- 12 Kasım 2014
- 135
- 25
- 123
- 37
- Konu Sahibi yorgunmavi
-
sizede çok geçmiş olsun rabbim tekrar yaşatmasın allahım bizlerede sağlıklı bebekler nasip etsin canım.kalp anomalisi hiç beklemediğimiz birşeydi.ense kalınlığı var dendi biz hep kromozomsal bir şey var diye düşündük kalp çıktı.yapacak bir şey yok işte.sizin ilk miydi?ikinci bebek için dr lar ne söylediler paylaşır mısın?benimde bebeğim 24 haftalıktı kalp anomalisi yüzünden ölü doğurmak zorunda kaldm.50 gün oldu.aynı duyguları yaşıyorum.hamile ve yeni doğum yapmış arkadaşlarımı kıskanıyorum içten içe karşı koymaya çalışıyorum ama olmuyor.ağlıyorum gülünce kendimi suçlu hissediyorum buna hakkım yokmuş gibi geliyor..bebek görmeye dayanamıyorum.görümcem yeni doğum yaptı sesini bile duymak istemiyorum.o kadar zor ki.
ben kendini Allaha sığınarak sakinleştirmeye çalışıyorm.bu bir sınav ve bu sınavdan başarılı şekilde çıkmak zorundayız.inançlı olmalıyız.Allahm beterinden korusun diyorlar ya hep.şöyle düşün ya doğduktan sonra yavrumuzun kokusuna alıştıktan sonra böyle bişe gelseydi başımıza o zaman ne yapardık.sabretmekten başka yapabileceğimiz hiç bir şey yok ne yazık ki.sende inançlı olmaya çalış.dertleşmek istersen dinlerim seni.bu acıyı yaşayan bilir.
ve erkekler bebekleri doğduktan sonra baba olduklarını anlıyorlar.bizim gibi değil onların duyguları farklı gelişiyor. o yüzden o şekilde konuşmak daha kolay geliyor onlara.ne kadar baba olsalarda bizim hissimiz acımız başka ondan bizim karşımızda da güçlü durmak zorunda hissediyorlar kendilerini.
inşallah canımA
canım çok geçmiş olsun.olacağa malesef çare yok.ben günlerdir gülümseyerek yaşıyorum sırf eşim üzülmesin diye.tek dayanağım o çünkü.ne güzel bir kızın varmış oda eminim bu süreci atlatacaktır.zaman lazım.keşke benimde bir çocuğum olsaydı inan olmaması daha zor.çünkü insan böyle olunca sanki hiç çocuğu olmayacakmış gibi hissediyor.benimde sağlıklı bir bebeğim olacak mı allahım diyorum hep.rabbim gönlümüze göre versin.
min canım.allah en kısa zamanda hayırlı sağlıklı bir bebek nasip etsin kucağına inşallah.hamile kalınca kocaman bir başlık atarsın inşallah.
Emin olun ki sin yasadiklarinizi yaşamayan yoktur...sizin yapacağınız hamile arkadaslarinizla bol bol vakit geçirin onların bebeklerini Sevin karinlarini okşayin imrendikçe daha çok acı cekersinizsizede çok geçmiş olsun çok iyi anlıyorum o kadar zor ki söylediklerinizin farkındayım ama o kadar zor geliyor ki bunları uygulamak.dün bir karar aldım eşime bu konuyu bir daha açmayacağım iyiymiş gibi davranacağım bugün bir arkadaşımla görüşeceğim ilk defa.hamile bir arkadaşım birkaçgün sonra beni görmeye gelmek istediğini söyledi buyur ettim.anladım ki acıların üstüne yürümek gerekiyor zor olsada içimi kanatsada.varsın herkes beni iyi bilsin.kötü bilip bana acımalarından iyiydir diyorum.eğer sizi üzmeyecekse sizin bebeğinize ne olduğunu öğrenebilir miyim rahatsızlığı neydi benimkisinin ki kalpti.hemde çok ciddi boyutta.yaşama şansı yoktu.rabbim hepimize tekrar en kısa zamanda hayırlı sağlıklı bebekler nasip etsin arkadaşım.
