• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğini yeni kaybedip, korunma sürecine geçenler.. Yeni yola beraber başlayalım.

genelde herkese korunma veriyorlar ya
o bakımdan sormuştum
başka topiclerde düşük olsa bile bazı doktorlar korunma veriyorlarmış
tekrar hamile kalmayı çok istiyorum
allah herkesin gönlüne göre versin inşallah
walla bilmiyomki cnm ya rahmn zarar görmemiş demekki ne gzl
amiinn allah herkesin gönlüne göre wersiin
herkese hayırlı geceler hepiniz allaha emanet olun .....
ii geceler cnmm

Canım geçmiş olsun, bende bülent beyin hastasıyım. Banada çok moral olmuştur, tek kelimeyle harika bi doktor diyebilirim. Beni hemen folbiola başlattı. 5 ay önce 18 haftalık gebeliğim sonlandırıldı. 40 kım çıkınca hemen düşün dedi. Hamile kal ve gel dedi bana ama 3 aydır kalamıyorum daha, bundada vardır bi hayır. Ama aynısını yaşamaktanda korkuyorum. Bülent bey ilki böyle oldu diye, hepsi böyle olacak değil dedi.Çok güzel morallerle gönderdi beni.

Akrapol hastanesi canım. ama duyduğuma göre rendevu almak zormuş, alanlara 3-4 ay sonraya veriliyormuş. Yinede şansını dene.

evet akropolde kesin öneririm .moral verir destek olur .ona ne desem az tabii oğlumun kısmetide varmış ama emek verenler olmasa daha zorlaşırdı .randevu almak çook zormuş ben bi arkadaşa da önerdim ancak riskli grup vs bahsedin mutlaka bi deneyin şansınızı ...yaaa bu arada benimde kaldı kilolar bir yöntemden bahsetmişsiniz biraz anlatsanız :)) azcık kafamızı dağıtalımmm ...

cnm çok geçmiş olsun ewet kolay değil insan çok üzülüyor biliyorum ama sen genede şükret
bak bn 5.5 aylık bebklerimi kaybetiim hareketlerini hisssediyodum 15da bir görüyodum bölesi dahada zor snr bndende kötüleri war bn bile şükrediyorum 38 39 haftalarda hatta doğumda bebeklerini kaybedenler war
çok daha zor
toparlanmalıyız herşey allahtan cnmm korunma sürelerimiz çabucak geçsin işlhhda tekrar olurr

evet hepimize geçmiş olsun..umarım geçer:43::43::43:doğru diyosun şükretmek lazım her anımıza Allah kötüsünden korusun hepimizi.....

canım gecmiş olsun sanada rabbim bir daha böyle durum yaştmasın hiçbirimize hayırlı sağlıklı evlatlar rabbim hepimize nasip etsin benimde bebişim 4.5aylıktı susuzluk yuzunden gitti cok zor durumlar gecirdim bende....[ Allah ım esirgesin hepimizi kızlar bi daha aynı şeyi yaşarsam diye çok korkuyorummm:(((((((((((((

Son düzenleme:
xeynox canım
ben de oğlumda 32 kilo aldım korkunçtum.2 sene öyle gitti herhalde artık veremem derken kendi kendime bir şey keşfettim.Dediklerimi yapanlar çok hızlı kilo verdiler.Ben dahil.Bu hamileliğimde 38. haftada 24 kilo almıştım.2 ay oldu 9 kilo var şu an ama biraz sıkı çalışıp 1 aya onu da vereceğim.İlgilenirsen yazarım sana neler yaptığımı.
Bu arada tüm melek annelerine sabırlar diliyorum.
Benimde 38.hafta da canım kızım Zeynebim bizi bıraktı.Herşeyimiz normaldi.Doğumu yaptıran drumda inanamadı.Bir dr 1 yıl bir dr 6 ay korunma süresi verdi.Bana kalırsa 40 gün bile çok uzun ama.İlk çocuğum mikroenjeksiyondu.O yüzden denemelere başlamak için can atıyorum.Napacağım bilmiyorum.İkisi de sezaryen.

Çok sevinirim biraz bilgilendirirseniz.Ben zaten zayıf yapılı değilim.Boyum 170.Kendimi bildim bileli de kiloluyum.Şu anda da durumum çok fena.Oğlum 'anne,popon 17 metre ' diyor. :) Anlayın yani durumun ne kadar vahim olduğunu :))

Çok sevinirim biraz bilgilendirirseniz.Ben zaten zayıf yapılı değilim.Boyum 170.Kendimi bildim bileli de kiloluyum.Şu anda da durumum çok fena.Oğlum 'anne,popon 17 metre ' diyor. :) Anlayın yani durumun ne kadar vahim olduğunu :))

ahhh ahhh bende hep kilo hep kilooo sormayın valla ...

