• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek aldırmada yardım lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vicdanım her ne kadar kıyma çocuğuna dese de şu an başka çare yok. Bu senin ikinci evliliginmiş birde. İlk hadi gene neyse ama ikinci evliliği insan yaparken 2 kati fazla düşünmesi gerek. Tekrar yaşadıklarını yaşamaması için. Nasıl böyle her ipsiz sapsizi kendinize koca ediyorsunuz ben anlamıyorum. Aldır boşa ve hayatına bak. Evliliği kaçış görme bi işe gir elin ekmek tutsun.

En iyisi aldırmak olur. O babanın olduğu eve doğmasın. Boşansan nasıl bakacaksın? Gidecek yerin bile yokmuş. En iyisi doğmaması. Çünkü sefik olacak.

Ya bir de büyük konuşmayayım ama ben eşimden ayrılsam çocuğumu babasında bırakıp koştur koştur evlenemem.. Ayıp diye düşündüğümden değil sadece korkarım.. Cesaret edemem yani.. İkinci evliliğini yapan insanlar kadın erkek farketmez çooooook düşünmeli.. İyice ölçüp taramalı.. Evlenmek için evlenmek olmuyo işte görüldüğü üzere.. Bir de ilk eşinden olan kızı babasıyla rahat çok şükür diye mutlu oluyor.. Benimle neden mutlu olmasın diye elimden geleni yapar kızımı yanıma alırdım...
Haklisin tabii evlat birakilirmi.buyuk sacmalik bi kere.bak ceylin olduruldu annesi 7 yildir gormuyormus.gitmis evlenmis kadin orada iyi bakiliyordu diyor birde ama olduruldu.10 yil bekledim ben esekmiydim ki ...cocugumda yoktu ...nedir bu evlilik meraki sirtini birine yaslayip iki lokma ekmek icin dayak yemeyi zorla belki sevismeyi kabul etmek.20 yasinda 1 tokat icin bosadim yine basima gelsin yine bosarim.az biraz gurur olmali haksizmiyim ama.bide aldirayimmi diyor sevisirkenbanami sordun

Cnm sabret..ne olur sabret..Ramazan'ı serifte sana Sabri tavsiye ediyorum..aldirma.ne olur aldırma o yavruyu.evet kotu bir adama denk geldin ve evliliğin iyi gitmiyor ama o bunlardan ayrı birşey.nikahsiz bebeği olanlar bile sabredin dayanıp herşeye rağmen,toplum baskısına rağmen,ölme ihtimaline rağmen aldirmiyorlarsa,senin aldırıyor olman fazla lüks olmazmi.Gerekirse dogurduktan sonra senin gozetimin altında koruyucu aile ye yani devlete emanet edersin,ilerleyen yıllarda durumun iyi olunca alırsın yavrunu.onun suçu yok kıyma onun canina

Sonra o çocukta "madem bırakacaktın neden doğurdun , neden annemle büyüme hakkımı elimden aldın , keşke beni aldırsaydın." Der.

Kimse kürtaj olmak zorunda kalmasın. Eminim çok kötü bir şeydir ama bence kötü bir hayata doğacağına hiç doğmasın daha iyi. Vebal alınıyorsa böyle daha büyük vebal alınıyor belki. Bir hayatı mahvediyorsun. İyi bir hayat sunmak zorundasın ona. Bakamayacağın , iyi bir hayat sunamayacağın çocuğu doğurmayacaksın. O çocuk bir gün bile pişman olmayacak. Benim iyi ebeveynlikten anladığım bu.

Valla bazen keşke doğmasaydım diyorum.

