kızım 9 aylık oldu bugüne kadar kullandığımız şeyleri bi düşümüyorum da..
- ilk başta park yatak mı mobilya beşik mi diye gittik geldik en sonunda mobilya beşik aldık, evimiz 2 oda 1 salon. şimdi düşünüyorum da park yatak da olabilirmiş yani :) bana sanki onun yatağında rahat edemezmiş gibi gelmişti, bi de mobilya beşikler daha güzel ne yalan söyliyim
ama şöyle de bişey var bizim beşiğimiz yanında çekmeceleri olan büyüyen beşiklerden, yani ileride parmaklıkları kaldırdığımızda da kullanmaya devam edebilecek inş. sanırım o zaman iyiki bunu almışız diyeceğiz :)
- ana kucağını kim bulmuşsa helal olsun ona diyorum elim ayağım oldu gerçekten. hatta bizim koca kızı taşımaz oldu ama gene de canını çıkarmaya niyetliyiz. hediyeydi, benim aklıma gelmezdi öyle bişey almak.
- salıncak, bizim ev için fuzuli bişey. oturduğumuz oda dar uzun salıncağı açıp kızımı oturttuğumuzda eşimle birbirimizi göremiyoruz
![KK70 :D :D](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
küçük evler için baya yer kaplayan bişey. o da hediyeydi keşke açmadan değiştirseydim :)
- oyuncak konusu zaten hepimizin bildiği gibi doyumsuz bi konu, çocuklardan çok biz heves ediyoruz oyuncak almaya o da ayrı :)
- he emzirme dönemine girmek gerekirse bence emzirme sütyeni yerine emzirme atleti almak daha mantıklı. bende ikisinden de var emzirme sütyenim yazın evde kullanışlı oluyo fakat dışarda emzirmem gerektiğinde göbüşümün, belimin açılmasına sebep oluyo. emzirme atletinde öyle bi sorun yok.
- benim göğüslerim de çok çatlamıştı ve o ünlü markaların hepsini denedim hiçbiri fayda etmedi, zaten kullanmaya da doğumdan önce mi başlamak gerekiyomuş ne.. onların yerine zeytinyağı, badem yağı çok da iyi gelmişti.
- bazı arkadaşlar göğüs kalkanını gereksiz bulmuş ama benim çok şükrettiğim bi alet oldu inanın ki. göğüslerim çatlak olduğu için ucuna bişey deyince acıyodu, bi katalogda gördüm göğüs kalkanı zımbırtısını, aldım. geceleri sızan sütü toplama özelliği de var ve sütümü biriktirip. gündüz kızımı emzirerek doyuramadığımda o sütlerle çok idare ettim. (belki benim sızıntım çoktu bilmiyorum)
- göğüs pedleri bence dünyanın en gereksiz şeyleri. ilk tecrübesizlikle 2 paket falan kullandım ama farkettim ki göğüs çatlaklarımı daha da azdırdı. zaten çok da masraflı bişey bi kutusu 15 lira mı ne. sürekli de bitiyo. onun yerine hani şu canped mi ne var ya adetli günlerimiz için kullandığımız pedlerin içi bol pamuklu dolgun olanlar, onlarla bile idare edilebilir bence. paketi 1tl mi 2 tl mi ne
![KK70 :D :D](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
ya da diğer pedler de olabilir.
onun dışındaa bilinçli olarak yürüteç almadık, mama sandalyesinde durabileceğini aklım kesmeyince son anda vazgeçtim onu da almadık.
aklıma gelenler bunlar.
of şöyle bi baktım da amma yazmışım
![KK9 :9: :9:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk9.gif)