Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebeğinize aldığınız pişman olduğunuz, kullanmadığınız şeyler...

bence dogumdan once fazla alısverıs yapmak gereksız ama gelın gorunkı hele ılk bebegınızse sıze tutabılene ask olsun ama su bı gercekkı su gereksız demek zor cunku her bebek farklı mesela sımdıkı aklım olsa bebek arabasını pahalı bırsey almazdım yanı ben kızımın kullanmadıklarımı yazsam hıcbırsey almama gerek yoktu derdım en ıyısı deneyımleyerek almak mesela cocuga olan bır arkadasınızda varsa deneyebılırsınız

bir de bebekler basit şeyleri daha çok seviyo. örneğin kızım çamaşır sepetinin içinde oturmayı ilkarabama tercih ediyo. mandallarla, boş yoğurt kovalarıyla, sarımsak dövdüğüm havanla, yumurta fırçasıyla veya kurbiye kalıplarıyla dakikalarca; hatta bazen saatlerce oynayabiliyo. sanırım biz ebeveynler bişeyler almak konusunda bebeklerden daha hevesliyiz....

canım senin kızın ileride büyük bir pastane işletmecisi olacak bence :) kurabiye kalıbı ve yumurta fırçasıyla oynadığına göre :)

büyüyebilen beşik yerine yüksekliği ayarlanabilen park yatak alırdım.

bebeğim ayağa kalkıyo ve yükseklik korkusuyok park yatak olsaydı boyu yetişmezdi. hem daha ekonomik ve az yer kaplardı :((

Chicco bakım seti (bebeğime hiç yaramadı, sebamed kullanıyorum.)
Anakucağı bel desteği
Küvet filesi (küvet süngeri kullandım, filede hiç yıkamadık)
Boğulma önleyici yastık
Lansinoh göğüs kremi (Garmastan çok daha iyi)
Göğüs kalkanı
Tüm tulumlar ve çapraz giydirilen zıbın takımları (asında giysi olayını abartmamak ve deneyimlemeden almamak lazım, birçok arkadaşım da tulumlardan memnundu)
Biberonlar
tüm örgü yelek ve patikler (ev sıcak oluyor zaten, hiç gerek yokmuş)

Chicco bakım seti (bebeğime hiç yaramadı, sebamed kullanıyorum.)
Anakucağı bel desteği
Küvet filesi (küvet süngeri kullandım, filede hiç yıkamadık)
Boğulma önleyici yastık
Lansinoh göğüs kremi (Garmastan çok daha iyi)
Göğüs kalkanı
Tüm tulumlar ve çapraz giydirilen zıbın takımları (asında giysi olayını abartmamak ve deneyimlemeden almamak lazım, birçok arkadaşım da tulumlardan memnundu)
Biberonlar
tüm örgü yelek ve patikler (ev sıcak oluyor zaten, hiç gerek yokmuş)

kesinlikle tulum ve çapraz zıbın takımları fikrine katılıyorum, 1-2 taneden fazla olmamalı, kızım bazılarını hiç giyemedi bile

Ben de Chicco bakım setini kullanamadım :50: Bir sürü Huggies bebek bezi almıştım, onları da kullanamadım..Çünkü çişi sızdırıyordu..Tulumlar da çok kısa zamanda kasmaya başladılar..Aslında bebekler o kadar hızlı büyüyorlar ki çok özenerek aldığım bir çok kıyafeti sadece bir iki kere giydirebildim..

Her bebek kendine has..O sebepten bende tamamen bir deneme yanılma süreci olduğuna inanıyorum..Özellikle mama sandalyesi ve araba gibi uzun süre kullanacağınız ürünlerde denemeden almamak gerek bence..

vay be bu konu benım ıcın okdr iyi geldıkı tamda ıkı hafta sonra alısverıse cıkcaktık eşimle.. eşim kaza gecırdı o nedenle maddi yönden dardayız ne kdr para harcarız düşüncesi ile yatıp kalkıyorum uzun süredir cok ihtiyac varmıkı dıye cunku ılk bebegım ve birşey bilmiyorum ama anladımkı az ve öz almak daha mantıklıymış 0-3 bı kac parca zıbın ve 3-6 zıbını yanı alttan cıtcıtlı askılı kollu almayı düşünüyorum bı kac tane coguda zarar ama yaz cocugu olcagı ıcın hergun kıyafet gideer gibi gelıyor ınsallah herseyı olur ama az ve öz olur dediğiniz gibi araba almayı dusunmuyorum oyuncak hedeflemıyorum dıs giyim hiç almıycam cunku bızım etrafdan hep kıyafet hedıyesı gelır bızım burda öyle park yatak ve temel ihtiyaclarını alsak yeterlıdır sanırım tecrubelı anneler beklıyorum yorumlarınızı :)