Konu sahibi arkadaş durumunuz gerçekten içler acısı ve çok zor. :KK43:Elbette hatalarınız vardır, ancak kimin hatası yok ki. Olup biten bir durumu temcit pilavı gibi yok şunu yapmasaydın yok bunu yapmasaydın diye konuşmanın mantığı yok şu aşamada. Olmaması gereken şeylerde "olan olmuş" malesef. Birkaç yorumdan sonra size şöyle öneri getirebilirim. Aileniz siz acı içinde kıvranırken durumunuzu bilmelerine rağmen ne halin varsa gör kafasında olan kayıtsızlıktalar. Bu tarz sözüm ona aile olmayı beceremeyen şahıslar yüzünden işlenen kadın cinayetlerinin haddi hesabı yok bu ülkede. :sinirli:Ben bu konuda en çok ailenize kızdım. Eşinize söyleyecek cümle yok zaten. Zira alfabeyi ziyan etmeyecek gereksizlikte kendisi. Şayet dinsel inançlarınız ağır basarsa "bu bebek bu sıkıntıda geldi ise bir hayır kapısı açacaktır, ona kıyamam" düşüncesinde olup herşeyi akışına bırakır doğurmayı seçersiniz (tabi sağ kalırsanız(!)). Şayet şartların ağırlığı altında ezilirseniz ona bakmanın zorluğunu ve sorumluluğunu üstlenemez, aldırmayı dilersiniz. Bunda bize akıl vermek düşmez. Tercih sizin. Bu zor durumu yaşayanda sizsiniz. Kimse aldığınız karardan sizi ayıplamamalı.Ancak doğurmayı ya da aldırmayı seçtiğinizde o eş müsveddesi yanında kalmamanız 1.tercihiniz olmalıdır.
Çocuğunuzun sağlıklı bir birey olması siz ne kadar ilgili olursanız olun o evde imkansız. Bunun farkında olmanız şart.O kocanın yanında yetişen çocuk es kaza eşinizin cinnet geçirmesinden bir umut sağ kalır ise topluma suçludan başka bir şey olmayacaktır buna emin olun. Bu durumda yapmanız gereken ilk şey boşanmak... bunun için öncelikle....

1: darp raporu almak, gebelikte şiddet olduğuna dair özellikle bir darp raporu olmalı... polis merkezine başvurmalısınız. Çözümsüz kalıp barıştırma seçeneği sunma ihtimalleri ya da 1-2gün nezarete eşinizi atıp çıkarma durumları büyük:işsiz: durumun ciddiyeti konusunda mutlaka birileri yanınızda olsun. Gerekirse olay çıkarın. Olay çıkardınız diye sizi içeri alsalar o adamın yanından daha güvenilirdir bana göre :sinirli:(!)
Bu arada evden uzaklaşıp becerinize yatkın bir iş varsada yoksada bulmanız gerekir. ailenizi zorla size bakmak zorunda olduklarına ikna etmeniz de şart. Yok öyle çocuk yapıp sorumluluğu üstlenmemek. Ardından bulunduğunuz yerde baroya başvurup hemen boşanmalısınız.

Bu aşamadan sonra büyük ihtimal o iblis :KK62:eş çıldıracaktır. siz bu adamın çıldırma durumlarını düşünerekten bu arada;
2: bulunduğunuz yerdeki aile ve sosyal politikalar il müdürülüğüne başvurun. 183 ü arayıp "bla bla" tarzı çoğu zaman çözüm bulmayan konuşmaları dinlemektense bizzat o yeri yerinde ziyaret edin. Ve şu ana kadar (umarım ki almışsınızdır) darp raporlarını sunun.
3: mor çatı derneğine mutlaka ulaşın.
4:mutlaka haber kanallarının waatsap ihbar hatlarına durumunuzu anlatın. Utanmayın.video çekin sonra sosyal medyaya atın. Çaresizse kadınlar, başka türlü sesini çıkaramaz şiddette bunu bilin.
5:Hatta müge anlı ya ulaşın.(!) Birçok hizmet vermesi gereken kişilerden daha iyi çalıştıkları ekşi sözlük yazarlarının görüşleriyle bile tescilli nihayetinde.

Gelelim aldırma seçeneğini seçerseniz nasıl yapacağınız konusuna.... Bunu tercih ederseniz gebeliğinizin 10.haftasından gün almamış olmanız gerekir.çünkü eşinizin izni gerekir. Size tecavüzde etse izni gerekir. Hatta kadın olarak 10 kişinin tecavüzüne de uğrasak kürtaj için hakim izni gerekir ve yine 10. Haftaya bakılır.:KK62: yani hanımefendi diyeceğim o ki rahmimiz aslında bize ait değil.(!) Allah yar ve yardımcınız olsun. Kader bir kere de kötü ağını size örmesin inşallah. :cry:

Güzel söylemişsiniz rahmimiz bize ait değil. Bu kadın düşmanı politikalar yüzünden tecavüze uğrayıp doğum yapmak zorunda kalan çocuklar var. Kadının kürtajı kimseyi ilgilendirmez. Buna evli de olsa sadece kendi kararıyla kolay , ücretsiz bir şekilde ulaşması gerek. Kürtaj cinayettir diyenler asıl katil. Sen mi bakacaksın sana ne ? Sen mi doğuracaksın? Rahmimde doğmamış bebeğimde sadece beni ilgilendirir.