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun,Tuna bebek de hayırlı olsun :)
Ben doğumumu Akay'da yaptım.Çok da memnun kaldım.Ancak şimdi yeni doktor arayışındayım.Bahsettiğiniz doktor hangi hastanede?

sağol canım oğlumun doğum hikayesini mi okudun adını yazınca şaşırdım da :)) akropolde canım bülent bey...

xeynox,lavantaebru
arkadaşlar aslında kilo vermek düşündüğümüzden çok kolay.
Ben bunları kime önerdiysem çok kilo verdi.
online gözüküyorsunuz.Durun yazmaya çalışayım.
ama birinci kural hemen diyeti bırakacaksınız.

xeynox,lavantaebru
arkadaşlar aslında kilo vermek düşündüğümüzden çok kolay.
Ben bunları kime önerdiysem çok kilo verdi.
online gözüküyorsunuz.Durun yazmaya çalışayım.
ama birinci kural hemen diyeti bırakacaksınız.
ay çk mek ettim bnmde işime yararmı acabaa,**

1.Asla diyet yapmayın.Sevdiğiniz yiyeceklerden mahrum olmak sizi sıkıntıya sokacaktır;mutsuz olacaksınız ve bir müddet sonra diyeti bırakıp yemeye başlayacaksınız.Daha fazla kilo alacaksınız belki de.Asla diyet yok.Unutmayın.
2.Asla vazgeçmeyeceksiniz.Dediklerimi defalarca okuyun.Hatta ezberleyin.Ve hayatınızı buna göre değiştirin.Tamamen yaşamınızı buna göre ayarlayın.Her sabah kalkınca ve gün içinde tartılın.Aynı saatlerde olsun(mesela sabah saat 8-9 öğleden sonra 2-3 gibi). İki tartınız arasında 1 kilo kadar fark olacaktır.Paniklemeyin.Kilo vermeye başlayacaksınız.Bir müddet sonra duracak. Siz de muhtemelen ne yapayım ben bu kadar veriyorum işte durdu. Benim metabolizmam böyle çalışıyor demek ki diyeceksiniz. İşte bu dediğinizde sabredin.Sanki patır patır o kiloları veriyormuş gibi kendinizden emin devam edin yola.Sonra bakın tekrar hızlı hızlı düştüğnü göreceksiniz.Sonra tekrar duracak ama siz yola devam edeceksiniz.Asla vazgeçmek yok unutmayın.
3.Beyninizi kandıracaksınız.Sürekli ben zayıfım ve zayıf olacağım diye.Ve buna kendinizi inandıracaksınız.
4.Çok kalorili bir şeyi yemeyi canınız istediğinde amacınızı düşünün.Seni yersem 5 dakika bir haz alacağım.Sonra çok pişman olacağım yıllarca vücudumda senden olan kiloları taşıyacağım.İstediğim giysileri giyemeyeceğim aynada kendimi beğenmeyeceğim.5 dk sonra bitmiş olacaksın.Ve ben hala sana doymamış olacağım.5 dakika için değer mi deyin kendinize.Ve bırakın.Ama çok istediyseniz mutlaka küçük bir ısırık alın.Keyfini çıkara çıkara ağzınızda çiğneyin.Uzun süre çiğnerseniz diliniz hep o tadı alacak.Koca bir lokma yemiş kadar olacaksınız.Unutmayın 5dk için değer mi yıllarca üzülmeye.
5.Gelecek bebeğiniz içinde kilo vermeniz gerektiğini,hamileliğiniz için iyi olacağını ve bebeğinizin buna deyeceğini asla unutmayın.
Şimdi gelelim yapmanız gerekenlere:
1.Gün içinde her aklınıza geldiğinde karnınızı ve poponuzu içinize çekeceksiniz.Otururken yemek yerken çalışırken ne zaman aklınıza gelirse.Hatta bazen bunu yalnızken yapın insan nefesini verirken etraftakiler tuhaf karşılıyor derin ve yavaş yavaş bir nefesi almaya başlarken karnı ve popoyu çekebildiğiniz kadar çekin çekin çekin acıdığı yerde durabildiğiniz kadar durun.tabi bu arada nefesinizi tutmuş oluyosunuz.Sonra bırakın.Merdivenden çıkarken evde yürürken bir sağ kalça bir sol kalçayı sıkın.Her adımda biri.Unutmayın her aklınıza geldiğinde yapın.
2.Sevdiğiniz şeyleri yiyin.Ama az.Unutmayın küçük bir lokmada da büyük lokmadada tat aynı tat.Tadı diliniz alıyor.Mideniz değil.Küçük küçük lokmalarla uzun süre çiğneyin ki yukarıda yazdığım gibi diliniz o süre içinde aynı tadı alacak ama mideye az gitmiş olacak.Aynı zevk az kilo.
3.Tabağınızı azaltın yine aynı şeyleri yiyin ama 2 kepçe yerine bir kepçe olsun.Yavaş yavaş.Tadını çıkara çıkara yerseniz 2 kepçe yemiş kadar olacaksınız.
4.Ekmeği azaltın.Her ekmeğe elinizi attığınızda normalde yiyeceğiniz kadar ekmeği elinize alın.Yarısını bölüp geri koyun.Veya çaya şeker atıyorsanız yarısını bırakın.Olmadı çayı azaltın.
5.Gece saat yediden sonra hiçbirşey yemeyin.Geç geliyorsanız hadi 7:30-8:00 olsun ama meyve çay ve kilo aldırmayacağını düşndürdüğünüz bir şey dahi yemeyin.Kendinize saati belirleyin 8’i geçmesin o saate kadar yemeği ne yapıp yapıp bitirin.
6.Hele bir de yemekten sonra basit bir step aleti var.her yerde satılıyor 70-90 tl arası bir şey onuda yarım saat –bir saat arası yaparsanız dizi falan izlerken süper.Anormal hızlı gidiyor kilolar.İlk hamileliğimden sonra onu da yaptım.3 er 5er gidiyor tartılara inanamıyorsunuz.Unutmayın 20 dk sonra yağ yakmaya başladığınız için en az 30 dk.Ben 40 dk yapmıştım gün aşırı.Okulda arkadaşlarım inanmadılar.Yağ aldırdım zannediyorlar hala.44 beden giyerken biraç ay içinde 36 bol geldi.Siz hesap edin artık.
32 kilo verdim öyle 6 ay falanda sürmedi.
Şimdi step aleti yapmıyorum ama başlayacağım .Bu doğumdan sonra şu an 38 bedenim.Yukarıda yazdıklarıma yarım yamalak dikkat ettiğim halde.Yapan herkes inanamıyor.Yapın arkadaşlar.Sevdiklerinizden vazgeçerek bu iş olmuyor.Yeme alışkanlığınıza dikkat edin ve 7 den sonra yemeyin asla vazgeçmeyin küçük lokmalar az porsiyon kalça karın egzersizi.Süper bir fizik.Hadi kolay gelsin.Size yarın 2 foto da yollarım isterseniz.Yaz ve kış arasındaki değişimimi.

