Bebek aldırmada yardım lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi arkadaş durumunuz gerçekten içler acısı ve çok zor. Elbette hatalarınız vardır, ancak kimin hatası yok ki. Olup biten bir durumu temcit pilavı gibi yok şunu yapmasaydın yok bunu yapmasaydın diye konuşmanın mantığı yok şu aşamada. Olmaması gereken şeylerde "olan olmuş" malesef. Birkaç yorumdan sonra size şöyle öneri getirebilirim. Aileniz siz acı içinde kıvranırken durumunuzu bilmelerine rağmen ne halin varsa gör kafasında olan kayıtsızlıktalar. Bu tarz sözüm ona aile olmayı beceremeyen şahıslar yüzünden işlenen kadın cinayetlerinin haddi hesabı yok bu ülkede. Ben bu konuda en çok ailenize kızdım. Eşinize söyleyecek cümle yok zaten. Zira alfabeyi ziyan etmeyecek gereksizlikte kendisi. Şayet dinsel inançlarınız ağır basarsa "bu bebek bu sıkıntıda geldi ise bir hayır kapısı açacaktır, ona kıyamam" düşüncesinde olup herşeyi akışına bırakır doğurmayı seçersiniz (tabi sağ kalırsanız(!)). Şayet şartların ağırlığı altında ezilirseniz ona bakmanın zorluğunu ve sorumluluğunu üstlenemez, aldırmayı dilersiniz. Bunda bize akıl vermek düşmez. Tercih sizin. Bu zor durumu yaşayanda sizsiniz. Kimse aldığınız karardan sizi ayıplamamalı.Ancak doğurmayı ya da aldırmayı seçtiğinizde o eş müsveddesi yanında kalmamanız 1.tercihiniz olmalıdır.
Çocuğunuzun sağlıklı bir birey olması siz ne kadar ilgili olursanız olun o evde imkansız. Bunun farkında olmanız şart.O kocanın yanında yetişen çocuk es kaza eşinizin cinnet geçirmesinden bir umut sağ kalır ise topluma suçludan başka bir şey olmayacaktır buna emin olun. Bu durumda yapmanız gereken ilk şey boşanmak... bunun için öncelikle....

1: darp raporu almak, gebelikte şiddet olduğuna dair özellikle bir darp raporu olmalı... polis merkezine başvurmalısınız. Çözümsüz kalıp barıştırma seçeneği sunma ihtimalleri ya da 1-2gün nezarete eşinizi atıp çıkarma durumları büyük durumun ciddiyeti konusunda mutlaka birileri yanınızda olsun. Gerekirse olay çıkarın. Olay çıkardınız diye sizi içeri alsalar o adamın yanından daha güvenilirdir bana göre (!)
Bu arada evden uzaklaşıp becerinize yatkın bir iş varsada yoksada bulmanız gerekir. ailenizi zorla size bakmak zorunda olduklarına ikna etmeniz de şart. Yok öyle çocuk yapıp sorumluluğu üstlenmemek. Ardından bulunduğunuz yerde baroya başvurup hemen boşanmalısınız.

Bu aşamadan sonra büyük ihtimal o iblis eş çıldıracaktır. siz bu adamın çıldırma durumlarını düşünerekten bu arada;
2: bulunduğunuz yerdeki aile ve sosyal politikalar il müdürülüğüne başvurun. 183 ü arayıp "bla bla" tarzı çoğu zaman çözüm bulmayan konuşmaları dinlemektense bizzat o yeri yerinde ziyaret edin. Ve şu ana kadar (umarım ki almışsınızdır) darp raporlarını sunun.
3: mor çatı derneğine mutlaka ulaşın.
4:mutlaka haber kanallarının waatsap ihbar hatlarına durumunuzu anlatın. Utanmayın.video çekin sonra sosyal medyaya atın. Çaresizse kadınlar, başka türlü sesini çıkaramaz şiddette bunu bilin.
5:Hatta müge anlı ya ulaşın.(!) Birçok hizmet vermesi gereken kişilerden daha iyi çalıştıkları ekşi sözlük yazarlarının görüşleriyle bile tescilli nihayetinde.