Kimse kürtaj olmak zorunda kalmasın. Eminim çok kötü bir şeydir ama bence kötü bir hayata doğacağına hiç doğmasın daha iyi. Vebal alınıyorsa böyle daha büyük vebal alınıyor belki. Bir hayatı mahvediyorsun. İyi bir hayat sunmak zorundasın ona. Bakamayacağın , iyi bir hayat sunamayacağın çocuğu doğurmayacaksın. O çocuk bir gün bile pişman olmayacak. Benim iyi ebeveynlikten anladığım bu.

Valla bazen keşke doğmasaydım diyorum.

O kadar haklısınız ki. İnsanlar uzaktan doğur yazık günah diyor da bence o çocuğa sersefil bir hayat yaşatmak daha beter. Hafife alınacak bir şey değil, bebekler rızkıyla gelmiyor maalesef. Dünyada aç bilaç, istismara uğrayan bir sürü çocuk var. Herkes maddi manevi eşit imkanlar sunabileceği kadar çocuk yapsın.

Merhaba
Ben nerden nasıl başlıcam bilmiyorum siz sordukça herşey netleşir sağlıklı düşünmeyi geçtim normal düşünemiyorum artık yardım istiyorum sizden ne yapcamı bilemedim.
Benim ikinci evliliğim 7 aydır evliyim eşim biraz sorunlu bunu kabul edip aylardır doktora gitmek için ikna edemedim. benim hasta olduğumu düşünüyo. kendisinde sağolsun dayak var iftira var suçlama güvensizlik hepsi var.
sebebine gelincede ailesinden kaynaklanan şiddetten dolayı sonradan beraber olduğu kadınlardan aldatılmış.
acısını ben çekiyorum yani. tanıdığımda bu yüzünü görmem mümkün değildi kimse kalkıpta dayak yemek için evlenmez.
benim ailemde bana destek değil bu kadar dayak yememe rağmen aramazlar hatta babama bir kere gece 2.5 ta arayıp dayanamıyorum gel beni al dediğimde babamın bana cevabı elaleme bizi rezil etme biraz daha sabret olmuştu.
kafam o kadar allak bullak olmuştu ki haklısınız hata bende korunmadım. kafama aldığım darbelerden olsa gerekki kafam ona çalışmadı ve şuan hamileyim 7 haftalık eşim düzelir die düşünüyodum ama tam tersi dövemediği için habire kafama vurmaya başladı. tek başına yaşıomuş gibi kendine göre planlar yapıp şehir dışında işler bakıo. banada ananın evine gidersin diyo . her kavgada tartışmada buda her gün oluyo genelde evden kovalıyo git diye. gitcek yerim olmadığı için ne yapcamı bilmiyorum . Mübarek Ramazan günündeyiz son 1 haftam kalmış aldırmak istemiyorum ama ne yapcamı bilmiyorum. lütfen olan oldu yargılamadan cevap verirseniz mutlu olurum . eleştiriyi inanın ki kaldıracak kafa beyin kapasite yok bende. sadece yardımlarınızı bekliyorum lütfen. teşekkürler şimdiden... yanlış yazdıysam bazı şeyleri kusura bakmayın...
Esas sorun ailen aslinda o nasil bir babadir anadir seni bi psikopatla basbasa birakiyolar. Mor çatı var siddet goren kadinlar icin. Netten bak numarasina polistende yardim al aile ve sosyal pol. Bak. Siginma evine alir seni. Yalniz dikkali ol orda kötü yola cekmeye calisan kadinlar oluyomis magdur numarasi yapip oralara girip kadinlari kotu yola cekiyolarmis. Kimseye güvenme.