sizede çok geçmiş olsun rabbim tekrar yaşatmasın allahım bizlerede sağlıklı bebekler nasip etsin canım.kalp anomalisi hiç beklemediğimiz birşeydi.ense kalınlığı var dendi biz hep kromozomsal bir şey var diye düşündük kalp çıktı.yapacak bir şey yok işte.sizin ilk miydi?ikinci bebek için dr lar ne söylediler paylaşır mısın?
bende çok korkuyorum bize 6 ay falan denilmedi daha doğrusu kontrolüm 15-20 gün sonra o zaman soracam dr a.genetikle ilgili sorun yok derken kromozomları mı kasdediyorsun?ben amniyosentez yaptırmıştım temiz çıktı.kalp rahatsızlığı olunca ense kalınlığı olur diyor dr lar ya sizde ense kalınlığı olmamasına şaşırdım.neyse çok geçmiş olsun arkadaşım hepimizedeamiin...evet ilk bebeğimdi.ense kalınlığı yoktu bizde taramalarda çok iyiydi.ayrıntılı ultrasonda çıktı kalp ve böbrek rahatsızlığı varmış.her şey çok güzel gidiyordu yıkıldık.Allahm kimseye yaşatmasın insanın kendi parçasını toprağa vermesi kadar kötü bir şey yokmuş.ikinci bebek için 6 ay beklememiz gerekiyormuş ki zaten şuan da böyle bir şeye cesaretim de yok.korkuyorum.genetik ile ilgili bir problm olmadığı için 2. bebekte böyle bir şey yaşanacak diye bir şey de yokmuş.Allahm onu o şekilde yaratmış dedi doktorlar.ama yinede korkuyorum işte.
amin canım doğru söylüyorsun insanın içinden hiç kimsenin bebeğini sevesi gelmiyor sizede çok geçmiş olsunBaşın sağolsn cnm .inşallah ikinci bebeklermze bir an önce kavustz.. Bende ilk bebeğimi kaybettim ve sekiz ay oldu ama geçmyr acıdı ama hayat devm edyr ve oylgeçrcz yapacağımız bile yok Allahn takdiri .bizde genetği bekledk ve artk bebek düşünyrz. Bebğini kaybedince insan hiç kimsenin bebeğini seveside gelmtr insann hep kendi bebeği gelyr göznn önüne.kendi evladnn yerini hiç kimsenin bebeği tutmyr.Yinede halimze binlerce kere şükürlr olsn .vardr her şeyde bir hayır.Allahm isteyn herkese sağlıklı sıhatli evlat nasip etsin inşallah
bana şuan bu söyledikleriniz çok zor geliyor kendimi toparlamam lazım canım yinede teşekkür ederimEmin olun ki sin yasadiklarinizi yaşamayan yoktur...sizin yapacağınız hamile arkadaslarinizla bol bol vakit geçirin onların bebeklerini Sevin karinlarini okşayin imrendikçe daha çok acı cekersiniz
çok geçmiş olsun arkadaşım hayat işte olacağın önüne geçilmiyor malesef rabbim sağlıklı bebekler nasip etsin bizeBenim bebeğimde solunum yetmezliği ve hipertansiyon vardi melegimde
bende çok korkuyorum bize 6 ay falan denilmedi daha doğrusu kontrolüm 15-20 gün sonra o zaman soracam dr a.genetikle ilgili sorun yok derken kromozomları mı kasdediyorsun?ben amniyosentez yaptırmıştım temiz çıktı.kalp rahatsızlığı olunca ense kalınlığı olur diyor dr lar ya sizde ense kalınlığı olmamasına şaşırdım.neyse çok geçmiş olsun arkadaşım hepimizede
Benim bir tane çocuğum var ikincisini kalamiyorum is yerinde 3. Ye kalanlar doğuranlara imrendikçe um ve de üzülüyorum psikolojik olarak etkileniyor insan ister istemez tedavi ile hamile kalırsam benim de senin yaşadığın sorunları yaşama olasiligim çok yüksek içi seni dışı beni yakar misali bir şey...eve bur tane bakabileceginiz ve sevebileceginiz bir hayvan alırsanız belki kafanız biraz dağılır öncelikle sağlığınıza sükredin...ben meslek hayatımda senin yaşadıklarının 2 katı acı yaşayan gördüm hayatın sonu değil...bir gece nobetim de hastane bahçesinde feryat figan çığlıklar vardı yakinlarini kaybetmislerdi ama uzaktan da davul zurna sesleri vardı o an bile ilk düşündüğüm hayat ne olursa olsun devam ettiği...bana şuan bu söyledikleriniz çok zor geliyor kendimi toparlamam lazım canım yinede teşekkür ederim
