Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeginiz rota virüsü aşısını yaptırdınızmı?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

cerenbebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
56
2
36
Elazığ
merhaba arkadaşlar bebegim 3 ayını yeni bitirdi rota virüsü aşısı yapılacak aranızda yaptıran varmı yan etki yapıyomu ateş falan gibi fikirkerinizi başlaşırsanız sevinirim

merabalar,biz yaptırmadık zorunlu deil isteğe bağlı çünkü..ilk dozu en geç 3 buçuk aylıkken yapılması gerekiyor bilginiz olsun..

biz 2 doz olanını yaptırdık.eve gelince yarım paranox verdim hiç bi yan etkisi olmadı.bence imkanı olan herkes yaptırmalı.

Canım benim ben kendi tecrübemi aktarmak istiyorum...Belki karar vermende yardımcı olur..

Ben bu aşıyı yaptırmadım..Doktorumuz yeni aşılara çok sıcak bakmadığını, bu hastalığa yakalansa bile atlatabileceğini, ama yakalanma şansının da çok az olduğunu söylemişti...Sonra kızım 18 aylıkken rota virüsü oldu..Gerçekten de zor bi hastalık olduğunu yaşayarak anladım..Zorluk derecesini anlatabilmek için detay vermek istiyorum; doktor ishal ve kusma saatlerini not alın demişti..İlk gün 24 saattte 26 kez ishal olup bir o kadarda kusmuştu kuzum...Ama allaha şükür kuzum 4 gün içinde atlattı, 5. gün ishal hafiflemeye başladı sonra da geçti...Hastanede önceden aşı olmuş olan başka bir çocuğu gördüm, yatırmışlar serum veriyorlardı...Bizimki o dönemde de emdiği için sanırım daha kolay atlattı...Yani aşı olsa bile çocuğun bünyesi en önemli etken sanırım...Kendi doktorumuz bana maşallah diyorum kızının bünyesi güçlü, bak aşı olanlardan kolay atlattı demişti..

rota viru aşıları iki ceşittir biri rota tek iki doz olarak uygulanır dşğeride rota virus diye geçiyor ortalama bu aşıların maliyeti 600 tl civarı bu aşılar 2006 da amerikada yasaklanmış bi aşı bildiğim kadarıyla oralarda hala deney hayvanları üzerinde denenmektedir 2008 de hala deney aşamasındaydı . yan etkisi olarakta bağırsak düğümlenmesine yol acığını biliyorum aynı zamanda bu aşı rotanın katmanlarından olan 3 tanesine iyi gelmektedir (yanlış hatırlıyor olabilirim amam G1 G3 v G12 diye biliyorum ) yani bu aşıyı yaptırsanız bile cocuğunuz rota vürisine yakalanabilir , rota ya yakalanma olasığı eğer evde bakılıyorsa toplu olarak bakılanlara göre daha azdır yani dr ler genelde toplu sekilde yaşayan cocuklar için tavsiye etmeler,i gerekiyorken tamamen (bence ) duygusal açıdan bu aşıyı öneriyorlar.

ablamın bebegi 12 aylık o aşıyı yaptırmadıkları için rota visürü yüzünden hasta oldu ishal kusma çocuk mahvoldu :26: doktor demiş rota virüsü aşısı yaptırdınız mı ? ablamda ilk çocuguma yaptırmadım bişey olmadı o yuzden 2.sinede yaptırmadım demiş.iğne ilaç fln gecti çok şükür ama 10 gün sürüyomus ve sürdüde hakkaten.. öyle işte yani yaptırmandan zarar gelmicegini düşünüyorum..

bu arada ben yanlış anlamışım =) yan etki yaparmı demişsiniz=)

Son düzenleme:
Ben bu aşıyı yaptırmadım ama geçen hafta ilk kez gittiğim çocuk doktoru ( şimdiye kadar sadece aşılar için sağlık ocağına gidiyorduk ama artık her ay uzman bir doktorun görmesini istiyorum bebeğimi) "yaptırsan çok iyi olur" dedi ve 6. ay kontrolü için gittiğimizde yapabileceğimizi söyledi..Ama şimdi kafam karıştı..Çünkü görünen o ki geç kalmışız..Ben de bunu doktora bir kez daha sorayım en iyisi..

Ben bu aşıyı yaptırmadım ama geçen hafta ilk kez gittiğim çocuk doktoru ( şimdiye kadar sadece aşılar için sağlık ocağına gidiyorduk ama artık her ay uzman bir doktorun görmesini istiyorum bebeğimi) "yaptırsan çok iyi olur" dedi ve 6. ay kontrolü için gittiğimizde yapabileceğimizi söyledi..Ama şimdi kafam karıştı..Çünkü görünen o ki geç kalmışız..Ben de bunu doktora bir kez daha sorayım en iyisi..

evet kesinlikle danış bende onun için acele edip fikirlerinizi sordum çünkü bana doktorumuz 3. ayın içinde mutlaka yaptır dedi ama çevremdeki insanlar bu aşını daha önce bagırsak dügümlenmesine neden oldugu için yasaklandıgını söylediler yarın doktor günümüz bende tekrar bilgi alcam

evet kesinlikle danış bende onun için acele edip fikirlerinizi sordum çünkü bana doktorumuz 3. ayın içinde mutlaka yaptır dedi ama çevremdeki insanlar bu aşını daha önce bagırsak dügümlenmesine neden oldugu için yasaklandıgını söylediler yarın doktor günümüz bende tekrar bilgi alcam