Merhaba
Ben nerden nasıl başlıcam bilmiyorum siz sordukça herşey netleşir sağlıklı düşünmeyi geçtim normal düşünemiyorum artık yardım istiyorum sizden ne yapcamı bilemedim.
Benim ikinci evliliğim 7 aydır evliyim eşim biraz sorunlu bunu kabul edip aylardır doktora gitmek için ikna edemedim. benim hasta olduğumu düşünüyo. kendisinde sağolsun dayak var iftira var suçlama güvensizlik hepsi var.
sebebine gelincede ailesinden kaynaklanan şiddetten dolayı sonradan beraber olduğu kadınlardan aldatılmış.
acısını ben çekiyorum yani. tanıdığımda bu yüzünü görmem mümkün değildi kimse kalkıpta dayak yemek için evlenmez.
benim ailemde bana destek değil bu kadar dayak yememe rağmen aramazlar hatta babama bir kere gece 2.5 ta arayıp dayanamıyorum gel beni al dediğimde babamın bana cevabı elaleme bizi rezil etme biraz daha sabret olmuştu.
kafam o kadar allak bullak olmuştu ki haklısınız hata bende korunmadım. kafama aldığım darbelerden olsa gerekki kafam ona çalışmadı ve şuan hamileyim 7 haftalık eşim düzelir die düşünüyodum ama tam tersi dövemediği için habire kafama vurmaya başladı. tek başına yaşıomuş gibi kendine göre planlar yapıp şehir dışında işler bakıo. banada ananın evine gidersin diyo . her kavgada tartışmada buda her gün oluyo genelde evden kovalıyo git diye. gitcek yerim olmadığı için ne yapcamı bilmiyorum . Mübarek Ramazan günündeyiz son 1 haftam kalmış aldırmak istemiyorum ama ne yapcamı bilmiyorum. lütfen olan oldu yargılamadan cevap verirseniz mutlu olurum . eleştiriyi inanın ki kaldıracak kafa beyin kapasite yok bende. sadece yardımlarınızı bekliyorum lütfen. teşekkürler şimdiden... yanlış yazdıysam bazı şeyleri kusura bakmayın...
Bebeği aldırmayı düşünüyorsunuz ama boşanmayı düşündüğünüz hakkında birşey göremedim bunu aradım yazınızda
Lütfen ama lütfen size emanet edilen cana kıymayın belki Rabbim onu size destekçi gönderdi ailenizde başınız sıkıştığında konuştuğunuz bir büyük teyze amca vs yok mu ona sığınsanız o adamı boşasanız bir süre yakınınızda kalsanız ne mezunusunuz çalışsanız bebeğinizle bir hayat kursanız biliyorum çok zor ama o canın vereceği vicdan azabından zor olamaz lütfen

Merhaba
Canım bir denesen evliliğini kurtarmayı boşanmasan eşinle aranı düzelt küçücük cana kıyma gerekiyorsa kağıt yaptır.Kağıt iyilik için yapıldığı zaman günah olmuyor.sonuçta bitecek olan yuvayı toparlayacağız.

Haklisin tabii evlat birakilirmi.buyuk sacmalik bi kere.bak ceylin olduruldu annesi 7 yildir gormuyormus.gitmis evlenmis kadin orada iyi bakiliyordu diyor birde ama olduruldu.10 yil bekledim ben esekmiydim ki ...cocugumda yoktu ...nedir bu evlilik meraki sirtini birine yaslayip iki lokma ekmek icin dayak yemeyi zorla belki sevismeyi kabul etmek.20 yasinda 1 tokat icin bosadim yine basima gelsin yine bosarim.az biraz gurur olmali haksizmiyim ama.bide aldirayimmi diyor sevisirkenbanami sordun
Harika bir kararlılık sizinkisi tebrik ederim.. Aynı şey benim başıma gelsin bne de aynısını yaparım.. Gözünün yaşına bakmam kimsenn.. Siz de hep böyle tavizsiz olun elbette.. Kimsenin kimseye bunu yapma hakkı yok..

Canım bir denesen evliliğini kurtarmayı boşanmasan eşinle aranı düzelt küçücük cana kıyma gerekiyorsa kağıt yaptır.Kağıt iyilik için yapıldığı zaman günah olmuyor.sonuçta bitecek olan yuvayı toparlayacağız.

o ne ya öyle paket yaptır der gibi :110:

Sonra o çocukta "madem bırakacaktın neden doğurdun , neden annemle büyüme hakkımı elimden aldın , keşke beni aldırsaydın." Der.
Herşey çocuğun anne ile olması olarak algilarsaniz haklısınız.ama o çocuğun nefes almaya hayatı tanımaya yasamaya hakkı var..Lütfen hayat hakkını elinden almayın.

Bu kadar sert ve ters tepkiye gerek yok eşinizin acısını benden almaya çalışmayın.. gerçekler her zaman insanlara acı geliyor..

Dayak atan bir adam varken 11 haftaya kadar beklemeniz doğru muydu? Siz bilirsiniz ... Ayrıca inşallah şöyle böyle olmaz deyip alttan alttan beddua etmenize gerek yok... Ben öyle adamın ağzına bile s*****

Sende ki yürek adamim diye gezinenlerde yok be.

Helal olsun kiz sana

Cidden anlayamıyorum kanım dondu insan kendine bu acıyı neden çektirir ?
Buradaki kadınlara yaptığınız atarı kocanızdan boşanma kararlılığında gösterseniz keşke...
İnsanı bu hayata mecbur edecek şey nedir gerçekten bilmek istiyorum?

Kağıt nedir büyümü yoksa?Vücuduna vuramıyor diye taktik değiştirip kadının kafasına vuran, evden kovan bir adamın düzeleceğine inanıyorsunuz yani çok iyimser gördüm sizi..

Konu sahibi Allah yardımcın olsun..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back