Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebeğinize aldığınız pişman olduğunuz, kullanmadığınız şeyler...

dogmadan önce heveslenip aldigim tulumlari 1 veya 2 kez ancak giydirebildim cok para harcadim bos yere cok pismanim simdi:2::2::5::20:

nekadar da beğenerek almıştım oysaki o tulumları 2şer kere ancak giydirebildim, ayak kısmını çok kısa yapıyorlar o tulumların o yüzden olmuyor,birde üzerinde 6naylık yazan kıyafleri 3 aylıkken rahat rahat giydiriyorum büyük almak daha iyi çünkü hiç büyük olmuyor kızıma,kızımın boyu uzun olduğundan değil kalıplardaki darlıktan

çok beğendim ben bu topici:) sanırım kıyafet konusunu az ve öz yapıcağız, oyuncak zaten ben ce de şimdi gerekli değil, kozmetik ve bakım da açıkçası göğüs kremi yerine zeytinyağı işini sevdim ben :) hem bebek hem bizim için daha iyi gibi geldi , geriye nevresim ,battaniye,havlu vs.kaldı, birde şampuan , ben de hep mustellanın ürününü duydum ? tavsiye edecek olan varmı ?

aklıma gelmısken yazıyım dedım kızlar...

ben nevresım dunyası.com dan bebek nevresım takımı sıparıs ettım 14.90 dan :)fıyatı gorunce ne kadar olabılırkı dedım ama hedıyelık ıcın almıstım...4 takım sıparıs ettım kargosuyla 70 lıraya geldı..ınanamadım kızlar,kuması sahane %100 pamuk dokununca anlıyosunuz..ben 25 lıraya dıktırmıstım kızıma hıc gerek yokmus kı kızımın nevresımı bunun yanında hıc kalır patıska kumas gıbı ınce..ayrıca desenlerıde yan yan duruyo sinir oluyorum...bebegınızın nevresımını burdan temın edebılırsınız..pişman olmazsınız emın olun kendıme burdan almadıgıma ben pişmanım..

pişman olduklarım

-pahalı ateş ölçer
-cibinlik
-0-3 ay tulumlar
-pahalı banyo havlusu(normal bir havlu iş görürmüş)
-bisürü battaniye
-uyku tulumu
-6.ayına kadar aldığım oyuncaklar 1-2 tane yetermiş

aklıma gelenler

iyki aldım dediklerim
kelebekli rüyalar dönence
mama sandalyesi
dahasıda var ama şimdilik yazamıycam

Henüz 56 günlük anneyim. Şimdilik pişman olduğum tek şey var o da anakucağı...

B]yük araştırmalar sonucu kaliteli ve uygun fiyatlı olduğu için kızıma Hauck Malibu travel sistem almıştık. 40'ımız çıkınca dışarı çıkmak için kullanalım dedik. Fakat anakucağını pusete taktığınızda bebek resmen dik duruyor. Evde anakucağını kullanıyoruz gayette rahat fakat arabaya takınca eğimli duruyor bu özelliğinden hiç ama hiç memnun değilim. Yaz bebeği olduğu için sıkça dışarı çıkartmayı planlıyordum. Şimdi ne yapacağımı şaşırdım. Yeni alacakların aklında olsun... :( Diğer anakucaklarını dışarıda görünce iyice inceledim hauck gibi dik konumda olanı yok. çocuk aşağıya kayıp iki büklüm kalıyor :((((

Bence bazı şeyleri bebiş sonrasına bırakın. benim kuzu 4 hafta önce geldiği için ben zorunlu olarak öyle yapmış oldum iyiki de böyle olmuş. alacağım bazı şeylerin ne kadar gereksiz olduğunu gördüm. almadığım bazı şeylerin ise ne kadar gerekli olduğunu gördüm.
kızım çok kusan bir bebek bu nedenle inanılmaz battaniye mendil ve bady ihtiyacı duydum. ama tek altları boşa almışım hem çok sıcak hemde asıl üst taraf çok çabuk kirleniyor...

daha önce de dediğim gibi kişiden kişiye değişir. be pahalı ateş ölçer almıştım iyi ki de öyle yapmışım her hastalıkta elimin altında kolayca ölçüyorum ve doktorum da aynısını kullanıyor.

süper bi konu henüz sadece emzirme yastığı aldım inşallah pişman olmam.daha fazla paylaşım olursa biz alışveriş yapacaklara çok büyük iyilik olur....kk kadınları yanıltmaz ...

kk kadınlarına çok güveniyorum bişey alırken buraya bakmadan pek almıyorum....tecrübeli annelerin biz adaylara çok faydası olacak buna eminim...

bugün sebamed bebek bakım ürünlerini inceledim...T shop mağazasında yuzde 30 ındırım varmış..mesela 500 ml şampuan 24 tl uygun mu aceba?

