Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebeğinize aldığınız pişman olduğunuz, kullanmadığınız şeyler...

Herkese merhaba kızlar.ihtiyaclar kişiye göre değişir.maddi boyutu,sosyal hayatıda göz önünde bulundurursak..asağıdaki listede gerçekten lazım olan seyler var.markalarıyla birlikte yazdım.doğumdan önce deli gibi araştırma yaptım forumda ve kendimce bu listeyi düzenledim.alışverişinizi bebeğinizin doğacağı mevsimi göz önünde bulundurarak yapın.anne ve bebek için diye ayrı listeler var.hastane çantanıza neler koyacaksınız onlarda yazıyor.bende bu listeye uyarak bir valiz hazırladım sabah gittim öğlen doğum yaptım akşam çıktım.boşa doldurmuşum valizi ama ne olur olmaz diye hazırladım.doğum bu belki sezeryan olmak zorunda kalıp hastanede yatıcaktım.Allahtan normal doğum yaptım.siz hazırlıklı olunda kullanmazsanız geri getirirsiniz eve.
BEBİŞ İÇİN:
*unibaby yenidoğan ıslak mendil(uygun fiyat bulursan bolca stok et cok lazım)
*canbebe alt açma bezi(bebek bakım bezi diye geciyor)
*prima premıum care1 numara( 1 paket fazla alma hemen büyüyorlar)
*sebamed şampuan ve pişik kremi en doğalı ve iyisi.(bebek yağı ve vücut şampuanı alma tavsiye edilmiyor onun yerine saf zeytinyağlı sabun al ve zeytinyağı ile masaj yap)
*2 adet 10lu hastane cıkış seti yada 1 adet 20li set(gerek yok demeyin 3.ayımız bitene kadar giydirdim içindekileri)
*2 adet iç-dış zıbın takımı(hastaneden istiyorlar doğumdan hemen sonra giydiriyorlar.hastane cıkısında var ama yedek olsun.göbek düşene kadar sadece zıbın kullanılıyor)
*cıtcıtlı body bol bol al kısa, sıfır kollu değişik bedenlerde
*çıtçıtlı ayaksız ,ayaklı tulum(bana kullanışlı gelmedi bunlar aldığıma pişmanım)
*2 adet pijama
*dalin sıvı deterjan yenidoğan için(ben kullanıyorum) yada haci sakir granül sabun tozu,veya omo baby. yumuşatıcı kullanma sakın
*penye yelek 2-3 adet
*atesölçer(olmazsa olmaz)
*oda termometresi
*1 adet penye önlük,1 adette altı naylon olanlardan
*banyo havlusu 2 adet
*burun aspiratörü olarak otribebe nazal aspiratörü
*deniz suyu(burun için) tonimer baby burun spreyi
*çıt çıt tırnak makası bebedor ,sac fırcası,tarağı, (banyo süngeri almayın ilk zamanlar mermerşahi bez denilen beyaz tülbentle yıkadım lif niyetine hala o sekilde yıkıyorum),banyo için kova,masrapa
*3-4 adet penye, 1 adet peluş yada polar battaniye(en fazla kullanılan sey battaniyedir unutmayın)
*5-6 adet ağız silme bezi cok gerekli
*bol bol corap, patik
*nuk silikonlu damaklı emzik ve emzik kabı
*biberon.en iyisi dr,brown geniş ağızlı, secenek olarak philips avent , chicco(ben suan kullanıyorum), nuby, bebedor yada cam nuk( cam olmasına özen göster)
*bebek kasığı:lazım değil deme 15.günden itibaren d vitamini veriliyor lazım
*hastane besiği için carsaf
*beyaz yüz örtüsü
*dönence(bebeğin zihnini geliştiriyor,gerek yok demeyin muhteşem bişey)
*ana kucağı(aynı zamanda oto koltuğu olarakda kullanılanı tercih edin alacaksanız..,hataneye falan giderken iyi oluyo.bebek ser sefil olmuyo.ben gittiğim misafirliklerde falanda yatırdım içine milletin kanepesinde ,elinde yavrum oyuncak olmadı.ama alınmayadabilir ekstra bişey bana göre)
*beşik(park yatak bana dandik geldiği için sallanır asansörlü mobilya besik aldım),sert ortopetik yatak,bebek arabası
*ben birde bebek hamağı aldım.ayakta battaniyede sallamaktansa hamak mantıklı geldi

