Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebeğinize aldığınız pişman olduğunuz, kullanmadığınız şeyler...

.o
bende böle hazır bişi arıyordum :) hamile kalmadan önce çok araştırıyordum ama şimdi araştırmaya vaktim olmuyor. daha vakit var ama ben zor alışveriş yapan biriyim. yavaş yavaş tamamlamak istiyorum.

ama ben burdaki bi çok şeye de fransız kaldım nedense :) keşke resimli olsa :)

ay tatlım neden fransız kaldın.o kadar resmi nasıl yükleyim anacım:9: valla genel olarak yazdım.her bebeğinki kendine göre değişir.doğumdan sonra hemen dısarı alışverişe cıkılmıyor.eslerde istediğimizi alamıyor.onun için 1-3 ay giyebileceği kıyafetler alınmalı bence fazlasına gerek yok ihtiyac duydukça alırsınız.ben mesela o ayaklı tulumları neden aldım bilmiyorum.forumda okuyup aldım ama oğlum 2 kere giymedi.

ben portbebe aldığıma çok pişmanım hem taşıması zor. hemde çocuğu çantaya koymuş hissi veriyor.gereksiz bence :)

merhaba, çok faydalı bi topik olmuş gercekten. ben de bir şey sormak istiyorum.
benim evim klimalı ve buhar makinesi almayı düşünüyorum. sıcak üfleyen mi soğuk üfleyen mi tavsiye edersiniz ve
hangi marka ? teşekkürlerrrrrrr

öncelikle açtığınız bu topik çok faydalı olmuş.
benim 3 yaşında kızım var. şimdide 2. ye hamileyim. aslında ilk hamileliğimdede çok alışveriş yapmamıştım ama tecrübe edindiklerim oldu.

1-huggıes yenidoğan bebek bezi hiç memnun kalmadım. molfix bebek bezinden memnun kaldım. şimdide molfix yenidoğan aldım.
2- dalin ve johnson şampuan almıştım kızıma alerji yaptı sebamedin şampuanını kullandım çok memnun kaldım diğerlerini büyüğünce kullandım.
3- chıcco çantalı set aldım içindekilerden hiç memnun kalmadım. en çok işime yarayan pişik kremi sebamed oldu.
4- 2 takım 10 parçalı hastane çıkışı almıştım. kızım kilolu olduğundan ilk zamanlar kullanabildim sadece ben öyle 3-4 ay kullanamadım. ( bebekten bebeğe değişiyor. mecbur alınacak şeyler bunlar insan neyle karşılaşacağını bilemiyor ilk zamanlar dışarıda çıkamıyorsun. bu bebeğime sadece 1 tane 5 parçalı hastane çıkışı aldım. ilk bebektende var zaten yeter.)
5- ben tulum kullandım tabi yine kızım kilolu olduğundan uuzun zamanlar kullanmadım ama ne beli açıldı nede ayakları açıldı. iyi oluyor yani. 1-2 ay sonra zaten dışarı çıkabiliyorsunuz büyüdükçe yenileri alınıyor. ama sakın tek bacağında çıtçıtlı tulum almayın iç bacak kısmı komple çıtçıt olsun. bir veya 2 tulumuz tek taraflı çıtçıtlıydı bacağını geçiremiyorsun çocuğun.( bebeğin durumuna bağlı bir kaç tulum bir kaç 2 parça alt üst alırsınız. ihtiyaç olursa yine alırsınız.
6- kanguruda çok rahat bir ürün ama kilolu bebek olunca çok az kullanabiliyorsunuz.
7- ben yatak olarak bir oda takımı içinde olan sonrdan büyüyebilen sallanır yatakla birde beşik almıştım. beşiği 6. aya kadar kullandık sonra diğer yatağa geçtik bir problem yaşamadım. iyiki beşik almışım çünkü ilk zamanlar ahşap yatak biraz hızlı sallanınca ses çıkarttığından kullanamadım. uyku problemimizi düzeltene kadar beşik çok işime yaradı.
8- bencede normal burun açıcı almayın. otri bebenin ürününden bende çok memnun kaldım.
9- ben hiç emzirme yastığı yan yatırma yastığı almadım çok gereksiz. yine almayı düşünmüyorum.
10-göğüs kalkanı aldım göğsüm çatlayınca işe yarar diye düşündüm ama sütümde ilk zamanlar az geldiği için bebekte yoğun çekemiyor tabi neredeyse sütten kesiyordum yanlışlıkla bebeğimi hemen kullanmayı bıraktım çatlak haliyle emzirmeye başladım 1.5 sene emdi kızım.
11- büyük boy cam biberon almıştım kızım biberon kullanmadığından işime yaramadı. emzikte işime yaramadı emzik kutusuda doğal olarak işime yaramadı. ama hepsi duruyor belki bu bebek kullanır. büyük cam biberon yerine şimdilik yeni doğan cam biberon aldım.
ilkinde almayıpta şimdi almak istediğim lansinoshun 10 ml kremini bu sefer muhakkak yanımda bulunduracağım ilkinde çok yara oldu çok çektim doğum yapmadan kullanmayı düşünüyorum.elektrikli süt sağma makinası almayı düşünüyorum.
cicili bicili önlükle güzel ama lekelenince çıkmıyorlar bu sefer bu topikteki bir arkadaştan okuduğum o cepli önlüğü araştırayım bakayım aldığı yeride not ettim.
yine göğüs pedi alacaktım ama burayı okuyunca acaba benim göğsümü omu yara etti diye kara kara düşünüyorum yerine özel küçük tülbentler ayarlayıp onlardanmı kullansam acaba ?

