- Konu Sahibi cerenbebek
aşının 2. dozunu da dün yaptırdım kızıma, dr umuz mutlaka yaptırın diye önerdi...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
cok ıyı yapmıssın canım sağlıklı bır yasam dilerım cocugun ve senın ıcın
aşının 2. dozunu da dün yaptırdım kızıma, dr umuz mutlaka yaptırın diye önerdi...
inşallah canım hepimizin çocuguyla beraber isterimki yeryüzünde allahın bize verdigi bu meleklerimiz hiç hastalanmasınlar allah herkesin çocugunu korusun hasta çocuklarada şifalar versin iyi dileklerin için teşekkürler
ben yaptırıdm hiç sorun yaşamadım pşman değilim
canım ben yaşıyı yaptıralı 3 gün oluyo 3 gündür kabız gibi kakasını zor yapıyo sende böyle bişey olmuşmuydu 3 aylık bebek günde kaç kez kaka yapar aşının etkisimi dersin
merhaba canım bende senin gibi çok araştırım bebegim 3 aylık dün yaptırdım 1 dozunu saglık ocagındakilerde bana kzıdı gerek yok bu aşıya falan diye şimdi garip bir duygu içindeyim zararı olacagını açıkçası düşünmüyorum çokta pahalı bir aşı faydası olsunda gerekte yok bizim çocuk doktoru bize önerdi kendi kızına yaptırmmaış bugun öğrendim kızdımda 2 dozunu yaptırmasak olurmu acaba
3 aylık bebek günde 1 kez falan kaka yapar bazen günlük yapmayabilirmiş beslenmesi çok iyise 2 kezde yapabilirmiş
ya canım aynı düşünce bendede var şimdi ikinci dozu yaptırmasak ilkide boşa gidecek çok kafa karıştırıcı bi aşı ama yaptıranlar sorun yaşamamışlar aşı yan etki yaparsa 1 haftada belli oluyomuş uzman tvdede takip ettim orasıda öneriyo ama devlet hastaneleri hiç bahsetmiyo özel hastaneler hep yaptır diyo teyzemin gelinide kızıda dogum yaptı onlar devlet hastanesine gidiyolar ikisinede dr yaptırmayın gerek yok demiş ben iki ayrı doktora gittim ikiside özel mutlaka yaptır dedi yaptırdım bende dogrumu yaptım bilmiyorum ama saglık bakanlıgı onaylamazdı herhalde bi sorun olsa milyonda bir bagırsak dügümlenmesi yapıyomuş çok ürkütücü bişey olmaz inşallah ya nediyim korksada boşa yaptırdık bikere herhangi bi degişiklik oldumu bebeginde canım benimki zorlanıyo kaka yaparken yada çok araştırınca kuruntumu yapıyorum ne![]()
canım aklına kötü şeyler getirip canını sıkmanı gerektircekbir durumu yok o yaptırmayın diyen dr lar vücut bağışıklık kazansın dirensin diye diyolar zararı olduğundan değil yani ben ıkıncı dozunuda yaptırdım çok şükür bi yan etkisini görmedim 3 yude yaptırıcam başladım tamamlıycam ozaman diğer aşılarıda yaptırmayalım neden aşı günü gelmeden arayıp çağırıyorlar böyle bişi yok ya yaptırmayın ozaman niye çıkıyor bu aşılar niye dr lar ıkıye bölünüp insanların kafasında soru işareti bırakıyorlar??
canım ben yaşıyı yaptıralı 3 gün oluyo 3 gündür kabız gibi kakasını zor yapıyo sende böyle bişey olmuşmuydu 3 aylık bebek günde kaç kez kaka yapar aşının etkisimi dersin
kimi bu aşılar için tamamen duygusal diyo dr lar ikiye bölünüyor felan filan bilemem kendi görüşlerim doğrultusunda yarralı buldum dr lar başka başka bi çok şeyde söylüyolar hangisini dört dörtlük uygulayabiliyoruzkii aşıyı olunca %100 rota virüsü olmaz diye bişey yok ama yüzde 1 bile koruyuculuğu olsa ben yaptırıırm neden derseniz kendim bizzzzat bu hastalığa yakalandım ölüme çok yakın bi noktaya geldim 7 yaşındaydım hatırlıyorum kaç kilo verdim hatırlamıyorum o yüzden çocuklarıma düşünmeden yaptırdım ben dr umda önerdi zaten yaptırma deyip zararlarını bir bir açıklasa belki düşüncem farklıda olurdu bilemiyorumm
canım kaka soruna gelince biz çok fazla kabızlık çektik bebeklik döneminde o yüzden sana net bi cevap veremeyeceğim ama aşı herhangi bi sorun yaşasaydım hatırlıyorum ateş bile yapmadı
Bebeğimi hem özele hemde düzenli olarak sağlık ocağına götürüyorum. Devlet aşılarınıda sağlık ocağında yaptırıyordum. 2.Ay kontrolünde hastane dr.umuz rota aşısını yaptırdın mı dedi.Bende hiç duymadım o aşıyı dedim ki gerçektende duymadım. Dr.yaptıralım nasıl olsa özel sigortanızda varmış ucuza yaparsınız dedi. Bende yapılması gerekli birşey herhalde diyerek yaptırdım.Aşı 140TL bu arada biz ilkini 22tl ye yaptırdık.Yeni yapılanları cepten ödedik.Parada önemli değil önemli olan onun sağlıklı büyümesi benim için.Bebeğim 4.aydada ikinci aşısını oldu.İlkinde hiç ateşlenme olmadı.Fakat 4.aydaki sanırım diğer aşılarıyla birlikte olduğu için ateş ve huzursuzluk yaptı.Bu ay yine aşıları var ve dr.yine Rota Rix ide işaretlemiş.Bilemiyorum okuduklarım kadarıyla aslında yapılmalıki ben dr. ne derse onu yapan biriyim :) İlk çocuk olduğu için sanırım hata yapmamak adına ne derse uyguluyorum.3.aşıyı yaptırıp yaptırmamakda kararsız kaldım açıkcası.2si yeterli geliyorsa 3.aşıya gerek yok ozaman.