ANNE İÇİN:
*hijyenik kadın pedi, hasta bezide lazım oluyor
*göğüs kremi lansinosh(bende bi halta yaramadı ama işe yaradığını söyleyenler var.parmak kadar tüpün içinde 20tl)
*anne için 1 gecelik, 1 pijama takımı
*yelek,çorap,terlik,sabahlık uzun
*emzirme atleti, 2-3 adet külot
*göğüs pedi
*diş fırcası,tarak,el temizleme jeli
*fotoğraf makinası,telefon,şarj aleti

*Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata

*ıslak mendil, kolonya,toka,ayna

*Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun,deodarant,pecete,evlenme cüzdanı,nüfus kağıdı,
*kirli çmasırları koymak için torbalar
*koyu renkli havlu

anne için gerekli olan yukarıdaki herseyi hastane cantama koydum.bebeğimede hastane cıkısının içindeki zıbın takımı iç-dış(sapkası eldiveniyle birlikte),penye ve peluş battaniye,biberon,alt acma bezi,bebek bezi,ıslak mendili birde yedek kıyafet koydum.umarım liste işinize yarar.hepinize hayırlı doğumlar.doğum esnasında 'sümme sebile yesserah '(rabbim yolunu kolaylaştır)mutlaka okuyun

gerçekten çok aydınlatıcı bir liste olmuş, çok teşekkürler...:46:

gogus kalkani aldigima pisman oldum. cunku kalp rahatsizligimdan dolayi sik sik kalp ultrasonu cektirdim. ne kadar sut biriktiyse hepsi uzerime dokuldu. bosa para vermisim. prima marka aldigima pismanim. acayip pisik yapti. bende yurtdisindan internet araciligi ile baska marka aliyorum. krem kullanmama gerek yok. hic pisik yapmiyor.
gogus pompasi cok lazim oluyor
1 kg pamuk (ilik suyla popoyu silmek ve ayni sekilde pamukla kurutmak)
agizda pamukcugu engellemek icin bebekler icin uretilmiz agiz ici islak mendil.
gogus ucu catlak ve kanamari icin kremler (1oo% onerilir)
cit citli badyler olabildigince cok 5-6 adet
tulumlar 3-4 adet
uyku tulumu 2 adet
agiz bezi 30 adet (cok demeyin her an elinizden dusmuyor)
saf zeytin yagi. hem gaz icin karnina masaj ve poposuna surmek icin
burun aspilatoru (mutlaka lazim oluyor)
onlukler 10 adet
coraplar 10 adetten daha fazla
eldivenler 10 cift
sagilan anne sutunu saklamak icin minik saklama kaplari ya da posetleri
battaniyeler 4-5 adet ince ve kalin
aslinda cok yazacaklarim var. benim gibi gazli erkek cocuguna sahip olmak zor ama inanin aldigim hic birseyden pisman olmadim. sadece 1-2 sey pismanlik verdi. o da sahsi rahatsizligimdan kaynaklanan sorundan... devamini yazacagim. simdi bebegim agliyor

yürüteç gereksizdi bence. bebeğim kullanmadı kullandı hatta içine girip yürümeye bayılırordu ama bi süre sonra ayaklarını ortasının yürüteç şeklini almaya başladığını farkettik.doktora sordum pek önermediğini söyledi

$bardak.jpg
Bunu hiç kullanamadım, çok kullanışsız bir de kızım çok sevmiyor suluk kullanmayı.