Gelelim aldırma seçeneğini seçerseniz nasıl yapacağınız konusuna.... Bunu tercih ederseniz gebeliğinizin 10.haftasından gün almamış olmanız gerekir.çünkü eşinizin izni gerekir. Size tecavüzde etse izni gerekir. Hatta kadın olarak 10 kişinin tecavüzüne de uğrasak kürtaj için hakim izni gerekir ve yine 10. Haftaya bakılır. yani hanımefendi diyeceğim o ki rahmimiz aslında bize ait değil.(!) Allah yar ve yardımcınız olsun. Kader bir kere de kötü ağını size örmesin inşallah.

Son düzenleme:
Kolay değil ama bence kürtaj ol.

Ailen arkanda degil
Kocan piskopatin önde gideni
Anladığima göre maddi gücün yok ve yakin zamanda olmayacak.

Cocuk aldirmak günah evet ama o cocugu günah işlememek uğruna doğurup bile bile sefil etmekde günah.

Doğursan bakamicaksin
Vermeye yüreğin dayanmaz

Senin hatalarini o cocuk cekmesin.

Bence en yakin zamanda hastaneye başvur ve bir doktorla görüş.

Ben olsam çocuğu mutlaka doğururdum herhalde ama kendim yemezdim ona yedirirdim, o heriften boşanıp kendi başımın çaresine bakmaya çalışırdım. Ama her şeyden önce tabi ben bana bunları yapan adamla sevişmezdim. Bak tecavüze uğramış olsanız direkt aldırın derdim o ayrı konu. Ama sonuç olarak insan bile isteye sevişerek hamile kalıyorsa o çocuğu hayatta tutmak için elinden geleni yapmalı. Bu benim fikrim, aldır diyenler de haklı elbette.

Başlıktada belli
Bebeği aldır"MA" ((((

yolun bahtın şansın açık olsun kardeşim

Ben şöyle yap diyemem ama kendimi senin yerine koyarak cevap vermem gerekirse.. Ben olsam aldırırdım çünkü o adamla herhangi bir bağım kalsın istemezdim.
Çocuk olursa bu adamla hayat boyu iletişimde olacaksın. Sen ilk çocuğunun babasından ayrılmış biri olarak daha iyi biliyor olmalısın. Bak ne oldu mecbur kaldın ilkini babasına bıraktın. Yarın öbürgün bunu da babasına bırakman gereken zamanlar olabilir. Hiçbirşey olmasa doğumgünü, okulu, sınavı, mezuniyeti, istemesi sözü derken hep baba olacak. Tatile göndersen babadan vekalet isteyeceksin. Bunları iyi düşünmek lazım.
Yüzyüze bakarım, medenidir, babalığına güvenirim diyorsan sen bilirsin ama pek rahat verecek bir tipe benzemiyor.
Hala ayrılmakta kararlı değilsen veya aldırıp sonradan kendisine söyleyeceksen sakın yapma. İleride bunu sana karşı kullanacak birine benziyor.

Aldır demem bekara karı boşamak gibi olur. Fakat sadece şunu düşünmeni istiyorum. Dünyaya geldiğinde annenin psikopat bir eşten sürekli dayak yediğini öğreniyorsun gençliği bu şekilde heba olmuş, ailesi tarafından destek görememiş dışlanmış, sana bakabilmek için her türlü zorluğu çekmiş sürekli gözyaşı dökmüş, arkadaşlarının babası kafalarını okşarken senin kafan hep boş kalmış aile ortamı bilemeden büyümüşsün. Bunu yaşamak böyle bir geçmişe ve geleceğe sahip olmak ister misin? Büyük ihtimalle boşanacaksınız ve sen bu yazdıklarımı yaşayacaksın bir mucize olmazsa. Karnındaki sübyanada bu acıyı yaşatma derim...

Sağlık ocağına danış, böyle de kötü adamlar var ya dünyada. Çocuk olsa ilgilenmez ki, sağlık ocağından korunma için ücretsiz gerekenleri veriyorlar. Bu saatten sonra ne karar alacaksın?

