Güzel söylemişsiniz rahmimiz bize ait değil. Bu kadın düşmanı politikalar yüzünden tecavüze uğrayıp doğum yapmak zorunda kalan çocuklar var. Kadının kürtajı kimseyi ilgilendirmez. Buna evli de olsa sadece kendi kararıyla kolay , ücretsiz bir şekilde ulaşması gerek. Kürtaj cinayettir diyenler asıl katil. Sen mi bakacaksın sana ne ? Sen mi doğuracaksın? Rahmimde doğmamış bebeğimde sadece beni ilgilendirir.
Bi yere kadar katılıyorum size.haklısınız. Evet kadın düşmanı politikalar yüzünden 13 yaşında çocuklara tecavüz edip indirim alanlar, çocuk doğurmak zorunda olan çocuklar var(!) kürtaj cinayettir diyenler yüzünden...bu kürtaja tamamen hayır diyenler kendi evlatları başına böylesi tecavüz gibi talihsiz bir durum gelse ne yaparlardı merak edilesi doğrusu. Sanırım hayat kutsaldır deyip olayı başka boyuta bağlarlar evlatlarını travmalarıyla baş başa bırakıp intahara sürüklerlerdi.(!) ki yapanda yok değil..
O yüzden bu düşman politikayı geçsekte engeller sadece bu değilki kadınlar için, kadın kadının düşmanı bi kere. Defaatle görüyoruz her mecrada..
Kürtaj gerekli durumlarda yasal olmalı bana göre... ancak öyle bir hale gelmiş ki tecavüze uğrasak ve hamile olduğumuzu bilmeden 10. Haftayı geçirsek bizim tekelimizden çıkıyor bu hak. Kürtaj olamıyorsunuz. Rahminize karışanlar çıkıyor. Çok ifrit oluyorum bu duruma size ne? Siz kimsiniz ?Hal böyleyken konu sahibinin kadın olarak daha hangi hakkın bizde olup olmadığını bilmeden bebeğini aldırma düşüncesi üzerine ironi yapayım dedim o paylaşımda.
'Rahmimde doğmamış bebeğimde sadece beni ilgilendirir' evet ama bu keyfi çocuk yapıp aldırma hakkı vermemeli kişiye diyorum o yüzden buna eklemek istediğim bir şey var ki hepsinden önemli belkide; hep diyorum ve diyeceğim herkes anne baba olmamalı belli ve ciddi kıstaslar getirilmeli ülkelerde bu hakka.... ki zaten birçok teorisyene göre bu gelecekte mümkün. Nüfus patlaması ve suç oranı artışını engellemek için ilk müdahale edilmesi gereken yerr aile...düşüncesizce keyfice masum yavrular dünyaya getirenler ve dünyaya getirip sorumluluk almayanlar milyonlarca dünyada..
tv de gördüğümüz gibi küçücük çocuğun eline içki şişesi ve sigara tutuşturan aile örneğindeki gibiler yada evlenip gitti diye ataerkil düzene kızlarını kurban eden babalar vs vs bayağı karpuz seçer gibi elenmeli anne babalıktan bunlar. Belli kurallara uymadıklarında da kısırlaştırılmalılar. Baştan evlilik aşamasında
men edilmeli ki bunlardaki hak kürtaja neden olan tecavüzcüler yetişmesin o aile ellerinde, eşine şiddet uygulayan erkekler
türemesin kocalıkta, mini etek giydi diye darp eden kelli felli adamlar despotluk yapmasın
toplu taşıma araçlarında...
kısacası adı suç'a karışan herkesin öz'ünü aile oluşturuyorsa... bunlar toplumu bozmasın diye baştan elensin pazardan çürük elma seçer gibi. Denetim sağlansın. Ozaman geriye bilinçliler kalacak toplum hoş, pek pek hoooş, çok hoş bir yer olacaktır.
Böyle olmadığı takdirde şuan dünya genelinde olduğu gibi önüne gelen anne baba olur, önüne gelen nasılsa kürtaj var deyip bilinçli bir şekilde masum çocukları keyfice anne karnında katleder. Biz insanoğluna bu eleme yapılmadan kürtaj hakkını sonuna kadar verirsek evrenin en acımasız yaratıkları olmayı 1000'e katlarız. o masum yavrularda es geçilmemeli bu açıdan. O yüzden aile olma kıstasla belirlenmeli bana göre,,,,
İşte o zaman kadın rahmi kadın tarafından bilinçli bir şekilde kullanılır, kullanılmak zorunda kalır.
Hepsi zincir halkaları gibi birbirine bağlı. Son olarak kürtaj zorunlulukta muhakkak, ebeveyn olmak için seçilmiş kadınlarda ise belli durumlarla yasal olmalı diyorum ve o ütopya gelene kadar çileli yaşantımızda herkese iyi uyumalar diliyorum.