$bebedor_bardak.jpg
Bunu da daha çok kullandık. bu daha kullanışlı. Yine de bebek bardaklarını pek sevmedik. Gereksiz bana göre.

gerçekten çok faydalı bir sayfa olmuş teşekkür ederim kızlar :34:
henüz aldığıma pişman olduğum bir şey olmadı olursa mutlaka yazarım. onun yerine aldığım ve memnun olduğum şeyleri yazayım bir yerde aynı kapıya çıkıyor sanırım...
anakucağı; çok çok çok memnunum kızım henüz 3,5 aylık ve anakucağı kurtarıcım diyebilirim. kızım saatlerce onda durabiliyor ve orda uyumayıda çok seviyor.
kanguru; yanımda yardımcım yok gurbetteyim, kızım nasıl ki benim elime bakıyorsa ev işi de öyle. daha kullanabilmesi için küçük ama belinden küçük bir destek vererek bütün işlerimi yapabiliyorum, öyle ki birazdan kızımla yemek yapmaya mutfağa gidicez :9:
puset; bulunduğum yer fazla rüzgarlı olduğundan, ihtiyaçlarımı da tek karşılamak zorunda olduğumdan dışarı çıkarken en büyük yardımcım. araba değil bez pusetlerden ama sanırım çok kısa süre sonra kullanamayacağım çünkü meleğim büyüyor :16:
chicco muydu neydi onun bebek bakım setini almıştım sadece yağını kullanıyorum masaj yaparken gerisini kullanmadım.
avent biberon setinden çok memnunum.
silikon göğüs ucu almıştım göğüslerim yara olduğunda ve çok rahat kullanmıştım. ona alışınca tekrar göğsünü almaz dediler ama bir süre sonra alıyor kullanmayı düşünenler merak etmesin.
bende hep 2 parça kıyafetleri tercih ettim gerçekten çok kullanışlı oluyorlar. tek parça 2-3 tane kadife tulumu var onuda ilk 3 ayı için almıştım zaten rahatlıkla kullandık.
beşik olarak park yatak tercih ettim ondan da çok memnunum. kendi küçük müzik kutusu var, çok rahat uykuya dalıyor kızım, ben bile alıştım melodilere uykum geliyor hemen :9: şimdilik bu kadar kızlar :34:

Tulum yerine iki parça kıyafet tercih edilmesi daha uygun diyen çok olmuş ama ben tulumları çok sevdim. Tek olumsuz yanı bebeğiniz hızla büyüdüğü için çabucak küçülüyorlar ve ayakları gerilmeye başlayınca o tulumun içinde, o tulumu bir daha giydirmemek gerekiyor. Gelişimi etkilenmesin diye. Genelde tulumlar 3 ay civarı için bulunuyor. Ama bence 1 yaşa göre falan olsa çok hoş olurdu. Bulunabiliyorsa bence her aydan bolca tulum edinilmeli. Benim bebek bakım kitabımda en az bir bebeğin 8 tulumu olması gerektiği yazıyor. Bunları bırakın, bebek tulum içinde çok sevimli oluyor. Ben kullanışlı buldum ve bolca kullandım. Önemli olan küçülmelerini takip etmek.

Yaa bir de bebek beşiğini biz hiç kulanamadık.
Ahşap büyük bir bebek beşiği aldık.
Oğlum şimdi 7 yaşında ve o da, 2.5 yaşındaki kızım da beşikte yatmayı hiç sevmediler.
Sallanıyor ama sallanmasından birşey anlamadılar.
1 büyük 2 küçük çekmecesi var, onları kullandık ama yatak olarak hiç kullanmadık diyebilirim.
Kızım hala bizim yanımızda, kanepede, abisinin yanında yatmayı tercih ediyor.
Beşiğe yattığını farkederse uyanıyor.
Evimiz de sobalı olduğundan beşiği yazın yatakodasına kışın sobalı odaya taşımaktan bi hal olduk.
Hem hantal hem büyük hem de bir işe yaramıyor.
Belki alınacaksa daha ufak, kullanışlı, idareten bir şey alınabilir.
1-2 yaşına gelince de çocuk odası alınabilir.
Ne bileyim, şimdiki aklım olsa o kadar büyük ve pahalı bir beşik asla almazdım.
Her bebek farklıdır bunu da unutmamak lazım....

