• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek aldırmada yardım lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu kafalara ne desek boş, anlamazlar. Burada üyenin biri uzun zaman önce buna benzer konu açmıştı ama onunki hamile miyim, hamilelik istemiyorum tarzında bir şeydi. Korunmamış, o esnada kondom falan yokmuş, adam da saat geç olduğu için çıkıp almaya üşenmiş de geri çekme yapmaya çalışmışlar ama telaşlanmıştı yani. Ben de yorum olarak şey dedim, ya madem böyle sıkıntı yaşayacaktınız, kondom filan da yokmuş, niye seks yaptınız keşke yapmasaydınız, ertesi gün yapsaydınız? Dedim. Bana ne dedi biliyor musunuz? 'Canım sen bilmiyorsun (?) ama kadınların da cinsel isteği oluyor, haberin olsun' dedi tabi bu yorum karşısında buna kafan çok güzelmiş, güle güle kullan demekten başka birşey gelmiyor insanın aklına.
Umarım kullanmıştır o güzel kafasını... Ama bu gibi durumlarda bir daha kimseye bişey demem kendi düşen ağlamaz der susarım... Korunarak hamile kalır anlarım, zaten ona da kimse bişey demez ama korunmadan bodoslama dalarsa konuya kimse kusura bakmasın da adama sorarlar hani kondom?

Neyse herkesin hayatı kendine ... Bizim aldır ve ya aldırma dememizle hayatını şekillendirecekse zaten o durumdan hayr gelmez... Bişey deyince de itici olan kıl olan ben oluyorum..:işsiz: negatif enerji yaymam da cabası...:KK51:

Keşke etrafınızda size el uzatacak, yönlendirebilecek birileri olsa. Bi kere önce şöyle bir silkelenip kendinize gelip güçlü olmaya çalışın lütfen. Üstelik bir çocuğunuz daha varmış. Şuan dağıtmanın, kafam çalışmıyor vs demenin, böyle pasif durmanın zamanı değil. Biraz mücadeleci olun, dişli olun lütfen.

"Ben bu adamla devam etmeyeceğim!" kararını almadığınız sürece rotanızı çizemezsiniz. Önce bunu bi netleştirin kafanızda. Bulunduğunuz ildeki sosyal hizmetlere gidin. Bir sosyal hizmet uzmanıyla görüşmek istiyorum diyin ve oturun güzelce anlatın durumunuzu. Psikolojik ve sosyal olarak size bir destek planı oluşturmak zorundalar. İşini çok güzel yapan uzmanlar var yeter ki siz sağlam ve kararlı durun.

Bebeği aldırıp aldırmamak da çok kişisel bir karar, buna siz karar vereceksiniz.

Başka istediğiniz BİŞEY varsa iletelim
Var ser sefil edecek çocuk doğurmayin
Anlamaya çalışıyor burada herkes tek hak verecek yön bulamıyorlar
İlk evliliğin kötü sonuçlanmış ayrilmissin
Çocuğun varmış evlenmek için onu birakmissin hadi neyse
Evlendin adamin gerçek yüzünü gormedin ona da tamam
Ama koca kadın ben hamileliği düşünmedim deyince olmuyor şimdi millet aldir aldirma diyor günaha sokuyorsunuz
Aldir deseler günah dogur deseler çocuk kim bilir ne acılar yasayacak oda günah
Böyle psikopatlardan bile isteye çocuk yapıyorsunuz sonra toplumdan bu kadar şiddete meyilli adam nasıl çıkıyor

Eşinizin aile tarafından herhangi biri yok mu,size yardım edip destek verecek? İki tarafta da ailelerden
destek alabileceğin kişilerle konuş.Kendi ailen ile bir daha konuş, durumu iyice anlat ve ailene sığın.
Sokağa atacak halleri yok; ilk başta kavgalı gürültülü laflı sözlü ağır bir dönem olur sonrasında alışılır.
Belli ki eşinizde kişilik bozukluğu var, sizinde yaşadıklarınızdan dolayı psikolojiniz iyi gözükmüyor.
Eşinizde tedavi olacak bir durum da yok, çünkü belli ki daha sorunlu olduğunu bile kabul etmiş değil.
Boşan ya da boşanma ama o evde durma. Alacağın başka bir darbe ile hem bebeğin hem sen kalıcı zararlar görebilirsin.
Çok riskli bir durum.
Bu durumda günah bile olsa; bebeğini dünyaya getirmemen en sağlıklısı aslında.
Çünkü anlattığın kadarıyla; ona bakabilecek sağlıklı bir psikolojin de imkanın da yok.
Geç olmadan, devlete bağlı bir sağlık merkezine ve bakanlığa danış bu konuyu.
Bulunduğun ilde ki, Aile ve sosyal politikalar bakanlığına danışabilirsin,
onlar yönlendirip yardımcı olmaya çalışırlar.

