*chicco kanguru ne kadar gereksiz ucus takımı gibi doğumdan sonra almıştım 20 gün evde durdu kullanamadım geri verdim.
*uzun kollu cıtcıtlı bady.cok sacma bi kıyafet.atlet niyetine asla kullanılmıyor.içine cıtcıtlı atlet giydirip üstüne onu giydirsende kullanılmıyor ikisininde altı cıtcıtlı olduğu için.pişmanım aldığıma
*lansinosh göğüs kremi bende hiç bir halta yaramadı.kendi sütümü sürdüm ve zeytinyağı.zaten ilk 10gün ne yaparsanız yapın acıyor.bide birsürü para verdim
*kanz bebek arabası almıştım.standart bişey. çift yönlü,3 kademeli falan.keşke daha donanımlı bişey alsaydım.o zamanlar arabamız var nasıl olsa bebek arabası sağlık ocağına falan giderken lazım olur cok para vermeyelim demiştim ama satıp yenisini alıcam inşallah.
*
*bol bol cıtcıtlı sıfır kollu atlet ve pijama takımı,sıkmayan corap,ağız mendili,battaniye alın.ve mutlaka emzik.benim tercihim nuk damaklı silikonlu.oğlum ne ayaklı tulum giydi ne bişey.ayaklı tulum giyince ayakları buz kesiliyordu.
*hamak almıştım helali hoş olsun ne kadar işimi gördü halada görüyor 4 aylığız.
*dönence verdiğim para helal olsun
*emzirme atleti olmazsa olmaz mutlaka
*hastane cıkısı almıştım 20li idilbaby.hakkını verdi oğlum 3 aylıkken bile giydik.havlusu,battaniyesi,ağız mendillerini hala kullanıyorum.helali hoş olsun verdiğim para
*otribebe nazal burun aspiratörü cok kullandım neler neler cıkarttım su zamana kadar ama yok cocuğa zarar veriyormus falan dediler su sıralar bıraktım ama mükemmel bi alet
*sakın funny baby falan nevresimine 250-300 tl vermeyin.pamuklu kaliteli kumas alıp diktirin.benimki muhtesem oldu teyzem dikti üstelik mobilya beşiğine yan korumalığı falanda var.
şimdilik aklıma gelen bunlar kızlar.isteyen olursa alışveriş listemide yazarım.aldığım herseyi hakkını vererk kullanıyorum
Herkese merhaba kızlar.ihtiyaclar kişiye göre değişir.maddi boyutu,sosyal hayatıda göz önünde bulundurursak..asağıdaki listede gerçekten lazım olan seyler var.markalarıyla birlikte yazdım.doğumdan önce deli gibi araştırma yaptım forumda ve kendimce bu listeyi düzenledim.alışverişinizi bebeğinizin doğacağı mevsimi göz önünde bulundurarak yapın.anne ve bebek için diye ayrı listeler var.hastane çantanıza neler koyacaksınız onlarda yazıyor.bende bu listeye uyarak bir valiz hazırladım sabah gittim öğlen doğum yaptım akşam çıktım.boşa doldurmuşum valizi ama ne olur olmaz diye hazırladım.doğum bu belki sezeryan olmak zorunda kalıp hastanede yatıcaktım.Allahtan normal doğum yaptım.siz hazırlıklı olunda kullanmazsanız geri getirirsiniz eve.