arkadaşlar johnson lotus marka bebk arabası aldım fiyatı uygundu ama beklediğim gibi olmadı. hiç bir konforu yok tekerlekleri çok sert rengi soluk ne bileyim nefret ettim. çocuğu sırf bu yüzden gezdirmek bile istemiorm. biraz pahalı olan bebek arabalaı gözüme uzay gemisi gibi görünmeye başladı:))) bebek arabasında ekonomi yapmayın paraya kıyın arkadaşım.
şu bebeğin içine boyluboyunca uzandığı kucakta taşınan port bebeden almayın onun yerine arabalara yerleştirilen pusetlerden alın. alırken deneyin bebeği iki büklüm yapmayanından olsun benim çook işime yaradı çoook
kanguruya gelince çok büyük bi ihtiyaç diil.bence sonra karar verin. alacaksanız da kraftın venice olanı kaliteli.
bebeğinize şu eski model yanlardan bağlanan beyaz üstlerden(zıbın) almayın. elinizde patlar . onun yerine bol bol alttan çıtçıtlı badiler alın..ayrıca bebeğinizin boy ölçümüne aldanmayın zıbın boylarını büyük alın.bebek bezini hesap etmiolar çünkü etikette.
haa bebek pudrası hiç kullanmadım. zaten zararlı olduğunu duydum. ihtiyaç da duymadım.
emzirme atleti sütyeni oalyı da büyük bir piyasa tezgahı. normal esnek ince askılı atlet ya da zıbın giyin içine de normal telsiz sütyen giy tatmdır.atleti aşağı indir sütyen
i yukarı çıkar al sana meme:)) gereksiz masrafa da strese de girmeyin:)
ama doğum sonrası mutlaka sütyen kullanın ben kullanmadım yeri öpüyo benimkiler çook pişmanım.
zıbınlar çok şeker bence de ama hemen ömrünü tüketio.
sadece doğduğu mevsimin kıyafetlerini alın ilerisini bazen tahmin edemiorsunuz. elinizde patlıo. tecrübe konuşuo:) aklıma şimdilik gelenler bunlar

Tek tek toparlayamayacagim fakat cok isime yarayan bi topik oldu,herkese tesekkurler.
Benim merak ettigim süt sağma makinesinde hangi markayi tavsiye edersiniz?
elektrikli mi elle olan mi?bi kac yerden baktim elektrikli(markasi difrax) olanlarin fiyati bana cok ucuk geldi.

Tek tek toparlayamayacagim fakat cok isime yarayan bi topik oldu,herkese tesekkurler.
Benim merak ettigim süt sağma makinesinde hangi markayi tavsiye edersiniz?
elektrikli mi elle olan mi?bi kac yerden baktim elektrikli(markasi difrax) olanlarin fiyati bana cok ucuk geldi.

3 yıl önce elle olandan aldım ama çok dandik çıktı hiç işe yaramadığından attım (Belki ben aceleyle ilk bulduğumu aldığımdandır,iyi olanlar vardır.)
Sonra elektrikli aldım,gayet de memnun kaldım.Pahalıydı fakat net olarak fiyatını hatırlamıyorum şuan.

3 yıl önce elle olandan aldım ama çok dandik çıktı hiç işe yaramadığından attım (Belki ben aceleyle ilk bulduğumu aldığımdandır,iyi olanlar vardır.)
Sonra elektrikli aldım,gayet de memnun kaldım.Pahalıydı fakat net olarak fiyatını hatırlamıyorum şuan.

ilk alip pisman oldugunuz ve elektrikli alip memnun kaldiklariniz markalari nedir acaba?

ilk alip pisman oldugunuz ve elektrikli alip memnun kaldiklariniz markalari nedir acaba?

Manuel olanın markasını hatırlamıyorum çünkü acil gerektiğinden eşim eczaneden alıp gelmişti,hiç araştırmamıştım.Onu attıktan sonra netten bakınca madela markanın iyi olduğunu okudum bir çok yerde, onu almaya gittim fakat mağazada philiphs avent i daha çok beğenince onu aldım.

