Bende aynı durumdayım cevap vern yok mu??
Bu arabanın aynısı yeşil renkli olanı bizim arabamızda. Aldığıma pişman olduğum tek şey diyebilirim.
Her şeyden önce çok ağır, yalnız başına bebekle birlikte onu alıp evden çıkmak mümkün değil.
Kızım neredeyse 10 ayını dolduracak ve 10 kez kullanmamışımdır. Kullanışsızlığının yanısıra benim cimcime de pek sevmedi.
10 dakikalık yolun 10 dk. arabada kalan 10 dakikası kucakta yolculuk ettiği için hiç kullanmamak daha tercih edilir bir durum benim için.
Anakucağı, iyi ki almışım ayakları dışarıda kalsa dahi hala kullanıyorum. Özellikle annem gündüzleri onda yutuyor elimiz kolumuz resmen.
Park yatak hala kızım geceleri onda uyuyor, odada işim olduğunda bırakıyorum yatağına oynayarak beni izliyor.
Ayarlanabilir yüksekliği sayesinde çok kullanışlı, ilk zamanlar yüksekte kullanma kolaylığı var. Sık sık uyanıyor ve fazla derin olmadığı için yataktan alıp yatırması kolay oluyor. Ara dönem dönmeye başladığında ara kademeye indirdim. Şu an taban derinliğinde ve kızım ayağa kalktığı halde düşme tehlikesi yok.
Yürüteç, pahalı bir ürün olmamasıyla birlikte çok işime yarıyor. Duşa girdiğimde, mutfakta olduğum da, temizlik yaptığımda kızım hep yürüteciyle yanımda geziyor, ne o sıkılıyor ne benim aklım onda kalıyor. Ama her çocuk sevmeyebilir orasını bilemem.
oyun halısı almadım, almayı düşünmüyorum zira benim sıpa onda kesinlikle oturup oynamaz.
Bunun yerini, benden kalan ve derleme olan oyuncakları kullanıyoruz.
Birde amcası küçük boy bir şişme havuz almıştı oyuncaklarımızı onun içine dolduruyoruz derli doplu duruyor hemde onun için bir oyun olyor bu. Bir havuz dolusu oyuncak onları tek tek havuzdan çıkartıp atmak en büyük zevki..
Birde pahalı oyuncaklardan ziyade ev atıkları daha çok ilgisini çekiyor.
mesela kola şişesi, pringles kutusu, bitmiş krem kutusu gibi şeyleri oyuncak olarak kullanıyor. En çok krem kutusuyla oynuyor.
Portbebe benim için gereksizdi, 4 yada 5 kez kullandım herhalde neredeyse hiç kullanmadım diyebiliriz.
Lansinoh krem, bende hiç bir işe yaramadı kızım çok ısırıyordu hatta minik bir parça kopatrmışlığı var.
Emzirme yastığı iyi ki almamışım hiç gerek kalmadı kızımı normal bir yastığa yatırarak emzirdim yaklaşık 2 aylık olana kadar.
Çıtçıtlı body Çok iş görüyor, hala kullanıyorum ama benim gibi çok almayın gerçi bana hediye olarak çok geldi. Gelebilecek hediyeleri düşünerek alışveriş yapın bize kılık kıyafet dünya kadar gelmişti.
Birde kız bebekler için elbise 6 aylıktan yürüyeceği sürece kadar tavsiye etmiyorum. Gezme için 1-2 tane alın yeter. Abartısız 15 tane falan elbisesi var ben sadece bayramda 1 atne aldım diğerleri hep hediye ama sadece 3 tanesini bir kaç kez giyebilid. emeklediği için rahat edemiyor ve takılıp düşüyor. onun yerine içi havlu dışı kadife eşofmanlarda aldım evde çok rahat kullanıyor.
aklıma geldikçe yazarım yine.
vay be bu konu benım ıcın okdr iyi geldıkı tamda ıkı hafta sonra alısverıse cıkcaktık eşimle.. eşim kaza gecırdı o nedenle maddi yönden dardayız ne kdr para harcarız düşüncesi ile yatıp kalkıyorum uzun süredir cok ihtiyac varmıkı dıye cunku ılk bebegım ve birşey bilmiyorum ama anladımkı az ve öz almak daha mantıklıymış 0-3 bı kac parca zıbın ve 3-6 zıbını yanı alttan cıtcıtlı askılı kollu almayı düşünüyorum bı kac tane coguda zarar ama yaz cocugu olcagı ıcın hergun kıyafet gideer gibi gelıyor ınsallah herseyı olur ama az ve öz olur dediğiniz gibi araba almayı dusunmuyorum oyuncak hedeflemıyorum dıs giyim hiç almıycam cunku bızım etrafdan hep kıyafet hedıyesı gelır bızım burda öyle park yatak ve temel ihtiyaclarını alsak yeterlıdır sanırım tecrubelı anneler beklıyorum yorumlarınızı :)
Bende haziran, temmuz gibi doğum yapacağım. ilk bebeğim ve haliyle tecrübesizim. burada yazılanları gördükten sonra kıyafet almamaya karar verdim. eşim geçen hafta netten bakım çantası almış. okiedog dhamo sumo markası. biraz büyük gibi geldi gözüme ama inşallah pişman olmam.
Benim keske almasaydim dedigim cok fazla birsey yok ama tulum konusunda katiliyorum cabucak kuculuyor. arkadaslara tavsiyem chicco multyway almayin cok kaba ve ilerleyen zamanlarda
on tekerlekleri zor donuyor, yoruyor sizi. Ben 1 sene sonra degistirip maclaren techno xt aldim ve cok memnunum. Oglum 3 yasinda hala kullaniyorum..