• Beğen
Reactions: c_k
0-3 , 3-6 aylık fazla adetli kıyafet almıştım.. hediye getirenlerde oldu..
ya 1 er kere giydi, yada hiç giyilmedi.. giymeye fırsat olmadı çünkü.. çabuk büyüyorlar:34:

çok beğendim ben bu topici:) sanırım kıyafet konusunu az ve öz yapıcağız, oyuncak zaten ben ce de şimdi gerekli değil, kozmetik ve bakım da açıkçası göğüs kremi yerine zeytinyağı işini sevdim ben :) hem bebek hem bizim için daha iyi gibi geldi , geriye nevresim ,battaniye,havlu vs.kaldı, birde şampuan , ben de hep mustellanın ürününü duydum ? tavsiye edecek olan varmı ?

mustelayı tavsiye ederim.. şampuanını, pişik kremini, ıslak mendilini ve yüz kremini kullandım.. çocuğum büyüdü, ama hala şampuanını ve yüz kremini kullanıyorum onun için..çok uzun süre gidiyor zaten:34:

mustelayı tavsiye ederim.. şampuanını, pişik kremini, ıslak mendilini ve yüz kremini kullandım.. çocuğum büyüdü, ama hala şampuanını ve yüz kremini kullanıyorum onun için..çok uzun süre gidiyor zaten:34:

kesinlikle mustela. kızım neredeyse 2,5 yaşına geldi hala kullanıyorum. insanlara çok pahalı geliyor ama normal markalara göre 2-3 katdaha uzun süre kullanılıyor.

öncelikle bende konu süper olmuş diyorum.bizimki 3 aylık mama sandalyesi almayı düşünüyordum biraz daha düşünecem burda yazılanları okuyunca.
tulum konusunda bende aynı şeyleri düşünüyorum.çok kısa süre kullanılıyo.(ama ben 2 tane tulumun ayaklarından kestim onları badi yaptım,kıyafet yetiştirmede zorlanırsanız taviye ederim)
kanguruyu bi hevesle aldım ama sanırım hiç kullanmayacaz bebeğim pek sevmedi hem pekde rahat edemiyo gibi geldi bana.
göğüs kreminede bi sorununuz oluştuktan sonra almak daha iyi. ben sadece 2 kez kullandım
ilk zamanlar için örgülere hiç gerek yok.kafasını tutamadığı için alerji olur düşüncesiyle giydirmedim.
bende ucuz ateş ölçer aldığım için pişmanım.
biberon ve emzik konusundada acele etmeye gerek yok.benim bebek ikisinide almadı.
bebek arabamız kraftın biraz büyük modellerinden eşim varken kullanmak kolay ama ben hayattta tek başıma kullanamam.hem ağır hemde geniş bişey biraz daha hafif ve küçük bişey daha kullanışlı olabilir.

Bizimde alıp hiç kullanmadığımız ve bebeğimizin sevmedği veya kullanmadığı (her bebek için farklı tabiki ) şeyler var.

*GÖĞÜS KREMİ
Öncelikle göğüsler emzirrken çatlar yara olur diye aldığım Lansinoh marka krem.Kullanıp memenun kalmadım değil benimde uçlarında incelme ve hassasiyet(yanma) oldu 1 kez, krmei sürdüm (marka vs kalitesizdi geçirmedi diyemem) fakat o yeni doğan döneminde sık emzirildiği için sürdüm ve iyileşmeden tekrar emzirmem gerektiği için silmek zorunda kaldım.Hernekadar bebeğe zararsız densede benim meleğimin ağzına daha ilk günlerinde kimyasal değsin istemedim ve annemi dinleyip zeytin yağı sürdüm o şekilde gönül rahatlığıyla silmeden emzirdim.(tavsiye ederim hemen iyileştirdi.Bazen eski kocakarı ilacı dedikleride işe yarıyor:)) Eğer benim için sorun yok ben kremi sürüp emziririm zararsız olduğu yazılmış diyen varsa emzirme döneminde alınabilecek bi ürün. Çünkü incelme,hassasiyet vs. genelde oluyor.Faakat sizde eğer benim gibi o ilk günlerde bari kimyasaldan uzak dursun diyorsanız Göğüs kremi almadan zeytinyağı işinizi görecek zararsız ürünlerdendir.