Son düzenleme:
emzirme yastığı hiiiç kullanamadım
park yatak; oğlum çok hareketli uyuyor beşiğin kenarlarına çarpınca hışır hışır ses çıktığından hemen uyanıyor ve o yatak 2 kademeli olmasına rağmen benim oğlum 13 aylıktan beri o yatak kenarlarına tırmanabilip kendini yere atıyor olduğundan en büyük pişmanlığım bu yataktır bitürlü rahat edemedi yavrum

Şimdiki aklım olsaydııı ahhh ahhh
çevremde kimseyi dinlemedim ve ilk bebeğim diye bolca çıtçıtlı badi aldım üstelik kışın doğacak kurutmasıda zor olur diye 0 3 aylık arası dönem için doldurdum ama o kadar çabuk boy atıyor ve kilo alıyorki bebekler bir giydirince bi daha giyene kadar sıra gelmediği için yepyeni kaldı hepsi.bence her ay için 2 yada 3 tane yeterli boy boy alınmalı hepsi aynı boy değl.sonra ahşap yatak aldık ama içine koymayı ısrarla devam etmediğim için alışmadı birazda bende suç ama bende yanımdan ayıramam kıyamam derseniz daha portatif bişey alın derm yazık o paraya..büyüdüğünde gider beğenir oda alırsınız başka bişey..sutyen kesinlikle emzirme sutyeni kadar saçma bişey yok telsiz kullandım hep yada desteksiz aynı işi görüyor aldım ondan kenarda duruyor kanguruda bence bebek olduktan sonra alınmalı sürekli dışarı çıkamaz yada hava sert olursa elde patlar.zaten oldum olası minicik bebeğimin içinde askıdaymış gibi durmasını istemediğimden almadım.pişlmanda olmadım zaten bi süre sonra oda kenara kalıyo yerini bebek arabası alıyo.o her zaman lazım.ama sizsiz olun çift taraflı kullanılanlardan ve rahat gidenlerden kaldırıma çıkarken ayağınızla basıp kaldırma teli olanlardan alın.en rahatıı...yalancı emzik oğlum ağzına koymadı yine doğduktan sonra alınmalı bence.zaten bazı bebekler ona alışınca anneyide emmeyi bırakabiliyor aklıma bunlar geldi Allah yardımcımız olsun anne olmak her zaman zorr

kızlar aklıma geldikçe yazıyorum.mothercare cıtcıtlı badilerini herkes övüyo ama pişmanım.yaka kısmı apacık.oğlum dekolte giymiş gibi oluyo.göğsü üşüyecek o bişey değil.hem hiç esneklik yok badide tas gibi.bide birsürü para verdim.allahtan 5li set almıstım bi paket.dahada o kadar para vermem.yaka kısmında cıtcıt yok ve cok acık üstelik tas gibi.kullanıslı değil oğlum giyemedi 4 aylıkken.3-6 ay badisini.alttan cıtcıtlıyorum ne kadar gerliliyorsa üst kısım acılıyo böğrüne kadar.
bide göğüs pedini yazmayı unutmusum kesinlikle alın.emzirirken diğer göğsünüzden damla damla cesme gibi süt akıyo sonra tişörtünüz falan ıslanıyo ister istemez,buda milletin gözüne batıyo.oyyy nasıl sütün var suna bak diye.nazar olup benim gibi tek göğse kalmayın sakın.mutlaka kullanın ğöğüs pedini

