Bebeim ve Kaynanam:(:(:(

seyrantepe

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
210
1
316
Diğer
kızlar bi çoğunuz doğumumdan önceki sorunları yazdıklarımdan az çok biliyosunuzdur. doğumum oldu çok şükür. 40günlük oğlum var. hamilelik stresi demiştik yaşadıklarıma;doğum olunca geçer demiştik geçmedi.:bbo: aksine arttı. düne kadar bebeğimle ilgili tek kelime etmeyen hamileliğimde hiç bi ne iyi niyetini ne tek bi yararını gördüğüm kayınvalidem. bebeğimle benimle ilgili ahkam kesmeye kalktı.üst katlarında oturuyorum. bebeğim durmadığı için yemek yapmaya yemeye dahi vaktim yok diye. 1aydır aşağıda onlarda yiyoruz. orada duruyorum. eşim doğumdan önce sonra herşeyi onlara sorduğundan şimdi de bebeğimle ilgili herşeye karışıyor. 9ay önce doğum yapmış eltimde geliyor aşağıya çoğu zaman; onunda kalır yanı yok. sürekli oğlumla ilgili öyle yapma söyle yap. böyle davranma söyle davran. artık sıkıldım. ikiside sürekli yaptıklarıma müdahale ediyorlar. sütüm bebeğime yetmiyor. doyuramıyorum. zayıfladı diye mama vermeye başladık. onu bile sürekli bu çocuk senden doymuyor diyorlar. zayıfladı kilo almıyo yok iyi beslenmiyo diyorlar. ben bu duruma zaten yeterince üzülüyorum. akşama kadar zaten emziriyorum daha ne yapayım. ne zaman kucağıma alsam oğlumu o çocuğu kucağa alıştırmışsın diyor eltim. durmayınca ne yapayım. ağlıyo susmak bilmiyor. ne yapsam da huylarından vazgeçirsem bilmiyorum. bişeyde söyleyemiyorum. eşim ne söyleseler onu yapıyor. geçenlerde çocuğun gözünde iltihaplanma oldu devamlı akıyordu. dra götürelim diyorum kaynanam bebeklerde hep olur onda bişey yokk dedi 1 hafta bekledim o halde. gözü neredeyse kapanmaya dayandı hala bişeyi yok diyo. en sonunda kendi başıma götürdüm dr a. allahtan götürmüşüm enfeksiyon kapmış. dr çok kötü olmuş dedi. ilaçlarla bi haftada ancak düzeldi. kaynanam düne kadar bebeğin adını ağzına almıyordu şimdi herşeyine karışıyor. bunu çok sevdiğinden yapmadığınıben biliyorum. karışmak için dediğini yaptırmak için yapıyor. ben nasıl davranayım da vazgeçireyim bu durumdan yardım edin kızlar yaaa:1no2:

canım yaa geçmiş olsun.Sana bağışlası Allah.karıştırma canım yaa nedemek sütün yetmiyo napiim yetmiyo senmi istedim böyle olmasını,üzme kendini ondan olmuyodur sütün,duyma bile tatlım eltine de söyle sen kendi çocuğuna bak yeterr.ayy sana sorcam sankiikötükedihüso

bunlar her evde olan durumlar neredeyse.
yeni doğan bebek için herkes anneye birşey söyler, her kafadan bir ses çıkar; normaldir..
ama gözü hasta bebeğe kayınvaliden doktora götürme dedi diye götürmüyorsan, bunu diyen değil dinleyendedir suç bana göre..
bunun çaresi yok.
tek çaresi uzağa taşınmak.
altı üstlü oturmamak..
bana göre başkada çaresi yok..

canım allah analı babalı büyütsün bebeğini.Üst katında oturuyorum demişsin kendi evine geçsen o kadar karışamazlar belki.

canım sende tavrını koy artık.Açık açık konuş benim çocuğuma karışmanızı istemiyorum de.Ne demek bebeklerde olur öyle doktor mu sanıyor kendini bu kadın.Senin sütünde Allahtan üzüntüden gelmiyordur bide.Bence al karşına açık açık konuş ve evinde ye iç evinde otur.Niye yanlarında duruyorsun ki zaten.Ben müdahaleden hiç hoşlanmam mesela.Bişeyi iyi söylemek var kötü söylemek var...Bu arada çok kızdım canım yazmayı unuttum Allah uzun ömür versin evladına analı babalı büyüsün inşallah....