*GÖĞÜS KALKANI
Göğüse yara çatlak vs için krem sürüldüğünde iç çamaşırına değmesin diye ve geceleri sütünüz aktığında içinde biriktirilebiliyor diye aldığım avent marka göğüs kalkanı deneyipte işime yaramayan ürünlerden biri yine. Bunun gereksizliğini birkaç kişiden daha duydum :)

*OYUN HALISI
Bu çok göreceli bir malzeme çünkü her çocuk için farklıdır.Biz hamileyken aldık pek sevip oynamadı.Benim tavsiyem(zaten ilk 2 ay bişiy anlamadığı için) 2. aydan sonra bebeğinizn istek,ihtiyaç ve zevkleri doğrultusunda alırsanız paranız çöpe gitmememiş olur.Ayrıca oyun halısı kavramını park yatağa veya yere örtü serip oyuncak atarak da benzer ortamı yaratabilirsiniz.Buarada tavsiye edebileceğim malzemelerden 1'i de Playskool marka çıngıraklı patiklerdir.Ayaklarını tutmayı öğreniyor.(fiyatıda uygun oyun halısına göre.)

Şimdlik bukadar aklıma geldikçe tekrar yazarım..:3:

*EMEKLEME DİZLİĞİ
Bu sadece benim için değil yine alıpda kullanan demiyim hatta kullanamayan pek çok arkadaşımdanda duyduğum tamamen gereksiz bir ürün. Bebeğimiz için emekleme döneminde dizleri zarar görmesin diye alıp dizinde hiç durmayan sürekli diz altına inen ve hiçbir işlevi olmayan kesinlikle almayın diyebileceğim tek ürün.

*ÖNLÜK
Bebeğimize ek gıdaya geçiş döneminden itibaren önlüklere verilen para ve üzerlerinden çıkmayan lekeler..Yemeğe geçtiğimiz dönemden itibaren önlüklerde yemek lekeleri (çıkmasada yıkıyoruz mecburen:) Doğal olarak bebek giysilerine leke çıkarıcıda kullanamadığımız için lekeler çıkmıyor ve biryere gittiğimizde lekeli önlükler yerine ayırdığım birkaç gezme önlüğü ile çare bulmuştum lekeli önlük sorununa. Sonra mothercare cepli muşamba önlükleri denedim. Açıkçası onlardanda memnun kalmadım çünkü hem hernekadar ceplide olsa bebeğimin kendi eliyle yediği yemeklerin hepsi üstünde birikiyordu aynı şeklide içeceklerde, hemde temizlerken çokta kolay silinmiyordu cep bölümü.Daha sonra tatilde yabancılarda gördüm babyjörn plastik cepli önlüğü.. izledim yemek yerken ve aradığımı bulduğuma karar verdim.Netten hemen araştırıp taffy babyde bulduk.Ben kızım 10 aylıkken aldım fakat 6. aydan itibaren kullanılabilecek tek 1 önlükle bebeğinizi büyütebileceğiniz bir ürün. Çünkü hem uzun önürlü plastik yırtılma yıpranma vs bir sorun olmuyor, hemde boynuna bağladığınız ip kısmı ayarlı böylelikle büyüdüğü zaman genişletebiliyorsunuz.Artık bebeğim herşeyi kendi yiyp içmeye başladı neredeyse ve üzerine dökülme sorunu tamamen ortadan kalktı. Dökülen herşey ön cepte birikiyor yemekten sonra döküp yıkıyorum.Gerçekten çok kullanışlı bir ürün.Bebeğimde kullanıp (biraz geç bulsakda) en kullanışlı ve bir çok sorundan masraftan kurtaran bir ürün.Bebeğiniz ek gıdaya geçtiğinde mutlaka alın derim..

*SAMPUAN
Sampuan olarak doğmadan mustela ve johnsons baby almıştım. mustelayı kullandım fakat johnsons ı 1 kez kullanadım açıkçası kokusunu çok beğendiğim için almıştım fakat deneyince çok köpürdüğünü ve durlamakla çok uğraştığımı görünce onu kaldırdım daha sonra kullanmak için. Bebeğin yenidoğan döneminde yemek yemediği ve henüz terlemedği için bukadar köpürtüp durlamak için uğraşmaya gerek olmadığını düşünüyorum.Sadece yeni doğan dönemi için bana çok köpürdüğünden kullanışlı gelmedi.Ben uzun zamandır arkadaşlarımın ve doktorumuzun tavsiyesiyle mustelanın ürünlerini kullanıyorum.Şampuan nemlendirici pişik kremi güneş kremi vs. Fiyatı diğerlerine göre biraz yüksek ama büyük boy oldukları için çok uzun süre gidiyorlar. Mustelanın tüm ürünlerini tavsiye ederim.