Ben de okiedog marka çanta aldım ama şimdi modeli hatırlamıyorum. Büyükçeydi, pişman olacağımızı zannetmiyorum. Bakıyorum küçük alanlar da, hep yanlarında artı bir poşetle geziyorlar. Güle güle kullanalım. :)
herkese merhaba kızlar.ihtiyaclar kişiye göre değişir.maddi boyutu,sosyal hayatıda göz önünde bulundurursak..asağıdaki listede gerçekten lazım olan seyler var.markalarıyla birlikte yazdım.doğumdan önce deli gibi araştırma yaptım forumda ve kendimce bu listeyi düzenledim.alışverişinizi bebeğinizin doğacağı mevsimi göz önünde bulundurarak yapın.anne ve bebek için diye ayrı listeler var.hastane çantanıza neler koyacaksınız onlarda yazıyor.bende bu listeye uyarak bir valiz hazırladım sabah gittim öğlen doğum yaptım akşam çıktım.boşa doldurmuşum valizi ama ne olur olmaz diye hazırladım.doğum bu belki sezeryan olmak zorunda kalıp hastanede yatıcaktım.allahtan normal doğum yaptım.siz hazırlıklı olunda kullanmazsanız geri getirirsiniz eve.
Bebiş için:
*unibaby yenidoğan ıslak mendil(uygun fiyat bulursan bolca stok et cok lazım)
*canbebe alt açma bezi(bebek bakım bezi diye geciyor)
*prima premıum care1 numara( 1 paket fazla alma hemen büyüyorlar)
*sebamed şampuan ve pişik kremi en doğalı ve iyisi.(bebek yağı ve vücut şampuanı alma tavsiye edilmiyor onun yerine saf zeytinyağlı sabun al ve zeytinyağı ile masaj yap)
*2 adet 10lu hastane cıkış seti yada 1 adet 20li set(gerek yok demeyin 3.ayımız bitene kadar giydirdim içindekileri)
*2 adet iç-dış zıbın takımı(hastaneden istiyorlar doğumdan hemen sonra giydiriyorlar.hastane cıkısında var ama yedek olsun.göbek düşene kadar sadece zıbın kullanılıyor)
*cıtcıtlı body bol bol al kısa, sıfır kollu değişik bedenlerde
*çıtçıtlı ayaksız ,ayaklı tulum(bana kullanışlı gelmedi bunlar aldığıma pişmanım)
*2 adet pijama
*dalin sıvı deterjan yenidoğan için(ben kullanıyorum) yada haci sakir granül sabun tozu,veya omo baby. Yumuşatıcı kullanma sakın
*penye yelek 2-3 adet
*atesölçer(olmazsa olmaz)
*oda termometresi
*1 adet penye önlük,1 adette altı naylon olanlardan
*banyo havlusu 2 adet
*burun aspiratörü olarak otribebe nazal aspiratörü
*deniz suyu(burun için) tonimer baby burun spreyi
*çıt çıt tırnak makası bebedor ,sac fırcası,tarağı, (banyo süngeri almayın ilk zamanlar mermerşahi bez denilen beyaz tülbentle yıkadım lif niyetine hala o sekilde yıkıyorum),banyo için kova,masrapa
*3-4 adet penye, 1 adet peluş yada polar battaniye(en fazla kullanılan sey battaniyedir unutmayın)
*5-6 adet ağız silme bezi cok gerekli
*bol bol corap, patik
*nuk silikonlu damaklı emzik ve emzik kabı
*biberon.en iyisi dr,brown geniş ağızlı, secenek olarak philips avent , chicco(ben suan kullanıyorum), nuby, bebedor yada cam nuk( cam olmasına özen göster)
*bebek kasığı:lazım değil deme 15.günden itibaren d vitamini veriliyor lazım
*hastane besiği için carsaf
*beyaz yüz örtüsü
*dönence(bebeğin zihnini geliştiriyor,gerek yok demeyin muhteşem bişey)
*ana kucağı(aynı zamanda oto koltuğu olarakda kullanılanı tercih edin alacaksanız..,hataneye falan giderken iyi oluyo.bebek ser sefil olmuyo.ben gittiğim misafirliklerde falanda yatırdım içine milletin kanepesinde ,elinde yavrum oyuncak olmadı.ama alınmayadabilir ekstra bişey bana göre)
*beşik(park yatak bana dandik geldiği için sallanır asansörlü mobilya besik aldım),sert ortopetik yatak,bebek arabası
*ben birde bebek hamağı aldım.ayakta battaniyede sallamaktansa hamak mantıklı geldi
anne için:
*hijyenik kadın pedi, hasta bezide lazım oluyor
*göğüs kremi lansinosh(bende bi halta yaramadı ama işe yaradığını söyleyenler var.parmak kadar tüpün içinde 20tl)
*anne için 1 gecelik, 1 pijama takımı
*yelek,çorap,terlik,sabahlık uzun
*emzirme atleti, 2-3 adet külot
*göğüs pedi
*diş fırcası,tarak,el temizleme jeli
*fotoğraf makinası,telefon,şarj aleti
*konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata
*ıslak mendil, kolonya,toka,ayna
*tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun,deodarant,pecete,evlenme cüzdanı,nüfus kağıdı,
*kirli çmasırları koymak için torbalar
*koyu renkli havlu
anne için gerekli olan yukarıdaki herseyi hastane cantama koydum.bebeğimede hastane cıkısının içindeki zıbın takımı iç-dış(sapkası eldiveniyle birlikte),penye ve peluş battaniye,biberon,alt acma bezi,bebek bezi,ıslak mendili birde yedek kıyafet koydum.umarım liste işinize yarar.hepinize hayırlı doğumlar.doğum esnasında 'sümme sebile yesserah '(rabbim yolunu kolaylaştır)mutlaka okuyun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?