BEBİŞ İÇİN:
*unibaby yenidoğan ıslak mendil(uygun fiyat bulursan bolca stok et cok lazım)
*canbebe alt açma bezi(bebek bakım bezi diye geciyor)
*prima premıum care1 numara( 1 paket fazla alma hemen büyüyorlar)
*sebamed şampuan ve pişik kremi en doğalı ve iyisi.(bebek yağı ve vücut şampuanı alma tavsiye edilmiyor onun yerine saf zeytinyağlı sabun al ve zeytinyağı ile masaj yap)
*2 adet 10lu hastane cıkış seti yada 1 adet 20li set(gerek yok demeyin 3.ayımız bitene kadar giydirdim içindekileri)
*2 adet iç-dış zıbın takımı(hastaneden istiyorlar doğumdan hemen sonra giydiriyorlar.hastane cıkısında var ama yedek olsun.göbek düşene kadar sadece zıbın kullanılıyor)
*cıtcıtlı body bol bol al kısa, sıfır kollu değişik bedenlerde
*çıtçıtlı ayaksız ,ayaklı tulum(bana kullanışlı gelmedi bunlar aldığıma pişmanım)
*2 adet pijama
*dalin sıvı deterjan yenidoğan için(ben kullanıyorum) yada haci sakir granül sabun tozu,veya omo baby. yumuşatıcı kullanma sakın
*penye yelek 2-3 adet
*atesölçer(olmazsa olmaz)
*oda termometresi
*1 adet penye önlük,1 adette altı naylon olanlardan
*banyo havlusu 2 adet
*burun aspiratörü olarak otribebe nazal aspiratörü
*deniz suyu(burun için) tonimer baby burun spreyi
*çıt çıt tırnak makası bebedor ,sac fırcası,tarağı, (banyo süngeri almayın ilk zamanlar mermerşahi bez denilen beyaz tülbentle yıkadım lif niyetine hala o sekilde yıkıyorum),banyo için kova,masrapa
*3-4 adet penye, 1 adet peluş yada polar battaniye(en fazla kullanılan sey battaniyedir unutmayın)
*5-6 adet ağız silme bezi cok gerekli
*bol bol corap, patik
*nuk silikonlu damaklı emzik ve emzik kabı
*biberon.en iyisi dr,brown geniş ağızlı, secenek olarak philips avent , chicco(ben suan kullanıyorum), nuby, bebedor yada cam nuk( cam olmasına özen göster)
*bebek kasığı:lazım değil deme 15.günden itibaren d vitamini veriliyor lazım
*hastane besiği için carsaf
*beyaz yüz örtüsü
*dönence(bebeğin zihnini geliştiriyor,gerek yok demeyin muhteşem bişey)
*ana kucağı(aynı zamanda oto koltuğu olarakda kullanılanı tercih edin alacaksanız..,hataneye falan giderken iyi oluyo.bebek ser sefil olmuyo.ben gittiğim misafirliklerde falanda yatırdım içine milletin kanepesinde ,elinde yavrum oyuncak olmadı.ama alınmayadabilir ekstra bişey bana göre)
*beşik(park yatak bana dandik geldiği için sallanır asansörlü mobilya besik aldım),sert ortopetik yatak,bebek arabası
*ben birde bebek hamağı aldım.ayakta battaniyede sallamaktansa hamak mantıklı geldi
ANNE İÇİN:
*hijyenik kadın pedi, hasta bezide lazım oluyor
*göğüs kremi lansinosh(bende bi halta yaramadı ama işe yaradığını söyleyenler var.parmak kadar tüpün içinde 20tl)
*anne için 1 gecelik, 1 pijama takımı
*yelek,çorap,terlik,sabahlık uzun
*emzirme atleti, 2-3 adet külot
*göğüs pedi
*diş fırcası,tarak,el temizleme jeli
*fotoğraf makinası,telefon,şarj aleti
*Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata
*ıslak mendil, kolonya,toka,ayna
*Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun,deodarant,pecete,evlenme cüzdanı,nüfus kağıdı,
*kirli çmasırları koymak için torbalar
*koyu renkli havlu
anne için gerekli olan yukarıdaki herseyi hastane cantama koydum.bebeğimede hastane cıkısının içindeki zıbın takımı iç-dış(sapkası eldiveniyle birlikte),penye ve peluş battaniye,biberon,alt acma bezi,bebek bezi,ıslak mendili birde yedek kıyafet koydum.umarım liste işinize yarar.hepinize hayırlı doğumlar.doğum esnasında 'sümme sebile yesserah '(rabbim yolunu kolaylaştır)mutlaka okuyun
mrb arkadaşım bilgiler için çok teşekkürler bende şuan bebek arabası arayışı içindeyim ve kanz ın bir modeli çok hoşuma gitti ama senin yorumunu görünce tereddütte kaldım şimdi kullanıcı yorumlarını araştırıyorum ama yeni çıkmış o yüzden bişi bulamadım bi bakabilirmisin acaba buna senin memnun kalmadığın gibi bişi mi*chicco kanguru ne kadar gereksiz ucus takımı gibi doğumdan sonra almıştım 20 gün evde durdu kullanamadım geri verdim.
