• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık bebek çikolatası, kapı süsü

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

babuba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2007
85
0
86
İstanbul
özellikle istanbuldaki arkdaşlar bebek çikolatası ve hastane odası, kapısı, ev kapısı süsleme işini nasıl hallediyorsunuz. hepsini toptan yapanlar şirketler var ya da ayrı ayrı kendimiz alıp yapabiliriz. ben karar veremedim, sizin fikriniz nedir?

kapı süsünü eminönünde 10- 15 ytl ye alabilirsin bebek çikolatası için sepet 18 lira yine eminönünde bebek çikolatası şimdiye kadar en ucuz real markette buldum 55 ytl hepsi birlikte alınınca pahalıya geliyor

canım bende arastırıyorum ama ANKARA dayım bılen varsa nerden alınabılecegını yardımcı olursa sevınırım bana daha cok var ama onumuzdekı ay dogum yapıcak arkadasım ıcın arıyorum

bebek susunu emınonunden 15 mılyona bı arkadasım almıs baska yerlerde sormus 40 50 mılyon bıle dıyenler olmus.aldığı yerın adı sedef gokce tıcaret ırem bebenın hemen karsısı buyuksısecı handaymıs..

kendimiz yapabilirmiyizki fikri olanlar paylaşırmısınız

ben özellikle bebek çikolatası için şunu düşünüyorum bebek çikolatalarının pahalı olmasının nedeni üzerindeki bebek süsleri eğer o bebek süslerinden bulabilirsem (bazı yerlerde olduğunu duydum) normall bir çikolatanın üzerine kurdele ile tuturabilirim zorda olmaz bence ama bakalım hele o zaman bir gelsin bakalım
sepet ise eğer elinde bir sepet varsa üstünü tül ile süsleyebilirsin neden olmasın

Bebek şekerlerini ister mevlütte dağıt istersen bebek görmeye gelenlere dağıtabilirsin.Kapı süsüde bazıları hastanedeki odayı süsletiyor bazılarıda evde bebeğin odasını süsletiyorrrrr

bişi sorcam kıslar bu bebek çikolatası bebek mevlütünde mi dağıtılıyo kapı süsü ne işe yarıyo peki bu konuda cahil kalmışım :uhm:

kapı süsü hastane odasının kapısın aslıyor sonrada evin yada odasının kapısın aslıyor bebek çikolatası hastaneye ve eve ziyarete gelenlere ikram ediliyor bu çikolata bir sepete konuluyor ama süslü bir sepete
bunların içinde bebek çikolatası (istersen şeker ) olmazsa olmaz

kendimiz yapabilirmiyizki fikri olanlar paylaşırmısınız

kapı süsü için;

Kullanılan malzemeler:
• Simit şeklinde köpük (Çiçek malzemeleri satan dükkanlardan veya çiçekçilerden temin edilebilir.)
• 3 metre çift en tül
• Süslemek için hazır kumaş çiçekler ve kurdele
• Bir adet oyuncak bebek
Yapım detayları:

3 metre çift en tülünüzün 1 m 20 cm’ini kesin. Elde ettiğiniz bu parçanın enini boy olarak kullanın ve kapınızın üstüne geçirin. Tülün iki ucunu, kapının dış tarafına bakan kısmın ortasında birleştirerek iri bir fiyonk yapın. Kalan tülden 15 cm eninde parçalar kesin. Resimdeki görüntüyü elde etmek için, bu parçaları köpüğünüzün üstüne hafif kabarık bir şekilde, verevlemesine sarın. Bitiş yerini iğne iplikle tutturun. Tülden halkanızı kurdeleler ve yapma kumaş çiçeklerle zevkinize göre süsleyin. Halkanın ortasına oyuncak bebeği yerleştirin. Süslemesi biten halkanızı kapının üzerindeki fiyongun ortasına çengelli iğneyle sağlam bir şekilde tutturun.

ben böyle bir tarif buldum internetten. kesin kendim yapmaya da karar verdim, kolay görünüyor. genellikle hastane kapılarında kendiliğinden süs olduğu için ben evin kapısını süslemeyi düşünüyorum.

bebek çikolatası ile ilgili de arkadaşların dediği gibi havuzlu han ve çevresinde her istenen aksesuar bulunuyormuş ucuza. yanlız çikolatayı iyi bir yerden almak lazım.

aslında benim derdim tüm bunlarla uğraşacağıma toptan satın mı alsam paket halinde. yani uğraşmaya değer mi ona karar vermedim. belki de daha zevkli olur insanın kendisinin yapması. paket halinde satanlar altın yastığı, hatıra defteri, hastane yatağı ve duvarı süsleme gibi başka şeyler de veriyorlar bebek şekeri ve kapı süsünün yanında. mesela;

bebek şekerimi ben kendim yapıcam arkadaşlar ama benim istediğim cam emzikli bişiydi ondanda yok bulamıorum hiçbiyerde bende onun yerine nazar boncuğundan yapıcam çok basit hemde sadece çiçekçilerin süs yaptığı tülden alıp içine badem şekeri ve üstünede nazar boncuğu hemde ben yaptım diyip böbürlencem :) e el emeği göz nuru olsun

ben kapı süsü ve bebek şekeri yapmayı ya da yaptırmayı düşünmüyorum.boşuna gereksiz masraf.
onlara vereceğim parayı bebeğime bişeyler almakla değerlendiricem.
zaten önceden yoktu böyle şeyler sonradan çıktı.

haklısın önceden yoktu. olmasa da olur şeyler bunlar ama güzel şeyler. bunlarla uğraşırken duyduğun heyecanı yaşamak için bile değer. nikah şekerin var mıydı mesela? onun gibi işte, olmasa da olur ama olursa güzel olur:) evlenirken de bir çok şeyi bir kere yaşayacağız bunu doya doya yaşayalım diye yapıyorsun, bu da aynı öyle. belki de bir kere yaşayacağın birşey, yapılabilecek herşeyi yapmak, o zevki almak... çok da pahalı şeyler değiller ama bunları yapmak için bebeğinin ihtiyacından kısman gerekiyorsa çok haklısın yapılmamalı.

bana yengem çok saolsun emin önünde çok süslü sepet ve yastık almış kapı süsünü bende ordan almayı düşünüyorum bi alış veriş merkezinde sordum sepet ve şekeri fiyetlar baya pahalı ordaki kız bile dediki şeker kimse pek yaptırmıyo sepet alıyorlar içine çikolata koyuyorlar normal bildiğimiz çikolata bende öğle yapmayı düşünüyorum

kızlar ısteyen olursa ben yapıp satıyorum bunlardan kendım yapdıgım ıcınde oyle cook pahalıya vermıyorum bılgınıze özel msjdan ulasabılırısnız

ben bebek şekeri dağıtacağım doğumdan sonr, aynı zamanda buzdolabı süsü olarak kullanılabiliyor sepet olarak kına gecem için hazırlatmış olduğumuz sepet var onu kullanacağım

ben özellikle bebek çikolatası için şunu düşünüyorum bebek çikolatalarının pahalı olmasının nedeni üzerindeki bebek süsleri eğer o bebek süslerinden bulabilirsem (bazı yerlerde olduğunu duydum) normall bir çikolatanın üzerine kurdele ile tuturabilirim zorda olmaz bence ama bakalım hele o zaman bir gelsin bakalım
sepet ise eğer elinde bir sepet varsa üstünü tül ile süsleyebilirsin neden olmasın

tahtakalede japon pazari var o handa var kosede bi dukkan tane hesabi al yapistr bence

Back
X