sizin bebeğinizin kalbindeki sorun tam olarak neydi acaba bizimkinin kalbin sol tarafı gelişmemişti
ben kalp rahatsızğının ense kalınlığıyla alakalı bi durum olduğunu bilmiyorm öyle bir şey demedi 4 tane doktora 4 ayrı hastaneye gittim kimse böyle bir şey demedi.belki sizinki farklı bir durumdur.6ay-1 sene arası beklememiz gerektiğini söyledi hemde sizde sorun doktorunuza vucudun toparlanması için böyle bir zaman beklemek gerekiyormuş.tşkr ederm Allahm yardım etsin hepimize
tedaviyle hamile kalırsanız nasıl bu sorunları yaşayacağınızı biliyorsunuz anlayamadım ama ben normal yolla hamile kalmıştım hem ne güzel bir çocuğunuz varmış inş tekrar hamile kalırsınızBenim bir tane çocuğum var ikincisini kalamiyorum is yerinde 3. Ye kalanlar doğuranlara imrendikçe um ve de üzülüyorum psikolojik olarak etkileniyor insan ister istemez tedavi ile hamile kalırsam benim de senin yaşadığın sorunları yaşama olasiligim çok yüksek içi seni dışı beni yakar misali bir şey...eve bur tane bakabileceginiz ve sevebileceginiz bir hayvan alırsanız belki kafanız biraz dağılır öncelikle sağlığınıza sükredin...ben meslek hayatımda senin yaşadıklarının 2 katı acı yaşayan gördüm hayatın sonu değil...bir gece nobetim de hastane bahçesinde feryat figan çığlıklar vardı yakinlarini kaybetmislerdi ama uzaktan da davul zurna sesleri vardı o an bile ilk düşündüğüm hayat ne olursa olsun devam ettiği...
sizin bebeğinizin kalbindeki sorun tam olarak neydi acaba bizimkinin kalbin sol tarafı gelişmemişti
canım çektirdik bizim sol karıncık gelişmemişti aort dardı birde delik vardı.hipoplastik sol kalp hastalığı teşhisi kondu.sol taraf gelişmemişti yani ense kalınlığıda dr 3.3mm ölçmüştü ama başarılı bir profa gittim o daha ayrıntılı bakı ve 2.4mm dedi bana göre normal dedi amakalp çıktı işte.kan pompalayan 3 damarda sorun vardı üstüste gelmiş ezilmiş incelmiş.ayrıca son gittiğim doktorda bunlardan başka birde delik tespit etmişti.fetal eko çektirmişmiydiniz siz ? onda daha ayrıntılı gözüktü
canım çektirdik bizim sol karıncık gelişmemişti aort dardı birde delik vardı.hipoplastik sol kalp hastalığı teşhisi kondu.sol taraf gelişmemişti yani ense kalınlığıda dr 3.3mm ölçmüştü ama başarılı bir profa gittim o daha ayrıntılı bakı ve 2.4mm dedi bana göre normal dedi amakalp çıktı işte.
amin canım cümlemizeanladım.öyle de böyle de gitti yavrulamız mezarlığına bile gidemiyorm.Allahm sabır versin.dayanma gücü versin inşallah.
yok hem kromozom hem gen incelenmesi yapldı ..normal doğm mubende çok korkuyorum bize 6 ay falan denilmedi daha doğrusu kontrolüm 15-20 gün sonra o zaman soracam dr a.genetikle ilgili sorun yok derken kromozomları mı kasdediyorsun?ben amniyosentez yaptırmıştım temiz çıktı.kalp rahatsızlığı olunca ense kalınlığı olur diyor dr lar ya sizde ense kalınlığı olmamasına şaşırdım.neyse çok geçmiş olsun arkadaşım hepimizede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?