Yarın bilgi aldıktan sonra bizimle paylaşırsan çok sevinirim..Bende ne yapacağıma karar vermedim henüz çünkü..

merhaba arkadaşlar bebegim 3 ayını yeni bitirdi rota virüsü aşısı yapılacak aranızda yaptıran varmı yan etki yapıyomu ateş falan gibi fikirkerinizi başlaşırsanız sevinirim

bende yaptırdım canım ılkı 2 aylık ıkncısı 4 aylıkken oldu 3. yanı sonuncusuda 6 aylıkta verılıyormus hıcbıyan etkısı yok yanı ates fılan olmadı bence yaptır ıstege baglı dıolar ama bız yaptırdık

canım bebegin nekadarlık oldu bilmiyorum ama 6 aylık oluncada vurulabilirmiymiş onuda sorcam senin için konuştuktan sonra mutlaka paylaşırım

bende yaptırdım canım ılkı 2 aylık ıkncısı 4 aylıkken oldu 3. yanı sonuncusuda 6 aylıkta verılıyormus hıcbıyan etkısı yok yanı ates fılan olmadı bence yaptır ıstege baglı dıolar ama bız yaptırdık

canım kafam inanılmaz karışıktı yardımlarınız için teşekkürler ederim doktorlar bile bu konuda ikiye bölünmüş durumda bi yan etkisi yoksa yaptırmak istiyorum zaten damla şeklinde oluyomuş galiba

canım kafam inanılmaz karışıktı yardımlarınız için teşekkürler ederim doktorlar bile bu konuda ikiye bölünmüş durumda bi yan etkisi yoksa yaptırmak istiyorum zaten damla şeklinde oluyomuş galiba

evet canım ben aldım evde kendım yaptım agızdan verdım sağlık ocağı özel bu aşı gerek yok dedi ama kendi çocuk dr muz ılkını yapmıstı bızde devam ettık fiyatı 140 tl ama olsun canım yaa canları sağolsun onların

Yarın bilgi aldıktan sonra bizimle paylaşırsan çok sevinirim..Bende ne yapacağıma karar vermedim henüz çünkü..

merhaba canım ben bugün rotavirüs aşısını yaptırdım sonunda dr sordum ilk doz 3 aylık ikinci doz 6 aylıkken veriliyormuş
ama yinede kendi doktorunuzla iyice konuş çünkü ilk dozunun 6aylıkken alan arkadaşlarda var sıkıntı olmaz sanırım şuan gayet iyi bebegim bi yan etki yapmadı

evet canım ben aldım evde kendım yaptım agızdan verdım sağlık ocağı özel bu aşı gerek yok dedi ama kendi çocuk dr muz ılkını yapmıstı bızde devam ettık fiyatı 140 tl ama olsun canım yaa canları sağolsun onların

evet canım aynen öyle imkanı olan herkes yaptırmalı kafam rahatladı şuan bugün yaptırdım bende ilk dozu şükür teşekkür ederim yorumlarınız için

doktorumuzda sölemişti bize bu aşıyı yaptırın die.benim 6 yaşında bi oğlum var ozamanlar böle bi aşı yoktu.9 aylık şuan bebeğim.ben yaptırmadım.biraz araştırma yaptım bu aşının içinde domuz dna sı varmış.bunu üreten firma ise bu domuz dna sının neden aşıda olduğunun gerekliliğinin açıklamasınıda yapmamış.sadece zararı yok denmiş.ama ben güvenemedim neden yemediğim hayvanın dnasını bebeğimin vücüduna enjete ettireyimki dedim.yaptırmadımda.okuduklarımda beni çok tatmin etmedi açıkcası.bana göre sırf madi açıdan üretilmiş insanları sömürmeye yönelik bi aşı gibi geliyor.

merhaba canım ben bugün rotavirüs aşısını yaptırdım sonunda dr sordum ilk doz 3 aylık ikinci doz 6 aylıkken veriliyormuş
ama yinede kendi doktorunuzla iyice konuş çünkü ilk dozunun 6aylıkken alan arkadaşlarda var sıkıntı olmaz sanırım şuan gayet iyi bebegim bi yan etki yapmadı

Canım, ilgin için çok teşekkür ederim:39:..25 mayısta doktor kontrolümüz..Bakalım artık...

doktorumuzda sölemişti bize bu aşıyı yaptırın die.benim 6 yaşında bi oğlum var ozamanlar böle bi aşı yoktu.9 aylık şuan bebeğim.ben yaptırmadım.biraz araştırma yaptım bu aşının içinde domuz dna sı varmış.bunu üreten firma ise bu domuz dna sının neden aşıda olduğunun gerekliliğinin açıklamasınıda yapmamış.sadece zararı yok denmiş.ama ben güvenemedim neden yemediğim hayvanın dnasını bebeğimin vücüduna enjete ettireyimki dedim.yaptırmadımda.okuduklarımda beni çok tatmin etmedi açıkcası.bana göre sırf madi açıdan üretilmiş insanları sömürmeye yönelik bi aşı gibi geliyor.

canım bende çok araştırma yaptım ama böyle bişeye rastlamadım hiç saglık bakanlıgının sayfasına ble baktım orda bile bir bilgye rastlamadım ??bugün ben yaptırdım uzun bi araştırmada sonra teşekkür ederim yorumlarınız için canım

Back
X