Bence gogus pedi dogumdan sonra alınmalı,cunku süt durumunuz önemli.Mesela benim sutum saril saril akmadı,ama 1 ay mama takviyeli emzirdim.Emzirdikce sutum arttı ama akma falan olmadı.6. Ayımıza girdik sadece anne sutu ile.Heba olmasın diye 1-2 hafta lansinoh krem sürdüğümde ped kullandım kremin bulaşmamasi icin :)
Bizimki yaz bebisi idi,yenidoğan 3 tane zıbın aldım.7 li 0-3 ay,7 li de 3-6 ay aldım mothercareden ben memnun kaldım bütün yaz citcitli body ile geçirdi.2 tanede 0-3 ay penye tulum aldım.Tavsiyem yenidoğan almayın,hastane çıkışı ısınızı görür,ilk 1 ayda cok hızlı büyüdü.Süt poşetlerimde kaldı,dışarı çıkacaksam biberona sagip alıyordum yanıma,yine süt durumunuza göre poşet alın derim :)
Kesinlikle fermuarli kıyafetler almayın,cildine zarar verebiliyor,en kullanışlı citcitli olanlar.
Arabamızdan cok memnunuz chicco liteway cok hafif,hem tam yatıyor(doğduğu günden beri kullanıyorum)tek basıma bebekle birlikte taşıyabiliyorum.tek dezavantajı tek yon olması.
Bez stoğu değilde dalinin alt açma bezlerini ya da kullan at alt açmalar cok kullanışlı,5 ayda 10 paket bitirdik,biz 2 ye kesip kullaniyoruz üstelik.Süslü alt açmalar kesinlikle gereksiz.

Herkese merhaba kızlar.ihtiyaclar kişiye göre değişir.maddi boyutu,sosyal hayatıda göz önünde bulundurursak..asağıdaki listede gerçekten lazım olan seyler var.markalarıyla birlikte yazdım.doğumdan önce deli gibi araştırma yaptım forumda ve kendimce bu listeyi düzenledim.alışverişinizi bebeğinizin doğacağı mevsimi göz önünde bulundurarak yapın.anne ve bebek için diye ayrı listeler var.hastane çantanıza neler koyacaksınız onlarda yazıyor.bende bu listeye uyarak bir valiz hazırladım sabah gittim öğlen doğum yaptım akşam çıktım.boşa doldurmuşum valizi ama ne olur olmaz diye hazırladım.doğum bu belki sezeryan olmak zorunda kalıp hastanede yatıcaktım.Allahtan normal doğum yaptım.siz hazırlıklı olunda kullanmazsanız geri getirirsiniz eve.
BEBİŞ İÇİN:
*unibaby yenidoğan ıslak mendil(uygun fiyat bulursan bolca stok et cok lazım)
*canbebe alt açma bezi(bebek bakım bezi diye geciyor)
*prima premıum care1 numara( 1 paket fazla alma hemen büyüyorlar)
*sebamed şampuan ve pişik kremi en doğalı ve iyisi.(bebek yağı ve vücut şampuanı alma tavsiye edilmiyor onun yerine saf zeytinyağlı sabun al ve zeytinyağı ile masaj yap)
*2 adet 10lu hastane cıkış seti yada 1 adet 20li set(gerek yok demeyin 3.ayımız bitene kadar giydirdim içindekileri)
*2 adet iç-dış zıbın takımı(hastaneden istiyorlar doğumdan hemen sonra giydiriyorlar.hastane cıkısında var ama yedek olsun.göbek düşene kadar sadece zıbın kullanılıyor)
*cıtcıtlı body bol bol al kısa, sıfır kollu değişik bedenlerde
*çıtçıtlı ayaksız ,ayaklı tulum(bana kullanışlı gelmedi bunlar aldığıma pişmanım)
*2 adet pijama
*dalin sıvı deterjan yenidoğan için(ben kullanıyorum) yada haci sakir granül sabun tozu,veya omo baby. yumuşatıcı kullanma sakın
*penye yelek 2-3 adet
*atesölçer(olmazsa olmaz)
*oda termometresi
*1 adet penye önlük,1 adette altı naylon olanlardan
*banyo havlusu 2 adet
*burun aspiratörü olarak otribebe nazal aspiratörü
*deniz suyu(burun için) tonimer baby burun spreyi
*çıt çıt tırnak makası bebedor ,sac fırcası,tarağı, (banyo süngeri almayın ilk zamanlar mermerşahi bez denilen beyaz tülbentle yıkadım lif niyetine hala o sekilde yıkıyorum),banyo için kova,masrapa
*3-4 adet penye, 1 adet peluş yada polar battaniye(en fazla kullanılan sey battaniyedir unutmayın)
*5-6 adet ağız silme bezi cok gerekli
*bol bol corap, patik
*nuk silikonlu damaklı emzik ve emzik kabı
*biberon.en iyisi dr,brown geniş ağızlı, secenek olarak philips avent , chicco(ben suan kullanıyorum), nuby, bebedor yada cam nuk( cam olmasına özen göster)
*bebek kasığı:lazım değil deme 15.günden itibaren d vitamini veriliyor lazım
*hastane besiği için carsaf
*beyaz yüz örtüsü
*dönence(bebeğin zihnini geliştiriyor,gerek yok demeyin muhteşem bişey)
*ana kucağı(aynı zamanda oto koltuğu olarakda kullanılanı tercih edin alacaksanız..,hataneye falan giderken iyi oluyo.bebek ser sefil olmuyo.ben gittiğim misafirliklerde falanda yatırdım içine milletin kanepesinde ,elinde yavrum oyuncak olmadı.ama alınmayadabilir ekstra bişey bana göre)
*beşik(park yatak bana dandik geldiği için sallanır asansörlü mobilya besik aldım),sert ortopetik yatak,bebek arabası
*ben birde bebek hamağı aldım.ayakta battaniyede sallamaktansa hamak mantıklı geldi