"Bir insanı öldürmek, bütün insanlığı öldürmek gibidir," diye buyurur Rabbimiz. Yaşam hakkını senin vermediğin bir bebeğin yaşam hakkını alma kardeşim sakın. Durumuna gerçekten çok üzüldüm Allah yardımcın olsun. O adamla evli kalmak çok zor her şeyi göze almalısın. Onunla aynı evde kalman çok ciddi riskli. Karar senin şimdi boşan diyip günaha da girmek istemiyorum açıkçası. Biraz daha sabırlı ol ne olur.

Olay aldirip aldirmamaniz degil.Kesin bosanacaksan aldir.Yoksa bunu aldirir öbür ay gene hamile kalirsin olan bu bebege olur.Kendi ayaklarin üzerinde duracak işin meslegin var mi.Ilk cocugunu birakip evlenmissin galiba öyleyse ilk cocugunun gunahina girmissin bari bir cocuk daha getirme dunyaya sahiplenmiyorsun çünkü.seni sahiplenmeyen ailen gibi

merak ettim konuyu tam olarak okudunuz mu...
çünkü mesela konu sahibi sığınma evlerinde birçok yasak var diye ve sadece 6 ay kalınabiliyor diye düşünmüyor sığınma evi
bebeğim yokken eşim kovmuyordu, bebek olduğu için kovuyor diyor mesela...
sizce bunları böyle düşünen arkadaşımız, haber kanalları vs arar mı?

Yapar yapmaz beni ya da sizi ilgilendirmez bu durum ben yalnızca görüşümü dile getirdim gerçek payı olan ironilerle...altını çizerek söylüyorum ironi ile. Ne demek istediğimi anlamadıysanız biraz düşünün

Aldırmak resmen cinayet .
Ve önlem almamak ise bile bile Lades. Allah yardımcın olsun umarım ayrılır kendine düzen kurup bebeğini büyütürsun..

Merhaba
Ben nerden nasıl başlıcam bilmiyorum siz sordukça herşey netleşir sağlıklı düşünmeyi geçtim normal düşünemiyorum artık yardım istiyorum sizden ne yapcamı bilemedim.
Benim ikinci evliliğim 7 aydır evliyim eşim biraz sorunlu bunu kabul edip aylardır doktora gitmek için ikna edemedim. benim hasta olduğumu düşünüyo. kendisinde sağolsun dayak var iftira var suçlama güvensizlik hepsi var.
sebebine gelincede ailesinden kaynaklanan şiddetten dolayı sonradan beraber olduğu kadınlardan aldatılmış.
acısını ben çekiyorum yani. tanıdığımda bu yüzünü görmem mümkün değildi kimse kalkıpta dayak yemek için evlenmez.
benim ailemde bana destek değil bu kadar dayak yememe rağmen aramazlar hatta babama bir kere gece 2.5 ta arayıp dayanamıyorum gel beni al dediğimde babamın bana cevabı elaleme bizi rezil etme biraz daha sabret olmuştu.
kafam o kadar allak bullak olmuştu ki haklısınız hata bende korunmadım. kafama aldığım darbelerden olsa gerekki kafam ona çalışmadı ve şuan hamileyim 7 haftalık eşim düzelir die düşünüyodum ama tam tersi dövemediği için habire kafama vurmaya başladı. tek başına yaşıomuş gibi kendine göre planlar yapıp şehir dışında işler bakıo. banada ananın evine gidersin diyo . her kavgada tartışmada buda her gün oluyo genelde evden kovalıyo git diye. gitcek yerim olmadığı için ne yapcamı bilmiyorum . Mübarek Ramazan günündeyiz son 1 haftam kalmış aldırmak istemiyorum ama ne yapcamı bilmiyorum. lütfen olan oldu yargılamadan cevap verirseniz mutlu olurum . eleştiriyi inanın ki kaldıracak kafa beyin kapasite yok bende. sadece yardımlarınızı bekliyorum lütfen. teşekkürler şimdiden... yanlış yazdıysam bazı şeyleri kusura bakmayın...
Bu adamla niye evlendin