şuan aklıma gelenler bunlar. kısacası çok fazla ürün almayın lazım olanları kafanızda belirleyin bebeğin durumuna göre diğer şeyleride alırsınız . ben bazı ürünleri yakın çevremden tedarik ettim fazla para vermek zorunda kalmadım ( kanguru küvet anakucağı gibi )

Merhabalar,
kızım şuan 8,5 aylık oldu. Çevremdeki tüm anne adaylarına tavsiyelerimden biri şu ana kucağı&oto koltuğu şeklinde kullanılabilen bir anakucağı alın. hem ev içinde hem arabada kullanın. ilk aylarda zaten arabası ile dışarıya çıkarmak çok ama çok zor. özellikle kızım gibi
zor bir bebek olursa... buna doğumdan sonra karar verirseniz. hele kış ise hiç almayın normal puset. Direkt baston puset alın yaz için ;)
@yıldızyıldız20 özelden mesaj atmışsın ben atamıyorum mesaj kriteri nedeni ile :) Hauck aldığımıza hala pişmanız. Anakucağını takmadan kullanmaya başladık. Tekerlekler her an elimizde kalacakmış gibi ses yapıyor. Yaptığım en büyük hata idi Hauck almak... Aynı fiyat aralığında Graco sanırım biraz daha iyiymiş... Kullananlar öyle söylüyor.
Ben Lansinoh göğüs pedlerinden ve süt poşetlerinden çok memnun kaldım. diğerlerini önermiyorum...
Bezde ise prima premium care dışında pek kullanamadık. kızımın cildi çok hassas diğerleri pişik yaptı hemen.

Eki Görüntüle 555326 canım benimki su model aynı renk kanz 650 ama 6 ay önce aldım 2012 galiba benimki.hatta bugün dahada sinir oldum bu arabaya.hava güzeldi bebeğimle dısarı cıktık biraz.sırt ayar kademesini ayarlamak için 2 insan gerekiyor nerdeyse.elim ağrıdı demiri sıkmaktan.pişmanım coook pişmanım.senin içine kurt düşürmek istemem ama ben asla asla memnun değilim.tavsiyem internetten alma alacaksan bile bi mağazaya alıcakmıs gibi git aynı modeli dene mağazada sür,sırt kademesine bak,yönünü cevir falan.sonrada almadan cık:9::9::9: beğenirsen netten siparişini verirsin.benim işimi görür kolay sürülsün sağlık ocağına,pazara giderken işimi görsün diyorsan bilemem,ama 200 tlm cöpe gitti resmen:5: esimde dioki idare et biraz büyür baston puset alırız dio.ne anladım o zaman:19:

evet cnm görüntü olarak fark yok...aynı ürün sanırım videosunda adam bir elle herşeyini yapıyordu oysaki çok cazip geldi ürün o yüzden. çok teşekkür ederim yorumun için ayrıca içime kurt düşürmüş gibi hissetme sen memnuniyetsizliğini söyledin sonuçta ve ben buna çok memnun kaldım...cnm ben şırnakın ücra bir köşesindeyim...burada böyle şeylere görerek ulaşmak bir hayal malesef her ihtiyacımı netten karşılamak zorunda kalıyorum keşke deneme imkanım olsa :(doğru haklısın ürün değiştirdikten sonra insan verdiği paraya üzülüyor saol cnm tekrar başka modellere bakıyım bari

Bu arabanın aynısı yeşil renkli olanı bizim arabamızda. Aldığıma pişman olduğum tek şey diyebilirim.
Her şeyden önce çok ağır, yalnız başına bebekle birlikte onu alıp evden çıkmak mümkün değil.
Kızım neredeyse 10 ayını dolduracak ve 10 kez kullanmamışımdır. Kullanışsızlığının yanısıra benim cimcime de pek sevmedi.
10 dakikalık yolun 10 dk. arabada kalan 10 dakikası kucakta yolculuk ettiği için hiç kullanmamak daha tercih edilir bir durum benim için.

Anakucağı, iyi ki almışım ayakları dışarıda kalsa dahi hala kullanıyorum. Özellikle annem gündüzleri onda yutuyor elimiz kolumuz resmen.
Park yatak hala kızım geceleri onda uyuyor, odada işim olduğunda bırakıyorum yatağına oynayarak beni izliyor.
Ayarlanabilir yüksekliği sayesinde çok kullanışlı, ilk zamanlar yüksekte kullanma kolaylığı var. Sık sık uyanıyor ve fazla derin olmadığı için yataktan alıp yatırması kolay oluyor. Ara dönem dönmeye başladığında ara kademeye indirdim. Şu an taban derinliğinde ve kızım ayağa kalktığı halde düşme tehlikesi yok.
Yürüteç, pahalı bir ürün olmamasıyla birlikte çok işime yarıyor. Duşa girdiğimde, mutfakta olduğum da, temizlik yaptığımda kızım hep yürüteciyle yanımda geziyor, ne o sıkılıyor ne benim aklım onda kalıyor. Ama her çocuk sevmeyebilir orasını bilemem.
oyun halısı almadım, almayı düşünmüyorum zira benim sıpa onda kesinlikle oturup oynamaz.
Bunun yerini, benden kalan ve derleme olan oyuncakları kullanıyoruz.
Birde amcası küçük boy bir şişme havuz almıştı oyuncaklarımızı onun içine dolduruyoruz derli doplu duruyor hemde onun için bir oyun olyor bu. Bir havuz dolusu oyuncak onları tek tek havuzdan çıkartıp atmak en büyük zevki..
Birde pahalı oyuncaklardan ziyade ev atıkları daha çok ilgisini çekiyor.
mesela kola şişesi, pringles kutusu, bitmiş krem kutusu gibi şeyleri oyuncak olarak kullanıyor. En çok krem kutusuyla oynuyor.
Portbebe benim için gereksizdi, 4 yada 5 kez kullandım herhalde neredeyse hiç kullanmadım diyebiliriz.
Lansinoh krem, bende hiç bir işe yaramadı kızım çok ısırıyordu hatta minik bir parça kopatrmışlığı var.
Emzirme yastığı iyi ki almamışım hiç gerek kalmadı kızımı normal bir yastığa yatırarak emzirdim yaklaşık 2 aylık olana kadar.
Çıtçıtlı body Çok iş görüyor, hala kullanıyorum ama benim gibi çok almayın gerçi bana hediye olarak çok geldi. Gelebilecek hediyeleri düşünerek alışveriş yapın bize kılık kıyafet dünya kadar gelmişti.
Birde kız bebekler için elbise 6 aylıktan yürüyeceği sürece kadar tavsiye etmiyorum. Gezme için 1-2 tane alın yeter. Abartısız 15 tane falan elbisesi var ben sadece bayramda 1 atne aldım diğerleri hep hediye ama sadece 3 tanesini bir kaç kez giyebilid. emeklediği için rahat edemiyor ve takılıp düşüyor. onun yerine içi havlu dışı kadife eşofmanlarda aldım evde çok rahat kullanıyor.
aklıma geldikçe yazarım yine.

