorum neden sorum anlaşılmadı ki

Yok dediğiniz gayet net anlaşıldı aslında da, hani maddi olanakları evin büyüklüğünü, ısınmasını falan düşünebilir insan da temizliği , işte tuhaf geldi sanırım hepimize.

Hamilelik hastalık değildir, öncelikle bunu kabul edin. Ben hamile olduğumu 7,5 haftalıkken öğrendim. Hatta korunduğum için adet gecikmemi hamileliğe bile yormadım. Ve deli gibi her hafta sonu cam sildim, 2 hafta da 1 perde yıkadım, astım. Canım sıkıldıkça mutfak dolaplarının içini temizlerim vs vs...Yani ilk 3 ay zor geçecek falan diyerek kendinizi böyle negetif şeylere hazırlamayın bence. Hamilelik boyunca, hiç midem bulanmadı, hiç koku hassasiyetim olmadı, her akşam yemeğimi, her hafta sonu temizliğimi ve ütümü yaptım. Kışlık erzaklarımı hazırladım, doğuma gitmeden 1 akşam önce mutfağın camını silmeyi unuttum diyerek cam siliyordum:)) Evet tabi ki dikkat etmelisiniz ilk zamanlar, bahar temizliği sizin için olmazsa olmaz yada ertelenemez ise yapabilirsiniz tabi ki. Bahsettiğiniz boya-badana dolap içleri vs galiba. İçiniz rahat edecekse hamilelik öncesi yapın tabi de, 9 ay uzun bir süre. Bahar temizliği yaparsınız arkadan yaz temizliği zamanı gelir.

Back