çocuklarla ilgili şunu şöyle yap bunu böyle yap diyenlere sinir oluyorum.
öncelikle sana kim ne derse desin kulak asma bir bebegin huyunu en iyi annesi bilir kendileri bakmadıgı için konuşmak kolay geliyor onlara.
sen sana dogru gelen neyse onu yap.bebeginin beslenme sorunu için dr.dan yardım al.hastanlandıgında kimseye sormadan dr. götür.gerekirse eşine bile söyleme gitme annem şöyle dedi diye söylüyorsa eger.
senin onları dinlemedigini görünce vazgeçeceklerdir.dahada karışırlarsa bana böylesi daha mantıklı geliyor de.
iki çocuk büyütüyorum aynı senin gibi banada karıştılar kızım hastalandı ve dr.luk birşeyi yok dediler çocugum ölümden döndü bu yüzden artık kimseyi dinlemiyorum neyi dogru biliyorsam onu yapıyorum çokda rahatım şimdi.sanada tavsiye ederim canım.bebegini saglıcakla büyüt inşallah.

Sen evine çık güzelim, başka türlü bitmez bu dert.
Benim bebeğim 20 günlüktü herkes evine gitti, kaldım tek başıma.
ınan düşündüğün kadar zor değil, 2 tas yemeğini yaparsın, fırsat buldukça işini görürsün.
Hiçbişey olmaz, alışırsın.
Belki az biraz daha yorulursun ama kafan rahat olur en azından.

canimm durumun cok zorr bu boyle devam edecektir .bizde alti ustlu oturuyoruz bernim cocugum yok ama eltimin kizi var daha dun aksamki olayi anlatayim
misafir geldi cocuklar oyuncaklari doktuler oynadilar sonra misafir cocuklari gitti eltimin kizi oyuncaklari topluyodu kaynanam geldi biraksen bentoplarim dedi benneyaptımkioyle gicik oldumki burda anaokulundan itibaren ogretiyolar cocuklara herseyi .sonra elötim geldi kizi oyuncaklari toplamiyo neymis babannesi toplama demiss dedim hadi kalk bakim o senin gorevinn o anda kaynanami bogasim geldi hep yanlis seyler ogretiyolarr cocuklara sinir oluyom tur insanlara:kızgın:

Sana yapılan yıllar önce ilk çocuğumu kucağıma aldığımda benimde başıma gelmişti, ama bana bunları söyleyen kayınvalidem değil bizzat annemin taaa kendisiydi.
Tecrübelerini aktarıyordu bana, başta çok kızsamda sonradan haklı olduklarını gördüm.
Ama gözü iltihaplanan çocuğu doktora götürmemek gerçekten ayıp olmuş iyiki götürmüşsünüz.
Bu arada dip not. 1- Ne olursa olsun asla mama verme, anne sütü yeter.
2- Ağlayınca kucağına alma, sonradan başını taşlara vurursun.(Al bak buradada sana kaynanalık yapan bir uyuz çıktı karşına kafamçokkarıştı ama inan tecrübe konuşuyor güzelim. şimdiden pes edersen sonrasında çocuğu büyütürken çok yorulursun)
(Bu arada kk nın en cadu kaynanası olmaya aday olabilirim. Vurun bana len hırsızını benden çıkarın)

kızlar anlamıyorlar. yaptıığım herşeye ne olursa olsun karşı çıkıyolar.mesela mevlüt yapacağız; ne yapılması gerektiğini hep onlar tayin ettiler eşime şöyle olacak böyle olacak dediler öyle oldu. tamam çok bilgi sahibi olmayabilirim ama en azından sorsalar. hiç bişeyi sormuyorlar. sinirden ölücem. suratıma yansıyo ister istemez ama yine de yapacaklarından geri kalmıyolar.

benım kayınvalıdemde sütün az yetmıyor derdı..
siz emzirin dedikten sonra ses etmediler bir daha
baskalarının yanında annesının siz olduğunu ve sizden baska kımse onun için üzülemeyeceğinı söyleyın işe yarar gerçekten
herkez haddini ve yerini bilsin bir zahmet...

vay beee güzel cevap:)

kızlar anlamıyorlar. yaptıığım herşeye ne olursa olsun karşı çıkıyolar.mesela mevlüt yapacağız; ne yapılması gerektiğini hep onlar tayin ettiler eşime şöyle olacak böyle olacak dediler öyle oldu. tamam çok bilgi sahibi olmayabilirim ama en azından sorsalar. hiç bişeyi sormuyorlar. sinirden ölücem. suratıma yansıyo ister istemez ama yine de yapacaklarından geri kalmıyolar.