hanımlar harıkasınız valla
alsammı almasammı dedıgım bırsuru seyın cevbını buldum burda
tecrubrlı hanımlar hala yardımlarınızı bklıyoruzzz:40::40::40:

3,5 aylık bebek annesi olarak yazıyorum, 2 çeşit emzirme yastığı aldım biri simit gibi kocaman biri ufak dikdörtgen şeklinde 2 sinide kullanamadım. keşke kıyafet olarak hep tulum alsaymışım diyorum hem daha şirin duruyor hem beli açılmıyor onada banada rahat geliyor. çok minik yenidoğan boyu iç çamaşırı bodyleri giydiremedim daha geniş olanları giydirmek kafadan koldan geçirmek daha kolay oluyordu. şimdilik bu kadar

ilk bebeğime hamile olduğum ve ailenin en küçüğü olduğum için çok tecrübesizim bu topic bana rehber oldu resmen. Aöanın eli kolu dert görmesin :) Çok kıymetli bilgiler edindim alacağım bazı şeylerin markalarını değiştirdim bazılarını ertelemeye karar verdim. Tecrübeli annelerimize paylaşımlarından dolayı çok çok teşkkür ediyorum...

arkadaşlar bu resimdeki kanz marka bebek arbasının aynısını 6 sene önce kızım doğduğunda almıştık.

kırmızı siyahtı rengi ben çok memnun kalmıştım.iki yaşına kadar kullanmıştık.

sonra paston puset almıştık.şimdide oğluma kullanıyoruz...

biz öncelikle bebeğimize 4. ayında bir markanın konforlu arabasından almıştık ancak hiç pratik değil çok hantal ve arabanın bağajına bile sığdıramadığımız için baston almak zorunda kaldık şimdiki aklım olsa asla ilk arabayı almazdım baston çok işe yariyo ikinci bebeğimi bekliyorum ana kucağı aldım onunla taşıyacağız ilk aylarda daha sonra da bastona geçeriz sanırım

Ana kucağını çok faydalı bulan arkadaşlar ne olur hangi marka ve model olanı (ve çocuk ne kadar olana kadar) kullandınız yazın.
Bir kaç marka ve model arasında çook kararsız kaldım da????

Hangisini daha uzun kullanabiliyorlar diye düşündüm ama uzu kullanalım derken rahatsız olan bir şeyde almak istemiyorum.

Arasında kaldığım modeller;

Chicco I feel

Tiny Love 3 (18 kg kadar taşır diyor ama mümkün mü bilemedim)

Fisher Price Sevimli gezegen (sonradan sandalye oluyor)

Casual Ana kucağı (12,5 kg ya kadar diyor ama tam yatıyor mu çözemedim)

Buaralar aldığım kadife takımlar için pişmanım, çünkü ev gayet iyi ısınıyor ve çocuğa kadife kıyafet demek onu yakmak.. evinizin ısınma koşullarını göz önünde bulundurun hele de arabayla ulaşım sağlıyorsanız.

Arkadaşlar benim de ilk bebeğim olacak.Deneyimlrini paylaşan tüm annelere çok teşekkür ediyorum.İyi ki varsınız kadınlar kulübü kadınları...

Arkadaşlar benim de ilk bebeğim olacak.Deneyimlrini paylaşan tüm annelere çok teşekkür ediyorum.İyi ki varsınız kadınlar kulübü kadınları...
En Önemlileri;
Reflü Yatağı ve Emzirme Yastığı..

Bunları Mutlaka Almalısın..

Gerisi İnsanların Kullanım Şekline Bağlı..
Benim İşime Çok Yarayan Sana Yaramayabilir..