vay be bu konu benım ıcın okdr iyi geldıkı tamda ıkı hafta sonra alısverıse cıkcaktık eşimle.. eşim kaza gecırdı o nedenle maddi yönden dardayız ne kdr para harcarız düşüncesi ile yatıp kalkıyorum uzun süredir cok ihtiyac varmıkı dıye cunku ılk bebegım ve birşey bilmiyorum ama anladımkı az ve öz almak daha mantıklıymış 0-3 bı kac parca zıbın ve 3-6 zıbını yanı alttan cıtcıtlı askılı kollu almayı düşünüyorum bı kac tane coguda zarar ama yaz cocugu olcagı ıcın hergun kıyafet gideer gibi gelıyor ınsallah herseyı olur ama az ve öz olur dediğiniz gibi araba almayı dusunmuyorum oyuncak hedeflemıyorum dıs giyim hiç almıycam cunku bızım etrafdan hep kıyafet hedıyesı gelır bızım burda öyle park yatak ve temel ihtiyaclarını alsak yeterlıdır sanırım tecrubelı anneler beklıyorum yorumlarınızı :)

Canım, bebişler öyle bir hızlı büyüyorlar ki:9: Benimde ilk bebeğim olduğu için pek coşmuştum ama şimdiki aklım olsa mümkün olduğunca ucuz şeyler alırdım..Yani kirlense ve kısa zamanda ufalsa dahi üzülmeyeceğim şeyler..Tabi şık birkaç birşey alırsın..Malum, bebek görmeleri oluyor:1: Bebiş şık olsun..Biz de park yatak aldık..Kullanışlı bana sorarsan..Bebek küveti, kovası, şampuan, sabun..Chicco alma sakın..Bence sebamed iyidir..Bence biberon falan için bile erken..Umarım sütün bol olur da bol bol emer bebeğin:nazar: Emzik alırsın ama o konuda ben birşey önermek istemem çünkü ben 2 tane almıştım..Biri chicco biri wee marka..Benim oğlum wee marka olanı sevdi, diğerinden hiç hoşlanmadı..Bir de bebeğini dışarı çıkarırken portbebe veya araba koltuğu tarzı birşey gerekebilir..Kanguru kullananlar da var ama ben kullanmadım..
Şimdilik aklıma gelenler bunlar..Allah sağlıkla evladına kavuştursun:nazar:

gerçekten de her bebek her anne farklı örneğin ben bir daha kıyafet alışverişi yapacak olsam hiç iki parça takım almam sadece patikli tulum alırım, oyun halısını benim kızım çok sevdi, göğüs kalkanını da çok çok kullandım bir sürü süt biriktirdim çünkü birini emerken diğeri hep akıyordu kalkan sayesinde zaten az olan sütüm ziyan olmadı.
kullanmadıklarıma gelince kanguru aldım hiç kullanamadım, bebe yağı ve pudranın paketini bile açmadım, göğüs ucumda hiç çatlak olmadı kremler kaldı. bin bir hevesle çok pahalı bir dönence aldım 2 dakika bakıp sıkıyor boşa para vermişim. onlarca yün yelek ve patik küçüldü gitti bebek var diye ev zaten sıcak tutuluyor yün giydirmek mümkün değil aynı şekilde kalın battaniyeler de gereksiz..

Öncelikle cok fazla giyecek almamak gerekli cunku cok cabuk buyuyorlar vede kesinlikle tulum tercih edilmeli. Cunku kullanmi cok pratik oluyor hemde bebisler icinde cok tatli gorunuyorlar. Bide bebegim icin hani su boyuna takilip belden baglanan ana kucaklari varya onlardan almistim minisim 1 gun sevmedi kullanmadi ya tavsiye etmiyorum sanirim icinde sIKILIyorlar.