*uzun kollu cıtcıtlı bady.cok sacma bi kıyafet.atlet niyetine asla kullanılmıyor.içine cıtcıtlı atlet giydirip üstüne onu giydirsende kullanılmıyor ikisininde altı cıtcıtlı olduğu için.pişmanım aldığıma
*lansinosh göğüs kremi bende hiç bir halta yaramadı.kendi sütümü sürdüm ve zeytinyağı.zaten ilk 10gün ne yaparsanız yapın acıyor.bide birsürü para verdim
*kanz bebek arabası almıştım.standart bişey. çift yönlü,3 kademeli falan.keşke daha donanımlı bişey alsaydım.o zamanlar arabamız var nasıl olsa bebek arabası sağlık ocağına falan giderken lazım olur cok para vermeyelim demiştim ama satıp yenisini alıcam inşallah.
*
*bol bol cıtcıtlı sıfır kollu atlet ve pijama takımı,sıkmayan corap,ağız mendili,battaniye alın.ve mutlaka emzik.benim tercihim nuk damaklı silikonlu.oğlum ne ayaklı tulum giydi ne bişey.ayaklı tulum giyince ayakları buz kesiliyordu.
*hamak almıştım helali hoş olsun ne kadar işimi gördü halada görüyor 4 aylığız.
*dönence verdiğim para helal olsun
*emzirme atleti olmazsa olmaz mutlaka
*hastane cıkısı almıştım 20li idilbaby.hakkını verdi oğlum 3 aylıkken bile giydik.havlusu,battaniyesi,ağız mendillerini hala kullanıyorum.helali hoş olsun verdiğim para
*otribebe nazal burun aspiratörü cok kullandım neler neler cıkarttım su zamana kadar ama yok cocuğa zarar veriyormus falan dediler su sıralar bıraktım ama mükemmel bi alet
*sakın funny baby falan nevresimine 250-300 tl vermeyin.pamuklu kaliteli kumas alıp diktirin.benimki muhtesem oldu teyzem dikti üstelik mobilya beşiğine yan korumalığı falanda var.
şimdilik aklıma gelen bunlar kızlar.isteyen olursa alışveriş listemide yazarım.aldığım herseyi hakkını vererk kullanıyorum
cnm bence 2 tane 10 lu bir tane 20li hastane çıkışı çok fazla gibi... bi de şöyle bir durum var her bebek çok farklı kimine çok lazım olan bişi diğerine çok gereksiz oluyor...bence bazı şeyler için acele edilmemeli ihtiyaç oldukça alınmalı diye düşünüyorum netten çok araştırıyorum çevremde bebeği olanlara soruyorum cidden hepsi farklı farklı...hastane çıkışına tekrar geri dönersem bi arkadaşımın bebeği iri doğdu ve çok hızlı büyüdü kilo aldı kıyafetlerinin çoğunu bir kere ya giydi ya giymedi bence bebeğini bekle ihtiyaç olursa alırsıncanım çok aydınlatıcı bilgiler vermişsin çok teşekkür ederim. :) özellikle hastane çıkışlarının gerçekten 0-3 ay arasında giyilebildiğini söylemen yüreğime su serpti :)) bazıları gerek yok diyor çabuk büyüyor diyor. ama ben de hep düşünüyordum bebek dünyaya çıplak gelecek birden büyümeyeceğine göre lazım. hatta ben biraz küçük doğma ihtimaline karşı 1ay ya da yeni doğan zıbın takımı da almayı düşünüyorum.
canım çok aydınlatıcı bilgiler vermişsin çok teşekkür ederim. :) özellikle hastane çıkışlarının gerçekten 0-3 ay arasında giyilebildiğini söylemen yüreğime su serpti :)) bazıları gerek yok diyor çabuk büyüyor diyor. ama ben de hep düşünüyordum bebek dünyaya çıplak gelecek birden büyümeyeceğine göre lazım. hatta ben biraz küçük doğma ihtimaline karşı 1ay ya da yeni doğan zıbın takımı da almayı düşünüyorum.