Bulundugun durum cok zor Allah yardimcin olsun kardesim.yillardir bebek hasreti ceken biri olarak.sana diyecegim tek birsey bebegine kiyma:KK43:

Yastık değişir, kader değişmez derler. Sizinki de maalesef o hesap olmuş. Aileniz süper, bebek için yorumum yok.

Aileni boşver sen tek başına bebeğe bakacak güçte misin?
İşin var mı?
Öyleyse boşan ve doğur.

Yok bakamam diyorsan da boşan ama işte ben o şartlarda bebeği doğuramazdım sanırım :S

Allah yardımcınız olsun..
Size şöyle yapın diyemem bebek için.
Ama kocanızdan kesinlikle kurtulun diyebilirim.

Peki bize şunların cevabını verir misiniz daha önceki eşinizden 4 yaşında kızınız varmış 2008 'de şu an nerede? kızınızı babasına bırakıp yeni evlilik mi yaptınız onu arayıp sormuyor musunuz?

Profilinizde '' avukat '' yazıyor. Avukatsanız neden ayrılıp yeni bir hayat kuramıyorsunuz kendinize. Neden babanızın kabul etmesini bekliyorsunuz bir avukat olarak bunlar yaşıyorsunuz herhalde bilgileriniz yalan! bu çocuğu da doğurup babasına atıp başka evlilik yapmazsınız inşallah.

Ay eğitim durumu lise ve avukat evet çok mantıklı..
Avukat olması imkansız gerçekten yaşadıklarına bakacak olursak.. En azından şiddet görünce sığınma evine gitmez direk boşar ve kendine hayat kurardı. Ekonomik açıdan özgür olmuş olurdu.. Ve çocuğu doğurmaktan tereddüt etmeyebilirdi..

Eğer kocandan ayrılmayacaksan aldır bebeği çünkü aldırmazsan muhtemelen adam seni döverken ölecek çocuk veya doğduktan sonra çocuğu dövecek. Ama dersen ki ben kendime iş bulurum bu herifi de postalarım aldırma

Yastık değişir, kader değişmez derler. Sizinki de maalesef o hesap olmuş. Aileniz süper, bebek için yorumum yok.
Arkadasim haklisinda ben bir tokat icin bosadim 10 yil evlenmedim.yine ayni hatayi yapmamak icin esim kufur dahi etmeyen bir adam siddete kesinlikle karsi.bence birazda mantikli olmali evlenilirken

Avukat olması imkansız gerçekten yaşadıklarına bakacak olursak.. En azından şiddet görünce sığınma evine gitmez direk boşar ve kendine hayat kurardı. Ekonomik açıdan özgür olmuş olurdu.. Ve çocuğu doğurmaktan tereddüt etmeyebilirdi..
Kac yasinda kimbilir okumak yerine evliligi secmis hemde iki kere hemde ikiside yanlis kisiyle

Bunları okuyunca, evet en mantıklısı aldırmak diyor aklım ama ya vicdanım?? Allah yardımcın olsun.

Kac yasinda kimbilir okumak yerine evliligi secmis hemde iki kere hemde ikiside yanlis kisiyle
Ya bir de büyük konuşmayayım ama ben eşimden ayrılsam çocuğumu babasında bırakıp koştur koştur evlenemem.. Ayıp diye düşündüğümden değil sadece korkarım.. Cesaret edemem yani.. İkinci evliliğini yapan insanlar kadın erkek farketmez çooooook düşünmeli.. İyice ölçüp taramalı.. Evlenmek için evlenmek olmuyo işte görüldüğü üzere.. Bir de ilk eşinden olan kızı babasıyla rahat çok şükür diye mutlu oluyor.. Benimle neden mutlu olmasın diye elimden geleni yapar kızımı yanıma alırdım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back