ben hallettim bu işleri hemen bilgi veriyim size. eminönüne gitmeniz yeterli. bursa pazarından tül aldım 5 metre kadar kapıyı sarmak için. metresi 4 ytl, daha ucuz çeşidi de var. ben iki ayrı 5 mt aldım ev ve hastane için ayrı.
eminönünde kime sorsanız göstereceği şark han var, orada sadece 1 dükkan var bebek süslemesi satan ama bana pahalı geldi, ordan sadece kapı için süslü simit aldım. üzerinde biblolar yapışık, şirin bişey 13 ytl (en ucuzu). bir de sıcak slikon tabancası aldım. 10 ytl. sonra kuru kahveci mehmet efendinin sokağında süslemeciler var. çok kalabalık ve önleri dolu olduğu için göremeyebilirsiniz, iyice dikkatli, gerekirse bir kaç kere gezin o sokağı. şark handaki dükkanın aynısından hatta daha da ucuza satan bir dükkan var sağ kolda. satan kadın biraz gıcık, ben aldıklarımı kafasına atmamak için kendimi tuttum ama siz dayanırım diyorsanız mutlaka bakın o dükkana. kapı süsüdür, sepettir, bebek şekeri malzemesidir ne ararsanız var orada. gene kuru kahvecinin sırasında içinde her türlü magnet satan bir dükkanın olduğu bir pasaj var. ben ordan tanesi 900 bin liraya bebek magneti aldım. kulplu nazar boncuğu ve ince organze kurdele de aldım oralardaki dükkanlardan. sadece badem şekeri alması kaldı.
badem şekerini tülün içine koyup nazar boncuğu geçirdiğim kurdele ile saracağım. bir de renkli etiket basacağım kendim "hoşgeldin bebeğim" diye onu da kurdeleye geçireceğim sonra ortasından sıcak slikon ile magnete tutturacağım. işte sana bebek şekeri:)
ayrıca dükkanlarda satılan sepetleri de hiç sevmedim. kendim 5 milyona bir sepet alıp kurdele ve boncuklarla süsledim. slikon tabancasıyla kolay oluyor, tavsiye ederim:)
uzun uzun yazdım, umarım birilerine faydası olur:))
ek olarak şeker yastıkları da çok pahalı piyasada. ikeada 1,5 milyona açık mavi minnacık yastıklar satılıyor, ben onlardan birini yapma çiçek ve boncuklarla süsleyip altın yastığı yaptım, çok şirin oldu, bunu da tavsiye ederim:))