cnm öncelikle çok geçmiş olsun. Rabbim bir daha yaşatmasın. Bende iki gün önce dördüncü kez bebeğimi kaybettim. çok kötü duygular içindeyim. Allah yardımcımız olsun.
CAnım çok sağol ..allah seninde yardımcın olsun..herşey normale dönermi normal artık nedir bilmiyorum ama acılar zamanla diniyo geride sadece bi bekleyiş kalıyo bana göre..hayat devam ediyo ve biz yeni umutlara tutunmak zorundayız yoksa çok zor geçecek hayat çok zor...elden bişi gelmiyo.burda hep beraber atlatıcaz inşallah daha güzel günleride hep beraber paylaşıcaz...
hepinize merhaba
bende geçen hafta sekiz haftalık bebeğimi kaybettim
kürtaja gerek kalmadı ama doktor korunma vermedi
tekrar hamile kalabilirsin dedi
acaba bendemi bir anormallik var
yok canım neden anormallik olsun...ama doktorların dediği hep bişi var eğerkromozomsal bi anormallik varsa bebek ilk haftalarda kendiliğinden düşüyormuş diye..hayırlısı böyleymiş demekki..ilk adetin geçtikten sonra tekrar hazır hissediyorsanız düşünebilirsiniz...benim ileri idi o yüzden biraz zaman geçsin diye bekliyorum...
canım gecmiş olsun sanada rabbim bir daha böyle durum yaştmasın hiçbirimize hayırlı sağlıklı evlatlar rabbim hepimize nasip etsin benimde bebişim 4.5aylıktı susuzluk yuzunden gitti cok zor durumlar gecirdim bende....[ Allah ım esirgesin hepimizi kızlar bi daha aynı şeyi yaşarsam diye çok korkuyorummm:(((((((((((((
canım çok geçmiş olsun rabbim sabır versin..aynı korkular hepimizde var ama atlatıcaz inşallah..içini ferah tut..

bak sen hele o veledee:1::60::60::60:

UKOMUT çok doğru yazmışsın...sadece günlük aktivitelerimizi b ile bir tık arttırdığımızda birden fakrediyo değişim..ben 54 kiloyum şuan ve 48 e düşmek istiyorum...bu hafta havaalr çok soğuktu ama bi arkadaşım var yürüyüş yapıcaz iş çıkışları parkta..1-1,5 saat kadar...eve gelincede egzersiz yapıcam haftada 2 defa en az yoga plates (toplam 40 dk bile yetiyo) bir kaç mekik falan...
ayrıca dediğin gibi mesela diş fırçalarken bacaklarımızı sağa sola öne- arkaya doğru hareket ettirrisek yemek yaparken belimizi çevirirsek..vs.vs vs...aklınıza ne gelirse gerçekten çok etkili oluyo..
ben biraz üşengecim bu haftadada grip oldum ama bi başlayıncada sonuna kadar gidiyorum inşalhha hepimiz ip gibi olcaz ve yepyeni bedenlerimize sağlıklı bebekler dileyecez ...

verdiğin öneriler için çok sağol ayrıca...[/
B]

Back