Mesela Benim İçin Alt Açma Minderide Çok Önemli..
Çocuğumun Altını Her Yerde Açamam..
Koltuk Üzerine Bile Yatırmıyorum..
Altına Mutlaka Battaniye Seriyorum..

merhaba, çok faydalı bi topik olmuş gercekten. ben de bir şey sormak istiyorum.
benim evim klimalı ve buhar makinesi almayı düşünüyorum. sıcak üfleyen mi soğuk üfleyen mi tavsiye edersiniz ve
hangi marka ? teşekkürlerrrrrrr

Bende aynı durumdayım cevap vern yok mu??

canım benim evimde merkezi sistemle ısınıyor.hamam gibi oluyor kısa kolluyum kısın bile.bi türlü karar verememiştik buhar makinesi alsakmı diye 2 sefer netten aldık bozuk cıktı geri gönderdik.en son wevellin küçük buhar makinesini aldık iyonizerli soğuk hava üflüyo.acınca faydasını görüyorum sonucta ortamdaki kuruluğu yumusatıyor ama cokda gerekli değilmiş benim fikrim tabii.kaloriferin vanasını kapatıyorum daha ii oluyo:)

kızlar bu arada aklıma bişey gelmişken söyliyim.emzirme atleti alacaksınız küçük beden almayın sakın.normalde 75 beden kullanan birisi bile 90ı ancak rahat kullanabiliyo.bide emzirme penceresi küçük olmasın.bebeğiniz rahat ememiyor yoksa.buna mutlaka dikkat edin
ayrıca hasta bezinide sakın benim yaptığım gibi en küçük beden almayın..gözüme o kadar kocaman gözükmüştükü,doğumdan sonra anladım yaptığım hatayı.alacaksanız büyük beden alın.
bide ben doğumdan sonra giymek için gecelik almıştım.kanamaya falan bakılırsa kontrolde kolay olsun diye ama onada pişman oldum.pijama takımı daha iyi oluyor.hasta bezi bağlandığı için pijama daha iyi tutuyor.ayrıca doğumdan sonra gercekten üşünüyormuş.temmuzun ortasında üşüdüm geceliği cıkardım pijamalarımı giymiştim hastanede.mevsime aldanmayın:)hepinize hayırlı doğumlarrr

canım benim evimde merkezi sistemle ısınıyor.hamam gibi oluyor kısa kolluyum kısın bile.bi türlü karar verememiştik buhar makinesi alsakmı diye 2 sefer netten aldık bozuk cıktı geri gönderdik.en son wevellin küçük buhar makinesini aldık iyonizerli soğuk hava üflüyo.acınca faydasını görüyorum sonucta ortamdaki kuruluğu yumusatıyor ama cokda gerekli değilmiş benim fikrim tabii.kaloriferin vanasını kapatıyorum daha ii oluyo:)

kızlar bu arada aklıma bişey gelmişken söyliyim.emzirme atleti alacaksınız küçük beden almayın sakın.normalde 75 beden kullanan birisi bile 90ı ancak rahat kullanabiliyo.bide emzirme penceresi küçük olmasın.bebeğiniz rahat ememiyor yoksa.buna mutlaka dikkat edin
ayrıca hasta bezinide sakın benim yaptığım gibi en küçük beden almayın..gözüme o kadar kocaman gözükmüştükü,doğumdan sonra anladım yaptığım hatayı.alacaksanız büyük beden alın.
bide ben doğumdan sonra giymek için gecelik almıştım.kanamaya falan bakılırsa kontrolde kolay olsun diye ama onada pişman oldum.pijama takımı daha iyi oluyor.hasta bezi bağlandığı için pijama daha iyi tutuyor.ayrıca doğumdan sonra gercekten üşünüyormuş.temmuzun ortasında üşüdüm geceliği cıkardım pijamalarımı giymiştim hastanede.mevsime aldanmayın:)hepinize hayırlı doğumlarrr

emzirme önlüğü ve emzirme yastıgı ele gecırmelı cok sacma bısıydı .ıkısıde cok gereksizmiş.

Back