ANNE İÇİN:
*hijyenik kadın pedi, hasta bezide lazım oluyor
*göğüs kremi lansinosh(bende bi halta yaramadı ama işe yaradığını söyleyenler var.parmak kadar tüpün içinde 20tl)
*anne için 1 gecelik, 1 pijama takımı
*yelek,çorap,terlik,sabahlık uzun
*emzirme atleti, 2-3 adet külot
*göğüs pedi
*diş fırcası,tarak,el temizleme jeli
*fotoğraf makinası,telefon,şarj aleti

*Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata

*ıslak mendil, kolonya,toka,ayna

*Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun,deodarant,pecete,evlenme cüzdanı,nüfus kağıdı,
*kirli çmasırları koymak için torbalar
*koyu renkli havlu

anne için gerekli olan yukarıdaki herseyi hastane cantama koydum.bebeğimede hastane cıkısının içindeki zıbın takımı iç-dış(sapkası eldiveniyle birlikte),penye ve peluş battaniye,biberon,alt acma bezi,bebek bezi,ıslak mendili birde yedek kıyafet koydum.umarım liste işinize yarar.hepinize hayırlı doğumlar.doğum esnasında 'sümme sebile yesserah '(rabbim yolunu kolaylaştır)mutlaka okuyun

bende böle hazır bişi arıyordum :) hamile kalmadan önce çok araştırıyordum ama şimdi araştırmaya vaktim olmuyor. daha vakit var ama ben zor alışveriş yapan biriyim. yavaş yavaş tamamlamak istiyorum.

ama ben burdaki bi çok şeye de fransız kaldım nedense :) keşke resimli olsa :)

Sut sagma makineleri kiralaniyormus, fiyat daha uygundur diye sordum aylik 100 tl civari pahali geldi bana.
Satin alirim daha iyi

Benimde çok sütüm akıyordu aldım kıyafet değişmektense göğüs pedi koyarım dedim sürekli koymaktan bi gece kaşınır oldu göğüslerim.sonra öğrendimki az daha mantar olckmışım ıslak kaldığı için göğüste doğal olarak alerji yaptı bana...üstelik bunu bi kaç annedende duymuş umursamamıştım...bepanthen kremle zor geçirdim..ve hemen çıkardım evde koymadım....benm tavsiyem en azından yatarken falan koymayın...zaten ister istemez süt akıyor bebek tükürüyor çok üst çıkarcaksınız...en azından kaşıntı yapmasın mantar olmayın....bide süt sağma makinelerini çalışan anneyseniz elektrikli alın zaman kazanırsınız...manuel olan var bende çok zaman alıyo.evdeyim gerçi bana pek lazımda olmadı..fazla sütünüz olursa buzlukta 6 ay taze saklanabilir buda dip notum olsun.ziyan etmeyin sütünüzü.o en iyi antibiyotik bebeyinize...

Back