Niye bir insan kendine bunu yapar? daha önce mutsuz bir evlilik yaşamışsınız nasıl tam tanımadan evlendiniz illa biri nsna bir yerden açık verir. Üstelik bir de korunmamışsınız sizi döven hakaret eden adamın düzeleceğini nasıl umut ettiniz yazık değil mi o bebeğe. Kafama vurdu sağlıklı düşünemedim demek ne demek? yazık doğacak bebeğe annesi kendi ayaklarının üzerinde duramıyor koca dayağına sabretmeye çalışıyor bebek de zulüm görecek belki ve aldırmak zorundayım ne kadar kolay ben evlat için 10 senedir bekliyorum gerçekten bazen isyan ediyorum böyle insanların nasıl hemen pat diye de çocuğu oluyor?

merak ettim konuyu tam olarak okudunuz mu...
çünkü mesela konu sahibi sığınma evlerinde birçok yasak var diye ve sadece 6 ay kalınabiliyor diye düşünmüyor sığınma evi
bebeğim yokken eşim kovmuyordu, bebek olduğu için kovuyor diyor mesela...
sizce bunları böyle düşünen arkadaşımız, haber kanalları vs arar mı?

Söyle üst üste beğeni yapabilsek keşke... Kondom yoksa sevişme, spiral yoksa sevisme, ilacını unuttuysan sevisme, bu kadar basit...

Bu kafalara ne desek boş, anlamazlar. Burada üyenin biri uzun zaman önce buna benzer konu açmıştı ama onunki hamile miyim, hamilelik istemiyorum tarzında bir şeydi. Korunmamış, o esnada kondom falan yokmuş, adam da saat geç olduğu için çıkıp almaya üşenmiş de geri çekme yapmaya çalışmışlar ama telaşlanmıştı yani. Ben de yorum olarak şey dedim, ya madem böyle sıkıntı yaşayacaktınız, kondom filan da yokmuş, niye seks yaptınız keşke yapmasaydınız, ertesi gün yapsaydınız? Dedim. Bana ne dedi biliyor musunuz? 'Canım sen bilmiyorsun (?) ama kadınların da cinsel isteği oluyor, haberin olsun' dedi tabi bu yorum karşısında buna kafan çok güzelmiş, güle güle kullan demekten başka birşey gelmiyor insanın aklına.

Allah sizi öyle sınıyo benide böyle dicek lafım yok haklısınız ben haketmiyorum anne olmayı

Bebegi aldirip birde o evlilige devam etmeyi dusunuyorsan eger zaten sende tuhafsin derim.bebegine kiymayi dusunuyorsunda neden kocana ya da kendine kiyamiyor ve ayrılmıyorsun.bebegin cekecegine ayril o adamdan tek başına mucadele et gerekirse ailen olmasin ama kendin cek.gunahsiz savunmasiz bir bebegi saf dışı birakip o hayata devam edince ne olucak?ben kocani saf disi birak derim.ayril calis guclu ol bebegini dogur.adam olmazsa kendi bilir,adam olursa doner baba, koca olur.erkekler kendine guvenen kadinlardan korkar.ezilmeyin kendinize deger verin.ana baba yanınızda olmasa ne olucak surunmeye mahkum mu kalicaksiniz bu hayatta?bosanmalarda aileden once kendi ayaklarin uzerinde durmaya calismak gerekir.ana baba dedi diye hayatimin icine edemem ben olsam.birey olun.

Peki bize şunların cevabını verir misiniz daha önceki eşinizden 4 yaşında kızınız varmış 2008 'de şu an nerede? kızınızı babasına bırakıp yeni evlilik mi yaptınız onu arayıp sormuyor musunuz?

Profilinizde '' avukat '' yazıyor. Avukatsanız neden ayrılıp yeni bir hayat kuramıyorsunuz kendinize. Neden babanızın kabul etmesini bekliyorsunuz bir avukat olarak bunlar yaşıyorsunuz herhalde bilgileriniz yalan! bu çocuğu da doğurup babasına atıp başka evlilik yapmazsınız inşallah.

Ay eğitim durumu lise ve avukat evet çok mantıklı..

Ailen arkanda olsaydi veya bir mesleğin olsaydı maddi durumun iyi olsaydı o çocuğu aldırma derdim.
Ancak bu sartlarda en iyisi aldırmak gibi duruyor.
Çünkü dogursan o adam seni dövmeye devam edecek üstelik bebek hep bunlara şahit olacak.
Biraz daha büyüyünce onu da dovecek.
Kısaca ruh sağlığı bozuk bir birey olarak yetişecek o bebeğe bunu yapmayın bence .

ÇOK MUHTEŞEM YARGILAMIŞSINIZ KONUŞACAK CEVAP VERECEK BİŞEY BULAMADIM HAKLISINIZ NE DİYİM

Hay ağzına sağlık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…