Son düzenleme:
pierre cardin bebek arabası aldım hiç kullanamadık çok ağır, keşke baston puset alsaydım.
Salıncak aldık 2 yada 3 kere bindi artık bakmıyor bile...

kızım 9 aylık oldu bugüne kadar kullandığımız şeyleri bi düşümüyorum da..
- ilk başta park yatak mı mobilya beşik mi diye gittik geldik en sonunda mobilya beşik aldık, evimiz 2 oda 1 salon. şimdi düşünüyorum da park yatak da olabilirmiş yani :) bana sanki onun yatağında rahat edemezmiş gibi gelmişti, bi de mobilya beşikler daha güzel ne yalan söyliyim :D
ama şöyle de bişey var bizim beşiğimiz yanında çekmeceleri olan büyüyen beşiklerden, yani ileride parmaklıkları kaldırdığımızda da kullanmaya devam edebilecek inş. sanırım o zaman iyiki bunu almışız diyeceğiz :)
- ana kucağını kim bulmuşsa helal olsun ona diyorum elim ayağım oldu gerçekten. hatta bizim koca kızı taşımaz oldu ama gene de canını çıkarmaya niyetliyiz. hediyeydi, benim aklıma gelmezdi öyle bişey almak.
- salıncak, bizim ev için fuzuli bişey. oturduğumuz oda dar uzun salıncağı açıp kızımı oturttuğumuzda eşimle birbirimizi göremiyoruz :D küçük evler için baya yer kaplayan bişey. o da hediyeydi keşke açmadan değiştirseydim :)
- oyuncak konusu zaten hepimizin bildiği gibi doyumsuz bi konu, çocuklardan çok biz heves ediyoruz oyuncak almaya o da ayrı :)
- he emzirme dönemine girmek gerekirse bence emzirme sütyeni yerine emzirme atleti almak daha mantıklı. bende ikisinden de var emzirme sütyenim yazın evde kullanışlı oluyo fakat dışarda emzirmem gerektiğinde göbüşümün, belimin açılmasına sebep oluyo. emzirme atletinde öyle bi sorun yok.
- benim göğüslerim de çok çatlamıştı ve o ünlü markaların hepsini denedim hiçbiri fayda etmedi, zaten kullanmaya da doğumdan önce mi başlamak gerekiyomuş ne.. onların yerine zeytinyağı, badem yağı çok da iyi gelmişti.
- bazı arkadaşlar göğüs kalkanını gereksiz bulmuş ama benim çok şükrettiğim bi alet oldu inanın ki. göğüslerim çatlak olduğu için ucuna bişey deyince acıyodu, bi katalogda gördüm göğüs kalkanı zımbırtısını, aldım. geceleri sızan sütü toplama özelliği de var ve sütümü biriktirip. gündüz kızımı emzirerek doyuramadığımda o sütlerle çok idare ettim. (belki benim sızıntım çoktu bilmiyorum)
- göğüs pedleri bence dünyanın en gereksiz şeyleri. ilk tecrübesizlikle 2 paket falan kullandım ama farkettim ki göğüs çatlaklarımı daha da azdırdı. zaten çok da masraflı bişey bi kutusu 15 lira mı ne. sürekli de bitiyo. onun yerine hani şu canped mi ne var ya adetli günlerimiz için kullandığımız pedlerin içi bol pamuklu dolgun olanlar, onlarla bile idare edilebilir bence. paketi 1tl mi 2 tl mi ne :D ya da diğer pedler de olabilir.
onun dışındaa bilinçli olarak yürüteç almadık, mama sandalyesinde durabileceğini aklım kesmeyince son anda vazgeçtim onu da almadık.
aklıma gelenler bunlar.
of şöyle bi baktım da amma yazmışım :9:

Allah razı olsun kızlar..çoook notlar aldım yazdıklarınızdan...biçok şeyi almakdan vazgeçtiim..

ilk bebek olunca, çevrende de kimse olmayınca bilemiyosun ne yapacağını. bizde de acemilik var. ilk aldığım bebek arabası satarken o kadar övdüler ki tabi aldık . büyük , ağır ve kullanımı zor. bir iki kere kullandım sonra bıraktım daha küçük bi araba aldım. öyle duruyor kenarda büyük bi yeri işgal ederek. diğeri ise ana kucağı onu da aynı yerden aldık ama ondan memnun kalmadı. yeni alacaklar iyice araştırıp , kullanımı nasıl ona bakarak alsın. biz bilmeden aldık ve boş yere evde yer işgal ediyolar.

çok faydalı bir başlık olmuş gerçekten! ben mama sandalyesi arıyorum bugünlerde..kullananlar fikirlerini yazabilir mi?

bebeğinize büyük hevesle alıp daha sonra kullanışsız olduğunu farkettiğiniz şeyler varsa paylaşalım...

giysiler alırken çok dikkatli olmanızı öneririm, çok beğenerek şort ve tişörtler almıştık ama temmuz ayında doğdu bebeğimiz ve yeni doğan bebekler kolaylıkla üşüdüğü için giydiremedim. şimdide havalar çok serin gidiyor, e seneye yaza da çok küçük gelecek.

Back