mrb arkadaşım bilgiler için çok teşekkürler bende şuan bebek arabası arayışı içindeyim ve kanz ın bir modeli çok hoşuma gitti ama senin yorumunu görünce tereddütte kaldım şimdi kullanıcı yorumlarını araştırıyorum ama yeni çıkmış o yüzden bişi bulamadım bi bakabilirmisin acaba buna senin memnun kalmadığın gibi bişi mi
KANZ 650 CİFTYÖNLU TIRAVEL SİSTEM BEBEK ARABASI AYHANCOCUK.COM DAN - YouTube
ay canım benimkide kanz'dı ve sanırım bu modeldi.aldığım mağazada kaymak gibi sürülüyordu.keza alışveriş merkezlerindede öyle.sürüsü kolay.ama yönünü bana cevirdiğimde zor kontrol ediyorum.bide yön cevirirken üstteki cadırı yanlara takılıyo.acıkcası biraz dandik gibime geldi.indirimeydi 200tl vermiştim.az parada değil bana göre.
mrb arkadaşım bilgiler için çok teşekkürler bende şuan bebek arabası arayışı içindeyim ve kanz ın bir modeli çok hoşuma gitti ama senin yorumunu görünce tereddütte kaldım şimdi kullanıcı yorumlarını araştırıyorum ama yeni çıkmış o yüzden bişi bulamadım bi bakabilirmisin acaba buna senin memnun kalmadığın gibi bişi mi
KANZ 650 CİFTYÖNLU TIRAVEL SİSTEM BEBEK ARABASI AYHANCOCUK.COM DAN - YouTube
cnm bence 2 tane 10 lu bir tane 20li hastane çıkışı çok fazla gibi... bi de şöyle bir durum var her bebek çok farklı kimine çok lazım olan bişi diğerine çok gereksiz oluyor...bence bazı şeyler için acele edilmemeli ihtiyaç oldukça alınmalı diye düşünüyorum netten çok araştırıyorum çevremde bebeği olanlara soruyorum cidden hepsi farklı farklı...hastane çıkışına tekrar geri dönersem bi arkadaşımın bebeği iri doğdu ve çok hızlı büyüdü kilo aldı kıyafetlerinin çoğunu bir kere ya giydi ya giymedi bence bebeğini bekle ihtiyaç olursa alırsın
çok beğendim ben bu topici:) sanırım kıyafet konusunu az ve öz yapıcağız, oyuncak zaten ben ce de şimdi gerekli değil, kozmetik ve bakım da açıkçası göğüs kremi yerine zeytinyağı işini sevdim ben :) hem bebek hem bizim için daha iyi gibi geldi , geriye nevresim ,battaniye,havlu vs.kaldı, birde şampuan , ben de hep mustellanın ürününü duydum ? tavsiye edecek olan varmı ?
ay canım benimkide kanz'dı ve sanırım bu modeldi.aldığım mağazada kaymak gibi sürülüyordu.keza alışveriş merkezlerindede öyle.sürüsü kolay.ama yönünü bana cevirdiğimde zor kontrol ediyorum.bide yön cevirirken üstteki cadırı yanlara takılıyo.acıkcası biraz dandik gibime geldi.indirimeydi 200tl vermiştim.az parada değil bana göre.
Eki Görüntüle 555326 canım benimki su model aynı renk kanz 650 ama 6 ay önce aldım 2012 galiba benimki.hatta bugün dahada sinir oldum bu arabaya.hava güzeldi bebeğimle dısarı cıktık biraz.sırt ayar kademesini ayarlamak için 2 insan gerekiyor nerdeyse.elim ağrıdı demiri sıkmaktan.pişmanım coook pişmanım.senin içine kurt düşürmek istemem ama ben asla asla memnun değilim.tavsiyem internetten alma alacaksan bile bi mağazaya alıcakmıs gibi git aynı modeli dene mağazada sür,sırt kademesine bak,yönünü cevir falan.sonrada almadan cıkbeğenirsen netten siparişini verirsin.benim işimi görür kolay sürülsün sağlık ocağına,pazara giderken işimi görsün diyorsan bilemem,ama 200 tlm cöpe gitti resmen esimde dioki idare et biraz büyür baston puset alırız dio.ne anladım o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?