Mama tabagi, kasigi, biberon, emzik ilk aklima gelenler
Plastik k asigi hic sevmedi kzim, biberon ve emzik de almadi

Bir tarafi musamba olan alt acma kirlenince silinebildigi icin cok kullanisli onu alin
Gezmeyi yurumeyi seviyorsaniz babysling hayatimi kurtardi diyebilirim hergun disari ciktik bu sayede

bızım elımızde cok dardı kızım dogacagı sıralarda ..o yuzden ben sunları temın ettım..lux e kacamazdım zıra..

*bebek park yatagı aldım 139 lıraydı ahsap olanlara yasadıgım yerde 600 lıra fıyat cıkarmıslardı..gez gez ayaklarımıza kara sular ınmıstı ama cok memnunum..ıcım acılıyor kızımın yatagına baktıkca pembıs pembıs:)
*ana kucagı olmasaymıs ne yaparmısım bılemıyorum:)kızım asırı derece kusuyordu,emzırıp dırekt ona koyuyordum.hafıf yukseltılınce hem kusmasına manı oluyordu hem onda uyuyor hem uyanık oldugu vakıtler onda yatıyordu.bu sayede ne kucaga alıstı ne havaların soguk oldugu o donemde kanepe koltuk uzerınde yatmak zorunda kaldı..zıra sallanıyor olması mızıkdasa bıle hemen susmasına sebep oluyordu..kızım 7 aylık hala onda yatar..mama larını onda yer ...elım ayagım kısacası..:)
*naylon alt acma ...kesınlıkle olmalı
*bebe yagı krem falan hıc almadım ..(kızım pişik oldugunda sadece vazelın surdum altına mıkemmel bırsey vazelın dıger alt degısmem de gecmıs oluyordu halen kullanıyorum) masaj ıcınde saf zeytınyagı getırttım ızmırden organık onu hafıf ısıtıp onunla masaj yapıyorum banyo sonraları...hem cok faydalı..sadece bebe sampuanı ve sabunu aldım..sabunu vucudunu lıflerken sampuanı da sacları ıcın kullanıyorum
*ayaklı tulum kesınlıkle almayın en fazla 2 kere gıydırırsınız,boy cabuk uzadıgı ıcın gıyemıyorlar ayrıca buyume oranının en yuksek oldugu donemde ayaklı tulumlar bebegı kasıyor ..alt ust takımlardan almanızı tavsıye ederım 0-3 degıl 0 -6 aylık...bebek kıyafetlerı genıs olmalı ve vucudu sarmamalı hem onların konforu hem de gelısımlerı ıcın...zaten 0-3 lerı ancak bır kac gıydırırsınız kı buda bıseye yaramaz..alt ayaklı kıyafetlerden almanızı onerırım cok kullanıslı oluyor.ılk 2 ay kullanım ıcın eldıven de tercıh etmelısınız yuzunu yırtmasın dıye..
*bol bol agız mendılı tedarık edın...hem kusma sonrasında hem ek gıdaya gectıgınızde ısınıze yarayacak...
*bebek arabasını da ucuz yollu bısey aldım 130 lıra cıvarında ..ısımı goruyor sımdılık..hem saglık ocagına ası ıcın gıtmede hem dısarı hava almak ıcın cıktıgımızda cıdden cok faydası oluyor..
*ben banyo kuvetı falanda almadım..aslında oyle pahalı bısey degıl ama uzun sure kullanılmadıgını yegenlerımden bılıyorum ..sonra evde koca kuvetı koyacak yer aradı ablalarım:) buyuk genıs bır camasır legenı aldım :) kızımı hala onun ıcınde yıkarım hem genıs hem uzun nnnn sure kullanabılecegımı dusunuyorum..zıra kuvet kullanan arkadaslarım 3 4. aylardan sonra bebek hareketlendıgı ıcın kullanamadıklarını soyleyıp dururlar..anca evde döküntü(döküntüden nefret ederım :) )
*aklıma gelenler sımdılık boyle..:)))

dogmadan önce heveslenip aldigim tulumlari 1 veya 2 kez ancak giydirebildim cok para harcadim bos yere cok pismanim simdi:2::2::5::20:

merhaba arkadaşlar konuyu görünce bende yazmak istedimm......benim alıpta sadece 1 2 kez kullandığım tek şey kanguru kızım hiç sevmedi........şimdi baza altında bekliyo....ama her anne bebek için farklı arkadaşımçok uzun süre kullanmıştı.........

Back