benim henüz çocuğum yok ama kayınvalidem karışacağının sinyallerini şimdiden vermeye başladı
en büyük korkum yaaaa

neden herşeyinize karar vermelerine müsade ediyorsunuz?
tavrınızı ve ağırlığınızı koyun aksi halde herşeyiniz onların elinden geçer.
Ayrıca her doğum yapan kadın birilerinin desteğiyle hayatını idame ettirmiyor değil mi?
neden illaki kayınvalide de kalınıyor ki?
çıkın evinize kardeşim iki çeşit yemek olacağına bir melemen yapıp yada yumurta kırıp yersiniz
çocuğunuz uyudukça v.s. ara ara işinizi yaparsınız. zira bu çocuk bütün gün ağlamıyordur herhalde değil mi?
tamam büyüklerin tecrübelerinden faydalanmak lazım ona katılıyorum ama her şeyinize arıştırmayın lütfen.
Bir başına çocuk büyüten eviyle ilgilenen hanımlar var yapmayın Allah aşkına.
Kabule diyorum kolay olmaz ama hiç değilse kendi evinizde ve huzurlu olursunuz,
her zamankinden fazla yorulsanızda kimseye minnet etmemiş olursunz.
Nihayetinde hep böyle gitmeyecek bu düzene alışacaksınız.
fakat siz orada olduğunuz müddetçe bu devran böyle sürer gider haberiniz ola.

çok rahatsız oluyorsanız karışmalarına müsade etmeyin. bunu da kendi evinizde oturarak yapabilirsiniz sürekli kaynanaıza inerseniz her türlü lafı demeye hak duyarlar..

niye hak görsun kı evımıze devamlı gelen kişilere istediğimiz gıbı davranıp konusmuyoruz.. herseyın sınırı var vede her kişinın bır haddi..
hee kayınvalıdesı bılmıyor olabılır ama bildiirirse öğrenir...
devamlı gıdip gitmemekle alakası yok..
tabiki hak kazanmış olmazlar ama gidip sürekli orada kalırsa bu gibi şeylerle karşılaşmayıda göze almış olmalı
eğer rahatsızlık duyuyorsada evli evine köylü köyüne.

niye hak görsun kı evımıze devamlı gelen kişilere istediğimiz gıbı davranıp konusmuyoruz.. herseyın sınırı var vede her kişinın bır haddi..
hee kayınvalıdesı bılmıyor olabılır ama bildiirirse öğrenir...
devamlı gıdip gitmemekle alakası yok..

canım ben kaynanası haklı demedim ki. ama kadın böyle konuşmayı hak görüyo demek ki. ne kaynanalar okuduk burda. bence arkadaşımız kendini geri çekecek bir şey dediklerinde de ağzının payını verecek. ama 1 aydır sadece sıkıntı yapmış kendine. yine diyorum o kadar rahatsızsa kaynanası ve görümcesinden evinden çıkmasın kendi baksın yavrusuna. en beceriksiz anne bile başkalarından daha iyi bakar demişler..

kucağa alıştırmak bence alışmalı daha 40 günlük bir bebek annesinin sıcaklığını hissetmeden nasıl ağlamayı kesicek. doktorlar söylüyor kucağınıza almaktan korkmayın bebekler ilk doğduklarında kendilerini güvende hissetmek ister ihtiyaçlarının hemen karşılanacağını bilmek ister. :teselli: bir süre sonra zaten kucağınıza almanızı gerektirecek bi sebep var mı yok mu anlıyorsunuz.
kayınvalidenle oturup konuş derim ben belki gerçekten kötü bi niyetle yapmıyordur bebeğinin senin için çok değerli önemli olduğunu annesi olarak onun için hep iyi şeyler yapacağını zaman zaman senin anneliğine güvenemediği hissine kapılıp üzüldüğünü söyle. söylemek istediklerini biraz yumuşatarak anlatırsın olmazsa sert ve kararlı bir üslupla yenilersin bence en iyi yol konuşmak konuşmadığın sürece kendi kendine sorun büyüyecek ve sen üzüleceksin sen üzüldükçe bebeğin üzülecek benim aklıma gelen tek şey konuşmayı denemen
bebeğinede maşalla:nazar:

benim çocuğum yok olsada gaynanamı karıştırmama benimkide şimdikten bizde 40gün gelinin evinde kalınır falan da filanda diyor ama asla tek kelime söyletmem .
ben 5yıldır doktorlardayım bana kimse şu paryı alında tedavinizi olun diyen yok hastaneden çıkmıyorıum ben şimdi çocuğum oluncamı karıştıracağım avcunu yalasın

Canım bu en güzel günlerini,o bunu dedi şu bunu dedi diyerek mahfetme
bu günler geri gelmiyor,he de geç,tamam anne de,yine al kucağına
o zaman sorunda çıkaramazlar,bildiğinden şaşma yani,sadece susturmak için tamam de
kaynanam bana alma şu çocuğu kucağıan diyip duruyordu,tamam diyorumdum bazen gülüyordum
e ağlayınca yine alıyordum:teselli:baktılarki ben yapmıyorum artık vazgeçtiler söylemektenhihoyyyt
hele bende 7 tane görümce var,her biri bişey diyordu,he diyip geçiyordum niye kendimi üzeyim ki
sende üzülmeki sütün gelsina.s.

Back